Är generatorer tillåtna på campingplatser?

De som åker på camping gör det för avkoppling och lugnet som följer med utomhus. Generatorer är kända för att vara ganska bullriga, så att ifrågasätta om de är tillåtna eller inte kan vara något många campare undrar över.

Är generatorer tillåtna på campingplatser? Vissa campingplatser tillåter inte generatorer alls eftersom de kan vara ganska högljudda. Andra campingplatser kan tillåta generatorer i anvisade områden eller under en viss tid på dagen. National Park Service tillåter vissa campare att använda generatorer. Ändå får de inte överstiga en ljudnivå på 60 decibel vid 50 fot.

Om du inte själv undrar om du kan ha en generator, kanske du vill veta vilken ljudnivå du kan förvänta dig från andras generatorer när du anländer till din camping. Fortsätt läsa för att lära dig när och var generatorer är tillåtna och några specifika generatorer att överväga.

Är min generator tillåten på en campingplats?

Huruvida en camping tillåter generatorer varierar beroende på dess policy. Många har generatorfria områden för att låta campare som vill vara borta från bullret vara avskilda.

Eftersom generatorer ofta kan vara högljudda finns det specifika regler för de campingplatser som tillåter dem. Här är typiska regler att förvänta sig:

 • Tysta timmar. Detta är timmar som generatorer, högljudda konversationer och andra störande ljud inte är tillåtna. De infaller vanligtvis mellan 21.00 och 8.00, men det varierar beroende på campingen. Vid ankomst, se till att ta reda på vad campingplatsens tysta timmar är.
 • Under 60 decibel. Många campingplatser kräver att ljud hela tiden, inklusive generatorer, är under 60 decibel. Detta krav säkerställer att ingen störs för mycket av det höga ljudet från en generator.
 • timmar endast för generator. Vissa campingplatser har begränsade öppettider när du får använda en generator. Dessa är separata regler från de tysta timmarna, och din generatoranvändning måste följa båda uppsättningarna av riktlinjer. Vanligtvis kommer det att finnas en tid på morgonen, eftermiddagen och kvällen: till exempel 8-10, 12-14 och 17-19.
 • Generatorspecifika webbplatser. Vanligtvis kommer personer med generatorer att ha en husbil eller något liknande. Så du kommer att vara på en av de större platserna. Generatorer hålls i allmänhet borta från platser som endast är tältplatser, eftersom dessa campare tenderar att önska tystare camping.
  Fleece vs. ull: Värme, skydd, vård och mer

Varför behöver du en generator för att campa?

Generatorer är ofta nödvändiga om någon inte har tillgång till sin husbil eller husbil. Tältcampare behöver i allmänhet inte en generator om de inte vill använda en elektrisk spis eller annan typ av enhet som behöver lite el.

Vissa människor kan också använda en generator för att titta på tv eller lyssna på musik också. Om du campar med ett minimum kan du komma undan med att gå utan generator. Även om inte alla behöver en generator när de campar, föredrar många att ha en ifall de skulle behöva en för att köra någon utrustning.

Vi har ett inlägg som diskuterar om husbilar behöver motordrivna platser, du kan läsa allt om det här.

Om du, när du campar, hamnar i dåligt väder och inte kan göra upp en eld för att laga mat, kan en bärbar generator vara praktisk att laga mat med och även för att tända en liten lampa. Även om detta inte är helt nödvändigt, är det ofta en lättnad att ha i händelse av en nödsituation.

De storleken på generatorn du kommer att behöva beror på mängden watt du behöver. Till exempel är ett kylskåp i allmänhet runt 600 watt för att hålla ström. Om du bara har ett kylskåp och några lampor kan du få en generator med relativt låg effekt, vilket också kommer att bli billigare att köpa.

Bärbara generatorer är i allmänhet ganska billiga, så att ta med en mindre kommer inte att sträcka din budget för långt. Dessutom är bekvämligheten ibland värd kostnaden, särskilt om du har många luftmadrasser att blåsa upp.

Att blåsa upp luftmadrasser är ett av de jobb som du helst inte behöver göra, så du kanske tycker att det här inlägget om hur man blåser upp en luftmadrass när du campar är väldigt användbart.

Generatorer ger också ifrån sig kolmonoxid, vilket är farligt om nivåerna blir för höga i ett slutet utrymme. Många generatorer kommer med en sensor för att stänga av den när nivån blir för hög.

  För kallt för en hund när du campar?

