Är en skåpbil ett bra fordon att resa med?

Att resa med fordon kan vara en givande upplevelse. Som erfarna resenärer har vi rest över landet många gånger och gjort det på olika sätt. Om att resa är en dröm för dig kanske du undrar om en skåpbil är ett bra fordon att resa i.

En skåpbil är ett utmärkt alternativ för att resa eftersom de får bra körsträcka, du kan sova i dem och laga mat antingen i eller utanför skåpbilen. Dessa faktorer kommer att ge dig enorma besparingar på dina topp tre resekostnader. En annan viktig faktor är att de är lätta att parkera.

Att resa runt i USA är en livslång dröm för många människor och att ha råd med det gör att många drömmar inte uppfylls. När du läser vidare hoppas jag att du äntligen kommer att se vägen till att ha råd med din dröm.

Vad gör att resa i en skåpbil till ett bra val?

Först och främst kan du hitta en riktigt bra skåpbil till ett rimligt pris. En skåpbil i riktigt bra skick kostar dig vanligtvis från $6 000 till $8 000. Om du är mekaniskt benägen och vet hur man arbetar med fordon kan du hitta en ännu billigare och fixa eventuella mekaniska problem som den har.

Det kan låta som mycket pengar för att resa landet, men du måste tänka på när du räknar ihop kostnaden för att vara på resande fot två eller fler veckor, hur lång tid tar det för dig att få tillbaka det i gasbesparingar över en husbil , motellkostnader och utgifter för att äta ute.

Du kommer att spara allt från $1 500 till $2 500 på din tvåveckorsresa och har fortfarande skåpbilen att gå igen.

USA är stort! Om du reser från östkusten till väster om de angränsande staterna kommer du att åka mer än 2 500 miles och om du reser från norr till söder mer än 1 500 beroende på vilka rutter du tar. Det är många mil att tillryggalägga och kommer att ta mycket bensin.

Skåpbilar får bra bensinkörning

Genomsnittliga miles per gallon för några av de vanligaste skåpbilarna är:

 • 2020 Ram ProMaster City – MPG 21 city / 28 highway
 • 2019 Ford Transit Passenger – MPG 14 city/18 highway
 • 2019 Ford Transit Connect – MPG 24 city/27 highway
 • 2019 Dodge Grand Caravan – MPG 17 city/25 highway

Gaskostnader är en stor kostnad för alla vägresor och skåpbilar kommer i genomsnitt 14 till 28 miles per gallon. Jag vet att detta inte låter lika bra som de flesta bilar, men jämfört med en klass A husbil som får mellan 8 till 16 mpg, är 14 till 28 mpg ganska bra.

  Laddar husbilsbatterier när de är anslutna till landström

Att resa i en skåpbil kommer att minska dina logikostnader

Att resa över USA kommer att ta minst två veckor och om du vill spendera någon tid på att se sevärdheterna kommer det att ta ännu längre tid.

En skåpbil kommer att spara mycket på bekostnad av att bo på ett motell på din resa. Du kommer att upptäcka att motellpriser i mindre områden eller under högsäsong kan börja på cirka 69 USD per natt och att det är i underkant, majoriteten av rummen kommer att ligga på cirka 100 USD per natt.

För en tvåveckorsresa kan du titta på motellkostnader på cirka $900 till $1 500, om du försöker hålla nere dina kostnader är det förmodligen inte ett alternativ att bo på ett motell. Att använda din skåpbil att sova i ger dig ett prisvärt ställe att övernatta på.

Att sova i din skåpbil ger dig också möjlighet att stanna där du vill bo. Det finns många platser där du kan parkera din skåpbil och sova gratis eller till en låg kostnad. Lastbilshållplatser, rastplatser, parkeringsplatser för butiker, statliga och nationalparker är bra ställen att leta efter en plats att parkera för natten.

Att få din skåpbil redo att sova i kan vara ganska enkelt och kostnadsfördelarna är väl värda ansträngningen, om du är intresserad av att lära dig mer om att sova i din skåpbil läs vårt inlägg här.

Hur man skär ner på matkostnaderna när man reser i en skåpbil

När du är på resande fot är frestelsen att äta på restauranger ibland svår att bekämpa, men kostnaderna för att äta ute tre måltider om dagen kan bli dyra.

När vi två äter ute verkar det som notan är allt från cirka $10 till $25 per måltid beroende på om det är frukost, lunch eller middag och var vi äter.

För att hjälpa till att sänka dina kostnader för måltider köp en kylare och kamin att ta med dig eller om du gör en komplett skåpbilskonvertering, gör bara plats för ett minikök i din plan. Oavsett vilket gör att du kan laga dina måltider när du stannar för natten eller vid viloplatser under dagen.

  Kan passagerare resa bak i en husbil?

Förvara mjölk i kylen för att ha flingor, tillsätt lite färsk frukt och du kan göra en billig och enkel frukost.

