Är Kokanee bra att äta?

När man fiskar är det viktigt att veta om man ska behålla det man fångar. Vissa fiskar är roliga att fånga, men inte så bra att äta! Efter att ha smakat Kokanee själv har jag den information du behöver.

Så är Kokanee något gott att äta? Kokanee är verkligen en bra fisk att äta. Kokanee är en typ av lax och kan användas i alla recept som involverar lax. Den har en lätt, mild smak och kan serveras i råa fiskrätter (som sushi) eller kokta och kryddade.

Det finns några tips och tricks för att äta Kokanee, speciellt när det gäller att fånga och laga dem.

Vad du ska veta när du fiskar efter Kokanee att äta

Om du letar efter en gedigen måltid kommer ditt sunda förnuft vanligtvis att få dig att bara behålla de stora fiskarna du fångar. Småfiskar ska alltid återföras till vattnet. Med Kokanee är detta ännu viktigare. En Kokanee har ganska stora ben, så om du fångar en som är på gränsen, gå alltid efter de fiskarna som är större. Detta ger dig mer kött per fångst och gör det lättare för dig att urbena det.

Kokanee (även känd som ”kokes” av vissa fiskare) har i allmänhet samma rosa färg som kungslax har, men kan också ha en stor färgvariation. Folk tenderar att gilla Kokanee som är en djupröd.

Ju rödare din Kokanee är, desto mer har den ätit. Detta betyder vanligtvis att fisken är friskare. Men om du bara fångar ljusare nyanser av Kokanee, oroa dig inte för det. Smaken kommer att förbli ungefär densamma.

Fånga Kokanee

Varje fiskare har sina knep, och jag är inte annorlunda. Jag gillar att använda ett enkelt bete som är flashigt. Det är allt. En Kokanee biter inte av hunger, utan av aggression. De blir arga på olika fiskar i deras territorium och kommer att attackera allt som rör sig.

Om du kan få ditt lockbete att göra tillräckligt med en störning i vattnet, kommer det ofta att få in en Kokanee av trots. Kokanee är massor av roliga att fånga på grund av hur mycket de slåss mot dig. De kommer att ge din pole en springa för pengarna.

  7 bästa flugfiskespön för nybörjare (för att fånga alla typer av fiskar)

Skillnaden mellan Sockeye Lax och Kokanee Lax

Normalt är laxen anadrom, vilket innebär att de rör sig fram och tillbaka mellan saltvatten och sötvatten. Laxen kommer vanligtvis först i sötvatten när det är dags för dem att leka. Det är här vi får bilder av björnar som fångar lax i sina käkar efter att de försökt hoppa uppför floder.

Kokanee lax är speciell eftersom det är lax som är helt instängd. De tillbringar inte något av sina liv i hav eller saltvatten.

I USA finns det många blomstrande populationer av Kokanee-lax på grund av fördelningen av avdelningen för fisk och vilt. Fler och fler människor fiskar Kokanee på grund av hur bra de smakar.

Förbereder Kokanee

Att laga fisk kan vara svårt, men Kokanee är vanligtvis mycket förlåtande eftersom de inte har den typiska kraftfulla ”fiskiga” smaken.

Ärligt talat kan du använda Kokanee för alla recept som kräver lax eftersom de båda är samma typ av fisk.

Jag är alltid ett fan av att filéa din fisk på grund av hur lätt det är. Det är också väldigt enkelt att frysa in filéer till senare om du hade en riktigt lyckad Kokanee-pull.

Kokanee har ganska stora ben, så de är lätta att ta bort och bena ur. De har dock några knotiga tänder som du måste se upp med.

Cooking Kokanee on a Fire

Om du är på sjön och vill laga dagens första fångst, kan du laga din Kokanee vid brasan.

Det är ganska enkelt. Allt du behöver är stanniol, mycket smör, mycket citronpeppar (eller vad din favoritkrydda nu är), några pinnar eller någon form av metallgaller och en stor Kokanee. Att ha citronskivor är också bra, men inte nödvändigt.

