Är Drano dåligt för dina rör?

Drano används ofta för att låsa upp blockeringar i avlopp och handfat i ditt hem. Företaget hävdar att dess produkter inte skadar rör för VVS; dock har vissa personer gjort motsägelsefulla påståenden. Så skadar Drano dina rör, eller är det säkert att använda i ditt hem?

Drano är dåligt för dina rör eftersom det innehåller potenta kemikalier som bryter ner blockeringarna i dina rör. Det orsakar också skador på plast- och metallrör. Regelbunden användning av Drano kommer att bryta ner dina rör, vilket leder till läckor och behov av dyra reparationer och byten.

Fortsätt läsa för att lära dig mer om hur Drano påverkar rören i ditt hem. Jag ska utforska hur Drano skadar rören och diskutera alternativ du kan använda för att rensa stopp i dina avlopp och diskbänkar utan att orsaka skada.

Äter Drano plaströr?

De flesta hem har plaströr under handfat och avlopp. Plaströr är fantastiska eftersom de är prisvärda och lätta att forma. Dessa rör är också lätta. Men plast är benägna att korrosion, särskilt när starka kemikalier är närvarande.

Drano äter plaströr. De starka kemikalierna i Drano gör att plasten korroderar, vilket leder till hål och sprickor i plaströr. Detta händer dock vanligtvis med tiden, och att använda Drano på dina rör en gång kommer sannolikt inte att få dem att spricka.

Om du har använt Drano för att rensa en blockering i din diskbänk eller avlopp, tillsätt inte vatten till blandningen eftersom det ökar risken för skador. Det skulle hjälpa om du inte använde avloppet eller diskbänken efter att Drano hällt ner i minst 24 timmar. Det är dock bäst att undvika att använda Drano i första hand.

Drano innehåller en kemikalie som kallas lut. Lut är det som gör att det organiska materialet bryts ner i blockeringen. Drano innehåller dock även aluminium som reagerar på att ge höga temperaturer i kombination med lut. Denna kombination korroderar också pulsen samtidigt som den producerar värme nära bokningstemperatur.

Se även  Hur man rengör en vattenkokare i rostfritt stål (kalk- och brännfläckar)

Frank inkluderade avsiktligt dessa kemikalier för att underlätta en snabb reaktion hos de fattiga som röjer vägen. Men resultatet av denna reaktion kan allvarligt skada dina rör, vilket resulterar i kostsamma skador.

Drano kommer också att äta genom metallrör över tiden. Kemikalierna i Drano är designade för att lösa tuffa blockeringar, vilket de gör bra. Men Drano kommer sannolikt också att lösas upp genom något annat, inklusive rören. Därför är det bäst att undvika att använda Drano på plast- eller metallrör.

Använda Drano i toaletter

Vid det här laget borde du redan vara väl medveten om att du inte ska använda Drano för att rensa stopp i dina plast- eller metallrör. Men alla VVS är inte gjorda av plast och metall. Toaletter är vanligtvis gjorda av porslin, så hur klarar sig porslin mot Drano?

Du kan inte använda Drano på en toalett. Det tar lång tid för Drano att bryta igenom blockeringar i toaletter. Medan Drano bryter igenom blockeringen producerar den värme. Denna värme kan göra att plaströren på baksidan av toaletten smälter och porslinet spricker, vilket resulterar i kostsamma skador.

Att använda Drano på en toalett är en hemsk idé. Drano kommer inte bara att äta genom rören som leder bort från din toalett, utan det kan också göra att porslinet värms upp och expanderar snabbt, vilket gör att det spricker. Ditt badrum kan snabbt svämma över med lite obehagligt och ohygieniskt vatten om detta händer.

Att använda Drano för att rensa blockeringar i din toalett kommer utan tvekan att resultera i behov av dyra reparationer, främst om Drano används mer än en gång på toaletten. En spricka i toaletten eller ett sprucket rör kan leda till tusentals dollar i badrumsreparationer och vattenskador. Även om du har en heltäckande hemförsäkring, kommer en händelse som denna sannolikt att leda till ett buggpremiehopp.

Drano-alternativ som inte skadar dina rör

Att använda Drano för att fixa svarta åldrar är ganska mycket en dålig idé. Drano skadar metall- och plasthögar genom att förstöra dem med starka kemikalier, och det får toaletter att spricka. Så vad kan du använda som ett alternativ till Drano som inte orsakar några skador på dina rör eller toaletter?

