Är Leggings bra för löpning

Oavsett om du tränar inför en kommande säsong eller behåller din kondition mellan matcherna, kan löpning vara grundläggande för att hålla en bra nivå av konditionsuthållighet. Om du springer som en del av din konditionsrutin kanske du vill prova leggings – speciellt kompressionsleggings. Här är varför:

Leggings är bra för att springa och spela landhockey av flera anledningar, som:

  • Ökat blodflöde till musklerna
  • Minskad skada
  • Minskad svullnad
  • Snabbare återhämtningstid
  • Extra komfort
  • De är moderiktiga

Som du märker kan du få många fördelar av ett par enkla tighta leggings. Det är ungefär som att sätta på en andra hud som hjälper till att ta bort en del av arbetsbelastningen från din kropp. Egentligen är det precis så.

Även om de verkligen inte är ett hemligt vapen för att komma i form eller behålla den, är leggings ett enkelt komplement till ditt kit och väl värt investeringen. Låt oss ta en närmare titt på vad som gör leggings till ett utmärkt val för mer än bara löpning.

Varför du bör ha Leggings

Det första man kan lägga märke till när man tar på sig ett par leggings är att de verkligen komprimerar. De är tajta, och det är poängen. När du tar på dig kompressionsleggings minskar det jiggling som är ett resultat av kraftfulla rörelser. Även om detta är en trevlig estetisk bonus, gör den också ett viktigt arbete.

Genom att minska din kropps naturliga svajning frigör du metabolisk energi som bättre kan användas i andra delar av din kropp. Och det är inte bara så enkelt, här kommer vi att bryta ner de olika fördelarna med leggings.

Vi fokuserar på fördelarna du får av löpning. Kompressionsleggings lyser verkligen under aeroba träningsmetoder, som löpning. Du kommer helt enkelt inte att se samma fördelar nödvändigtvis när du tittar på lyft och styrketräning. Dessutom är det inte vad den här artikeln handlar om. Vad är det som gör leggings populära bland idrottare idag?

De hjälper dina muskler att arbeta

När du springer på vilken yta som helst, vare sig den är hård eller mjuk, får du din kropp att vibrera. Speciellt om du gör hastighetsövningar som innebär snabbare, hårdare stötar eller skarpa vändningar.

  Vad är en torrfluga i flugfiske?

När du bär tighta leggings eller någon typ av kompressionsutrustning, hjälper det att minska dessa vibrationer genom att hålla allt tätare ihop. Detta gör det lättare för dina muskler att gå igenom sina metaboliska processer, och spenderar mindre energi på att bekämpa den vibrationen.

Leggings minskar inte bara vibrationerna utan de hjälper till att öka blodflödet till benen och i sin tur resten av din kropp genom att minska de belastande effekterna av träning. Med kompression mot muskulaturen i ditt ben höjs blodtrycket med en liten mängd, vilket i sin tur låter ditt hjärta komma undan med att arbeta lite mindre för att pumpa tillbaka det blodet till dina muskler.

De kan skydda sig mot skador

Mjölksyra byggs upp i våra muskler under ansträngande träningspass, och det är då vi känner den där intensiva brännande känslan som tvingar oss att andas. Eller till och med ibland ta ett knä. Att bära kompressionsutrustning kan hjälpa våra kroppar att fungera bättre när de utför dynamiska övningar som sprint eller övningar.

Det betyder att vi kan träna bättre och längre utan att känna ”brännan”. Detta är inte bara bra för träning såväl som för att spela, utan det kan hjälpa oss att undvika skador genom att överanstränga dina muskler.

Dessutom kan leggings hjälpa till med flexibilitetsproblem. De kommer inte att tillåta dig att omedelbart göra delningarna. Men på grund av den extra kompressionen i lederna och muskulaturen i dina ben, kan du röra dig lite mer fritt och känna mer styrka i stretching. Genom att lägga till stöd är du mindre benägna att ge efter för en irriterande skada från rörelse på planen.

Leggings kan bekämpa svullnad

Svullnad kan vara ett problem, särskilt i anklarna och underbenen, för alla som springer. Och vi vet alla att att hantera smärtan av svullnad verkligen kan dra ner på träning och lek. Genom att hjälpa till med blodflödet, minska uppbyggnaden av mjölksyra och kontrollera vibrationer, kan leggings också minska svullnaden som uppstår efter ditt träningspass.

