Är dubbelväggstält verkligen varmare?

När det kommer till skåpbilscamping kan du ha en extra plats att sova på, ett mer privat område att byta om och om du väljer rätt tält, en plats som ger skydd mot väder och vind såväl som naturen i allmänhet. Dubbelväggiga tält har vuxit i popularitet på grund av många fördelar, men är de användbara för att hålla dig varm?

Är dubbelväggiga tält verkligen varmare? Även om dubbelväggiga tält kommer till en högre kostnad, är det av goda skäl. Dubbelväggiga tält har ett inre lager som fungerar som tältets vägg, och det yttre lagret håller vind eller regn ute, vilket i slutändan håller tältet varmare.

Att ha det extra lagret på ditt tält är perfekt för dem som vill campa oavsett väder. Om du använder din skåpbil för att campa, är ett dubbelväggigt tält ett utmärkt alternativ att använda året runt, vilket ger fler sovmöjligheter för dig och alla gäster du kan ta med dig.

Låt oss utforska vad ett dubbelväggigt tält är och vad man kan erbjuda när det gäller säkerhet, integritet och komfort. Jag vill också peka på några av fördelarna och nackdelarna med att ha ett dubbelväggigt tält.

Vad är egentligen ett dubbelväggigt tält?

Ett dubbelväggigt tält är ganska självförklarande. Den består av en vägg som fungerar som tältets vägg, och den har en extra vägg som hjälper till att vädersäkra tältets insida.

Ett dubbelväggigt tält är ett drag för många campare på grund av dess förmåga att skapa ett varmare och torrare tältutrymme. De är idealiska för dem som campar med sina fordon för att fungera som en förlängning av bostadsyta eller en förvaringsplats om det behövs.

Materialen i tältet spelar en enorm roll för tältets kvalitet. Vissa dubbelväggiga tält använder nylon, vilket är det föredragna materialet eftersom det är tjockare och tål mer. Andra kan ha en av väggarna gjord av nät, vilket kan skapa luckor som låter vind eller regn komma in. Dubbelväggiga tält är vanligtvis mer rejäla och mer hållbara.

  Kan du använda en övermadrass för camping?

Innerväggen i ett dubbelväggigt tält kommer att vara ett material som andas mer, men de klassificeras vanligtvis inte som vattentäta.

Tältets utsida kallas ofta för regnfluga, som kan fästas på liknande sätt som tältets bas, eller så kan den ha stolpfästen som du kan justera beroende på väder. Regnvattnet rinner av väggen och håller kondensnivåerna nere på insidan av tältet.

Vi har ett inlägg om att slå upp ett tält på grus och ett om skåpbilscamping kontra tältcamping som ger ytterligare information relaterad till detta ämne.

Är dubbelväggiga tält verkligen varmare?

Tält är idealiska eftersom de kan utöka boytan som du har när du är på campingbil. Du kan använda det extra utrymmet som en sovplats, eller så kan du använda det som ett vardagsrum eller förråd. Dubbelväggiga tält är perfekta för dem som är vana vid att campa i sin skåpbil av flera anledningar.

Den främsta anledningen är att ett dubbelväggigt tält ger dig mer skydd totalt sett. Innerväggen i ditt tält fungerar mer som en barriär än en vägg. Den extra väggen på utsidan kan hjälpa till att hålla regn, vind och varmt eller kallt väder borta bättre från ditt tält.

Om du är camping under kallare månader är att hålla vind och kall luft ute det främsta målet. Det skapar en varmare och torrare plats där du kan sova eller förvara föremål.

En annan fördel med ett dubbelväggigt tält är att du kommer att få mer avskildhet eftersom det finns två väggar istället för bara en. Det extra lagret gör dem bra för dem som letar efter ett ställe att byta kläder på, använda ett bärbart badrum eller använda det som en sovplats så att de kan förvara ytterligare föremål i sin skåpbil som har mer säkerhet.

