Är flytrör säkra att använda?

Om du är en orolig förälder eller till och med bara en ivrig fiskare, har du förmodligen undrat över säkerheten hos flytrör. Jag har också undrat över detta och gjort research för att ta reda på det.

Är flytrör säkra att använda? Moderna flytrör har designats för att klara tuffare miljöer än de äldre versionerna. Dessa nyare versioner är gjorda av kraftigare material och använder tjockare luftkammare (eller blåsor). Men som många andra saker är det i användarens händer om ett flytrör är verkligen säkert eller inte.

Det finns många olika typer och utföranden av flytrör där ute. Var och en är gjord lite olika för att få optimal prestanda. Eftersom flytrör har utvecklats genom tiden, har de gjorts inte bara för rekreationsbruk utan även för fiske och andra utomhusaktiviteter!

Läs vidare för att lära dig mer om säkerheten hos flytrör och deras olika användningsområden.

Säkerhet i flytrör

Flytrör är utformade för att hålla en passagerare (eller ibland en kylare) ovanför vattnet. Dessa rör kan användas på både floder eller sjöar och kan leda till en rolig dag ute på vattnet.

Det finns dock en säkerhetsnivå som måste beaktas när du använder ett flytrör. Även om designers och tillverkare av dessa flytrör har gjort sitt bästa för att ta hänsyn till alla farliga möjligheter, finns det alltid en chans att något oväntat kan hända.

Floder och sjöar kan vara en farlig plats för även de mest erfarna simmare. Men när de korrekta försiktighetsåtgärderna vidtas kan riskerna minskas avsevärt.

Se till att dina flytrör har rätt storlek för användarna.

Det första steget i vattensäkerhet är att bära en personlig flytanordning, till exempel en flytväst. I händelse av att ett flytrör töms, kapsejsar eller du helt enkelt ramlar ut, kan en flytväst ge dig hjälp att hålla dig ovanför vattnet.

Se till när du köper en flytväst till dig, dina barn eller till och med en lurvig vän, att storleken eller stilen kommer att hjälpa användaren på rätt sätt i händelse av en nödsituation.

Det finns flytvästar designade speciellt för mindre barn som erbjuder ett mycket säkrare alternativ än att använda flytvästar för vuxna.

  Har luftballonger fallskärmar?

Den enda andra säkerheten som verkligen är nödvändig för att använda ett flytrör är att förbli hydrerad och förstå farorna med vatten.

Även de tystaste sjöarna har strömmar som kan vara farliga när de inte förstås ordentligt. Se till att utbilda dig själv och dina barn om farorna som kan uppstå när du är ute på vattnet.

Framför allt, se till att den som använder tuben vet hur man har mycket roligt och gör det säkert!

Skillnaderna i flytrör

I en fiskares fall tillåter utformningen av ett flytrör att ett mindre vattenområde kan nås; Under tiden skapar flytrör för fritidsändamål en slags mindre, personlig båt.

Eftersom att klämma in ett gäng människor i en båt bara fungerar för mindre grupper, gör flytrör ofta en mycket trevligare dag på vattnet.

Den mest anmärkningsvärda skillnaden i flytrör är deras form. Vissa är perfekt runda som ett däck, medan andra bildar en ”U” eller ”V”-form.

Vissa flytrör är runda och andra har en ”U”- eller ”V”-form.

För de flesta fritidsrör är de runda och har ett ihåligt centrum. Den ihåliga mitten gör att passageraren kan luta sig ner i vattnet, samtidigt som den fortfarande flyter.

Vissa av dessa rör har ett säte eller nätskydd vid basen av dip för att eliminera risken för att någon ska falla igenom.

När det gäller flytrören som är utformade speciellt för fiske, kommer de oftast i ”U”- eller ”V”-form och inkluderar ett upphöjt säte, ett ryggstöd och kan packa var som helst upp till 200 pund.

Dessa rör har också många fickor för fiskaren att förvara sina redskap i medan de flyter, vilket minimerar risken att något redskap går förlorat till vattnet.

Flytrör för rekreation

Fritidsflottuber har många olika stilar och alternativ som inte bara varierar i form utan också i storlek. Fritidsföretag designar och säljer nu flytrör med möjligheten att sitta för flera personer.

Det har funnits modeller som har plats för upp till 10+ personer (däremot är de speciellt designade för sjöslangar).

Fun-Attic släppte en lista över de 5 bästa rören för flodfloating och efter att ha granskat den håller jag med om deras val. Deras lista inkluderar både runda och ”U”-formade rör som har plats för antingen en eller två personer.

  Vad du ska göra när du kommer till din stuga – den kompletta checklistan

Om du vill ha en viskning ute på vattnet Jag rekommenderar starkt en av dessa för dig!

