Är FishingLicense.org en legitim webbplats?

När du köper ett nytt fiskekort eller till och med förnyar ditt gamla fiskekort är det ofta bekvämare att göra det online. Men att beställa ditt fiskekort online kan leda till att du ifrågasätter integriteten hos webbplatser som FishingLicense.org.

Är FishingLicense.org en legitim webbplats? FishingLicense.org säljer inte fiskekort, men deras gränssnitt kan lura användare att tro att de köper ett fiskekort. Webbplatsen har finstilt som varnar användarna för detta faktum, men enligt vår åsikt är webbplatsen vilseledande och det finns flera klagomål till Better Business Bureau om denna verksamhet.

Problemet med FishingLicense.org är att det kan vara lätt att tro att du köper ett fiskekort, när de faktiskt säljer en e-bok och ljudguide OM att köpa ett fiskekort. Du måste läsa det finstilta som säger:

”Vår kompletta fiskelicensguide och medföljande ljudbok förenklar processen för att få ett fiskekort från din delstats viltavdelning. För en engångsavgift på 27,98 USD får du tillgång till all information du behöver i en enkel och lättanvänd guide. Du kommer också att få kuponger och presentbelöningar till ett värde av upp till 500 $ i besparingar, en guide om fiskeredskap och vår kokbok för färskfångst. FishingLicense.org är privatägt och är varken anslutet till eller godkänt av någon statlig myndighet.”

https://fishinglicense.org/billing.html

Nyfiken på vad dessa recensioner sa eller hur du kan använda FishingLicense.org till din fördel? Fortsätt läsa nedan för att hitta mer information om FishingLicense.org och dess syfte.

FishingLicense.orgs (Il)legitimitet

Layouten på FishingLicense.org får det att verka som en pålitlig sida som ger dig information och möjlighet att köpa eller förnya fiskekort.

Vid första anblicken ser du information som beskriver några av de olika fiskekortskraven i varje stat och hur vissa stater erbjuder sina fiskekort att köpas på webbplatsen.

Informationen om regler, förordningar och fiskekortskrav är giltig, men den får användare att tro att köp av en licens från denna webbplats också är giltig.

  Bästa skydden för vattenskotrar tillgängliga på Amazon

Vid min första inspektion verkade detta vara en legitim webbplats. Men efter lite mer granskning fastställde jag att du inte kan köpa ett fiskekort för någon stat från en webbplats, och den underförstådda möjligheten att erbjuda alla fiskekort på ett ställe gjorde webbplatsen olaglig.

Det mesta av informationen på webbplatsen (angående köplicenser) var antingen vilseledande eller falsk. Faktum är att sidan har en ansvarsfriskrivning som säger att de inte är anslutna till någon statlig webbplats.

Fiskekort kan endast säljas av en webbplats som är ansluten till den statliga myndigheten för den staten.

Ett fiskekort är ett föremål som hanteras och verkställs av statliga myndigheter. Alla webbplatser som inte är associerade med en statlig myndighet anger direkt att de inte kan sälja ett legitimt fiskekort till dig.

Vad händer när du besöker FishingLicense.org?

Överst på sidan uppmanas du att välja en tjänst. De tjänster som erbjuds inkluderar att köpa ett nytt fiskekort, förnya ett gammalt fiskekort, ersätta ett förlorat fiskekort och köpa ett livstidsfiskekort.

När du har valt din önskade tjänst uppmanas du att välja den delstat du bor i.

När du väl har valt en stat ändras sidan för att visa dig vilka typer av fiskekort som erbjuds av din stat, hur fiskeutbildningen fungerar lokalt och de olika fiskeorganisationerna i ditt valda område. Det hela verkar ganska användbart.

Du ombeds sedan att ange grundläggande information som ditt namn, e-post och kreditkortsnummer. I alla fall, det finns inget pris eller specifikt licensval före eller efter att du har skrivit in din information.

Du förväntar dig förmodligen att skriva in din information och få ett utskrivbart eller digitalt fiskekort.

I alla fall, om du läser noga i rubriken ovanför din faktureringsinformation står det ”Din guide till att få ett fiskekort.”

Du ska aldrig behöva betala för informationen på hur att köpa ett fiskekort i din stat.

Användare som skickar in sin information får ett meddelande där de tackar för köpet. Det berättar inte för dem hur mycket de har fakturerats eller vilken produkt de tar emot.

