Är en pop-topp värt det?

Om du spenderar mycket tid på äventyr hemifrån kanske du vill ha ett enkelt sätt att ta med dig alla dina bekvämligheter. Oavsett om du campar på en avlägsen plats eller bara kommer iväg för dagen med barnen, kanske du har övervägt en pop-top husbil.

Är en pop-top värd det? En pop-top är värt det om du inte har plats för en fullstor husbil eller behöver en kombination av pendlare och fritidsfordon. Det finns ett brett utbud av alternativ beroende på din budget och dina föredragna alternativ för att få en toppig husbil att fungera för dig.

När du fortsätter att läsa det här inlägget kommer du att lära dig om alternativ att överväga för olika typer av pop-tops, några av de stora fördelarna med att äga en och några nackdelar du bör överväga.

Fördelar med en Pop-Top husbil

Större husbilar, även om de har gott om takhöjd, är ofta begränsade i var de kan parkera. Pop-tops gör att du kan köra din skåpbil de flesta ställen en bil skulle kunna gå – och ändå ha extra takhöjd. Parkera helt enkelt skåpbilen, fäll taket och slå läger på baksidan av din skåpbil.

Du kan köra många av de populära husbilsalternativen som dagliga pendlarfordon. Dessa fordon kan parkera på parkeringsplatser i standardstorlek eller på en uppfart i bostadsområden utan att någon ger dem en andra blick. Eftersom husbilar vanligtvis kräver extra förvaringsutrymme hemma, eller en stor parkeringsplats att parkera på, pop-top husbilar kräver betydligt mindre utrymme.

Husbilar som släpvagnar, vändskivevagnar och husbilar kräver betydligt mer erfarenhet för att köra och köra säkert. Men, pop-top-campare påminner mycket om att köra en minibuss eller lastbil och tillåter det extra utrymmet med toppen uppfälld.

Pop-tops ger en andra våning för din husbil. En typisk husbil kan tillåta två personer att dela en säng som fälls ner från en vägg eller säten. Många pop-tops ger extra utrymme ovanför för att passa en extrasäng, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för resenärer med barn.

Ett annat alternativ kan vara att använda pop-top för att sova, frigöra resten av husbilen nedan för att laga mat, äta eller umgås. Om ni bara är två skulle det vara väldigt bekvämt att sova med pop-toppen, det skulle hindra er från att behöva riva isär allt varje natt på undersidan för att ställa in sängen.

  För kallt för en hund när du campar?

Även om du inte behöver extra sovplats, vissa pop-top-alternativ ger extra takhöjd. Om du är en särskilt lång person, vill laga mat inuti, eller om skåpbilen du vill modifiera har ett lägre utrymme än önskat inuti, så kan en pop-top hjälpa till att förvandla ditt val till en idealisk husbil. Att kunna stå i sitt tillfälliga hem är ganska bekvämt.

Nackdelar med Pop-Top Campers

Den största nackdelen med många pop-top husbilar är kostnaden. Om du redan äger ett fordon som du vill konvertera till en pop-top, skulle du sannolikt kunna hitta konverteringssatser för så lite som $15 000. Men att köpa en ny pop-top med basfordonet kan kosta uppemot $70 000.

En annan nackdel med en pop-top husbil är den tid det tar att konvertera husbilen från en köruppställning till en campinguppsättning, speciellt om du behöver köra under din resa. Sängen måste fällas upp under körning, sätena vändas så att allt är säkrat och på plats innan man kör ut på vägen. Även om tiden är minimal är det fortfarande något du måste göra.

Pop-top-modifieringen kommer också att lägga till ytterligare höjd och vikt till en skåpbil, vilket minskar den totala bränsleekonomin. Det är dock en avvägning när du tar hänsyn till att de ger dig mer utrymme än en vanlig skåpbil. De kommer nästan alltid att få bättre bränslesträcka än för en husbil eller att dra någon typ av släp.

Andra inlägg av intresse

  • 21 tips för att få ut mesta möjliga av din van-campingresa
  • Behöver du en luftmadrass för camping?
  • Hur man sover i en transitbil: Allt du behöver
  • Hur man väljer en campingficklampa: En komplett köpguide

Pop-Top-alternativ

Mellan lagermodeller och helt anpassningsbara pop-top konverteringssatser kan du hitta en modell som passar dina behov.

Winnebago Solis

De Winnebago Solis har en konvertibel design som inkluderar ett vått badkar, ett kök med kylskåp och spis, bäddsoffa och flyttbara bord. Du kan vrida förar- och passagerarsätena så att de står mot två mittsäten och ett piedestalbord.


Solis har två alternativ för sängar. Standardalternativet har en Murphy-säng som fästs mot sidoväggen under körning men som sedan fälls ner på natten för två personer. En annan säng är tillgänglig från en stege upp i pop-top, som kan sova ytterligare två personer. Den inre höjden är imponerande 6′ 2″.

  Vandring kontra löpning: Vilken aktivitet bränner fler kalorier?

Solis marknadsförs som ett pop-top-camperalternativ och byggs på ett Ram ProMaster-chassi. Det här alternativet kommer säkerligen att bli en hit eftersom du kommer att ha de flesta av hemmets bekvämligheter med dig.