 1. Intex River Run I Sports Lounge
 2. Intex River Run II
 3. Sevylor täckt flodrör
 4. Klassiska tillbehör Teton Float Tube
 5. Caddis Sport Nevada Float Tube

Även om det här är några bra val när det kommer till att välja ett flytrör för fritidsaktiviteter, finns det så många andra alternativ som kan fungera lika bra som några av dessa.

Kolla i din lokala järn- eller utomhusaffär för att se om de erbjuder några flytrörsalternativ som kan passa dina behov bättre!

Flytrör för fiske

Nu när vi vet skillnaden mellan ett flytrör för fritidsaktiviteter och ett flytrör för fiske, kan vi börja titta på designen av flytrör som erbjuder den bästa prestandan för en fiskare ute på vattnet.

Några av de mer avancerade alternativen för fiskeflottrör har en stor mängd förvaringsutrymme för vad du än behöver när du är ute på vattnet.

Fiskeval har sammanställt en lista över Topp 10 fiskeflötrör under 2019 och jag har valt att tillhandahålla den listan nedan. Vart och ett av flytrören i denna lista är antingen ”U”- eller ”V”-formade.

Runda rör ger inte samma mängd stöd och rörlighet som de böjda rören kan. Så tänk på det när du väljer vilket flytrör du ska köpa.

 1. Klassiska tillbehör flytrör
 2. Grundläggande flytrör
 3. Camo Gunnison flytrör
 4. Bighorn Uppblåsbart Fiske Float Tube
 5. Outcast Fishcat 4-LCS
 6. Creep Company Style Float Tube
 7. Outcast Super Cat
 8. Togiak uppblåsbara fiskeflottrör
 9. Tub i pontonstil
 10. Caddis Sports Pro 200 Float Tube

Kom ihåg att den här listan är den bästa för allmänna fiskeutflykter och om du har en specifik uppgift i åtanke för ditt flytrör, kan det finnas en bättre modell för dig.

Det ursprungliga flytröret

Du kanske har hört flytrör kallade ”innerslangar”. Dessa får sina namn helt enkelt för att innerslangen på ett däck skulle tas bort och ofta användas för rekreationsändamål.

  Är Side-by-Sides Street lagligt i Ohio?

”Innerslangen” i ett däck används för att minimera vibrationerna som känns under en åktur eller körning och bidrog till att ge mer grepp. Dessa var ofta vanlig svart till färgen och var munkformen vi ser i många moderna design av rekreationsrör.

Slangen togs ofta bort från antingen bil- eller traktordäck för att säkerställa att de hade rätt storlek för att bära passagerarnas vikt. Man skulle ofta se dessa rör användas på floder eller sjöar. Så småningom tog sig innerslangar även till pulkabackar.

Dessa erbjöd inte så mycket styrförmåga som några av plast- eller träslädarna gjorde; innerslangarna bjöd dock på lika roligt. Även om de är designade för användning i fordon, fann de sig i en praktisk användning i rekreationsvärlden.

Innerrör är ofta gjorda av ett mer flexibelt, potentiellt punkterbart material än flytrör.

Under de senaste dagarna produceras och säljs dessa innerslangar på egen hand utan att behöva tas bort från insidan av ett däck. Medan innerrör erbjuder ett billigare flytande alternativ än många andra flytrör, är innerrör ofta gjorda av ett mer flexibelt, potentiellt punkterbart material.

Av denna anledning har flytrör blivit mer populära för sin hållbarhet och ergonomiska design. Alla flytrör kan dock också vara känsliga för sticksår ​​och bör kontrolleras för luftläckor regelbundet.

Relaterade frågor

Kan jag lappa mitt flytrör? Om du märker en läcka i ditt flytrör, finns det ett sätt att det kan lappas. Du måste köpa ett lappkit och följa instruktionerna på förpackningen. Limmen för dessa lappsatser tar ganska lång tid att torka så planera i förväg!

Vilket flytrör är säkrast för barn? De vanliga runda rören är billigast och kan därför vara mest tillgängliga för barn att använda. Om du köper en av dessa, föreslår jag en med nät i botten för att hålla ditt barn inne hela tiden. Medan de ”U”- eller ”V”-formade flytrören är mer stabila, kan de också komma till ett högre pris.

Vad är bättre för fiske, ett flytrör eller en båt? Effektiviteten av fiske i flytrör eller båtar beror på området där du fiskar. Ett fiskeflottrör kan vara mer användbart för långsamt rörliga vatten som en sjö; Under tiden låter en båt dig fiska i en flod och kan ge dig större rörlighet när du är på en sjö.