Är luftmadrasser bra för camping?

Tomt tält uppsatt utomhus i naturen. konceptfoto av resor utomhus.

Många gillar att campa, men de går inte för att de inte vill sova på marken. Det finns saker de kan köpa för att hjälpa dem att sova mer bekvämt, men det första de tänker på är att ta med en luftmadrass på sin campingresa. Så, är luftmadrasser bra för camping, eller bör du inte ta med dem?

Luftmadrasser är bra för camping, men de kan vara skrymmande och tunga. De flesta campare föredrar att ta med sig madrassskydd eller alternativa saker att sova på, speciellt om de måste vandra till sin camping. Men luftmadrasser ger ett mjukt material för campare att sova på.

Många människor sover på luftmadrasser när de reser, men de sover vanligtvis på när människor är inomhus snarare än utomhus. Läs vidare för att lära dig mer om varför luftmadrasser är bra för camping, men andra alternativ kan vara bättre.

Är luftmadrasser bra att ha med på campingen?

Luftmadrasser kommer väl till pass när du campar och så länge du inte vandrar till din camping kan de enkelt tas med på en campingtur. Om du tar med dig en luftmadrass på din campingresa är en god natts sömn nästan helt säker. Du sover inte på golvet och kan lätt sova i din sovsäck eller gå helt lös och ta med lakan, filtar och kuddar hemifrån.

Eftersom du inte sover på golvet så vaknar du inte på morgonen med muskelvärk och ont i ryggen. När du ska sova somnar du ganska snabbt och lyssnar på naturens ljud runt omkring dig.

Men att ta med en luftmadrass på en campingtur är inte alltid kul. De flesta campare försöker packa lätt, särskilt om de måste vandra istället för att köra till sin camping. Om du måste vandra till din campingplats kanske du inte vill ta med en luftmadrass eftersom de kan vara skrymmande och ganska tunga.

De är också svåra att rulla ihop tätt, så de tar upp mycket utrymme i din ryggsäck som du ville använda för andra nödvändigheter som mat eller brasa. Däremot kan du köpa campingluftmadrasser som är mer kompakta än traditionella. (Källa)

Om du tar med dig en luftmadrass på campingsemestern måste du ta med extra saker. Om din luftmadrass inte gör det blåsa upp dig själv, du måste ta med en pump eller bestämma dig för att du vill blåsa upp den med andan, vilket inte alltid är möjligt på kort tid. Om du tar med en elektrisk luftmadrasspump, kanske du vill ta med extra batterier. Du kan också ta med en luftmadrass reparationssats. (Källa)

Luftmadrasser är lätta att sticka hål på och har ibland till synes osynliga hål som gör att luft sakta läcker ut medan du sover. Jag tog med en luftmadrass på en campingresa och den läckte luft hela natten på flera campingresor. Jag kan säga att det inte är kul att vakna upp på marken eller på en lätt tömd mjuk luftmadrass när man campar. Observera att det inte fanns några hål i luftmadrassen, den kalla luften fick helt enkelt luftmadrassen att tömmas under natten.

  Hur jag minimerar elektrisk användning i min stuga

Folk känner sig ofta kalla när de sover på luftmadrasser på grund av luften direkt under, men det åtgärdas enkelt med en isolerad sovsäck. De gör också mycket av det ljud när du rör dig, vilket väcker vissa människor. En av de största irritationerna många campare har när de lägger en luftmadrass i sitt tält är hur mycket plats den tar upp. Om du lägger in en luftmadrass i två storlekar i ett tält för 1-2 personer, har du inte utrymme att kliva runt den.

Luftmadrasser kan vara dyra, åtminstone de som blåser upp sig själva och inte töms när du sover på dem på natten. Alla har inte 100 dollar eller mer att spendera på en luftmadrass som de sällan kommer att använda. Som tur är är det relativt enkelt att hitta billigare luftmadrasser som passar din campingresa.

