Är hockeybollar ihåliga?

Landhockeybollar är en av de viktigaste komponenterna i spelet. Den lilla plastsfären är spelarnas huvudfokus under en match, där båda lagen försöker få in den i sina motståndares nät för att få en poäng. Spelarna litar på den konsekventa designen av landhockeybollar för att säkerställa att teknikerna de använder för att spela spelet kommer att fungera likadant varje gång.

Bollar som har gummi eller kork inuti dem är mer stabila, och den extra vikten gör att de rör sig snabbare i spel. Bollar som är ihåliga används endast för träning och är inte certifierade för att användas i ett faktiskt spel.

Landhockey är en intensiv sport som kräver mycket skicklighet och träning, så när det kommer till utrustningen är det viktigt att allt fungerar som det ska. Under årens lopp har landhockeybollen genomgått några mindre justeringar för att förbättra den, vilket resulterat i den slutprodukt vi vet att den är idag. Utformningen av landhockeybollen är avgörande för ett bra spel.

Landhockeybollar för spel

När man hittar det perfekta landhockeyboll för ett spel kontra bara träning finns det några olika saker att leta efter. Du kommer att vilja hitta en boll som uppfyller alla regler för spelbollens vikt och storlekar. Dessa krav ändras beroende på några faktorer, inklusive:

 • Plats
 • Liga
 • Spelnivå

En high school division kontra en professionell landhockey division kan ha bollar som varierar något i vikt och storlek.

Några exempel på landhockeybollar

Det finns tre variationer i fyllningen du hittar för landhockeybollar:

 • Luft
 • Sudd
 • Kork

Några exempel på landhockey där bollstorleken och vikten kan skilja sig är ett high school-spel. För gymnasiespel måste alla bollar som används i spel ha en officiell NFHS-stämpel för att intyga dess storlek och vikt. Bollen är ihålig inuti och slät på utsidan.

En annan variant är landhockeyspelet inomhus. Landhockey inomhus spelas på en mindre spelyta, och bollen är också i allmänhet mindre och lättare än bollen som används för utomhusspel. Den är också ihålig och slät, vilket gör den bäst lämpad för inomhuslek.

  Hur mycket kostar ett Zip Line Kit?

Landhockeybollar som används i spel är nästan alltid en neutral färg som vit. Ett undantag från denna regel skulle vara om spelet spelades under förhållanden där det kan vara svårt att se, som regn eller extrem vind.

Kookaburra Field Hockey Ball

Landhockeybollen som vanligtvis används för landhockeyspel i den övre divisionen kallas en Kookaburra-boll. Denna boll uppfanns i Australien och har en gummi- eller korkfyllning samt en texturerad utsida så att den kan vara exakt och förutsägbar i spel även i väderförhållanden som regn eller en våt, lerig yta. På grund av denna funktion är den att föredra för utomhuslek. Dessa bollar är aldrig ihåliga.

Kookaburra landhockeybollar har haft många anpassningar (både stora och små) för att få dem till den nästan perfekta modellen vi har idag. Nu måste de alla standardiseras. Dessa regler för hur mycket en boll ska väga och vilken storlek den ska vara hjälper till att hålla varje boll så pålitlig och exakt som möjligt för landhockey.

Landhockey är ett spel som förlitar sig på sin utrustning nästan lika mycket som sina spelare. Det betyder att det är viktigt att träna och spela spel med landhockeybollar som har ungefär samma storlek och vikt.

Landhockeybollar för träning

Bollar gjorda för träningspass i landhockey skiljer sig i design från de som är gjorda för spel eller mer professionellt spel. Dessa övningsbollar har en slät, ofta färgglad utsida medan insidan förblir ihålig. Nästan alla bollar som används för att träna landhockey är ihåliga.

Eftersom de anses vara mindre exakta och pålitliga, används den här bollstilen endast för träning och erbjuds också vanligtvis till ett lägre pris än din vanliga landhockeyboll som är NFHL-godkänd för spel. De väger inte bara mindre, de måste också bytas ut oftare. Dessa träningsbollar för landhockey erbjuds vanligtvis i roligare och ljusare färger än de för spel så att de är lättare att se. Denna kvalitet är tänkt att balansera ut det faktum att de är mindre exakta.