Andra inlägg av intresse

  • Blir tält stulna på campingplatser?
  • Kan du använda en presenning som ett tältfotavtryck?
  • Hur man packar en 4×4 för camping: En omfattande guide
  Vad räknas som vintercamping? Exempel från hela USA

Vilka är fördelarna med dubbelväggiga tält?

Förutom att hålla dig varmare än ett genomsnittligt tält, ger ett dubbelväggigt tält också många fördelar. Den tydliga fördelen är att du inte är begränsad till när du kan campa. Tack vare regnflugan kan du bege dig utomhus i regn, sol eller till och med snö. Regnflugan hjälper till att hålla kondens till ett minimum, och det kan också hålla sig svalare under sommarmånaderna i motsats till ett enväggt tält.

Den ökade kostnaden som kommer tillsammans med ett dubbelväggigt tält kommer att ge dig ett tält av bättre kvalitet som kommer att hålla längre än ett tält med lägre kostnad som du hämtar.

Du kommer att kunna använda ditt tält på fler ställen, och det kan fungera som en tröst som du inte alltid får med camping.

De flesta dubbelväggiga tält är en anständig storlek. Detta extra rum är perfekt för vänner eller familjer som tycker om att campa tillsammans. Om du campar på skåpbil kan ett dubbelväggigt tält ge dig möjligheten att antingen sova i eller utanför din skåpbil. Det ger dig också mer avskildhet, vilket är perfekt för dem som använder bärbara avfallssystem eller gillar att använda sitt tält som omklädningsrum.

Vilka är nackdelarna med ett dubbelväggigt tält?

För de flesta campare är den enastående nackdelen att dubbelväggiga tält kommer att ta upp mer plats i din skåpbil som du kan använda för att lagra föremål som du behöver ta med dig på din campingresa. De tenderar också att vara mycket större eftersom du har den extra väggen som är lika stor eller ibland större än innerväggen. Det kan också finnas fler stolpar eller tillbehör som tältet behöver.

Ett dubbelväggstält kommer att bli dyrare än ett enkelväggstält. Om du inte är en ivrig campare eller någon som campar i alla väder, kanske ett dubbelväggigt tält inte är värt de extra pengarna. De brukar också vara för mer än en enda campare, vilket innebär att utrymmet i tältet bara kan vara bortkastat om du är någon som föredrar att campa ensam.

  Vad är ett badkarsgolv för ett tält? Behöver jag en?

Är ett dubbelväggigt tält rätt för dig?

Campingutrustning kan vara dyrt, men mycket av det är nödvändigt om du vill skapa en ny hobby eller för att se till att trivas. För dem som funderar på att campa året runt, då är ett dubbelväggigt tält inte bara värt den initiala investeringen, utan det kommer att hålla mycket längre, och du kommer att tycka att det är bekvämare.

Dubbelväggen kommer inte bara att hålla dig varmare under dåligt väder och kallare månader, men det kommer också att hjälpa till att hålla dig svalare under de varmare månaderna.

Det viktigaste försäljningsargumentet för de flesta campare som väljer ett dubbelväggigt tält är möjligheten att använda det som en sovplats som är bekvämare än ett standardtält. Ändå fungerar det också som ett idealiskt förvaringsområde för att hålla dina föremål säkra och torra.

Flexibiliteten hos ett dubbelväggigt tält är oändlig, och för dem som campar på skåpbil kan det extra utrymmet hjälpa dig att känna att du har mer livsutrymme ute i naturen. För familjer som gillar van camping, det fördubblar i princip mängden utrymme så att alla känner sig mer bekväma.

Sammanfatta det hela

Dubbelväggiga tält är bekväma att använda, enkla att sätta upp och ger ett utmärkt sätt att campa under de kallare månaderna. De flesta tält har två ingångar och popup-ventilationsfönster, vilket gör att du kan få en bris och hjälpa till att minska kondens inne i tältet.

Dessa tält är starka, hållbara och lätta. De kommer att ge mer utrymme när du är på campingbil och överlägset skydd mot väder och vind oavsett årstid.