Är en Honda Generator värt det? Varför jag valde 2200i

En bärbar husbilsgenerator är ett måste om du vill njuta av lyxen i ditt fordon även när du är borta från en strömkälla. Generatorn är det som skiljer dig från att campa i din husbil och att bo i din husbil. Om du funderar på att köpa en husbilsgenerator är Honda ett märke du kanske överväger. Är deras generatorer lönsamma?

Hondas generatorer, särskilt 2200i, är ett utmärkt val för husbilsägaren som letar efter en lätt, tyst generator som är mycket bärbar och packbar. Även om du kan behöva mer än en 2200i för att få betydande watt, är den här generatorn bra på att spara gas.

I dagens artikel kommer jag att introducera dig till Honda 2200i-generatorn och diskutera varför det är min husbilsgenerator, inklusive min personliga erfarenhet av att använda den. Om du ännu inte har köpt en husbilsgenerator är det här ett inlägg du absolut inte kommer att vilja missa.

Vad är Honda 2200i?

Jag vill börja med att diskutera Honda 2200i generator i detalj. Denna generator väger 40 pund och mäter 16 tum gånger 20 tum gånger 11 tum. Den tillhör Honda Power Equipment Super Quiet-serien så den kommer att göra mindre ljud. När den körs avger den ljud med en hastighet på 48 till 57 decibel.

Med inverterteknik utlovar Honda 2200i ren, stabil kraft utan att vara en stor generator. Ett Eco-Throttle System, som är exklusivt för Honda, kommer att spara en hel del bensin jämfört med andra generatorer. Du får mellan 3,2 och 8,1 timmars drift på bara en tank gas om du använder denna generator med vanliga belastningsinställningar. Oavsett om du behöver ha ström till din husbil i timmar på dagen eller till och med hela natten, kan 2200i hantera det.

Om du upptäcker att du behöver mer kraft än en enskild 2200i-generator kan erbjuda, säger Honda att du enkelt kan koppla ihop din första generator med en andra av samma modell med hjälp av en sladd eller kabel. Du har nu totalt 4 400 watt effekt.

En elektronisk strömbrytare i denna Honda-generator förhindrar överbelastning så att din generator håller längre. Gnistljuddämparen och avledaren klarar båda USDA-standarderna. Det stämplade metallrepetsinsatsen är en annan bra funktion, eftersom den skyddar generatorns kropp från långvariga skador. Också trevligt är det större området för ventilation så att komponenterna i 2200i kan svalna snabbare.

2200i 120-watt vs 2200i 30-amp

Se till att du får den modell du letar efter. Min resevagn har en 30Amp-tjänst så jag såg till att jag hämtade en av varje. Om du letar efter en reservgenerator för hemmet eller om du inte kommer att ansluta den till din husbil så borde 120-Watt-versionen vara bra. Men om du vill koppla in den till din husbil ens en gång, är 30Amp-versionen rätt väg att gå.

  Hur stor är 100 hektar mark? (Med hjälpsamma visuella jämförelser)

Min erfarenhet av Honda 2200i Generator

När jag tittade på generatorer till min husbil, stötte jag på Honda 2200i och gav den ett försök. En enda enhet producerar 2 200 watt effekt, så jag bestämde mig för att göra som Honda föreslår, vilket är att köpa en andra 2200i och koppla ihop dem med en parallellkabel. Nu hade jag tillräckligt med kraft för att köra en luftkonditionering i min resesläp, vilket verkligen gjorde det roligare att vara i fordonet.

Jag var mycket nöjd med prestandan hos Honda 2200i. Jag älskar hur lätta de är, eftersom det gör dem desto mer bärbara. På lite över 40 pund vardera hade jag inga problem att bära generatorerna och ställa dem där jag ville ha dem, eftersom det inte kändes som att jag behövde släpa runt dem. När det var dags att ta bort generatorerna från min husbil och förvara dem någon annanstans, var detta också enkelt och enkelt.

Är en Honda Generator värt det?

Om din nuvarande generator låter för mycket eller suger upp gas som om det inte finns någon morgondag, kan du överväga Honda 2200i. Är det värt det? Jag tror det, och av flera anledningar. Här är en lista över vad jag skulle kalla 2200i:s bästa funktioner och förmåner.

Enkel uppstart

Om du kopplar in en generator beror det oftast på att du bakar i din husbil av värmen eller för att barnen klagar på att de har tråkigt. Du vill med andra ord få igång generatorn snabbt. Att kämpa med start kommer att göra dig ännu mer frustrerad, för att inte tala om att det slösar tid.

Honda 2200i har det automatiska mekaniska dekompressorsystemet med färgkodning så att det är lätt att starta varje gång. Ännu bättre är att den mekaniska dekompressorn belastar 2200i-motorn mindre så att din generator kan hålla längre.

Honda 2200i använder en Honda GXR120-motor med 121 cc deplacement och 120 volt växelström och 12 volt likström. Dess startsystem aktiveras med rekyl och dess bränsletank rymmer 0,95 gallon. Honda erbjuder en treårig kommersiell och treårig bostadsgaranti på generatorn.

Mindre bränsleförbrukning

Istället för att stänga av din generator så att du förlorar allt ljus och elektricitet i ditt fordon, har 2200i en oljevarning som talar om för dig när din bensintank är låg. Du kan stänga av din generator och bevara ditt bränsle innan du tar slut, eller fylla på och hålla strömmen igång.

Vid 1/4 belastning kan du få cirka 8 timmars körtid på 1 gallon gas.

Vid full belastning kan du förvänta dig cirka 3 timmars körtid på 1 gallon gas.

