Är luftmadrasser bra för kall camping? För-och nackdelar

Camping i bergen

Det finns många olika sätt att hitta sovkomfort när du campar. Och det krävs flera saker för att varje typ av sängkläder ska fungera för varje typ av camping.

Luftmadrasser töms i kallt väder och absorberar kylan från marken under. De är inte det bästa alternativet för kallcamping, men det finns sätt att mildra dessa effekter och kringgå dem för att hålla en luftmadrass fungerande och bekväm under kallcamping.

Nästan alla sängkläder har för- och nackdelar med vad som skulle fungera bäst, men det finns nästan alltid ett sätt att få det att fungera så att det är bekvämt och säkert.

Vad är kall camping?

Kallcamping är också känd som vintercamping eller kallt vädercamping. Vanligtvis handlar det om att vandra i bergen med en liten mängd utrustning, inklusive sängkläder, mat och ett fyrasäsongstält. Detta händer under vintermånaderna och det kalla vädret är en integrerad del av det. Tanken är att vara lätt och kompakt för att säkerställa att det väsentliga är packat och att camparen kan ta sig till sin plats i slutet av varje dag.

Det finns vissa varianter som att bara campa på en camping under vintermånaderna när det är mycket snö i bergen, snöskor är vanligtvis en del av att campa i kallt väder eftersom det är det enda sättet att ta sig ordentligt ovanpå det tunga snö i bergen och några andra varianter för att passa husbilens preferenser.

Eftersom det är en så liten och kompakt typ av camping är det viktigt att ha utrustning som fungerar bra för att hålla en husbil säker, varm och glad. Det finns flera saker som kan göras för att se till att allt löser sig, och oftast gäller dessa tips och tricks även för vanlig camping.

Kallcamping kommer att vara svårt och om du är beredd på det kommer campare att vara säkrare att göra det. En av de största delarna för att se till att en husbil är säker, varm och glad är att se till att deras sängsituation är genomtänkt och säker för att hålla elementen från att bli för mycket. (Källa)

Fördel: Luftmadrasser kan vara kompakta

En av fördelarna med luftmadrasser är att de går att fälla upp betydligt mindre för att få plats med en massa annat. Speciellt om storleken på luftmadrassen bara är en tvilling kan det spara mycket utrymme. Det enda tråkiga med det är att verktygen för att pumpa upp den också skulle behöva packas. Även om detta kan generera lite mer vikt, är det ett litet pris att betala för att göra sömnen mer bekväm och vilsam för en husbil.

Luftmadrasser är vanligtvis utformade för att fällas ihop när de inte används, eftersom kompakthet är en välsignelse som många kommer att betala ett bättre pris för bara för att det hjälper till att hålla saker lätta, särskilt vid vintercamping och backpacking.

Bärbar luftmadrass

Till exempel skulle en spjälsäng vara mindre kompakt och svår att ta med ut i naturen på ett snöskoäventyr i kallt väder, medan en luftmadrass lätt kunde packas ner i en ryggsäck och förvaras där tills den ska användas. Tänk på att storleken på luftmadrassen spelar roll för hur mycket den fälls ihop och hur kompakt den blir. En enkel luftmadrass i två storlekar viks mycket bättre än en luftmadrass i queen size.

  Vart ska man gå på isfiske nära Milwaukee, Wisconsin

Se till att du viker den rätt också. Om du viker den felaktigt kommer den att förhindra att den komprimeras ordentligt och tar plats som kan täckas och fyllas med andra förnödenheter. Ha tålamod med att vika ihop madrassen eftersom det kan ta tid och vara lite krångligt. Det tålamodet belönas med en ordentligt hopvikt madrass, lättare att förvara och lättare att bära för utomhus- och kalla äventyr. (Källa)

Nackdel: Luftmadrasser töms vid temperaturförändringar

Tyvärr blåses luftmadrasser upp med luft, och på grund av hur luften reagerar med temperaturen drar kall luft ihop sig och krymper. Vi ser samma sak med glas och luft reflekterar också detta. I så fall kanske det inte är ett särskilt bra alternativ för kallt väder, om inte någon är okej med att kanske pumpa upp den igen när det blir kallare. Detta är helt normalt, även om det är ganska irriterande.

Detta skulle hända exakt samma sak med normal camping, bara för att luften blir kallare på natten. Det finns inget sätt att ändra eller stoppa det, och det enda sättet att verkligen minska det är att vara redo och villig att pumpa upp den igen om den blir för låg. Detta är bara en av bristerna med luftmadrasser och skulle inte nödvändigtvis förändra något om att använda det på något annat sätt.

Den enda andra anledningen till att en luftmadrass kan tömmas är en långsam läcka eller en läcka någonstans i luftmadrassen. Dessa är inte lätta att hitta och det skulle krävas lite tålamod för att hitta dem. Det finns dock sätt att lappa och fixa det, så stressa inte för mycket om det inte är en för stor läcka som inte är värd att fixa.

Det är enkelt att förhindra att en luftmadrass läcker. Dra den inte på golvet, rengör den efter användning och förvara den sedan i en påse. Eftersom en husbil kommer in i alla sorters grus och drar den på marken, även på vintern, kan skador och hakar bildas på ytan av luftmadrassen. Dessa blir till läckor och sedan töms luftmadrassen. Var försiktig med den så blir den bra och funktionell. (Källa)

Fördel: Luftmadrasser är billigare

Luftmadrasser är mycket billigare än ett brett utbud av campingutrustning för att sova. Främst för att de är billiga att tillverka och inte kräver mycket underhåll förutom några ganska enkla åtgärder som att vika ihop dem ordentligt och, som tidigare nämnt, att rengöra dem och se till att läckor åtgärdas korrekt.