Lunchkött är en annan sak att förvara i kylen, så att du snabbt kan göra smörgåsar till lunch medan du är på resande fot. Håll kylaren fylld med dina favoritdrycker, köp den i 6-pack jämfört med att köpa en i en närbutik, detta kommer att hjälpa till att spara pengar på dina drycker.

Andra inlägg av intresse

 • Varför är husbilar vita så ofta?
 • Är campingkylskåp värt det? Dessa är!
 • Husbilar vs husbilar: Vad är skillnaden?

När du stannar för natten kan du sätta upp din lägerspis och fixa något hjärtligare, som spagetti, grytor, biffar, mac och ost, Hamburger Helper, korv eller hamburgare till din middag.

Ibland som förberedelse för resan gör jag middagsartiklar som jag fryser in i frysbehållare av plast för att ta med oss. Denna idé är tvåfaldig, den ger middag för ett par nätter utan mycket arbete, men tjänar också till att hålla kylaren kall.

Kom ihåg att packa en stekpanna eller två för att laga vad du än vill göra, matredskap och ett sätt att diska upp din disk.

Tips för att förbereda din skåpbil för en roadtrip

Innan du ger dig ut på din bilresa, kontrollera att din skåpbil är redo. Prisvärda resor kan ta hårt om du inte har förberett ditt fordon och har ett haveri. Ta din skåpbil till din mekaniker för att förhindra ett sådant haveri och be dem kontrollera följande saker för att se till att du är redo att ge dig ut på vägen.

 • Kontrollera däcktrycket och kom ihåg reservdelen
 • Bromsar
 • Slangar, remmar, filter är alla i gott skick och alla kåpor sitter tätt
 • Vindrutetorkarvätska fylld och torkare i bra skick
 • Skaffa ett nytt oljebyte och se till att nivån är där den ska vara
 • Motorkylvätska fylld
 • Växellådsnivå
 • Se till att alla ljus och blinkers fungerar

Att ha problem med skåpbilar när du är på väg är inte kul, ta initiativ och förbereda dig innan du åker hjälpa till att eliminera huvudvärk på vägen.

Hur kan du förbättra bensinkörningen när du reser?

Att resa till USA kommer att ta mycket bensin, så här är några saker du kan göra för att förbättra din bensinkörning när du reser och göra din resa mer överkomlig:

 1. Håll dina däck pumpade till tillverkarens rekommenderade tryck. Detta underlättar inte bara gassträckan utan ger dig jämnt slitage på dina däck.
 2. Byt regelbundet ditt luftfilter.
 3. Kör hastighetsbegränsningen.
 4. Eliminera långa uppvärmningstider och lämna bilen igång i onödan.
 5. Accelerera gradvis när du börjar.
 6. När du närmar dig ett stopp ta foten från gaspedalen tidigt.
 7. Minska extra vikt i skåpbilen.
  Har några skåpbilar fyrhjulsdrift?

Prisvärda sovlösningar när du är fler än vad som kan sova i skåpbilen

Så du tycker att det är en bra idé att resa i en skåpbil, men det kommer att finnas fler människor än din skåpbil kommer att sova, har du några alternativ?

Ett alternativ är att ta med dig ett tält, sätt upp tältet bredvid skåpbilen för de extra personerna, Detta kommer dock att ta några av dina alternativ från bordet för gratis camping som på parkeringsplatser, lastbilsstopp och platser som denna.

Du har fortfarande alternativ för gratis camping när du tältar, platser för spridd camping i nationella, statliga och lokala parker är bra ställen. Dispers camping är när du campar i ett avlägset område utan faciliteter och det här kan vara bra!

Taktält är en annan lösning för att sova extra personer. Taktält fästs på toppen av din skåpbil och du kommer åt den med en stege. Denna sovlösning erbjuder fördelen av att sova från marken och hjälper till att hålla djuren borta från din säng, plus att du får en fantastisk utsikt från toppen av skåpbilen.

Behöver du en annan sovidé? En hopfällbar utomhussäng kan vara lösningen du behöver. Dessa barnsängar är lätta att ställa in; de håller dig uppe från marken, håller insekter ute och ger dig skydd mot vädret.

Att börja din första resa genom USA är lite skrämmande, men med lite kunskap och förberedelser kommer du att vara på god väg att förverkliga denna livslånga dröm.

Relaterade frågor

Hur kan jag minska kostnaderna för bilresor? Planera din resa i förväg, så att du inte går tillbaka till webbplatser du vill besöka. Köp ett årskort till nationalparker och andra platser. Undvik impulsköp som souvenirer och snacks när du stannar.

Hur kan jag hålla mig alert när jag reser? Ta regelbundna pauser vid rastplatser, medan stoppade gå ut och gå runt. Byt förare ofta för att undvika körtrötthet. Rulla ner fönstret då och då så att frisk luft kommer in i skåpbilen.