Är golfbilar tillåtna i nationalparker? (ta reda på det här)

Att ta en tur till en nationalpark kan vara väldigt roligt! Vilken park du än åker till kommer du att upptäcka nytt djurliv, hisnande landskap och alla möjliga spännande aktiviteter. En sådan aktivitet att njuta av i utvalda parker runt om i landet är golf. Som du kanske redan vet kan golfbanor vara ganska stora och kräva betydande resor för att ta sig från hål till hål. Det är där golfbilar kommer väl till pass.

Även om du inte planerar att spela golf under ditt besök är nationalparker ofta stora områden och du kanske vill resa snabbare än dina ben kan bära för att se allt.

Det väcker en viktig fråga: Är golfbilar tillåtna i nationalparker?

Svaret är komplicerat, och idag ska vi förenkla det så att du är beredd att följa alla parkregler och ha det bra.

Att använda en golfbil i en nationalpark: Är det ett godkänt transportsätt?

Kort sagt, svaret på frågan ”Är golfbilar tillåtna i nationalparker?” är både ja och nej. Det beror på vilken park du går till! Nationalparker har olika regler för nästan allt, inklusive motorfordon.

Golfbilar i nationalparker: vad du behöver veta

Eftersom reglerna varierar från park till park är det viktigt att du vet vilka parker som tillåter golfbilar och under vilka förhållanden du får använda dem. Det finns för närvarande 62 nationalparker i USA, så du får bara några få exempel. Men oroa dig inte; vi kommer att ge dig möjligheten att leta upp din önskade destination och deras regler!

 • Lake Mead National Recreation Area (AZ, NV)

Golfbilar är endast tillåtna under vissa villkor som följer säkerhetsföreskrifter och lagar.

 • Alla förare måste inneha ett giltigt körkort.
 • Alla golfbilar måste vara licensierade och försäkrade som motorfordon. (lag, delstaten Arizona)
 • Golfbilar ska vara utrustade med strålkastare, bakljus, reflexer, stoppljus, dekal/plakat för långsamt rörliga fordon, spegel och bromsar.
 • Golfbilar kan endast användas på en väg på 25 mph eller mindre. Det är förbjudet att köra på trafikerade motorvägar. Golfbilar får endast köras på anvisade områden som parken utsett.
 • George Rogers Clark National Historic Park (IN)
  Hur man använder en spjälsäng i ditt tält (utan att förstöra golvet)

I denna speciella nationalpark är golfbilar förbjudna på alla trottoarer och gräsmattor i parken, även om de är tillåtna på anvisade områden eftersom de inte är specifikt förbjudna i parken som helhet.

 • Jimmy Carter National Historic Site (GA)

Golfbilar får användas här, men endast under överinseende av en parkvakt. I det här fallet är privata golfbilar inte tillåtna, och det är troligt att golfbilar endast är till för personer med funktionsnedsättning.

 • Joshua Tree National Park (CA)

Golfbilar är förbjudna i Joshua Tree National Parks förland och backcountry eftersom utsläppen och vikten har skadat miljön. Att avstå från dessa motorfordon är avgörande för att bevara naturresurserna.

 • Death Valley National Park (CA, NV)

Golfbilar är inte tillåtna på parkvägar, asfalterade eller oasfalterade. Det beror på att vagnarna i detta fall klassas som terrängfordon. Detta beror på att förhållandena i Death Valley är farliga och alla motoriserade fordon som inte är säkra för vägtransporter kommer att ge mindre skydd än andra fordon. Golfbilar och andra terrängfordon är också förbjudna på grund av tidigare miljöskador.

 • Chattahoochee River National Recreation Area (GA)

Golfbilar får endast användas i denna nationalpark med tillstånd av intendenten. När de är godkända får de endast användas i anvisade områden av auktoriserade förare.

 • Lake Roosevelt National Recreation Area (WA)

Golfbilar och andra motoriserade fordon får endast användas i denna park om de har godkänts av Washington State Department of Licensing för användning på statliga motorvägar. Annars är de helt förbjudna för andras och miljöns säkerhet.

 • Rock Creek Park (DC)

Inga obehöriga fordon, inklusive golfbilar, vagnar, lastbilar och cyklar, är tillåtna på parken eller gräsmattan. Det finns dock en golfbana på plats med ett klubbhus där golfbilar kan godkännas för användning.

 • Shiloh National Military Park (TN, MS)

Golfbilar är specifikt inte tillåtna på Shiloh National Military Parklands. Cyklar är de enda fordon som är tillåtna på asfalterade ytor. Detta är för säkerheten för andra parkgäster och parkens kosmetiska utseende (d.v.s. gräsmatta).

