Är Duck Boots bra för vandring (för- och nackdelar)

Duck boots är snygga, bekväma och vattentäta. Vid första anblicken kanske du tror att dessa tre funktioner är de enda du behöver på en vandringsresa. Men det är inte vad du tror. Så, är duck boots bra för vandring, eller är detta en myt?

Ankstövlar är inte lämpliga för vandring. Det finns flera orsaker, men de mest framträdande är bristen på fotledsstöd, låg andningsförmåga och dålig dragkraft. Som sagt, du kan fortfarande bära dem för korta vandringsturer; det finns några giltiga skäl till det också.

Vi kommer att prata i detalj om alla aspekter av problemet, men först, låt oss se vad duck boots är.

Är Duck Boots bra för vandring

4 anledningar till att Duck Boots inte är praktiska för vandring

Om någon sa till dig att duckboots fungerar för vandring, är det en stor chans att de inte har gått mer än 3-5 mil i dem. Här är 4 bra anledningar till varför du bör välja en annan typ av känga för vandring.

1. Brist på andningsförmåga

Duck boots är vattentäta, vilket automatiskt betyder att de inte är det andas. Bristen på andningsförmåga gör att fötterna svettas snabbt, vilket kan orsaka blåsor senare. Att gå i blöta strumpor är inte den mest bekväma känslan när man vandrar.

Är duckboots lämpliga att bära på vintervandringar då? Svaret är fortfarande nej. Även i det kalla vädret kommer dina fötter att behöva andas. Så de är inte det bästa alternativet för långa vandringsturer, om du inte vill åka hem med blåsor på fötterna.

2. Brist på dragkraft

Duck boots är kända för sin utmärkta prestanda på snö. Så, hur kommer det sig att de har nej dragning? Tja, till att börja med anses snö vara lätt terräng; det är bara halt. Det faktum att duck boots presterar bra på våta ytor betyder inte att de kommer att vara likadana på steniga.

Vandringsberg är för branta och för farliga för ankstövlar; dessa ytor kommer att behöva ett par med bra grepp sulor. Det är därför du hittar dragkraft i nästan alla vandringskängor.

3. Friktion

Duck boots har generöst utrymme inuti för dina fötter. Detta innebär mer komfort för dig, men det betyder också mer friktion. Och vi vet alla att detta är lika blåsor. Därför fungerar duckboots inte för långa vandringar. Du kanske inte känner några problem på korta vandringar. Men att gå mer än 5 miles i dessa stövlar borde göra det.

Komfort är viktigt på vandringsresor. Så se alltid till att varje artikel i dina kläder uppfyller dina standarder, även dina stövlar.

4. Brist på fotledsstöd

Många människor uppmärksammar inte så mycket fotledsstödäven om det är viktigt för att förebygga skador. Det är också funktionen som skiljer vandringsskor från vandringskängor.

  Vad bör du veta innan du köper en husbil av klass B?

Fotledsstöd begränsar din fotleds rörelse, vilket förhindrar potentiella fotledsskador som kan få dig att korta din resa. Ankstövlar har inte fotlederstöd, så de är inte ett hållbart alternativ för vandring. Du skulle vara bättre med ett par traditionella vandringskängor.

4 anledningar till att Duck Boots kan vara acceptabla för korta vandringar

Om de är ditt enda val, kan duck boots fungera för korta vandringar. Det finns faktiskt 4 goda skäl att välja dem.

1. De är bekväma

Ankstövlar är inte lika styva som vandringskängor. Det är därför de är bekväma att bära under lång tid i slät terräng. Deras sulor är också mindre styva. Därför räcker de om du ska på en kort vandring. Du kommer att räddas från besväret med att släpa runt ett par tunga vandringskängor.

2. De är vattentäta

Det faktum att duck boots är vattentäta är en av de främsta anledningarna till att folk älskar dem. Tänk dig att kliva i en vattenpöl utan att bli blöt om fötterna? Det här är drömmen!

Om du räknar med att stöta på vatten mycket på din korta vandringsresa kommer ett par duckboots att vara ett bra val.

3. De är bekväma

Vi känner alla till hur det är att komma tillbaka från en vandringsresa. Du skyndar dig att rengöra hela din outfit från lera och smuts, inklusive stövlarna. Vandringsstövlar är svåra att rengöra på grund av deras robusta material. Å andra sidan, är duck boots ganska lätt att städatack vare deras släta läderfront.

Dessutom är duckboots lättare att ta på tack vare deras rymliga interiör. De har även snören som gör att du kan dra åt dem efteråt.

4. De är lätta

Tunga vandringskängor kan vara den värsta aspekten av vandringsresor. De är tunga för att ge mer skydd, ja, men det betyder inte att det är härligt att släpa runt dem. Grejen med ankstövlar är att de är lätta och inte lika skrymmande som vandringskängor. Så de skulle vara ett praktiskt alternativ för korta resor. Dessutom är de lättare att förvara i en ryggsäck.

Är Duck Boots bra för vandring

Vad är Duck Boots

Först till kvarn; vad är duck boots? När du hör deras namn kan du föreställa dig ett par små stövlar som passar en anka. Även om det uppenbarligen inte är sant, kommer du att se att konceptet inte avviker långt från ankor.

Duck boots uppfanns av Leon Bean, vilket är anledningen till att de också kallas Bean Boots. Leon siktade på att skapa ett par unika stövlar som kombinerar stilen med vardagsskor och det praktiska med arbetskängor. Han gjorde detta genom att designa en trendig läderexteriör och toppa den med en flexibel gummisula. Detta resulterade i den anmärkningsvärda formen på ankstövlar som vi känner till idag.

