Är fiske med levande bete grymt?

Att använda levande bete är en teknik som fiskeentusiaster använder för att fånga fisk. Fiske med levande bete är en populär metod för fiske eftersom du kan välja de betesarter som är mest gynnade av den typ av fisk du planerar att fånga. Till exempel är ett av de bästa sätten att fånga en vild lax att använda löjrom (ägg). Det är laxens favoritmat att äta och ger fiskaren större chans att lura laxen att ta betet.

Är fiske med levande bete grymt?

Fiske med levande bete kan eller kanske inte betraktas som grymt beroende på ens avsikt och tillgången på acceptabla substitut. Att använda levande bete kan betraktas som grymt, särskilt om du bara fiskar med fångst och släpp för sport. Det anses dock generellt inte vara grymt om du håller fisken att äta.

Fiske med levande bete är ett pålitligt sätt att fånga specifika sorters fisk. Det finns alternativ till levande betesfiske. Men alternativen till levande betesfiske är inte tilltalande för vissa specifika typer av fisk. Det betyder inte att de inte är populära. Många av de lokala fiskebutikerna har konstgjorda beten som presterar mycket bra på att fånga den lokala fisken.

Så varför använder inte alla alternativen? Tja, svaret på det beror inte på tillgången på de typer av beten som är tillgängliga för en fiskare. Anledningen är att ingen ser poängen med det. Om något är laxen som biter på löjrom grym. Fiskaren är verkligen som en matleveranstyp av en person; ta med en favoriträtt till festen. Vad är det som är så grymt med det?

Men som med alla andra ämnen på denna planet, slutar inte frågan där. Vissa ovanliga levande beten har orsakat upprördheter av djurrättsaktivister över hela världen. Till exempel accepterar många aktivister att använda grodor som levande bete för fiske.

Känner levande beten smärta?

Varelser i allmänhet känner smärta. Vissa forskare har kunnat upptäcka nervsignaler på alla typer av djur när de väl fått utstå fysisk skada. Detsamma gäller även vissa växter. Levande fiskar som spetsas på krokar som beten är inte ett undantag från denna regel. De kommer också att drabbas av smärta och ångest från vävnadsskador. De kommer sannolikt också att lida rädsla för att vara immobiliserade och oförmögna att fly rovdjuret.

  Hur man hittar bra fiskeplatser på Navionics

Samtidigt gäller detsamma för fisken som ska krokas, fångas och tillagas till middag.

Vad vi kan dra slutsatsen av våra resultat hittills är att de flesta av de utvecklade länderna har lätt tillgång till konstgjorda beten. Och de flesta av de utvecklade länderna använder väldigt olika metoder för att fiska kommersiellt. Därför bör levande betesfiske vara minimalt. Men det är det inte.

Anledningen är att det är väldigt svårt att förstå varför det är så grymt att använda levande bete. Är det grymmare än fiske? Den fisken är också ett levande djur. Och med tanke på att fisken gillar beten och det är oftast anledningen till att de biter på betet, är det verkligen så grymt att bjuda på en ordentlig måltid innan vi tar fisk och gör det till en ordentlig måltid för oss själva?

Vårt beroende av fiske är inget som skulle kunna ersättas. Och att använda levande beten är som att använda naturen till vår fördel. Den där fisken eller masken kunde ha blivit uppäten levande av dessa fiskar även utan vår inblandning.

Vilka val har fiskeentusiaster för bete?

Med tanke på att dessa fisketekniker används för att få människor att mata över hela världen, kan handlingens grymhet variera. De viktigaste alternativen som praktiseras modernt är följande:

  • Levande beten
  • Konstgjorda beten
  • Brödsmulor eller liknande produkter.

