Är fiske bra på Aruba?

Eftersom jag har letat efter en fantastisk fiskesemesterplats, och genom att göra det har jag forskat mycket på Aruba. Förhoppningsvis kan jag förmedla mina insikter till dig!

Är fiske bra på Aruba? Fisket på Aruba är fantastiskt! För dem som vill betala för en fiskecharter för att ge sig ut och fånga storviltsfisk på djuphavsområdet, är Aruba platsen. Mellan det underbara vädret och mängden rika hav som omger ön, är du säker på att fånga något som kommer att göra resan värd det.

Fisket är olika överallt i världen, och Aruba är inget undantag. Mellan olika fiskecharter, olika fiskar och tider på året kan du bli överväldigad av nya saker. Mitt jobb är att se till att det inte händer.

Vad gör fiske bra på Aruba?

Det finns en anledning till att det finns så många fiskecharter på Aruba, och det är efterfrågan. Det finns en enorm efterfrågan på fiskare runt om i världen för att uppleva djuphavsfiske, och Aruba är en fantastisk plats för nybörjare. Här är en lista med anledningar:

 • I genomsnitt kommer du bara att betala $300 för en halv dag på en charter för djuphavsfiske. Vilket inte är dåligt.
 • Listan över möjliga fångster är stor och exotisk
 • Vädret är vackert
 • Flygresor från USA är ganska billiga jämfört med andra platser runt om i världen
 • Ryktet om djuphavscharter på Aruba är häpnadsväckande

Fiske kan göras från hamnen och är ganska framgångsrikt. Många av lokalbefolkningen fiskar nere vid läkarmottagningarna dagligen, och du kan gå med dem. Det enklaste sättet att fiska på Aruba är att packa ditt favoritspö och lägga ditt bete i vattnet, och du kan ha mycket roligt på det sättet!

Väldigt få utlänningar har provat det, så du kanske går in på okänt territorium.

För dem som vill fiska med spjut, har Aruba massor av bra ställen att prova. Det finns massor av rev och bra vatten för snorkling. Problemet är att du antingen måste ta med dig den utrustningen eller köpa den på Aruba, vilket kan vara svårt. De flesta väljer en fiskecharter.

Om du ska spendera mycket pengar på djuphavsfiske, vill du välja en grupp killar som verkligen vet vad de gör. Fiskecharterna på Aruba är så proppfulla att man vanligtvis behöver boka en resa många månader för att ens få en halvdag!

  Kan klätterrep tvättas?

Dessa killar är proffs, och kommer att se till att du har den djuphavsfiskedag du drömmer om!

Vad är en fiskecharter?

Djuphavsfiske kan verka utom räckhåll för den genomsnittlige Joe. För dem som jag själv som inte bor vid kusten är djuphavsfiske något som går på ”någon gång”-listan. Om din familj ska till Aruba, har du en chans att flytta den från en dag-listan till ”idag”-listan.

Fiskecharter är båtar som hyr ut sig själva. Specifikt anlitar folk dem för att fiska på djupt havs. Dessa båtar kan komma i vilken form eller storlek som helst som du behöver.

Oavsett om du är själv och inte har något emot att åka med några människor du inte känner, eller om du vill ta med dig några familjemedlemmar, har charterbåtar dig täckt.

Den typiska processen är att gå upp tidigt på morgonen så att du kan komma ut till havet i tid för bästa fisketimme, och sedan fiskar du ut ditt hjärta hela dagen. Nästan varje charterbåt kommer att ha ett sätt att transportera din fisk vart du än är i världen.

Det bästa med de flesta charterbåtar är att kaptenen och besättningen är där för att visa dig allt du behöver veta. De kommer att visa dig alla tips och tricks som du behöver i deras lokala vatten för att bli framgångsrik. Det betyder att du har många års fiskeerfarenhet där för att hjälpa dig att få den bästa fångsten.

Charterbåtar är fullt utrustade; vilket innebär att du inte behöver köpa någon utrustning för att fiska djupt. Alla spön, rullar, lina, bete och allt annat du kan behöva finns på båten redo för dig. Allt du behöver göra är att dyka upp.

De bästa Aruba fiskecharterna

Teaser stadgar – Dessa killar har en 35-fots båt och har plats för upp till 6 personer. Kaptenen har mycket erfarenhet och har till och med flera rekord.