  Hur mycket kostar ett Kalifornien fiskekort?

Om du till exempel inte är säker på om din passning kommer att gå direkt till din lagkamrat eller inte på grund av subtila felaktigheter i bollen, kan den ljusa, livliga färgen göra det lättare att upptäcka och kompensera för eventuella missräkningar. Övningsbollar har vanligtvis ungefär samma storlek och vikt som officiella spelbollar, även om de inte är lika noggrant reglerade, så det kan finnas vissa avvikelser. Dessa bollar kan användas på en mängd olika ytor inklusive:

 • Vilken slät yta som helst
 • Utomhusgräs
 • Våt mark
 • Utomhusarenor

Även om en träningsboll kan användas utomhus, rekommenderas det inte att använda dem under våta förhållanden eftersom detta bara kan öka deras oförutsägbara karaktär.

Vad är en landhockeyboll gjord av?

A landhockeyboll är vanligtvis mellan 8,8-9,3 i omkrets och väger 5,5 till 5,7 uns. Det är en liten plastkula som vanligtvis är fylld med en av tre saker som vi nämnde tidigare:

 • Luft
 • Kork
 • Sudd

Designen av en landhockeyboll gör att den kan prestera mycket bra på ett antal ytor. Vissa landhockeybollar har ett slätt ytterskal av plast, och andra har ett mer strukturerat, gropar utseende. Dessa variationer finns för att göra varje boll bättre lämpad för olika förhållanden. En slät boll kommer att prestera bättre inuti, medan en texturerad boll med gropar som den australiska Kookaburra-bollen är mycket bättre lämpad för utomhuslek.

Bollar fyllda med kork eller gummi tenderar att ha mer stabilitet och är mer förutsägbara i spel. Eftersom de väger mer kommer de också att röra sig snabbare när de träffas. Moderna material har också helt revolutionerat landhockeybollen. Tillsammans med utvecklingen av dessa material ser vi också en enorm skillnad på landhockeybollar. Några av de viktigaste skillnaderna är:

 • Stabilitet
 • Pålitlighet
 • Elasticitet
  Hur bildas en snöboll?

Det yttre skalet är också viktigt

Plast var en stor spelomvandlare när det kom till landhockeyutrustning, särskilt bollarna. Före 1980-talet var bollarna alla gjorda av läder. Utsidan av landhockeybollarna skulle vara inslagna i sytt läder. Av naturen är läder mycket ömtåligare än de yttre plastskalen vi använder till bollarna idag, och därför var de också tvungna att bytas ut ganska ofta.

Läder är inte bara något som lätt fastnar på naturgräs som gräs, utan det fungerar inte heller bra i våta förhållanden. Om dessa äldre lädermodeller skulle bli blöta, skulle bollen sannolikt absorbera mycket vatten och lämna dig med en uppsvälld, långsamt rörlig boll.

Vad är Spalling?

Ett problem som också är förknippat med träningsbollar för landhockey kallas ”spallning”. Det är då det yttre plastskalet börjar spricka och bryta av inuti. Du kan kontrollera om dina träningsbollar spjälkar genom att skaka dem snabbt. Om du hör ett skramlande ljud vet du att bitar börjar brytas av på insidan, och det kan vara dags att gå och hämta några nya bollar för träning. Några av de bästa övningarna och spelet landhockeybollar för 2020 är märkena:

 • Harv
 • STX
 • Saltvatten
 • Mästare Sport
 • Mazon
 • A&R Sports
 • Franklin Sports
 • Mylec
 • CranBarry

Slutgiltiga tankar

Vilken typ av landhockeyboll du väljer för träning beror på ditt personliga val samt hur bra spelarna presterar på planen. Medan vissa spelare föredrar en färgglad landhockeyboll för hög synlighet, behöver andra en smidig och tung landhockeyboll för att skära sig genom gräset eller gräsmattan när de spelar. Naturligtvis skiljer sig träningsbollar oftast från spelbollar, men vikten och fyllningen bör överensstämma med den landhockeyboll du kommer att använda på planen.