Är en Yamaha TTR 125 en bra startcykel?

När jag var 12 år gammal fick jag min första smutscykel som bara råkade vara en TTR 125. Det var 12 år sedan och jag har den fortfarande och använder den än i dag. I det här inlägget kommer jag att svara på frågan: är en Yamaha TTR 125 en bra startcykel?

När jag var 13 år gammal fick jag en helt ny Yamaha TTR 125 för att åka i skogen bakom vår stuga. Storleken på den var perfekt för mig (jag fick versionen med stora hjul) och kraften var gott om någon som inte hade så mycket erfarenhet. Det är en 4-takts smutscykel så den är extremt lätt att köra och jag har den än idag och den fungerar utmärkt. Sammantaget skulle TTR 125 vara en perfekt nybörjarcykel för någon som vill åka spår.

Om du ska tävla på banan i framtiden är TTR 125 förmodligen inte den bästa, men det är en fantastisk cykel för att få erfarenhet. Yamaha gör en YZ 125 (som är en 2-takts) men enligt min mening skulle det vara för mycket cykel för någon som precis har börjat.

Hur är det med andra smutscykelföretag? När jag fick min TTR åkte alla mina vänner Honda eller Kawasaki. Båda är fantastiska maskiner men jag skulle inte byta cykel om jag fick välja. Jag har haft väldigt få problem med min Yamaha och den gör alltid vad jag behöver den för att göra.

Hur mycket kostar en Yamaha TTR 125?

När jag fick min nya TTR 125 tillbaka 2007 var det någonstans runt $2300. Priserna verkar ha ökat sedan dess eftersom att titta på Yamahas webbplats ser det ut som att en ny kostar runt 3300 $.

  Vad man ska göra när havskatt inte biter i en damm

Oroa dig inte, du kan alltid hämta en begagnad för mycket mindre. När du tittar dig omkring verkar det som att du kan ta en begagnad TTR 125 för allt från $1000-$2000 (vissa ställen är ännu billigare). Om det är din första cykel skulle jag förmodligen rekommendera det här alternativet. Plus, om det är för ett barn kommer de snabbt att växa ur cykeln och du vill förmodligen inte ta den avskrivningstakten.

Vad är storleken på en Yamaha TTR 125?

Här är måtten från min TTR 125L (som är storhjulsversionen). De har en standardstorlek som jag tror har ett lite mindre framhjul men jag skulle rekommendera det större hjulet.

  • TTR 125 Längd: 74 tum.
  • TTR 125 Bredd: 31 tum.
  • Hur lång är en TTR 125: 42 tum.
  • TTR 125 Sitthöjd: 31 tum.
  • Axelavstånd: 50 tum.
  • Markfrigång: 11 tum.
  • TTR 125 vikt: 198 lbs (med full tank).

Vilken storlek Rider är bäst för en TTR 125?

När jag fick min TTR var jag någonstans runt 5’8″ och cykeln var den perfekta storleken för mig. Jag kunde röra vid marken men kunde inte sätta fötterna platt på marken.

Som sagt, jag är 6′ idag och kör den fortfarande och det är jättebra. Jag antar att allt beror på vad du ska använda den till. Om du använder den i stigarna kommer den att fungera bra för allt under 6 fot. Du kommer inte vara lika hård på det som om du tävlade på en bana. Om du planerar att använda den på banan för att tävla, skulle storleken och vikten ha större betydelse.

  Fiska med en GoPro: Hur man ställer in och fångar bra video

Men som en allmän regel skulle denna cykel vara den perfekta storleken för en yngre tonåring vars längd och vikt är normal.

Vad är viktgränsen på en TTR 125?

Det finns verkligen ingen konkret siffra för maxvikten cykeln kommer att hålla. Jag väger själv runt 175 kg och det ger mig inga problem. Jag kommer inte att vinna några lopp inom kort, men det är inte det jag använder den till. Jag använder den när jag är på jakt eftersom den är liten, lätt, tyst och lätt att ta sig genom busken (jag har också en Husqvarna FX 350).

Jag har också haft en annan person på baksidan av den (cirka ytterligare 100 lbs) och den har kunnat hänga med bra. Du kommer uppenbarligen inte att kunna få ut maxprestanda av det när du ökar vikten men det kommer fortfarande att gå upp och gå med en anständig mängd på ryggen.

Men för att få bra prestanda ur det skulle jag nog säga att under 200 lbs skulle vara bra.

Hur gör man en TTR 125 högre?

Det finns ett antal olika saker du kan göra för att göra en TTR 125 högre. Det finns olika kit du kan köpa som lägger till en tum eller två och du kan till och med byta gafflar med något som en YZ85.

Det är dock bara en kortvarig lösning och det är förmodligen bäst att skaffa en ny cykel. TTR 125 håller sitt värde ganska bra (bättre om du köper begagnad) och du kan bara sälja den och rulla in den till en ny cykel.

  Är fiske bättre i högt eller lågt tryck?

Jag är 6′ lång och väger 175 lbs och använder fortfarande min utan problem. Jag känner längre och tyngre människor som också fortfarande använder TTR 125. Återigen, allt beror på vad den ska användas till.

Som jag sa tidigare, jag har haft min TTR 125 i 12 år nu och har haft väldigt få problem med den. Det var den perfekta spårcykeln för mig förr i tiden och det är den perfekta jaktcykeln för mig nu.

Det är definitivt inte den snabbaste cykeln där ute, men den är superlätt att köra, fungerar alltid och de håller sitt värde riktigt bra (jag skulle kunna sälja min där jag är nu för cirka 1600-1800 $).

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att hämta dem.