  Är backpacking en sport?

En mer kompakt tältsäng kommer att vara kompakt, ja, men inte lika bekväm och ibland, på grund av materialen som används för att försöka få en tältsäng att kännas bekvämare men ändå kompakt, blir den dyrare.

De flesta luftmadrasser kostar inte ett ton om de inte är en specialitet och gjorda för att hantera vissa saker. Detta är inte alltid det bästa alternativet och det finns sätt att få billigare alternativ att fungera. Om en husbil har möjlighet att investera i en madrass som är speciellt och speciellt designad för vädret, så är det en bra idé att göra det.

Lika brett som utbudet och prislapparna på luftmadrasser är, det finns fortfarande mycket de kan vara bra för, trots de nackdelar de har. Det är lätt när de är billiga och går sönder efter bara några års användning att byta ut dem lika billigt. Samtidigt som det är en stor besvikelse att köpa en dyrare luftmadrass och sedan äga den i tre år.

Nackdel: Luftmadrasser absorberar kylan från marken

Luftmadrasser är inte så lätta att hålla från att bli kalla, vilket gör dem till ett tillbehör för den kalla campingscenen. De suger upp kylan från marken och om någon bara sover på en luftmadrass kan det snabbt bli för kallt. Med kall camping kan det bli farligt väldigt snabbt och det är inget en campare vill uppleva. Hypotermi eller köldskador från att vara för kallt underifrån kan vara farligt.

Luftmadrassen är full av luft, och när marken svalnar ännu mer på natten, kommer den luftmadrassen att dra in den kylan i madrassen, och alla på madrassen blir kalla. Det finns sätt att minska och undvika detta men det skulle innebära att packa mer utrustning och ibland speciellt i backpacking och camping där camparen måste gå till campingen vilket blir otroligt svårt då det finns mer att bära.

Vacker utsikt från tältet till den snöiga skogen på vintern

Den enkla lösningen på detta är faktiskt att lägga en filt under luftmadrassen för att göra det svårare för kylan från marken att ta sig in i luftmadrassen. Lägg dessutom en filt under sovsäcken och gör sedan alla vanliga saker som en campare skulle göra när den campar i kallt väder för att se till att sovsäcken är trevlig och mysig för natten.

Detta kommer inte alltid att fungera och ju mer det är mellan sovvagnen och luftmadrassen, desto bättre blir isoleringen. Det finns egentligen inte mycket annat som skulle kunna fungera om det inte skulle vara en spjälsäng eller något helt utanför nätet när värmen stiger. Det är dock inte särskilt rimligt eftersom barnsängar är mycket skrymmande och svårare att packa, medan kompaktheten hos en luftmadrass kommer att uppväga den nackdelen för barnsängar.

  Ranger Bass Boat Kostnader: Vad är priset på varje modell?

Det skadar inte heller att ha några extra filtar, även om de inte används till under och över luftmadrassen. De kan hjälpa till att generera och behålla värme på ett litet område och behålla den värmen istället för att låta den glida ut och svalna, eftersom saker och ting kan bli kyliga, särskilt kroppsvärme, på platser som blir så varma på natten och när de campar på vintern. (Källa)

Pro: Luftmadrasser är bekvämare

En fördel med luftmadrasser är att de är mycket bekvämare än att ligga på den kalla marken av flera anledningar. Markkylan, stenarna och rötterna och annan is under ett tält, allt möjligt som bara följer med campingen.

Det kan göra det helt hemskt att sova när man campar att vara kall hela natten eller ha en rot i ryggen. En outrustad husbil blir en olycklig husbil. Luftmadrasser hjälper till att göra det till en vilsam natt och när den görs rätt kommer en husbil att hålla sig trevlig och mysig hela natten med komfort och värme.

Luftmadrasser kan nästan kännas som en riktig säng, och även om det inte är för alla, är det supernyttigt för att se till att en husbil är utvilad och redo för ännu en dag av äventyr. De är mil mer bekväma än en campingkudde eller en skumkudde, vilket gör det mycket trevligare att sova på eller till och med bara vila på.

Alternativ till luftmadrasser för kall camping

Medan luftmadrasser fungerar, kanske de inte fungerar för alla och det är okej. Tanken med att campa och sova i allmänhet är att få det som fungerar bäst. Det finns alternativ till en luftmadrass och vissa fungerar bättre för andra, men inte lika bra för vissa. Lyckligtvis finns det sätt att få saker att fungera på individuell basis.

Glada vänner värmer upp bredvid en brasa i den kalla snöiga skogen

Det finns skumkuddar, campingkuddar, mindre luftmadrasser som campingkuddar och till och med barnsängar. Men för kall camping är det bäst att inte ta med något som är större och svårare att packa litet och kompakt, eftersom det mesta som en campare tar med ska passa in i det de använder för att bära utrustningen. Samt något som inte blir för tungt.

En spjälsäng kan delas på flera sätt men skulle ändå tynga en husbil och det kan vara farligt om en husbil springer i snön och utomhus i kylan eftersom det är fördelaktigt för dessa campare att röra sig snabbare.

Det bästa alternativet är något från marken och om det inte är ett alternativ, en campingmatta med något under för att hålla kylan ute och en bra mängd filtar samt en annan uppvärmningsmetod för att förhindra att husbilen fryser och behålla sin kroppsvärme .