Fördelarna överväger dock ofta nackdelarna om du tar med en luftmadrass att sova på under din campingresa. Under dagen har du en bekväm plats att sova och ligga på. Om din luftmadrass töms kan du helt enkelt blåsa upp den igen tills den är bekvämare att sova på. Du har också en plats att sitta på medan du bläddrar i din packning som inte är på marken eller golvet i ditt tält.

Måste man ta en camping med luftmadrass?

uppblåsbar luftmadrass stoppas i ett tält. Högkvalitativ 4K-film

Om du kör till din camping istället för att vandra och inte har något annat att sova på, måste du absolut ta med en luftmadrass på din nästa campingresa, speciellt om du redan äger en.

Om du har rygg- eller ryggproblem kommer att ta med en luftmadrass säkerställa att du inte vaknar med ryggsmärtor och att du kan sova bekvämt hela natten.

Om du är medelålders och börjar få ont efter att ha sovit på en obekväm madrass bör du definitivt ta med en luftmadrass på din nästa campingresa. Många människor som campar regelbundet upptäcker att de inte längre kan sova på marken när de blir äldre, och en luftmadrass kan hålla dem bekvämt att campa. (Källa)

I slutändan är det upp till dig om du tar med en luftmadrass på din nästa campingresa. Men innan du bestämmer dig för om du ska göra detta eller inte, överväg några av dina andra alternativ.

Hur man tar en camping med en luftmadrass

Om du vill ta med dig en luftmadrass på din nästa campingresa måste du packa den ordentligt. När du kör till din campingplats lägger du den helt enkelt i väskan och lägger den i bilen. Om den inte har en bärväska, vill du göra din campingutrustning mer kompakt, eller bara vill ha den lättillgänglig när du är borta från bilen, lägg den i en plastväska.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i St. George, Utah

Du kan också bara rulla ihop din luftmadrass och lägga den i botten av din ryggsäck. Om du lägger den på botten av din ryggsäck kommer du inte att märka lika mycket av vikten på ryggen. Det kan dock vara svårt att komma åt när du kommer till din camping.

När du lägger din luftmadrass i din bil, försök att lägga den ovanpå och se till att det inte finns något vasst runt omkring som kan tränga igenom den. Det sista du vill på din campingresa är att behöva reparera eller byta ut din luftmadrass eftersom den har punkterats av dina marshmallowstekpinnar.

Alternativ till luftmadrasser för camping

Om du inte vill sova på golvet när du ska campa, men inte vill ha med dig en luftmadrass, har du andra alternativ. Några av dem inkluderar:

  • Hängmatta
  • Skumdyna
  • madrass
  • Campingsäng
  • sovsäckar

Hängmattor är bra alternativ till luftmadrasser, men inte om du vill ta med dig ett tält eller läger i ett område med få träd. De är dock lätta att sätta upp, bekväma att sova i och kan sättas upp nästan var som helst.

Skumkuddar kan vara tunna, men de tar kanten av att sova på golvet och kan rullas ihop ganska hårt. Vissa skumkuddar har formen av en äggkartong (äggskalsskumdynor).

Liggunderlag är ett bra alternativ till luftmadrasser. Vissa liggunderlag är uppblåsbara och ger mer stöd än skumkuddar. Du fäster liggunderlag på många vandringsryggsäckar med remmarna i botten, så att de inte tar någon plats i din ryggsäck. Liggunderlag kommer inte att poppa eller läcka luft som luftmadrasser. Detta är dock ibland också möjligt med luftmadrasser.

