Är KastKing fiskerullar bra?

När vi pratar om budgetfiskerullar brukar namnen som dyker upp inkluderar KastKing, som med rätta fick sin plats bland de mest populära tillverkarna i branschen.

Kastking-märkesrullar betraktas ofta som budgetrullar som erbjuder liknande funktioner som dyrare märken till ett lägre pris. Åsikterna varierar om deras livslängd och kvalitet, men många fiskare använder framgångsrikt Kastking-rullar under många säsonger.

Företaget har visat sig vara en anmärkningsvärd motståndare. Inte bara på grund av dess produkters förstklassiga kvalitet utan också för att det ger dig premiumfunktioner som andra företag skulle debitera dig dubbelt för.

När allt kommer omkring, är KastKing fiskerullar bra? Vi kommer att berätta allt om det, och vi kommer att kasta lite ljus över några av de bästa KastKings fiskerullarna.

Är KastKing fiskerullar bra

Sanningen om KastKing-rullar och varför vi tycker att de är bra

KastKing rullar är bland de bästa på marknaden av flera anledningar. För det första är de budgetvänliga jämfört med andra märken. Trots det är de packade med användbara funktioner och de är designade med avancerade material.

KastKing rullar kommer med förstklassiga kullager som sticker ut bland de andra märkena för sin smidighet och smidighet. Dessutom är rullarna lämpliga för både nybörjare och proffs. Faktum är att deras användarvänlighet kan göra sportfiskare till proffs. För att inte tala om att de har KastKing Intrusion Shield System som skyddar rullens kropp från vattnet.

Det vanligaste klagomålet om KastKing-rullar är deras hållbarhet, men det är en kontroversiell faktor.

Vissa användare rapporterade att mindre mekaniska problem uppstår när de använder rullen, men de är lätta att reparera. Å andra sidan tvivlar vissa nya köpare på rullarnas förväntade livslängd eftersom priset enligt deras ord är för bra för att vara sant.

Allt som allt är KastKing-rullarna värda sin kostnad. De kommer att klara sig bra, med tanke på prislappen de kommer med. Dessutom har de en kraftfull dragkraft och en solid ram. Livslängden kanske inte är som du förväntar dig, men det är det bästa du kan få i den här prisklassen.

  Varför är campingljusen röda?

En sammanfattning av KastKing fiskerullar

KastKing släpper fyra rader med rullar, inklusive snurrande rullar, gjutrullar, spinngjutna rullar och runda baitcasting-rullar. Här är en sammanfattning av var och en av dem.

Snurrande rullar

KastKing producerar snurrrullar för spinnspön. Dessa spön är idealiska för nybörjare eftersom de är mindre benägna att trassla. De har smala spolar som bara fungerar korta sträckor.

När det gäller rullarna är de lämpliga för att fånga lätt fisk. De sitter precis under stången i en vinkelrät position.

KastKings snurrande hjul inkluderar Speed ​​Demon Elite och den Sharky III.

KastKing Speed ​​Demon Spinning fiskerulle, storlek 2000 KastKing Sharky III spinnande fiskerulle, storlek 2000

Om du är intresserad, kolla in vår artikel som beskriver några exempel på spinnrullar för saltvattenfiske!

Gjutrullar

Casting rullar syftar till långdistans exakta kast. De går med gjutspön eftersom dessa spön behöver ett kraftfullt motstånd, tillsammans med en omfattande linkapacitet. De flesta gjutrullar kommer med en trigger, till skillnad från snurrande.

Om du funderar på att använda en gjutrulle med spinnspö rekommenderar vi att du inte gör det. Du kommer att utsätta spöet på spel eftersom det är utformat för att hantera skonsamma rullar.

KastKings lågprofilgjutrullar inkluderar Bassinator Elit och den Speed ​​Demon 9.3:1.

KastKing Bassinator Elite Baitcasting Reels, Ninja Version, 6.6:1 Utväxlingsförhållande, Vänsterhänt fiskerulle

Spincast-rullar

Spinngjutna rullar liknar snurrande rullar, förutom att de kommer med en spole som sitter i linje med stavaxeln. Dessutom roterar dessa rullar inte; linjen rullas upp av sig själv.

Spinngjutna rullar är lämpliga för nybörjare eftersom de är lätta att använda. De har en knapp som kopplar upp linjen direkt. Dessutom är de trasselfria, tack vare linjens plasthölje.

KastKings spin-cast-rullar inkluderar Kadett och den Brutus. Faktum är att de är de enda spinngjutna stavarna som företaget producerar.