Levande beten

Levande beten används för att fånga olika typer av fisk. En av fiskarnas favoriter genom tiderna är maskar. Maskar används också ofta som beten för att fånga fisk. Iglar, insekter eller till och med skurna beten, som är styckningsdelar av fiskar används för att fånga fisk. Men grymheten i att fiska med levande bete med maskar eller blodiglar är inte lika samhälleligt kontroversiell. Nedan har vi listat några av de levande beten som anses vara problematiska av vissa:

  • Minnowssom inte är en typ av fisk men a kategori av småfisk, används ofta för att fånga bas. Det finns mer än 250 olika arter som betraktas som minnows. Minnows är några av de bästa beten för att fånga större fiskar som livnär sig på mindre.
  • Grodor är de mest kontroversiella levande beten som används för fiske. Mindre grodor fästs i kroken och kastas i vattnet. Grodor gör också bra beten, men deras användning är inte nödvändig där ett alternativ är lättillgängligt.
  Är fiske bättre i högt eller lågt tryck?

Konstgjorda beten

Konstgjorda beten finns i alla lokala fiskebutiker. Lokala fiskebutiker är dock inte tillgängliga på alla fiskeplatser. Tredje världens länder som vi nämnde är en av dessa fiskeplatser som saknar konstgjorda beten att använda. Dessa människor har inget annat val än att använda andra alternativ.

När det gäller effektiviteten hos de konstgjorda beten som produceras, är betygen för vissa av dessa produkter faktiskt riktigt bra. Gör gärna due diligence på Amazon och kolla in några av recensionerna. Vissa av dessa produkter är lätta att lagra, hållbara och mycket effektiva för vissa typer av fisk.

Ett fiskedrag är en typ av konstgjord fiskebete som används av många för att locka till sig fisk. Formen och dess design har skapats för att vara attraktiv att fiska och det är ett av de mest pålitliga sätten att fiska utan att använda levande bete.

Ströbröd

Brödsmulor används också för att fånga fisk. Det är inte det mest pålitliga sättet att fånga fisk. Men det har visat sig vara effektivt tidigare. Och det är bättre än att kasta en tom krok i ett hav och be att en fisk skulle bita. Brödsmulor och flingor används för att fånga fisk, se bara till att du har mer tid att spendera eftersom det kan ta längre tid att locka till en bit.

Använder kommersiella fiskeföretag fisketekniker med levande bete?

De flesta fiskar som fångas i världen fångas av yrkesfiskare från fiskebåtar. Dessa kommersiella fartyg använder inte vanliga metoder för att fånga fisk. De är inte i det för rekreationsändamål. Deras mål är att fånga ett enormt antal fiskar på kortast möjliga tid. För att uppnå ett sådant mål använder yrkesfiskare följande metoder:

  • Omgivande nät: Nät används ofta för att fånga fisk kommersiellt. Två av de många sätten att använda nät är notnät och trålar.
  • Notnät: Notnät är som volleybollnät. Förutom att de är gjorda speciellt för att fånga fisk. Notnät används i sjöar, konstgjorda sjöar eller nära stranden. Det är inte den mest föredragna metoden för fiske; men det används ofta för att fånga vissa typer av fisk.
  • Trålar: Trålar är en typ av nät som är fäst på baksidan av ett fartyg och det sveper över havet med den specifika typ av fisk som det är tänkt att fånga. Varje art har olika typer av nät. Räkor och hummer är mer benägna att fångas kommersiellt med denna metod.
  • Muddrar: Muddrar är som bulldozers för havet. De är fästa vid kommersiella fartyg och kan sopa stora delar av havet.
  Blev fiskekortet blött? Detta är vad du bör göra

Är Live-Bait-fiske grymt?

Ja och nej. Fiske med levande bete är en metod för överlevnad. En nödvändig teknik som miljoner i den här världen litar på för att mata sina magar. Om syftet med fisket är att mata människor och lösa hungerfrågor, då motiverar syftet medlen. Vi gör mycket grymmare handlingar för att tillfredsställa det behovet – hunger. Men om det är sportfiske, eller catch and release för att ha kul, så är det en grym handling. Det finns ingen diskussion om det.