 • Gulf Islands National Coast (FL, MS)
  Hur mycket väger en 20 fots resvagn?

Golfbilar betraktas som UTV:er (Utility Task Vehicles) i detta sammanhang och får därför inte användas på stranden för andra parkgästers säkerhet och miljövård. De kan dock användas på Ft. Pickens Road så länge de är statsregistrerade och utrustade med korrekt säkerhetsutrustning (t.ex. bromsar, backspegel, reflexer, blinkers, strålkastare, bromsljus, vindruta, säkra däck, styrning.)

Undantaget från regeln om ingen UTV-användning är för personer med funktionshinder som behöver tillgänglighetstjänster. Boende kommer att tillhandahållas.

Krav för att köra golfbilar

I allmänhet måste du uppfylla vissa kriterier för att lagligt kunna köra golfbil.

Först måste du vara en licensierad förare. Detta är vettigt eftersom golfbilar är erkända som motoriserade fordon. Precis som du behöver ett körkort för att köra bil eller motorcykel, behöver du ett för att köra golfbil. Det bevisar att du vet hur man följer trafiklagarna och hur man håller andra förare och fotgängare säkra.

Du får inte heller köra golfbil när du är berusad eller på annat sätt berusad. I de flesta stater är detta olagligt. Det försämrar ditt omdöme, reaktionstid och kompetens när du kör. Bara för att golfbilar inte är lika snabba som vanliga bilar/SUV betyder det inte att de inte kan vara farliga.

Om du vill använda en golfbil bör du bara göra det på vägar med en hastighet på 25 mph eller mindre. Det är förbjudet överallt att köra på motorvägar eller andra höghastighetsområden. Detta för din och andras säkerhet. Åtminstone stör du trafikflödet och stör andra. Var artig och försiktig. Kör endast i tillåtna områden eller på tillåtna vägar.

I de flesta fall får du bara köra golfbil under dagen, från soluppgång till solnedgång. Även med reflexer och strålkastare/bakljus gör du väglaget farligt för andra förare och fotgängare. Din golfbil är svårare att se i mörkret och dina lampor kommer förmodligen inte att lysa tillräckligt för att säkert navigera på vägar och andra områden.

För att kunna köra på allmänna vägar i de flesta stater måste din golfbil uppfylla alla säkerhetsstandarder för utrustning. Du måste ha:

 • Bromsar
 • Ett horn
 • strålkastare
 • Baklyktor
 • reflexer
 • En backspegel
 • Ett tecken på ett långsamt rörligt fordon
 • En säkerhetsflagga för cyklar
  Behöver du en CDL för att köra en husbil med luftbromsar

Golfbilar måste också vara registrerade i de flesta stater. I Kalifornien får du bara köra en oregistrerad golfbil om den ligger inom 1 mil från en golfbana. I South Carolina kan du köra din oregistrerade golfbil upp till 4 miles från den registrerade adressen.

Vissa stater kräver också att du har blinkers för din golfbil, även om de är i minoritet.

Resurser för golfbilsregler i nationalparker

Om du inte har sett din önskade destination i exempellistan kan du gå till National Park Service webbplats för att hitta informationen för din specifika park. Därifrån kan du också hitta adressen för alla regler för en nationalpark och undersöka alla motorfordonsbestämmelser.

För mer information om kraven för att köra en golfbil var som helst i USA, driving laws.org kan hjälpa dig att bryta ner exakt vad du bör veta.

I grund och botten är golfbilar tillåtna i nationalparker, men bara i vissa parker, eftersom parklagar och regler varierar beroende på destination. I allmänhet måste du vara en licensierad förare och ha all säkerhetsutrustning för att köra på parklandskap eller egentligen var som helst i USA. Du får inte köra något motoriserat fordon, inklusive en golfbil, medan du är berusad. Detta utsätter dig själv och alla andra för risker. Även om det inte är olagligt i din stat, är det farligt och själviskt.

Som regel finns det tillgänglig transport, inklusive golfbilar, för alla som behöver mobilitetstjänster. En parkvakt måste dock följa med dig för att garantera din säkerhet. Dessa tjänster är i de flesta fall gratis, eftersom tillgänglighet för funktionshindrade och personer med nedsatt rörlighet är en rättighet.

Se till att du alltid följer dessa regler och föreskrifter, eftersom de är till för alla inblandades säkerhet och för att bevara miljön! Genom att lyda dem kan du njuta av dessa nationalparker i många år framöver.

Fler artiklar du kommer att älska

Tillåter campingplatser golfbilar?

Kalifornien har flest campingplatser och husbilsparker (lista och länkar)

Har campingplatser badrum? (Svar och alternativ)