Vilka typer av generatorer kan användas?

De flesta som tar en generator camping kommer att vilja göra det så billigt som möjligt. Det finns några olika märken som inte bara är billiga, utan också tysta. Inte nog med det, utan de är mindre och lätta att resa med när du åker på campingtur med familj eller vänner.

Andra inlägg av intresse

 • 11 perfekta platser att campa på i White Mountain National Forest
 • Hur man håller sig kall att sova i en skåpbil: En mycket praktisk guide
 • Hemligheter med att välja en växelriktare för din skåpbilsbyggnad

Honda EU1000i Inverter Generator Super Tyst 1000 Watt

De Honda EU1000i invertergenerator har flera fördelar som kommer att vara bra för ett lugnt campingområde. Medan Honda har flera olika generatorer som passar alla behov, kommer den här att vara till hjälp om du letar efter något som kommer att hålla nere ljudet.

 • Endast 60 decibel ljud
 • Ekonomiinställning, sätter ljudnivån på endast 50 decibel
 • Endast 1 000 watt
 • Bara cirka 30 pund
 • Många olika alternativ för underhåll på grund av populärt märke

Cummins Onan P2500i Inverter Portable Generator

De Cummins Onan P2500i inverter portabel generator rapporteras vara en av de tystaste generatorerna på marknaden, vilket gör den extremt populär för camping. Den är inte bara tyst, utan den har gott om kraft för att driva din husbil och andra apparater, som en spis för en varm måltid och lamporna i din husbil.

 • Så lågt som 52 dBA
 • Inbyggt handtag för enkel transport
 • Två 5V USB-portar för laddning av känslig elektronik
 • 3-års garanti

Champion 3400-Watt Dual Fuel RV Ready Bärbar invertergenerator med elektrisk start

Medan Champion 3400-Watt dubbelbränsle RV redo bärbar inverter generator är en annan extremt tyst generator, den har många andra fördelar också. Denna generator är känd för att vara stapelbar, så om du råkar behöva mer än en behöver du inte mer utrymme. De staplas enkelt och ur vägen, så det är aldrig problem med trängsel.

 • 53 decibel av buller på 20 fot bort
 • Stapelbar generator
 • Utmärkt kundservice
 • Två års garanti
  Finns det bergslejon på Pacific Crest Trail? +Säkerhetstips

Dessa generatorer kommer att vara bra för någon som föredrar tältcamping eller använder en liten husbil. Större husbilar och leksakstransporter kommer att kräva mycket större generatorer för att ge den kraft de behöver.

Med åren har generatorer blivit lättare, tystare och lättare att använda. Att köpa en generator är ett bra komplement till din campingutrustning och kommer att ge dig många års användning.

Här är några alternativ till generatorer

Om det finns restriktioner för att ta med generatorer till en campingplats finns det alternativa alternativ. De flesta som campar behöver fortfarande tillgång till något som åtminstone kommer att ge dem ljus, så de kommer att behöva tillgång till något som ger dem den förmågan. Här är några idéer för att få det att fungera:

 • Solpaneler, som Rockpals 100W hopfällbar solpanelladdare. Denna panelladdare fungerar med de flesta solgeneratorer. Den är vattentät och är perfekt för camping. Panelen är vikbar och lätt att transportera.
 • Bärbara kraftverk, som Jackery Explorer 240. Denna bärbara kraftstation är perfekt att ta med när du campar. Du behöver inget bränsle eftersom du kan ladda det från en solpanel. Den har ett 240 watt-timmars litiumjonbatteri och det är en ren sinusvågsomriktare.
 • Utnyttja eldstaden för värme och matlagning
 • Batteridrivna lampor eller lyktor

Slutgiltiga tankar

Människor som gillar att campa gör det ofta för att de vill ha avkopplingen och lugnet i naturen. Det kan vara en stor distraktion när människor har extremt höga generatorer igång alla timmar på dygnet. Därför, för att ge den atmosfär som campare vill ha, kommer campingplatser att ha restriktioner för tider och områden du kan använda dem.

En stor del av lockelsen till camping är tystnaden. Men ibland behöver vi elektricitet för att ladda telefoner, köra bärbara datorer och andra enheter. När du väljer en generator, välj en som är låg i decibel. Dessutom, överväg olika sätt att ta med kraft.

Det bästa rådet för att förbereda sig för din efterlängtade campinghelg är att kontakta platsen där du ska bo för att ta reda på exakt vad deras policy är för generatorer.