Mahi Mahi fiskecharter – Det här är en av de största charterresorna på Aruba, och de har flera olika båtar som du kan beställa för att ta dig ut till havet och ha ditt livs tid. Massor av alternativ på båtar och besättningar.

  Hur långt kan en paramotor flyga?

Natasha Sportfiske Aruba – Denna charter har en båt som är över 40 fot lång. De fiskar inte bara, de tar dig med på snorkling och andra strandresor. Mycket kul om du vill ha med dig din familj där ute!

Lady Sarah Fishing Charters – Den här charterturen är en liten båt, men mindre betyder lättare för plånboken. Deras båt har fortfarande plats för 6 personer.

Hatten av fiskecharter – Denna charter är ”turneringsriggad” så den är utrustad för att ge dig kvalitet och kvantitet. Den här stora pojken är 46 fot lång, vilket är gott om plats för dess 6 sportfiskare.

Sunrise Charters – Ett annat bra alternativ. Inte den största båten men de har massor av familjevänliga utflykter som de också erbjuder.

Carla Charters – Det här är en helt ny båt, så den har alla klockor och visselpipor. Bra alternativ för alla fiskare.

Så vad är fångsten?

Det finns så många olika sorters fiskar som simmar i haven kring Aruba, men efter lite forskning har jag tagit fram den här listan som borde täcka det mesta som finns där ute:

 • Segelfisk
 • Vit och blå marlin
 • Vahoo
 • Haj
 • Barracuda
 • Amberjack
 • Kungsfisk
 • Bonito
 • Svart och gulfenad tonfisk

Efter att ha läst den listan kanske du har tänkt för dig själv: ”det är några enorma fiskar.” Du skulle ha rätt. Om du har fiskat djuphavsfiske förut förstår du hur dessa typer av fiskar är att fånga, men om du inte har det så är du ute på en vild tur.

Du bör alltid komma ihåg att fisken du fångar måste skickas hem, och vanligtvis innebär det frakt över natten. Frakt över natten kan vara dyrt, så planera därefter.

Djuphavsfisketips för Bnybörjare:

Seriöst, be om hjälp – Det här är så viktigt. Även människor som har fiskat på djuphavsfisket tidigare är obekanta med utrustningen som presenteras på en charterbåt. Be besättningen om hjälp. Även med de enkla sakerna, se till att fråga. Besättningen vill att du ska bli framgångsrik och hjälper dig. Om du kommer ihåg något om fiskecharter så är det det besättningen drar nytta av din framgång.

  Är det lättare att dra en tältsläp, resesläp eller vändskiva?

Lyssna på kaptenen – Vissa kanske säger att det här är en no brainer, men det kan vara svårt. Du har spenderat en anständig summa pengar, och ibland resulterar det i en känsla av rätt. Kaptenen gör detta bokstavligen varje dag, så att lyssna på honom borde hjälpa dig.

Om du fiskar med levande bete, byt bete ofta – Levande bete måste vara just det; levande. När du sticker en krok genom ditt bete kommer det inte att leva särskilt länge efter det, och då får du inte fördelarna med levande bete.

Behåll rätt attityd – Ja, fiske på Aruba är fantastiskt. Du kommer med största sannolikhet att fånga fisk. Men ibland kanske du inte får ditt livs fångst. Du kanske bara fångar de vanliga sakerna. Även den bästa fiskaren har dåliga dagar, och du är förmodligen inte den bästa fiskaren där ute. Var glad och bara njut av tiden du har ute på havet och gör det du älskar.

Tipsa din besättning på lämpligt sätt – När du fiskar på djuphavsfiske är besättningen och kaptenen de som guidar dig genom hela processen. De kommer att berätta vad som är bäst vid vilka tidpunkter. Om det slutar med att du har en fantastisk tid, bör du tipsa dem.

Relaterade frågor:

Var finns de bästa platserna i världen för fiske? Några bra ställen att fiska på är Bermuda, Alaska och Thailand. Alla dessa platser har gott om charterfiskebåtar och kommer garanterat att ge dig en fantastisk dag på havet.

Vad ska jag veta om Aruba? Aruba är en av de säkraste öarna i Karibien och är en fantastisk semesterplats. Ön är mer öken än tropisk, så det kan vara väldigt varmt och torrt. Om du letar efter tropiska skogar är Aruba inte rätt plats att gå till. Kom ihåg att packa solkräm!