Är husky bra gåhundar?

dod med en kvinna som bor i bergen.

Letar du efter en kompis att gå på promenad med, men är inte säker på vilken hund som passar dig bäst? Du har kommit till rätt ställe. Du kanske har hört ett och annat om husky och letar efter fakta från fiktion när det kommer till denna hundras, men är husky bra promenadkompisar?

Huskies är perfekta promenadkamrater. Denna typ av hund avlades för att springa långa sträckor i kallt väder samtidigt som de drar last på slädar, så de är högenergihundar och en av de bästa raserna för promenader. Deras tjocka rockar gör dem också perfekta för promenader i kalla väderförhållanden.

Om du planerar att göra en husky till din senaste vandringskamrat, läs vidare för att ta reda på om denna ras är rätt för dig och din livsstil.

Gillar husky att gå?

Det är viktigt att komma ihåg att varje hund har sin egen personlighet, men i allmänhet älskar huskies att vara ute och ägna sig åt någon form av fysisk aktivitet. Detta är vad de är uppfödda för. Huskies är kända för det slädkörning och släpa last genom miles av snö. Slädhuskies kan nästan springa 140 mil på en enda dag på grund av deras förmåga att förändra sina kemisk metabolism. De är de enda hundarna som har förmågan att förändra sin ämnesomsättning!

Din husky behöver inte tillryggalägga samma långa avstånd, men den genomsnittliga husky kan fortfarande springa cirka 10 till 20 miles per pass. Om du är någon som vill ha en husky, var medveten om att de är extremt aktiva hundar och du kan ge din stora lurviga vän den mängd motion han behöver på en regelbunden basis. Det betyder att de behöver över två timmar av träning per dag. Så om du är en ivrig, vanlig vandrare eller löpare kan en husky vara den perfekta rasen för dig.

  Hur man flyger fisk från en kajak

För- och nackdelar med att gå en husky

dod med en kvinna som bor i bergen.

Vad mer gör en husky till en bra promenadkompis? Eller ännu viktigare, vad gör dem inte så bra vandringskompisar? Här har jag sammanställt en lista över några viktiga för- och nackdelar som kommer med att göra en husky till din vandringskamrat.

Fördelar

Hög energi – En huskyägare rapporterar att hans hund inte gillar något mer än att ta långa promenader. Även en husky med liten eller ingen uthållighetsträning kan lätt gå 10-20 mil om dagen. Av denna anledning är din husky garanterat redo för en promenad vilken dag som helst i veckan. Deras höga energi kan också hjälpa dig att hålla ett tempo med ditt husdjur, vilket vissa ägare kanske uppskattar.

De älskar att vara utomhus – Ett centralt faktum om husky är att de älskar att vara ute. Även i snö och is gillar dessa hundar att vara ute. Detta gör dem till den perfekta rasen att ta på alla dina naturutflykter, vandringar, vandringar, vandringsleder och äventyr.

Du kan vandra i alla väder – Sedan jag haft husky inga problem med snö eller is, du kan ta dem med dig i nästan alla väder. Allt ovanför 90 grader Fahrenheit det kommer förmodligen att vara för varmt för att vara ute hur länge som helst, men din husky klarar alla typer av kallt väder och kommer att må bra.

De kan skydda dig – Huskies är ganska stora och skrämmande med en genomsnittlig hälsosam vikt på 35-60 lbs, beroende på om de är manliga eller kvinnliga. Om du är en person som ofta går eller tränar ensam, kan en hundkamrat hjälpa dig att skydda dig från potentiella psykopater eller vilda djur. Även om din hund inte är tränad för att skydda dig, kan deras närvaro vara skrämmande nog.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i Denver, Colorado

Hon Kan bibehålla din löptakt – Många huskyägare väljer att ta med sina hundar på promenader, men många huskyar föredrar mer intensiv fysisk aktivitet som löpning. Detta gör dem till fantastiska trailrunningskamrater eftersom de kan hålla jämna steg med ditt löptempo under längre perioder.

Porträtt av galen, glad och söt beige och vit hundras Siberian husky springer snabbt genom snön i vinterfältet vid gyllene solnedgång i motljus. Lekfull husky hund

Nackdelar:

Stora – Dessa stora hundar kan komma före sig själva ibland så att du kan hitta dig själv på vad som var tänkt att vara en trevlig lätt joggingtur på en skogsbana som dras med av din hund som vill gå snabbare eller såg en ekorre eller något de vill jaga. Den här typen av upplevelser kan undvikas eller elimineras med rätt träning, men kom ihåg att din hund har ett eget sinne. Det är klokt att använda en sele tills din hund är tränad nog att hålla sig vid din sida eller inom ditt syn-/hörselavstånd.

Hög energi – Eftersom huskies älskar att springa runt så mycket kan det vara svårt att få tillbaka dem när de väl är fria från kopplet. De kan också dra i kopplet och vilja springa snabbare om de inte tränas ordentligt. Av dessa skäl är det viktigt att träna din hund att lyssna på dig, gå eller springa i din takt och komma när du ropar så att den inte springer för långt fram.

De tappade ett ton – Det är ingen hemlighet att husky är väldigt håriga hundar. Den där enorma, läckra kappan av dem fäller också en hel del. Och med mycket menar jag mycket. En gång satt jag i baksätet i en kompis bil, som råkade äga två huskyar. Jag öppnade dörren och såg att hela baksätet var helt täckt av ett lager tjockt hundhår. Jag fastnade i vad som kändes som en hög med hår och förberedde mig mentalt på att lämna hennes bil med hela min rygg och rygg täckt av hundhår.

  Genomsnittlig storlek på Kokanee-lax

Men vet du vad? Den enorma kärleken som min vän har för sina hundar har inte avtagit det minsta på grund av deras extrema utsöndring så kanske det inte blir för dig heller. Och vad har detta ens att göra med att de är bra gåhundar, kanske du frågar dig? Tja, om du är någon som planerar att köra din hund till ett spår eller en campingplats eller ta en roadtrip med dem till en naturskön plats, var beredd på håravfall och hår som utan tvekan kommer att finnas i ditt baksäte.

I slutet av dagen och trots de potentiella nackdelarna (varav de flesta går att undvika), är husky verkligen en av de bästa hundarna att ha som promenadkamrat. Men ta inte mitt ord för det, se själv! Om du har en vän, familjemedlem eller granne som du litar på, överväg att fråga om du kan ta med deras hund på en promenad så att du själv kan uppleva vilka fantastiska följeslagare de är.