Är en Polaris RZR Street laglig?

Polaris RZR är en populär UTV och det är inte konstigt varför folk vill göra det gatulagligt. Hur coolt skulle det vara? För att göra det gatulagligt måste du göra några saker först. Låt oss dyka in.

Polaris RZR är gatulaglig på vissa ställen och inte på andra. Många stater ger grönt ljus för att köra på vägen med denna UTV. Det finns vissa saker som måste modifieras på en RZR för att den ska vara gatulaglig, inklusive alla säkerhetsljus, sido- och backspeglar, framruta, etc. Registrering behövs också.

Kraven varierar från stat till stat. Ungefär hälften av de 50 delstaterna tillåter gatulagliga UTV. Jag rekommenderar starkt att du undersöker lite om ditt tillstånd och vad som är lagligt. Den här artikeln hoppas kunna ge dig en snabb översikt över de allmänna sakerna så att du kan förstå vad du kan förvänta dig och hjälpa dig att fatta ett beslut om att anstränga dig eller inte.

Vilka stater tillåter Street Legal RZR?

Vissa stater tillåter dig att köra en UTV på vägen. Det finns många olika paragrafer och regler som gäller. Den måste i allmänhet fungera som en bil gör på vägen. Jag bestämde mig för att göra en lista över de stater som tillåter det med ett par anteckningar. Vissa av dessa lagar är ATV-lagar men jag antar att UTV-lagar inte skulle vara långt borta. Om du inte kan hitta din stat här betyder det att den inte är gatulaglig i din stat. Jag sammanställde detta från en omfattande lista över lagar för varje stat. Jag har tillhandahållit länken så att du kan leta själv om du så önskar.

Statens namn Anteckningar
Arizona Statsomfattande licensiering.
Hawaii Tillåtet om det används som jordbruksutrustning.
Idaho Statsomfattande licensiering. Idaho har ett program utanför staten.
Indiana Måste bli farfar in.
Iowa Inget statligt system på plats. Olika län har undantag.
Kansas Endast för isfiske.
Maine Registrering krävs.
Maryland Inga anteckningar.
Massachusetts Om du är under 18 år måste du gå en säkerhetskurs för fritidsfordon. Strålkastare, röda bakljus, röda bakre reflektorer och ljuddämpare krävs. Andra små lagar gäller.
Missouri Titel krävs. Registrering krävs. Behöver ett ägarintyg.
Montana Fordonet måste vara registrerat och licensierat. Måste ha strålkastare och bakljus.
Nevada Inga anteckningar.
New Jersey Måste vara registrerad. Krävs förnyas årligen.
New Mexico Beror på länet. Det är olika från en till en annan.
norra Carolina Inga anteckningar.
Oklahoma Begränsad. Ingen statlig licensiering. Det beror på länet.
South Dakota Statsomfattande licensiering.
Tennessee Beror på området.
Utah Statewide licensiering. Kan inte köras i Salt Lake City eller på I-15 och I-70.
Washington Det beror på länet.
västra Virginia Begränsad.
Wisconsin Endast för jordbruksändamål.

Som du kan se tillåter vissa platser det och andra inte. Många stater kräver vissa ändringar för att göra det gatulagligt och andra tillåter endast användning på en väg eller motorväg om den används av jordbruks- och jordbruksskäl. Många stater ger makt till län och städer att bestämma vad de vill ha. Jag rekommenderar starkt att du kollar länken jag gav ovan för att lära dig mer om staten du bor i.

  De bästa snurrande hjulen

Vad behöver jag för att göra min Polaris RZR Street laglig?

 • Säkerhetsljus
 • Installera speglar
 • Framruta
 • Installera stötfångare och horn
 • Försäkring
 • Registrering

UTV:er har faktiskt det mesta du behöver för att göra dem gatulagliga. Den levereras med säkerhetsbälten, strålkastare, bakljus, bromsljus och en ljuddämpare. Det finns vissa saker som de saknar och det beror på staten. Jag vill ge dig en allmän uppfattning om hur du kan vara laglig och säker när du kör på den asfalterade vägen.

Ett par saker som kommer att behövas för att göra dig mer laglig och säker är däckbackspeglar. Men jag går före mig själv. Låt oss lägga upp dessa i sektioner.

Lyckligtvis kommer UTV:er med många saker de behöver för att vara gatulagliga.

Alla säkerhetsljus måste uppfylla kraven

Lyckligtvis finns dessa redan i din RZR. Du måste bara se till att de håller sig till bestämmelserna. Det kan kräva att du köper nya, kraftfullare lampor istället för de du har. Dina strålkastare måste kunna lysa 500 fot framför dig. På grund av hastigheten du kommer att åka med behöver du så bra strålkastare som du kan få.