  Hur vinterförbereder du en Sprinter Camping Van?

Lädret ser moderiktigt ut och det ger flexibilitet för fötterna inuti. Samtidigt skyddar gummisulorna fötterna från stötar och de ger ett stabilt grepp om hala ytor. Det är därför duck boots är ett idealiskt val för utomhusaktiviteter på vintern.

Vad gäller namngivningen är det på grund av stövlarnas koppling till andjakt. Jägare såg dem som ett bra alternativ för denna utomhusaktivitet eftersom de är vattentäta och halksäkra. Detta resulterade i det nya officiella namnet, istället för Bean boots. Företag anammade också konceptet och skapade nya skor under samma namn.

Okej då, vad ska jag göra med mina Duck Boots

Vi vet vad du tänker, dina duck boots är nu ett slöseri med pengar, som sitter längst bak i din garderob. Men det är inte sant. Det faktum att du inte kan bära dem för din nästa vandringsresa betyder inte att de inte har någon användning. De är perfekta att bära under vinterförhållanden, som regn och snö.

Till att börja med är duck boots idealiska för utomhusaktiviteter. Om du ska fiske, jakt eller camping, ett par duck boots kommer att vara din bästa vän på resan. De är mycket bekväma, vilket gör dem lämpliga för den här typen av resor. Dessutom är de lätta och lätta att ta på. Så de sparar dig besväret med att stå ut med ett par styva stövlar.

Duck boots är inte bara lämpliga för utomhusaktiviteter, de kommer också att lägga stil till alla utrusta du matchar dem med. Du kan bära dem med ett par bruksbyxor för en trendig look, eller så kan du matcha dem med en sommarklänning och en skinnjacka för en robust look.

Alternativt kan du bära dem med ett par skinny jeans. De skulle också passa perfekt till ett par avkortade jeans. Onödigt att säga att de är ett fint tillskott för nästan alla vinterdräkter.

Hur man väljer ett par vandringskängor (som inte är Duck Boots!)

Nu när du måste skaffa ett par vandringskängor till din kommande resa kommer här några användbara tips som du bör tänka på innan du köper.

Var uppmärksam på storleken

När du köper ett par vanliga skor lägger du inte mycket märke till storleken. Du sätter bara in fötterna. Om det passar, här är kreditkortet!

Men så är det inte med vandringskängor. Det finns tre viktiga saker att kontrollera när du har stövlarna på: vidden, tåutrymmet och fotvalvslängden. Om stövlarna sitter perfekt, men din tå känns fast, så är det inte rätt för dig. Detsamma gäller bredden och bågen.

  Vad är Pontoon Lifting Strakes (är de RÄTT för dig)

Bonustips: Om du har ett platt fotvalv, undvik att skaffa stövlar med högt fotvalv.

Glöm inte strumpor

De flesta tänker inte på strumpor när de köper ett par vandringskängor. Fast när du tänker på det kommer du aldrig att bära dem utan strumpor. Det är såvida du inte är ett fan av illaluktande fötter. Så det är en av aspekterna du bör tänka på innan du köper.

Till exempel om du bär bomullsstrumpor, du behöver ett par som andas för att undvika svettiga fötter. Dessutom, om du bär extra tjocka strumporbehöver du att dina stövlar är lite rymliga för att undvika att dina fötter överhettas.

WANDER Herr Cushion Crew Strumpor 3 Par Athletic Running 8-13 strumpor Herr Bomull Sport Wicking Work MIRMARU M204-herrar 5 par Multi Performance Outdoor Sports Vandring Trekking Crew strumpor (Blk, Char, Olive, Pur, Brown)

Välj ett varumärke du testat tidigare

Vandringsskor kan vara knepigt att köpa. Det breda utbudet av tillgängliga märken kan lura dig att köpa ett par som inte är rätt för dig. Du kan också tycka att det är obekvämt, även om det har höga betyg i alla väsentliga funktioner.

Det är därför det är bättre att gå med ett märke som du har provat tidigare, om möjligt. På så sätt säkerställer du att du får en pålitlig produkt.

Prova olika spetsstilar

Hur du knyter dina stövlar kan vara en stor bidragande faktor till komforten det ger. När du köper dina stövlar, prova olika tekniker för spetsbindning för att säkerställa att stövlarna håller sig bekväma i alla fall. Vi rekommenderar att du provar en tät knut först. Om stövlarna blir andningsbara och för tajta, är storleken inte rätt.

Ett par Duck Boots du bör överväga

Om du funderar på att köpa ett par värdiga duckboots, den ikoniska Sperry Top-Sider vore klokt att överväga.

Den har Adaptive Wave-Siping sulor som säkerställer stabilt grepp på hala underlag. Inte bara det, den har också ett termiskt foder inuti för att hålla dina fötter varma under kallt väder. Dessutom är lädret på utsidan vattentätt och förseglat.

Ett alternativ för vandring

Om du avfärdade tanken på att köpa ankstövlar, behöver du ett par rejäla vandringskängor till din nästa resa.

De Zamberlan Men’s 1996 Vioz är ett bra alternativ att överväga. Den är gjord av vattentät Gore-Tex som andas och håller. Dessutom ger 3D-sulorna tillräckligt med grepp för tuff terräng.

Slutsats

Vandringsturer är inte rätt ställe att ta risker, särskilt med skor. Ett par dåliga stövlar räcker för att förstöra din resa. Även om det inte gör det kommer det att orsaka dig obehag, och det kan resultera i blåsor. Så se till att få rätt par vandringskängor. Så för att svara på frågan ”är ankstövlar bra för vandring”, är svaret i de flesta fall NEJ! Behåll ankstövlarna för din nästa jaktresa!