  Behöver jag vattentäta mitt nya tält?

Så de hjälper inte bara under träning, de kan också påskynda din återhämtning efteråt. Ju mindre svullnad din kropp måste tolerera desto mer resurser kan den använda på bättre saker, som att bygga muskler, uthållighet och återhämtning.

Du kan återhämta dig snabbare

Återigen, allt handlar om press. Kompression och blodtryck. Leggings kan använda dessa aspekter för att minska din återhämtningstid mellan löpningar, träningspass och speldagar.

Genom att öka blodflödet till dina muskler genom att öka det inblandade blodtrycket kan din kropp bättre gå igenom de processer som reparerar de vävnader som slits sönder under träning.

Med de extra fördelarna med lägre svullnad, färre skador och mindre övergripande ansträngning, kan detta vara en fördel för både atleten och icke-idrottaren.

Fördelarna med att bära kompressionsleggings fortsätter även efter att du har avslutat löpningen. Genom att minska den negativa effekten av din träning får du spendera mer tid med fördelarna du får av att utföra arbetet.

Vi kan inte glömma komfort

Här är en av de fysiologiska fördelarna med att bära leggings för löpning. Detta hjälper till och med på speldagen eller i gymmet. Leggings kan hjälpa dig att känna dig mer bekväm. Ibland kan dina inre lår helt enkelt inte hålla sig borta från varandra.

Glöm skador relaterade till träning för ett ögonblick. När du har att göra med en skavsituation i klass A kommer du inte att vara på ditt bästa spel. Leggings kan hjälpa till att hantera detta genom att skära av jigglen och lägga till en barriär av syntetiskt material för att hjälpa till med friktion och obehag.

Och tack vare de tillgängliga materialen som andas kommer de att hjälpa dig att hålla dig torr under och efter en löprunda. Sport, träning, träning, löpning … de kan alla fokusera lite mycket på ”ingen smärta, ingen vinst.” Tänkesätt. Men när du är mer bekväm kommer du att kunna springa längre, träna hårdare och spela ditt bästa. Ganska bra för ett par byxor va?

Ser bra ut på och utanför planen

I slutet av listan är mode. Det finns inga direkta fysiologiska fördelar med att se fräsch ut på planen, men att se bra ut har absolut inga nackdelar. Dessutom har du jobbat hårt för den kroppen, borde du inte visa upp den lite? Visa smygt resultaten av dessa marklyft. Visa listigt resultaten av veckor av backsprintar. Vänd lite huvuden på din 5k.

  Är luftmadrasser bra för kall camping? För-och nackdelar

Leggings är inte bara ett praktiskt verktyg för att öka prestanda, utan de är också en lysande accessoar för din garderob.

Är Leggings värt det?

Ja – ja det är de. För löpning, sprint, jogging och all form av dynamisk träning är leggings ett klädesplagg värt att äga. För en liten investering får du en mängd fördelar som kan hjälpa dig att springa längre och få mer av ett träningspass när du väl tar på dig dina tränare.

Leggings kommer inte att ge dig samma fördelar vid styrketräning och tyngdlyftning, men när det kommer till löpning är fördelarna väl värda det. Den extra komforten gör att vi kan stanna längre på planen och ger oss bättre kontroll över vår viljestyrka. Och slutligen, låt oss inte glömma att det att se bra ut när du är ute och springer, är ungefär lika viktigt som att träna återhämtningstider.

Relaterat innehåll

I löpning är skorna du bär allt. Du kan ha den mest uthållighet och uthållighet i världen, men om dina fötter är ömma av skor som inte sitter dåligt, kommer din prestation att påverkas negativt. Att välja dina löparskor bör då inte vara ett lätt beslut. Istället vill du ta dig tid och göra din research. Vad ska du leta efter i den perfekta löparskon?

Du har nyligen bestämt dig för att börja springa. Du älskar friheten du känner när du har tagit steget, för att inte tala om hur vältränad löpning gör dig. Det är ditt mål att delta i ett lopp tidigare än senare, och du har redan börjat förbereda dig. En löparkompis till dig föreslog att du skulle köpa några löparstrumpor som en del av din träning, men du är inte så säker. Är löparstrumpor värda det?