  Hur mycket kostar det att byta markistyg för husbilar

KastKing Cadet Spincast fiskerulle, 3.1:1 utväxlingsförhållande, Heron Blue KastKing Brutus Spincast fiskerulle, vändbart handtag för vänster eller höger kast.

Runda Baitcasting-rullar

Gjutrullar är antingen lågprofilerade eller runda. Runda baitcasting-rullar är bra för att hantera stora fiskarter. De ger ett mycket mer stabilt motstånd, vilket låter dig fiska stort utan att känna för mycket vridmoment. För att inte tala om att de kan kasta längre sträckor än lågprofilrullar.

KastKing producerar bara två runda baitcasting-rullar: den Rover och den ReKon Line Counter Trolling rulle.

KastKing Rover rund baitcasting rulle, vänsterhänt fiskerulle, Rover60 KastKing ReKon Line Counter Trolling fiskerulle,Runda baitcasting-rullar,storlek 10,vänsterhänt

Är KastKing fiskerullar bra

De bästa KastKing fiskerullarna granskade

Mellan alla fiskerullar som KastKing tillverkar finns ett par rullar som är berömvärda. Här är en recension av var och en av de bästa KastKings fiskerullarna.

KastKing Brutus Spincast Reel

Brutus är en av de bästa budgetvänliga rullarna som KastKing erbjuder. Det är ett idealiskt val för nybörjare som fortfarande inte kan hantera en kastrulle. Den ger ljusinställningar, men ger ändå en solid dragkraft. För att inte tala om att dess borgen och vev är släta som en bit smör.

Brutus är inte utskuren för långa kaststräckor, men vi har fysiken att skylla på. Sammantaget ger det ett stort värde på pengarna. Du hittar inte en rulle i samma prisklass som erbjuder samma funktioner.

KastKing Sharky III snurrande rulle

Sharky-rullen har allt: det överkomliga priset, det imponerande dragsystemet och det attraktiva utseendet. Dess dragsystem består av kolfiberskivor, vilket bidrar till dess jämnhet och stöd.

Sharky har KastKing Intrusion Shield System. Dess uppgift är att hålla smutsen borta och skydda kroppen från vattnet. Kroppen består av slitstark förstärkt grafit som håller så länge du har rullen.

Dessutom är anti-reversfunktionen på Sharky på plats. Det förhindrar effektivt att rullen rullar bakåt och trasslar ihop sig under processen. Vi hade föredragit ett högre utväxlingsförhållande, men vi kan inte klaga på Sharkys prislapp.

KastKing Speed ​​Demon Elite

Speed ​​Demon Elite är KastKings ikoniska produktion. Företaget är stolt över återhämtningshastigheten för denna rulle. Förhållandet 9,3:1 på dess växlar gör liknande alternativ på skam. För att inte tala om att dragsystemets kolfibermaterial tillför en värdefull robusthet.

  Angriper Coyotes tält?

Speed ​​Demon kommer med en hållbar spole som klarar längre avstånd än de flesta KastKing-rullar.

KastKing MegaJaws Baitcasting-rulle

MegaJaw designades för att skrämma konkurrenter ur vattnet, och det är precis vad den gjorde. Det är en perfekt rulle för människor med en snäv budget. För det första har den en maximal inställning på 17,6 pund, vilket är ganska imponerande för sin prispunkt.

Dessutom kommer MegaJaws fullt utrustad med kolfiberskivor som ger anständig hållkraft. Inte bara det, utan de spelar också en viktig regel för den här rullens smidiga släppåtgärd.

Den enda nackdelen med denna rulle är de små spolarna. Det kan man dock leva med med tanke på att linjekapaciteten fortfarande är bra.

En smygtitt på KastKings historia

KastKing började som en grupp collegekompisar 2011. De tog en paus från sina MBA-studier och bestämde sig för att utforska fiske. Beväpnade med sin lånade fiskeutrustning, hyrda båtar och stora förhoppningar lyckades de skapa ett av de mest framstående företagen för fiskerullar.

Tillverkarna strävade efter att skapa innovativ prisvärd utrustning för fiskare. Deras syfte var att minska fiskekostnaderna med 30 %, så att alla kan njuta av aktiviteten. Nu har de avtal med ett gäng allmänt erkända leverantörer, som Shimano, Walmart och Cabela’s.

Slutsats

Så, är KastKings fiskerullar bra?

För att sammanfatta det, KastKing fiskerullar är värda varenda krona du betalar för dem. De finns i ett brett utbud av modeller, så att du kan se dina alternativ och välja den bästa passformen.

KastKing gör rullar för både nybörjare och proffs. Dessutom har den budgetvänliga och avancerade alternativ. Därför, oavsett vad du vill, hittar du det hos KastKing.