Är drönarfiske lagligt i Florida? En komplett guide till lagarna.

De senaste framstegen inom drönare kan användas för några spännande aktiviteter som fiske. Men medan jag var i Florida var jag tvungen att se till att jag var medveten om alla lagar och regler innan jag försökte drönarfiska där.

Enligt International Game Fish Association är drönarfiske tillåtet så länge linan endast är fäst vid drönaren via en snäpp- eller frigöringsanordning. Efter att fisken träffat linan ska den lossna från drönaren och lämna striden att stå mellan endast fiskaren och fisken.

Florida (bland många andra stater) har några mycket specifika regler, lagar och förordningar som gäller för användning av drönare inom deras delstats gränser. Fortsätt läsa för att ta reda på mer om dessa regler, lagar och förordningar!

Vad är Drönarfiske?

Som fiskare (eller fiskare – det är väl ett ord?) kan jag intyga att fisken vi hoppas fånga ibland bara är utom räckhåll för kast.

En drönare kan hjälpa dig att få din linje till avstånd som inte tidigare varit möjliga på egen hand.

Om du någonsin har använt en drake för fiske, kommer fiske med hjälp av en drönare att vara väldigt likt.

Även om det är tvärtemot vad många tror, ​​inkluderar drönarfiske inte att rulla in fisken med hjälp av drönaren.

Drönare kan endast användas för att leverera bete eller lina till fisken för att inte dra eller rulla in fisken närmare stranden eller upp ur vattnet.

Förutom att hjälpa till att leverera din lina och krok till fisk på ett större avstånd, kan drönare också användas för att spåra kampen mellan dig och fisken. Det här är en sida som inte många har sett, och att få en flygvy över striden kan inte bara vara spännande utan också fördelaktigt för att hjälpa dig att hålla fisken på linjen.

Regler och föreskrifter för drönarfiske

1940 skapades International Game Fish Association för att skapa en uppsättning regler som skulle fastställa etiska bestämmelser för sportfiske över hela världen.

Det finns en annan uppsättning regler för sötvattensfiske, saltvattenfiske och flugfiske. Hjälper till att skapa ett mer specifikt och tydligt regelverk för varje tillfälle under fiske.

I avsnittet som beskriver det acceptabla fisket beskrivs hur utriggare, downriggers, spridare och drakar alla är tillåtna att få en fisk. De får dock endast användas om fisken i samma ögonblick som fisken träffar linan lossnar från anordningen och inte längre sitter fast på något sätt.

Efter en video av en drönare som används på liknande sätt utanför en kust som liknar Floridas kuster, började International Game Fish Association omvärdera den etiska användningen av drönare i fiske.

Videon visar en drönare som levererar bete till en tonfiskstim bortom vågorna.

  Hur man skär ett hål i isen för isfiske (snabbt svar med bilder)

Denna matningsskola av tonfisk var långt bortom alla tänkbara kast från fiskaren; men med hjälp av drönaren kunde han placera betet direkt ovanför den matande fisken.

Efter att en av de matande fiskarna slagit till ser du linan lossna från drönaren (vilket indikerar korrekt användning av en utlösnings- eller snäppanordning) och fiskaren sätts nu på prov att rulla in en stor tonfisk genom ett hundra fots surf till stranden.

International Game Fish Association kom till beslutet att så länge som en drönare följde samma regler och bestämmelser som en drake skulle det inte förekomma några oetiska handlingar.

Användningen av drönarfiske måste också följa statens drönarlagar och regler samt International Game Fish Associations lista över regler.

Fortsätt läsa för att se vilka lagar som gäller för användning av drönare inom Floridas delstatsgränser.

Florida drönarlagar

De regler och förordningar som har fastställts för användning av drönare i Florida har antagits och är mycket lika många andra delstaters drönarlagar.

Innan du flyger din drönare bör du vara medveten om vilken uppsättning regler du förväntas följa och vilken dokumentation du måste ha: Federal Aviation Administration’s Part 107 Small UAS Rule, Federal Aviation Administration’s Special Rule for Model Aircraft, Remote Pilot Certificate, eller ett federalt auktorisationsbevis.

Se till att du förstår reglerna som gäller för användning av drönare och att du har rätt dokumentation.

Om du flyger en drönare som kommersiell pilot i Florida måste du följa Federal Aviation Administrations del 107 Small UAS Rule. Denna regel inkluderar en lista över operativa begränsningar, fjärrpilotens ansvar och alla andra krav på flygplan.

En del av del 107-regeln inkluderar kravet att klara Federal Aviation Aeronautical Knowledge-testet för att få ditt fjärrpilotcertifikat.

Om du flyger din drönare som en hobbyist (vilket betyder att du helt enkelt flyger drönaren för skojs skull eller för nöjes skull) måste du registrera din drönare hos Federal Aviation Administration.

Hobbyister är endast skyldiga att följa Federal Aviation Administrations särskilda regler för modellflygplan.

Dessa regler säger att du endast får flyga din drönare för rekreation eller för nöjes skull, du får inte överstiga något högre än 400 fot när du befinner dig i okontrollerat luftrum, och att du måste kunna se drönaren hela tiden.

Begränsat luftutrymme för drönare gäller var som helst över 400 fot eller över kritisk infrastruktur.

Förutom dessa grundläggande regler får drönare inte flygas nära andra flygplan, över grupper av människor, över några arenor eller evenemang, och får inte störa räddningsfordon eller insatser.

Om du flyger din drönare som statsanställd i Floridas delstatslinjer kan du antingen göra det enligt Federal Aviation Administrations Part 107-regeln eller så kan du ha ett federalt certifikat om auktorisation.