Pleasure-Way Tofino

Här är ett annat utmärkt alternativ för en pop-top. De Pleasure-Way Tofino är byggd på ett Ram Promaster 1500-chassi och har en 3,6L V-6 Pentastar-motor. Pop-top-lyftarna ger dig en bekväm 49″x72″ våningssäng.

I galleriområdet kommer du att kunna fixa en snabb lunch på en enbrännare induktionsspis, plus att det finns ett AC/DC-kylskåp för att hålla alla dina färskvaror kalla. Dessutom ingår ett handfat med kallvattenkran.

Både förar- och passagerarsätet är vridbart vilket ger enkel åtkomst bakåt. Du kommer att kunna se dig runt med LED-belysning, och det finns USB-laddningsportar i våningssäng och kök.

Tofino levereras med mörkläggningsgardiner och skärmar för vindrutan och hyttens fönster. Nyanserna gör det bekvämt att hålla nyfikna ögon från att titta in medan du sover. Du kan också få en bris genom att öppna bakdörrarna och använda skärmen som rullar upp och ner.

Startpriset för Tofino är $70 850, vilket gör den till ett perfekt alternativ att använda när du ger dig ut på ditt nästa äventyr.

*Vi har ett inlägg ”Hymer Aktiv Loft vs. Pleasure-Way Tofino: What Is Right For You” du kan läsa det här.

Recon Campers

Recon Campers använd NV200-modellen för deras Envy-modell, som har upp till sju fots takhöjd, ett kök med diskbänk och tio liter färskvattenförråd, samt en utomhusdusch. Tvåpersonersbänken baktill fälls ned till en tvåpersonerssäng, och precis som Solis ger poptoppen sovplats för ytterligare två personer. Tyvärr inkluderar detta alternativ ingen toalett.

Colorado husbil

Colorado husbil installerar pop-tops på ett brett utbud av skåpbilsmodeller och uppger att de till och med kan designa anpassade pop-tops för märken och modeller som inte är listade. Med det här alternativet har du flexibiliteten att välja det fordon du vill modifiera och layouten för att passa dina behov.

Jämförelse

Se nedan för en jämförelse av modeller, kostnader och alternativ:

Modell Kosta Sover Kök Toalett
Winnebago Solis $100 667 + 4 Y Y
Pleasure-Way Tofino $70 850 4 Y N
Recon Envy 29 950 $ + Basfordon 4 Y N
Colorado Camper 15 000 $ + basfordon Varierar Varierar Varierar

Glöm inte att du också kan söka efter en begagnad husbil med pop-top som hjälper dig att hålla din budget om du vill spendera mindre.

  Flisar dina skidor? Här är vad du ska göra

Var kom pop-topparna ifrån?

En pop-top är en skåpbil med tak som kan höjas för extra takhöjd och ger en extra säng. Dessa husbilar är ungefär lika stora som en fullstor skåpbil med taket stängt.

När husbilar ökar i popularitet börjar du kunna hitta fler alternativ för en pop-top husbil. Deras bekväma storlek gör dem idealiska för pensionärer som vill ge sig ut på vägen utan att behöva ta en besvärlig husbil. Läs vårt inlägg om seniorer och skåpbilscamping här.

Winnebago släppte nyligen sin Solis-modell, som har ett pop-top-tak, i oktober 2019. De flesta pop-top-campers är dock modifieringar av skåpbilar som säljs av tillverkare som Nissan, eller Mercedes-Benz, Ram eller Ford. Faktum är att du till och med kan hitta en pop-top modifiering för en Jeep Wrangler. Hur coolt är det nu?

En diskurs om pop-top campare skulle vara ofullständig utan att nämna farfar till alla husbilar, Volkswagen Westfalia. En stark kultur kretsade kring att leva ur en Volkswagen van, vilket naturligtvis ledde till en pop-top modifiering.

Westfalia började producera pop-tops 1951. Dessa campare kom som standard med säten som kan fällas ner till sängar, handfat, islådor, elanslutningar och naturligtvis gardiner.

I alla fall, Volkswagen-bilen lades ner 2003 och Westfalia gick i konkurs 2010. Westfalia-märkta modifieringar kan fortfarande köpas, men mer tillgängliga i Europa än i USA. Du kan hitta begagnade Westfalias om du letar, men på grund av den stora efterfrågan är de fortfarande ganska dyra.

Moderna husbilar innehåller många fler bekvämligheter och alternativ än pop-top-modellen som inspirerade dem alla.

Att välja att gå med en Pop-Top

Pop-tops är ett bra alternativ att överväga för någon som kanske behöver mer utrymme än en vanlig skåpbil. Pop-top frigör extra utrymme på golvnivå genom att skapa en annan nivå för att sova. Dessutom låter den dig stå upp när du lagar mat eller när du behöver göra andra saker som kräver att du kan stå upp.

Med alla de kreativa och flexibla alternativen som finns på marknaden kan du hitta den perfekta passformen för dig. För familjer med barn eller i händelse, du vill ta med en vän, och pop-top-campern kan vara mycket värt det för dig.