Bakljus måste kunna ses på 500 fots avstånd bakom dig. Detta är avgörande. Skaffa några ljusa och kraftfulla. Du kan köpa lampor som är godkända av US Department of Transportation (DOT) för att göra det enklare för dig själv.

Din UTV måste ha bromsljus som är tillräckligt ljusa. Blinkers krävs också. Se till att alla dessa saker är i gott skick och tillräckligt kraftfulla. Polisen kommer att hämta dig för otillräckliga säkerhetsljus.

  Kan en jetski dra en tubbrunn? Är det en bra åktur?

Installera speglar

Jag tror att det här är den jag glömmer mest. Du måste ha sidospeglar på din RZR för att göra den gatulaglig enligt National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Du måste ha antingen en sidospegel på passagerarsidan eller ha en backspegel utöver din förarsidospegel. Jag säger bara ta båda. Det gör dig säkrare och mindre olycksbenägen. Dessa regler kan variera beroende på ditt tillstånd. Men för det mesta bör du ha alla tre speglarna.

Sätt en vindruta i fronten

Att sätta en vindruta på din RZR är avgörande för att det ska vara lagligt eftersom inte bara DOT kräver det, utan även NHTSA. De har satt upp regler enligt American National Standard Institute (ANSI). Det krävs av tre olika organisationer. Det måste vara en hel vindruta. Jag vet att många får halva vindrutor innan de bestämmer sig för att göra det gatulagligt och då måste de byta det.

Byt däck

Däcken på en UTV är offroaddäck och de kanske inte uppfyller standarderna för DOT. Som tur är kan du köpa gatedäck som är DOT-godkända online. Jag tror inte att det här är en så stor sak. Jag känner inte många människor som hamnar i problem för att inte ändra dem. Så gör vad du vill med det.

Installera stötfångare, horn, etc.

Det som är en större sak än däck är stötfångarna och signalhornet. Man måste ha ett horn ifall man måste varna någon. Det är en form av kommunikation i ett fordon. Stötfångare är avsedda för ditt skydd. Se till att ta reda på vad som krävs för en stötfångare. Ärligt talat, om du bara har båda dessa saker, så kommer du att bli bra. Det kan finnas andra småsaker som krävs från stat till stat. Kontrollera ditt tillstånd för att se om det är något.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i St. George, Utah

Skaffa försäkring

Jag har skrivit andra artiklar om UTV-försäkring. Vissa stater kräver försäkring och många statliga parker kräver det också. Du kan behöva göra detta innan du registrerar din UTV för vägtrafik. Om du är intresserad av att lära dig mer om UTV-försäkring, klicka på länken som jag har tillhandahållit. Jag har en annan artikel som går på djupet i olika försäkringsbolag och vad de erbjuder för UTV-försäkring. Kolla in det för att få en bättre uppfattning.

Registrera fordonet

För att köra på vägen, din UTV måste vara registrerad. De flesta stater kräver detta om du kör ett fordon på allmän väg. Detta betyder inte att ha en titel. Det innebär att få ”OK” från staten för att köra detta fordon på vägen. När du väl gör det. Du får en ny registreringsskylt.

Nummerskylt monterad

När du har fått din registreringsskylt. Du måste ha köpt ett registreringsskyltfäste för fram- och baksidan av din UTV. Det är precis som en bil.

Äganderätt

Vissa stater kräver att du har ägartiteln till hands. Detta är viktigare om du dras över. Det krävs inte på alla ställen.

Bonus: Brandsläckare

Jag tror inte att detta krävs i någon stat, men jag tycker att det är en bra säkerhetsåtgärd. Skaffa en brandsläckare vid brand. I ett bilvrak kan detta hända och du kan hjälpa till att stoppa det innan det blir för stora problem. Det är mitt förslag. Kom ihåg att det inte är en laglig sak.

Finns det statliga specifika krav för att göra en RZR Street laglig?

 • I Florida behöver du bara en spegel på din UTV.
 • Du kan ha en gatulaglig UTV i Utah på alla vägar förväntas I-15, I-70, Salt Lake City.
 • Arizona kräver ett horn som kan höras på 250 fots avstånd.
 • Många olika stater som Nevada och Washington har sagt att UTV endast kan köras på vägar med hastighetsgränser på 45 mph eller mindre.
 • I Tennessee kan UTV endast köras på vägar i 35 mph.
 • Michigan kräver vindrutetorkare och bricka.

Behöver du mer vägledning?

Videon nedan går igenom hur du gör din Polaris RZR sida vid sida gata laglig.