  9 tips för att hålla dina golv rena i stugan

De får sedan en länk till en nedladdningsbar fiskeguide (därav varför det står ”Din guide för att få ett fiskekort”). Det kommer inte att skickas någon licens till din e-post, bara en guide som förklarar hur man köper ett fiskekort. Det här är inte alls användbart.

FishingLicense.org recensioner och klagomål

Better Business Bureaus hemsidarapporterade många att de hade samma problem på webbplatsen FishingLicense.org.

Efter att de hade angett sin kreditkortsinformation fick de antingen ingen produkt eller så var produkten de fick inte den vara som de hade fått tro att de köpte.

FishingLicense.org gav svar på några av dessa klagomål. I alla fall, svaren de gav är samma automatiska svar för varje persons missnöje.

FishingLicense.org erkänns inte som ett officiellt företag av Better Business Bureau.

Svaret tackar varje gång kunden för att han tog kontakt, samtycker till att skicka en återbetalning till sitt konto och ber dem att kontakta kundtjänst igen.

Det här automatiska svaret tar inte upp det faktum att deras webbplats är vilseledande och att deras tjänster inte är sanningsenliga eller pålitliga.

Få tillbaka dina pengar

För de som skickade in sin faktureringsinformation kan du se en avgift på någonstans mellan $5 och $25.

Om du begär en återbetalning för ”tjänsterna” du fått från FishingLicense.org, tillhandahåller de ett avsnitt på deras webbplats om hur du gör det.

I det här avsnittet säger de att du kan begära en återbetalning genom att ringa eller maila deras kundtjänst inom 30 dagar från inköpsdatumet.

Men om du läser det här avsnittet noggrant kommer du att se att återbetalningen exkluderar alla skatter, behandlingsavgifter eller andra avgifter som ingick.

Du kan bara få en delvis återbetalning.

Förutom att inte få full återbetalning, har FishingLicense.org rätten att ändra eller till och med avbryta sin returpolicy när som helst utan att meddela dig.

  Hur man kommer in i en kanot (utan att vända den, ramla i och se dum ut)

Du makt få din återbetalning på 20 USD, men service-/behandlingsavgiften på 4 USD kommer aldrig tillbaka (det vill säga om FishingLicense.org inte har stängt av deras återbetalningssystem tillfälligt).

I slutet, FishingLicense.org är inte en legitim plats att köpa fiskekort från någon officiell statlig webbplats, och det är inte legitimt.

Andra olagliga fiskewebbplatser

När du letar efter ditt fiskekort på webben kan det vara ganska svårt att avgöra vilka webbplatser som är sanningsenliga och vilka som helt enkelt är en bluff.

Ta en snabb titt på vår lista över olagliga licensieringswebbplatser nedan så att du vet vilka du ska undvika!

  • FishingLicense.org
  • Hunting-License.org
  • FishandGameLicenses.org
  • RecreationalLicenses.org
  • Licenses.org
  • fake-id.org (undvik bara den här helt och hållet)

När du är på en officiell fiskekortswebbplats bör du aldrig se en rullgardinslista som ber dig välja ditt tillstånd utan att bli dirigerad till en ny webbplats efteråt. Varje stat har minst en eller två officiella webbplatser som är specifika för deras tillgängliga licenser.

Var försiktig med vilka ”licensieringswebbplatser” du delar din faktureringsinformation med!

För att hitta din stats officiella licensieringswebbplats, kolla in US Fish and Wildlife-webbplats. När du har valt ditt tillstånd kommer webbplatsen att hänvisa dig till officiell regeringens webbplats.

En annan säker webbplats för att hitta din stats fiskekortswebbplats (liksom annan användbar fiskeinformation) är TakeMeFishing.org.

Relaterade frågor

Hur mycket kostar det att köpa ett fiskekort? Kostnaden för ditt fiskekort beror på vilket land du köper fiskekortet för, vilken stat du har hemvist i, vilken typ av vatten det gäller och hur länge licensen gäller. Beroende på dessa faktorer kan din licens variera allt från $5 till uppåt $100.

Kan jag få ett fiskekort på Walmart? Walmart erbjuder möjligheten att köpa några fiskekort (jag har faktiskt köpt mina där själv några gånger). Gå bara till skrivbordet i sportartiklar sektionen och en medarbetare kan hjälpa dig att göra resten!

Vid vilken ålder behöver jag börja köpa ett fiskekort? Återigen varierar detta också beroende på vilken stat du fiskar i och vilken stat du har hemvist i. De flesta stater börjar dock kräva fiskekort mellan 12 och 16 års ålder.