Ett annat alternativ du har är att ställa in generatorn på Fuel Off-inställningarna. I detta läge låter 2200i motorn använda förgasarbränslet, och när det tar slut kommer motorn att stängas av. När du behöver förvara din generator under långa perioder behöver du inte oroa dig för gammal gas tack vare denna praktiska lilla funktion.

  Är fiske med WD-40 olagligt? Fungerar det ens?

Tyst drift

Det här är en stor. En bullrig generator på en campingplats eller någonstans med människor kommer säkert att leda till en mängd klagomål, kanske till och med ett besök från polisen. Har du också någonsin försökt sova med det höga mullret och stönandet från en generator precis utanför din dörr? Lycka till med det.

2200i är klassad för en ljudnivå på 57 decibel som högst. Brus vid denna volym anses vara måttligt. Med 50 decibel är ljudnivån i nivå med måttlig nederbörd. Buller upp till 60 decibel motsvarar att köra en diskmaskin eller volymen av ett vanligt samtal. Du löper ingen risk för hörselskador förrän du når eller överstiger 85 decibel.

Sådana normala ljudnivåer från 2200i borde också göra det mycket enklare att få shuteye av hög kvalitet även när din generator är igång.

Bluetooth-teknik

Honda erbjuder sin exklusiva My Generator-smartphoneapp för att hjälpa dig övervaka din nya generator. För 2200i låter appen dig stänga av generatorn på upp till 75 fots avstånd men du kommer inte att kunna starta den från appen.

Det som är bra med den här appen är att den erbjuder underhållsövervakning för alla dina Honda-generatorer. Det är fantastiskt att ha påminnelser för alla dina gasmotorer och jag önskar att min tvättmaskin också hade den här tekniken.

Här är en lista över vad appmonitorn har:

 • Motorolja
 • Luftrenare
 • Tändstift
 • Gnistfångare
 • Ventilspel
 • Förbränningskammare
 • Bränsletank, filter och rör

Avundsvärd kraft

Beroende på vad du vill driva i din husbil kan du behöva två 2200is, men även en enda generator kan göra mer än du tror. Här är den uppskattade effekten för några vanliga hushållsartiklar du kan ha i din husbil:

 • MacBook Pro eller motsvarande bärbar dator – 75 till 85 watt
 • Smartphone laddare – 10 watt
 • Stereo – 30 till 100 watt
 • Klockradio – 10 till 50 watt
 • Oscillerande fläkt – 50 till 120 watt
 • Tvättmaskin – 500 till 1 000 watt
 • RV kyl – 500 till 750 watt
 • Klädjärn – 1 000 till 1 500 watt
 • Rumsvärmare – 750 till 1 000 watt
 • Dammsugare – 300 till 1 500 watt
 • Hårtork – 1 000 till 1 875 watt
 • Brödrost – 800 till 1 500 watt
 • Brödrost – 1 200 watt
 • Elektrisk stekpanna – 1 000 till 1 500 watt
 • Värmeplatta – 750 till 1 000 watt
 • Våffeljärn – 800 till 1 500 watt
 • Mikrovågsugn – 1 000 till 2 000 watt
 • Blender – 300 till 1 000 watt
 • Kaffebryggare – 600 till 1 200 watt

Om du kör dessa objekt en i taget eller till och med några av dem två åt gången, borde det räcka med en enda 2200i. Men om du behöver ha din bärbara dator igång, kylen igång, tvättmaskinen snurrar kläder, och strykjärnet är klart, då är det bättre med en andra generator.

  Allt du behöver i ditt första hjälpen-kit

Jag kan bara tänka på två nackdelar med Honda 2200i. Den första av dessa är att en generator i sig kanske inte räcker som sagt. Det kräver att du köper en andra 2200i, vilket för mig till en annan potentiell nackdel. Den här generatorn kostar över $1 100 per pop, så totalt sett ser du på att spendera mycket pengar.

Naturligtvis bör du veta vid det här laget att det inte är direkt billigt att äga en husbil, så kanske kostnaden för generatorerna inte kommer att överraska dig lika mycket.

Fördelarna med att ha en generator för din husbil

Oavsett om du går med Honda 2200i eller en annan generator, tycker jag att det alltid är värt att ha en generator eller två i standby redo att kopplas in och köras när du behöver dem som mest. Här är några fantastiska generatorfördelar att fundera över om du fortfarande är osäker.

Att ha tillgång till Creature Comforts

En husbil är för människor som älskar att vara ute i naturen men som inte nödvändigtvis vill tuffa till. Det är som jag sa tidigare, när din husbil inte har någon ström, campar du i princip.

Med en generator kan du njuta av bekvämligheter som din smartphone, en DVD-spelare, en kaffebryggare, en hårtork och luftkonditionering. Om du kan få ut något internet mitt i ingenstans är en helt annan sak, men hey, åtminstone din telefon fungerar.

Sinnesro

Generatorer är inte bara användbara för att driva vardagliga saker, utan andra delar av din husbil som kan dö när du minst anar det. Till exempel, slutade din vattenpump att fungera? Din generator kan pressa upp det. Är dina batterier slut? Använd din generator. Den sinnesfrid du kan få från en generator är oöverträffad.

Utforska mer

Du kan känna dig begränsad i dina husbilsäventyr ibland eftersom det verkar som att du alltid måste ta hänsyn till din resplan kring tillgängligheten av campingplatser. Annars kan du inte stanna och koppla in. Med en generator har du friheten att planera din egen väg utan en campingplats i närheten, eftersom du har pålitlig ström vart du än går.

Slutgiltiga tankar

Honda 2200i är en 2 200-watts generator som väger cirka 40 pund och producerar ljud under 60 decibel. Det är min generator att välja på, även om jag köpte två 2200i-generatorer och kopplade ihop dem. Jag är väldigt nöjd med den här generatorn, därför ville jag tipsa om den för alla som letar efter en.