Är magnetfiske lagligt eller olagligt? (5 saker du borde veta)

Om du tillbringar någon tid i närheten av vattnet har du förmodligen sett eller hört talas om människor som drar fram några ganska coola saker med hjälp av magneter. Olika länder har olika regler och i det här inlägget kommer jag att prata om huruvida magnetfiske är lagligt i ditt område eller inte.

I de flesta länder runt om i världen är magnetfiske lagligt. Alla stater i USA och alla provinser i Kanada är helt okej av ditt magnetfiske. Med detta sagt är det för närvarande olagligt att magnetisera fisk i Storbritannien i vissa vattendrag. Magnetfiske i Storbritannien i fel vattendrag kan resultera i att du får en liten böter. Överallt annars finns inga regler och förordningar mot det.

Jag kommer att försöka hålla detta uppdaterat med eventuella framtida regeländringar, men det är alltid en bra idé att dubbelkolla ditt lokala område innan du går ut. Det finns ett antal anledningar till att jag kunde se att magnetfiske skärps i framtiden och jag kommer att lista alla dessa skäl nedan. Det är dock en ganska cool sak att göra och jag rekommenderar starkt att du provar det om du inte har gjort det.

Är magnetfiske lagligt i USA?

För närvarande, det finns inga regler mot magnetfiske i USA och det är lagligt i alla stater. Detta kan ändras i framtiden så det är alltid en bra idé att kontrollera ditt lokala område för att vara säker. Det enda du behöver tänka på är om området är privat eller offentligt ägt. Ganska uppenbart men du skulle bli överraskad av vissa människor.

  Detta är det bästa sättet att fånga fisk med en mask och bobber

Är magnetfiske lagligt i Kanada?

För närvarande, det finns inga regler mot magnetfiske i Kanada och det är lagligt i alla provinser. Återigen, detta kan ändras i framtiden men jag ska göra mitt bästa för att hålla det här inlägget uppdaterat. Kontrollera ditt närområde innan du går ut och se till att marken och vattnet är tillgängligt för allmänheten.

Är magnetfiske lagligt i Storbritannien?

För närvarande, det finns strängare regler mot magnetfiske i Storbritannien och det är förbjudet i vissa områden. I stort sett all mark och vattendrag ägs av någon i Storbritannien och magnetfiske är förbjudet i ett antal av dem. Vad du vill göra är att få tillstånd innan du går ut. Om det ägs av någon så vill du fråga dem. Om det är offentligt bör du kontakta vattenvägsstyrelsen och fråga dem.

Vilka är farorna med magnetfiske?

Många tror att den enda anledningen till att folk inte vill att du fiskar med magneter är att du stör eller orsakar skada på området. Det är ungefär samma sak som om du dyker och stöter på någon form av struktur i vattnet. Oftast måste du få tillåtelse för att flytta den. Som sagt, det finns några faror när det kommer till magnetfiske som du förmodligen borde känna till.

  1. Du kan dra upp sprängämnen. Det har funnits ett antal gånger där människor har dragit upp granater och andra sprängämnen som fortfarande var redo att explodera. Du vet verkligen aldrig vad du kommer att dra upp och många av dessa vattendrag är där dåliga människor kastar dåliga saker. Så var bara extremt försiktig.
  2. Människor har drunknat. Det var ett fall för några år sedan där två personer drunknade under magnetfiske. Du kan haka på något tungt, tappa balansen, slå i huvudet och vem vet vad mer. Man vet bara aldrig. Galnare saker har hänt.
  3. Magneterna är superstarka. Dessa är inte en typisk magnet som du sätter på kylen. De är superstarka och om du inte är försiktig kan de orsaka problem. Du kan få fingret i kläm mellan två av dem eller så kan de till och med orsaka gnistor och bränder.
  4. Du hanterar vass rostig metall. Du kommer att dra upp en massa gammal rostig metall som är supervass. Det är ganska garanterat att du så småningom kommer att skära dig och det är inte särskilt roligt.
  Vilket är det bästa levande betet för crappie-fiske?

Vanliga frågor

F. Måste man ha ett fiskekort för att magnetfiska?

S. Nej, du behöver inte skaffa ett fiskekort för att fiska med magnet. Fiskekort ska betala för utsättning av dammar, sjöar, floder etc. Du tar ingen fisk så du behöver ingen licens.

F. Kan du plocka upp guld- eller silvermagnetfiske?

S. Nej, du kommer troligen inte att kunna plocka upp guld, silver och andra liknande metaller. Du kommer bara att kunna plocka upp metaller som stål, järn och nickel.

F. Kan du hitta smyckesmagnetfiske?

S. Eftersom magneter inte kommer att fästa vid silver eller guld, kommer du förmodligen inte att kunna hitta några smycken som är värda bra pengar. Om den är gjord av en annan typ av metall bör du kunna dra upp den.

F. Vilken är den bästa magnetstorleken för magnetfiske?

S. För magnetfiske vill du använda en magnet som har minst 500 lbs dragkraft. Den bästa typen av magnet för magnetfiske kommer att vara en neodymmagnet och de flesta föredrar att använda en dubbelsidig magnet.

F. Vilken knut ska du använda för magnetfiske?

A. Använd inte en svag knut som den dubbla överhanden. Använd en av dessa.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.