Är fiske efter delfiner lagligt?

Jag hörde något häromdagen om delfinfiske och jag ville veta om det var lagligt eller inte. Så jag gjorde lite forskning för att lära mig mer om delfinfiske och dess märkliga historia.

Så är fisket av delfiner lagligt? Lyckligtvis för delfiner är det olagligt att jaga och fiska efter dem i större delen av världen. Vissa delfiner fångas dock av misstag i fiskenät. Dessutom samlar några platser tusentals delfiner för kött och utställningar, i vad som kallas ”drive hunts” varje år.

Hur fiskas delfiner

Delfiner är däggdjur, vilket betyder att de andas luft istället för vatten. Fiske är normalt reserverat för fisk. Den korrekta termen för att döda och fånga delfiner är ”jakt”.

Men många delfiner fiskas av en slump när fiskare som söker andra byten fångar delfiner i sina nät. Detta händer mycket oftare än vi inser, och även om många tonfiskprodukter säger att de är ”delfinsäkra”, dödar de förmodligen fortfarande många delfiner av misstag.

Allt som den märkningen innebär är att de följer lagen, som är ganska lös när det gäller delfinsäkerhet. I takt med att efterfrågan på fisk och skaldjur ökar, ökar också faran för alla typer av marint liv.

Många av oss lever i förnekelse och övertygar oss själva om att detta inte är ett problem, men Natural Resources Defense Council har uttalat att över 650 000 marina däggdjur, inklusive delfiner, valar, sälar och sköldpaddor, dödas eller skadas svårt varje år av getting fångad i fiskenät.

Ofta är dessa nät inte ens för att fånga fisk utan är bara kasserade nät som flyter runt havet. Detta fenomen kallas ”spökfiske”. Spökfiske är särskilt farligt eftersom vi inte är säkra på hur många varelser som fångas i nät, och det kan vara ett mycket större problem än vi inser.

  Komplett guide: Hur man rapparerar ner ett träd

När man talar om målmedveten jakt på delfiner kallas den vanligaste metoden drivjakt. Drive jakt är processen att skrämma delfiner och andra varelser till ett begränsat utrymme som en vik eller vik, ungefär som att valla boskap i en inhägnad. Efter att ha körts in i dessa utrymmen fångas de eller dödas för köttmarknaden.

Var jagas delfiner?

Salomonöarna, Färöarna, Peru och Japan är alla platser som dödar delfiner för kött. Japan är det mest kända för detta eftersom många av fiskarna dödar dem av en tro att de är skadedjur som behöver utrotas. De är ökända för att döda/fånga inte bara delfiner, utan valar och annat havsliv som normalt är skyddat.

Även om det bara är ett fåtal platser som jagar dessa delfiner, kan många platser anses vara ansvariga för jakten på dem. Till exempel, många av de delfiner som jagas på dessa få platser sätts i fångenskap och skickas till platser som liknar Kaliforniens ”Sea World” för att tränas och ställas på utställningar.

Dessa delfiner kan få upp till 150 000 USD! Även om de flesta fiskare wpå inte ser mycket av de pengarna, de ser tillräckligt av dem för att vilja fånga fler och fler delfiner.

I Taiwan kallades delfinkött ”havsfläsk” och även om det var olagligt åts och såldes det mycket ofta. Denna svarta marknad av delfiner är fortfarande utbredd på grund av dess brist nu när delfinjakt är olagligt.

Vad kan jag fiska istället?

Jag älskar att fiska, och det finns många bättre (och mer lagliga) alternativ att gå efter! Kan jag föreslå något annat vattenspel för din nästa utflykt:

  • Tonfisk (att fiska själv utsätter inte delfiner för fara)
  • Barracuda
  • Haj
  • Hälleflundra
  Hur du håller din stuga säker från inkräktare

Dessa fiskar är massor av roliga att prova och rulla in och kommer att ge en stor utmaning. Även om du förmodligen kommer att behöva en djuphavsfiskebåt, kommer du inte att glömma upplevelsen du hade. Due till storleken på dessa fiskar behöver du förmodligen en extra frys.

Det bästa med dem är dock att du kan vara fri från skuld, i motsats till att bidra till att utsätta delfiner för fara. Dessutom är delfinkött vanligtvis förorenat med skadliga kemikalier till den grad att du inte vill äta det ändå.

Många av oss är adrenalinjunkies, och dessa fiskar kommer säkerligen att få ditt blod att pumpa. Men alla har inte råd att fiska på djupt havs. För dig skulle jag rekommendera flodfiske eftersom fisk som föds upp i floder är starka kämpar och kommer att ge dig en springa för pengarna!

Är delfiner utrotningshotade?

Delfiner som helhet är inte utrotningshotade, hur många delfinarter det än är. Nyligen förklarades Baiji-delfinen utdöd, och många andra arter är kritiskt hotade. Det finns fortfarande gott om delfiner där ute för nu, men det kanske inte är fallet på länge.

Delfiner utsätts inte bara för jakttryck, utan de är nära toppen av sin näringskedja och utsätts för bioackumulerade gifter som kvicksilver. Delfinpopulationen minskar, och här är några exempel:

Typ av delfin Befolkning
Mauis delfin 55
Hectors delfin 7 000
Indus och Ganges River Dolphin 2 000
Vaquita 560
Baiji

Vad du kan göra med Help Delfiner

Även om du kanske inte är den som driver in delfinerna i en vik och dödar dem, kan dina handlingar fortfarande bidra till deras förfall.

Jag älskar fisk och skaldjur mer än de flesta, men de där läckra kryddiga tonfiskrullarna på ditt favoritsushiställe kanske inte är lika bra moraliskt som de är läckra. Tonfiskfiske är en av de största orsakerna till nedgången av delfiner, och en minskning av din konsumtion minskar efterfrågan.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i New York City

Ett annat sätt är att sprida ordet. Detta är det viktigaste. Om du vill att förändring ska ske måste du övertyga andra om att förändringen är nödvändig.

Ett sista sätt du kan hjälpa till är att avstå från att gå till platser som bidrar till delfinjakt genom fångst. Kontrollera och se till att din djurparks delfiner är uppfödda i fångenskap och inte hämtade från naturen.

Föroreningar är ett annat problem som påverkar delfiner såväl som många andra arter som kallar havet sitt hem. Plastföroreningar är särskilt dåliga och täpper till matsmältningssystemet hos en mängd olika havsliv. Anledningen till att delfiner är så fulla av gift är att deras mat är full av samma gifter som kan spåras tillbaka till civilisationer. Om vi ​​var mer försiktiga med var vi gör oss av med vårt avfall, skulle delfiner vara en av de många arter som kommer att gynnas.

Relaterade frågor:

Är delfinkött olagligt? Det är olagligt att sälja, köpa eller på något sätt handla med delfinkött. Även om det var lagligt skulle det oftast vara giftigt. Det är dock ganska vanligt i Taiwan.

Smakar delfiner gott? Människor jämför delfinkött med nötlever. När den tillagas har den en så mörkröd färg att den ser svart ut. Ofta äts den rå i Japan. Ingen kultur betraktar delfinkött som en delikatess.

Innehåller tonfiskburkar delfinkött? Även även om delfiner fångas i samma nät som tonfisk, skördas de inte och läggs i tonfiskburkar för konsumtion.