Istället för en luftmadrass kan du också använda en tältsäng. De håller dig från marken, men när du sover på en tältsäng får du ofta bara stöd av några tjocka tygstycken, vilket inte är särskilt bekvämt. Om du vill sova extremt bekvämt under din campingresa, lägg en luftmadrass på din tältsäng. (Källa)

Vissa sovsäckar har en fyllning i botten, så du kan använda en sovsäck istället för en luftmadrass när du campar. Många använder sovsäckar när de sover på en luftmadrass, men du behöver inte använda dem samtidigt, speciellt om din sovsäck är vadderad så att du inte känner dig obekväm när du sover på golvet.

rullad polyuretanmatta och vikt luftmadrass för camping och turism isolerad på vit bakgrund

Bästa luftmadrasser för camping

Vissa av dessa campingluftmadrasser kallas tekniskt för mattor eftersom de är tunnare än traditionella luftmadrasser, men de måste fyllas med luft, så jag räknar dem som luftmadrasser.

Megamat 10

De Megamat 10 är en 4-tums tjock luftmadrass som kostar 229,95 USD och har 5 stjärnor. Du kan välja mellan två storlekar och passa ungefär en person åt gången. Den kommer med en pump, så det tar inte lång tid att fylla den med luft. Om du överfyller den kan du enkelt släppa ut lite luft genom att trycka på en av ventilerna tills den har önskad fasthet. Tyget är extremt mjukt och slitstarkt, så det läcker inte och är väldigt skönt att sova på hela natten.

  Mitt favoritrecept genom tiderna för att laga Kokanee-lax

MegaMat Duo TXY

De MegaMat Duo TXY är en nästan 10 cm tjock campingluftmadrass med unik form som gör att du kan förvara dina tillhörigheter i närheten även om madrassen tar upp det mesta av ditt tält. Den kostar $399,95 och har fått 5 stjärnor av konsumenterna. Den kommer med en pump, men är till stor del självuppblåsande, så du behöver bara fylla den med luft för att se till att du kan sova bekvämt på den. Om du inte campar i ett tält får det plats i baksätet på många bilar, inklusive en Tesla Model X eller Tesla Model Y.

DeepSleep Mat 7.5 Duo

De DeepSleep Mat 7.5 Duo kostar mellan $279,95-$309,95 och du kan välja mellan två olika storlekar när du beställer den. Den har ett extremt mjukt tyg och är bara 3 tum tjockt, men det ser till att du inte känner några stenar eller kvistar som kan fastna under medan du sover. Tyvärr ingår ingen luftpump, men på grund av dess tjocklek tar det inte lång tid att blåsa upp, även utan pump. Om du ändå vill ha luftpumpen till denna madrass kan den köpas separat.

Sierra Designs Camping Luftmadrass

De Sierra Designs Camping Luftmadrass kostar $60-$70, vilket är mycket billigare än de tidigare alternativen som listas här. Den har fått 4,4 av 5 stjärnor. Den finns i två storlekar: queen eller singel. Den kommer med en inbyggd kudde och är gjord av ganska slitstarkt material. Den kommer med en luftpump, men du måste sätta batterier i den. Den har 1 års garanti, så om den går sönder under din campingresa kan du få den reparerad eller utbytt gratis. Den tål extremt kalla och varma temperaturer, så den töms inte eller spricker när temperaturen sjunker.

Coleman QuickBed Elite

De Coleman QuickBed Elite kostar $40 och har 4 stjärnor. Det är en dubbel luftmadrass och är 9,5 tum lång, så den kommer definitivt att hålla dig från att känna stenar och tigs som ligger under dig medan du sover. Den kommer med en bärväska och har en inbyggd luftpump, så du behöver inte bära runt den. Den kan hålla upp till 300 pund och är gjord av mjukt, men ändå hållbart material, så det kommer inte att vara särskilt lätt att punktera.

I allmänhet kan du absolut ta med en luftmadrass på din campingresa. Slitstarka luftmadrasser är bra att använda när du campar eftersom de håller dig bekväm när du sover, men de är obekväma om du måste vandra till din camping. Som tur är behöver du inte ta med en luftmadrass för att sova bekvämt, eftersom det finns många andra alternativ som kanske fungerar bättre och är mer kompakta.