Det första steget är att rensa eller fila din fisk helt. Vissa människor lämnar skinnet på det här steget, men du behöver bara göra det om du lägger din fisk direkt på kolen. Jag gillar min fisk helt ben- och skinnfri, så det är folieöverdraget som skyddar den medan den lagar mat.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i Portland, Oregon

Ta din förberedda Kokanee och sprid en par matskedar smör på den där dåliga pojken. Se till att den är ordentligt täckt så att den inte bränns.

Ge din fisk en fin krydda. Mer är bättre enligt mig, beroende på hur mycket salt du har i din smaksättning.

Ta dina citronskivor och avsluta mästerverket med en liten kläm juice.

Slå in din måltid i en burrito av aluminiumfolie tillsammans med citronskivorna. Jag rekommenderar alltid att dubbellinda den så att du inte förlorar allt det där smöriga godheten till lågorna.

Om du vill avstå från smöret och få en nyttigare fiskmåltid, tillaga bara fisken för en längre tid över en eld med lägre temperatur.

Lämna fisken över elden i några minuter och du är redo. Njut av din fisk medan du försöker fånga en annan.

Grottman stil

Om du är i penseln, men verkligen vill gräva i din fisk, kan du fortfarande. Börja med att få igång elden så att du har några fina kol sittande när du är klar med fisket.

När du fångar din måltid, förbered den genom att rensa den, men låt benen och skinnet sitta kvar. Lägg den på en pinne och lägg din fisk direkt på kolen. Skalet kommer att skydda köttet och tillaga din fisk riktigt snyggt. Lämna den där i några minuter och gräv ner den i grottmansstil

Mitt favoritsätt att tillaga lax av vilken sort som helst

Jag är kär i fish and chips. Jag har en stor fritös som jag använder ofta, och några fantastiska pommes frites är en stor komplimang till alla rätter.

Om du planerar att misshandla och steka din fisk rekommenderar jag att du tar din filé och skrapar bort eventuellt fett du har på din fisk.

Gör din favoritsmet. Mitt favoritsätt är bara pannkaksmix med mjölk istället för vatten. Jag låter det vara ganska tjockt så att jag har ett tjockt lager av friterad godhet på min fisk.

  Spelar tiden på dygnet någon roll vid isfiske?

Nu är det dags att försiktigt häll din fisk i smeten. Försök att använda en tråcklingsborste istället för att doppa, annars kan din fisk falla sönder i din olja, och det är en röra som du inte vill ta itu med.

Lämna dina goda bitar av lax i oljan tills du har den vackra gyllenbruna färgen.

Servera din fisk med mycket citronsaft och citronpeppar om du gillar det.

När du gör pommes tycker jag att det är bra att skiva dem på den tjockare sidan och få dem extra krispiga i samma olja som du tillagade din fisk. Njut av din feta måltid av hårdvunna Kokanee

Bakning för den fancy fiskaren

Om du vill baka din Kokanee, se till att få en ren filé som inte har några ben eller skinn kvar på sig. Ta lite citronpeppar eller någon annan sås du vill ha och lägg dem på en fodrad pannan täckt med sås. Vissa lägger till och med lite tunt skivad citron på filén innan de sätts in i ugnen.

Anledningen till att citrus används i alla dessa recept beror på hur mycket det tar bort fisksmaken. Grädda i 450 grader i 15 minuter eller så beroende på hur tjock din fisk är.

Det här receptet är bra om du har folk som gillar fisk men aldrig har provat Kokanee förut. Det får verkligen fram smaken.

Servera denna bakade fisk med lite grönsaker och du är redo att gå.

Relaterade frågor

Var kan jag fånga Kokanee? De flesta Kokanee placeras i sjöar av regeringen, så det är viktigt att göra en del efterforskningar om vilka sjöar som har laddats med fisken.

Hur stor är en Kokanee-lax? Den genomsnittliga Kokanee väger mellan två till fem pund. Den största Kokanee någonsin vägde in på 9 pund.

Hur ser Kokanee ut? Under leksäsongen, hanen Kokanee sväng djupt röda med gröna huvuden, men normalt är de enkla gråbruna. Kokanee har alltid en imponerande uppsättning tänder.