Se även  Hur man rengör en sil av diskbänk: En snabbguide

Du kan använda en blandning av kokande vatten, bakpulver och vinäger istället för Drano. Den sura vinägern och den grundläggande bakpulveret samverkar och producerar bubblor. Dessa bubblor orsakar att tryck byggs upp i röret, avlägsnar blockeringar och rensar vägen.

Blandningen av bakpulver och vinäger är inte frätande. Det betyder att lösningen inte kommer att orsaka någon skada eller skada på dina metall-, plast- eller porslinsrör. Du kan också göra denna blandning själv hemma med vardagliga hushållsartiklar till en låg kostnad.

Det kokande vattnet ingår i blandningen för att hjälpa till att smälta och lösa upp eventuella blockeringar. Ansamlingar av fett eller fett orsakar ofta stopp i diskbänkar. Fett och fett förvandlas till en vätska när de utsätts för höga temperaturer. Att hälla hett vatten i diskbänken hjälper därför att avlägsna blockeringarna.

Du kan också använd en kolv istället för Drano. Kolvar för en tätning runt ett rör som, när kolven används, drar och trycker på blockeringen tills den går sönder. Kolvar är praktiska verktyg som är billiga, lätta att använda och lämpliga för handfat och toaletter. Kraftig nedsänkning eller nedsänkning på en allvarlig blockering kan dock orsaka skador på rören, så nedsänkning är inte alltid den bästa lösningen.

Slutligen kan du anlita en expert för att åtgärda eventuella allvarliga blockeringar i dina rör. En professionell rörmokare kommer sannolikt att använda specialutrustning som en dräneringsorm för att röja vägen. Dräneringsormar är långa, magra stolpar som kan manipuleras för att navigera i rör för att rensa blockeringar.

Att anlita en professionell rörmokare kommer att se till att dina blockeringar är fria utan att skada rören. Det är dock dyrt att anlita en rörmokare, och du vill förmodligen undvika att göra detta när det är möjligt.

Se även  5 kreativa sätt att hänga handskar eller trasor under diskbänken

Kommer Bleach att täppa till rören?

Bleach är ett kraftfullt rengöringsverktyg fullt av starka kemikalier som tar bort märken och dödar skadliga bakterier. Denna kemikalie verkar också äta igenom saker som kalk och fläckar, och den har vanligtvis en frätande varning på flaskan. Så kan blekmedel användas för att bryta stopp i dina rör?

Blekmedel täpper inte igen ett avlopp. De starka kemikalierna i blekmedel dödar bakterier och tar bort lukt. Men blekmedel kan inte ätas genom hår, tvål eller andra ansamlingar som vanligtvis finns i blockeringar. Därför kommer ditt blekmedel inte att kunna täppa igen ett avlopp.

Eftersom blekmedel är mycket effektivt för att desinficera och döda bakterier, bör blekmedel användas för att rengöra rör, särskilt i kök och badrum. Blekmedlet kommer att eliminera de skadliga och illaluktande bakterierna från dina rör. Efter att ha hällt blekmedel i avloppet är det viktigt att rinna vatten efteråt för att säkerställa att bleken sköljer igenom rören och rengör dem noggrant.

Vissa människor gillar inte att använda blekmedel som det lämnar en dålig lukt och är inte ett miljövänligt alternativ. Om du är orolig för att använda blekmedel för ditt avlopp, välj alternativ som är snällare mot miljön.

De Grön Gobbler är ett bra alternativ. Det är icke-frätande och kan användas säkert för dina avlopp.

Slutgiltiga tankar

Drano innehåller kemikalier som allvarligt kan skada dina rör. Luten i Drano äter genom organiskt material och rör. Då reagerar även aluminiumet med lut som producerar värme. Denna värme kan smälta rör och till och med få porslinstoaletter att spricka på mitten, vilket resulterar i dyra skador.

Du kan undvika detta krångel genom att göra din egen hemgjorda avloppsblockadborttagare. Allt du behöver göra är att hälla lite kokande vatten i det igensatta avloppet, följt av en blandning av bakpulver och vinäger. Detta rensar blockeringar utan att skada rören.

Relaterad: Kan du lämna Drano över natten?

Lämna en kommentar