  De bästa släppningarna för bågskytte i ryggspänning för jakt

Delstaten Florida har sedan tre specifika lagar som gäller för hela staten och som skrevs och antogs av statens lagstiftande församling.

Den första lagen (HB 1027) säger att lokala myndigheter inte kan skapa sina egna lagar för att reglera användningen av obemannade flygplanssystem (drönare); de är dock tillåtna att skapa förordningar och restriktioner för drönare.

Den första lagen säger också att drönare inte kan användas över någon kritisk infrastruktur som definieras av Patriot Act från 2001 och att drönare inte får vapensättas på något sätt, form eller form.

Den andra lagen (SB 766) fortsätter att skydda en individs rättigheter från drönareanvändning. Drönare kan inte användas för att ta bilder eller filma någon privat egendom, ägare eller person utan deras medgivande.

För den tredje lagen (SB 92) ger den en definition för en drönare och skapar sedan gränser för hur brottsbekämpande myndigheter kan använda dem.

Brottsbekämpande tjänstemän får bara använda en drönare om de har en dom, det finns ett terrorhot eller om det måste vidtas åtgärder omedelbart för att förhindra förlust av liv. Brottsbekämpande myndigheter får också använda en drönare när de söker efter en försvunnen person.

Lokala förordningar

Det finns bara fyra områden i Florida som har skapat sina egna förordningar som reglerar användningen av drönare i deras område.

För staden Bonita Springs är det inte tillåtet att flyga drönare i Community Park förutom när parken är obemannad.

Drönare är då förbjudna att flygas inom 25 fot från byggnader, kraftledningar, människor eller belysningsarmaturer i staden Bonita Springs.

Kontrollera dina lokala förordningar för drönarrestriktioner innan du flyger din drönare.

I staden Miami är det inte tillåtet att flyga drönare inom en halv mil från sportevenemang eller något annat storskaligt evenemang.

Dessutom betonar staden Miami på nytt att drönare inte kan bära någon typ av ”avtagbar last” eller vapen. Inom stadens gränser krävs tillstånd för vissa aktiviteter inklusive en drönare.

Dubbelkolla innan du ger dig ut och fiskar i Miami att du inte behöver skaffa ett särskilt tillstånd för den vattenmassa du fiskar på.

I Defuniak Springs kan drönare inte flyga över någons egendom (offentlig eller privat) utan samtycke.

Drönare som används för kommersiellt bruk måste också registreras hos polisen innan de används inne i staden.

I Orlando Florida lade staden fler restriktioner för hur nära drönare tillåts flyga till människor.

Drönare är begränsade från att vara inom 500 fot från alla sammankomster med mer än 1 000 personer. Stadsparker, skolor eller platser som Amway Center, Harry P. Leu Gardens, Camping World, etc kan inte ha drönare inom 500 fot från dem.

Däremot kan du få tillstånd att komma åt dessa områden för var som helst på 20 till 150 dollar.

  Fungerar isfiske på natten?

Stora böter kommer att gälla för alla som bryter mot ovanstående regler för någon av städerna eller platserna.

Hur man drönar fisk (och fortfarande följer lagen)

Som vi såg ovan finns det vissa regler som gäller vid fiske med drönare.

Nedan har jag beskrivit hur du kan dröna fiska och undvika brott och regler eller lagar.

Du kan köpa nedriggare, frigörings- eller snäppklämmor för att fästa på din egen personliga drönare eller så kan du till och med köpa en drönare gjord speciellt för fiske.

Den enklaste formen av snabbkoppling är att fästa en krok i botten av din drönare med öppningen vänd framåt. Detta tillåter inte linan att kopplas bort från din drönare när en fisk slår till utan snarare bär linan längre ut än ett normalt kast och låter dig släppa den där du vill.

Fäst din lina på kroken genom att knyta din lina på med en halvlös överhandsknut.

Se till att kroken du har fäst inte stör någon av sensorerna eller att linan inte kommer att störa bladen på din drönare.

Släpp ut din lina på rullen och skicka ut drönaren till önskad plats. Gå långsamt för att se till att du inte skapar trassel i linjen.

Allt du behöver göra för att släppa din linje är att backa upp drönaren tills din lina faller av. Ta med drönaren tillbaka till stranden och stäng linan på din rulle.

Nu när din lina är ute kan du börja fiska som vanligt (alla fiskeregler, lagar och redskapsbestämmelser gäller fortfarande).

Om du väljer att använda en utlösningsanordning under drönarfiske är idén fortfarande relativt densamma.

Du fäster din lina på drönaren, släpper linan från din rulle och flyger ut den dit du vill att fisken ska bita.

Sänk drönaren tills den är antingen precis ovanför vattenytan eller tills kroken är nedsänkt (detta beror på vilken typ av fisk du försöker fånga). Var noga med att sluta släppa ut linan när din lina är i önskad position och rulla in eventuell överflödig slack.

När en fisk träffar din lina ska linan lossna från drönaren. Du kan sedan lämna tillbaka din drönare till stranden och fortsätta fiska som vanligt.

Oavsett hur du väljer att använda din drönare för att fiska för att alltid vara medveten om eventuella speciella regler som kan gälla för stranden eller området du fiskar på.

Se till att det inte finns människor, byggnader eller kraftledningar nära eller under din drönare medan du fiskar.

Se också till att du inte är på privat egendom eller i en Florida State Park.

Se till att du har rätt dokument för användningen av din drönare och rätt licenser och taggar för fiske.

Se framför allt till att användningen av drönaren under din fiskeresa är säker för dig, fisken och alla andra som kan vara i närheten.