Är lagring av ved en brandrisk?

Ingenting förberedde mig på vad min försäkringsjusterare hävdade senast han besökte mitt hus. Han var där för att kolla efter vattenskador från ett sprucket rör, men han bestämde sig för att ta på sig att varna mig för att vedhögen utanför var en brandrisk och behövde tas bort. Det var en chock för mig eftersom jag betalar en försäkringspremie för en vedspis och pelletskamin i min källare.

Efter att ha gått över från en person till en annan kunde mitt försäkringsbolag äntligen svara på vad jag trodde var en enkel fråga. Är lagring av ved en brandrisk?

Att lagra ved är inte en brandrisk under de flesta omständigheter. Placera inte vedhögen nära alternativa bränslekällor och förvara den inte nära öppen låga. Det finns andra bestämmelser som träder i kraft om du bor i ett område som är utsatt för skogsbränder eller om du bor i en stor stad. Brandmän vill inte att bränder ska spridas från en byggnad till en annan. Kontrollera med ditt försäkringsbolag och brandkåren för vedregleringar som är specifika för ditt område.

Så varför sa min försäkringsjusterare till mig att inte ha ved på min fastighet? Killen är förmodligen en idiot med tanke på att jag bor i Amish Country i norra Ohio. Mer än hälften av bostäderna i mitt län värms med vedspisar. Det finns några scenarier där det kanske inte är en bra idé att förvara ved nära ditt hem.

Att lagra ved är vanligtvis ingen brandrisk

Huruvida ved är en brandrisk eller inte är uppe till diskussion. En sida säger att ved kan eldas som bränsle, så det måste vara en brandrisk. Den andra sidan säger att trä inte kommer att antändas spontant, så det är ingen verklig fara för omgivande fastigheter. Är lagring av ved en brandrisk?

  Kommer ett 1 mikron filter att ta bort virus?

Generellt sett innebär lagring av ved ingen större brandrisk än att använda ugnstorkat ved i ditt hem. Om du håller din ved borta från öppna lågor bör den aldrig fatta eld. Du har andra problem att oroa dig för om det finns tillräckligt med lågor för att tända din vedhög.

Som sagt, jag rekommenderar ändå att du ringer ditt försäkringsbolag för att få deras åsikt. Mitt försäkringsbolag debiterar mig en extra dollar eller två i månaden för att använda en vedspis i mitt hus. Om mitt hus hade fattat eld utan den försäkringsföraren hade skadan inte täckts.

Du kan också stöta på andra stad/statsspecifika bestämmelser som kan komma in i bilden. Kontrollera med din lokala brandkår för juridiska krav i ditt område. Jag kommer att diskutera några vanliga problem nedan.

Se upp för stadens bestämmelser

De flesta städer har regler för att förhindra stadsbränder. Eftersom hus ligger så nära varandra kan en liten brand snabbt sprida sig från ett hus till ett annat. Vissa städer förbjuder bränder och andra har regler som du måste följa.

Det sista stället jag bodde på krävde att bränder var i en kontrollerad eldstad och ved som staplades minst 30 fot från omgivande byggnader. Tack vare 30ft-regeln kunde jag inte lagligt lagra ved någonstans på min fastighet. Jag höll den mitt på min gård, vilket var tekniskt olagligt, men alla tittade åt andra hållet eftersom jag aldrig orsakade problem.

Finns det skogsbränder i ditt område?

Jag har inte mycket erfarenhet av skogsbränder, men jag hänvisar dig till California Firewood Task Force Regler för vedlagring. De anger att ved kan förvaras utomhus så länge den är minst tre meter bort från strukturer. Det är faktiskt närmare än vad jag skulle rekommendera att lagra ved bredvid ditt hus ändå.

  Ficklampa och strålkastarlumentabell: hur många lumen behöver jag?

Att placera ved bredvid ditt hus kan bjuda in insekter i ditt hem. Håll utkik efter insektsangrepp om du bestämmer dig för att förvara ved bredvid ditt hem.

Jag rekommenderar att du spraya ditt trä med ett borsyrabaserat bekämpningsmedel för att döda termiter och snickarmyror som har invaderat din vedhög. Zap-A-Roach är min favoritprodukt, men vilken som helst av dem kommer att fungera. Borsyra är inte giftigt för människor och husdjur, så det är helt säkert att spraya på din ved. Till skillnad från traditionella bekämpningsmedel är borsyra ungefär lika farligt som bordssalt, så du kan elda behandlat trä i inomhus- och utomhusbränder.

Kan jag förvara ved inomhus?

Det här är en av de frågor som är svåra att svara på. Det finns några anledningar till varför det är en dålig idé att lagra ved inomhus, men de flesta ignorerar dem. Uppenbarligen är en stor hög med ved inte det bästa i ett brinnande hus, men det är inte den främsta anledningen till att det är en dålig idé att förvara ved inuti.

Det finns två huvudproblem med att lagra ved inomhus. Det tar en evighet att torka och krydda ditt trä inomhus och du bjuder in ohyra i ditt hem/garage. Vedhögar är det perfekta hemmet för snickarmyror och termiter. Lägg till en och annan mus/spindel så förstår du varför folk inte gillar att förvara ved inomhus.

Jag rekommenderar att du håller det mesta av ditt virke på en bekväm, solig plats 20-30 fot från huset och bara tar det du behöver under några veckor. Jag gillar att välja en solig dag en gång i månaden för att ladda mitt garage med ved på vintern.

  Behöver du en såg för backpacking?