Är det tillåtet att ta med sig husdjur till Koa Campsites?

Djurägare älskar att campa med sina husdjur. Det är inte bara en rolig upplevelse att dela med ditt älskade husdjur, utan det är också väldigt bekvämt att ta med din hund.

Du behöver inte oroa dig för att hitta och betala för en djurvakt när du är borta. Dessutom har du inte stressen att undra om ditt husdjur klarar sig utan dig. Dessutom, om något skulle hända när du campar, behöver du inte rusa hem för att hantera en nödsituation.

Om du campar i USA eller Kanada är chansen stor att du kommer att bo på en KOA-camping. Dessa privatägda campingplatser är många med över 500 platser över hela Nordamerika.

Men vad är husdjurspolicyn på en av USA:s mest populära campingplatser? Får du ta med dig dina husdjur? Skiljer sig reglerna åt mellan olika platser? Finns det några begränsningar du bör vara medveten om innan du bokar din campingresa?

I den här artikeln tar vi reda på om husdjur är tillåtna på KOA-campingplatser. Vi förklarar även reglerna och ser vilka faciliteter det finns för husdjur när du campar där.

Är det tillåtet att ta med sig husdjur till KOA Campsites?

I allmänhet finns det ingen allmän regel som tillåter husdjur på alla KOA-campingplatser. Eftersom campingplatserna är privatägda har varje camping sin egen specifika husdjurspolicy. Det är bäst att ringa i förväg för att kontrollera om ditt husdjur är tillåtet på campingen. Vissa KOA-campingplatser tillåter endast husdjur i vissa enheter, vilket kan vara begränsat. Andra platser kan ha rasrestriktioner.

Vanliga raser som har identifierats som ovänliga eller aggressiva, både mot andra hundar och mot människor, inkluderar Dobermanns, Rottweiler, Pit Bulls och Pit Bull blandningar. Även om dessa är de raser som oftast är föremål för restriktioner, kan varje camping ha flera raser som de inte tillåter.

Det finns dock en regel som gäller för alla KOA-campingar och det är när det kommer till tjänstedjur. Servicehundar är välkomna på alla platser, men måste följa regler om koppel och begränsa aggressivt beteende.

Husdjur är tillåtna på vissa campingar, men det tillkommer en extra kostnad för detta. Du måste verifiera med din specifika campingplats att denna avgift tillkommer när du slutför din bokning.

För hjälp med att hitta en campingplats som tillåter hundar, kolla in den här artikeln vi skrev.

Husdjursregler på KOA Campgrounds

Om en campingplats tillåter husdjur finns det vissa regler för att garantera deras säkerhet och se till att campingupplevelsen är positiv för alla där.

  Kan du använda en luftmadrass för vintercamping? Innehåller tips för framgång

Den viktigaste regeln är att husdjur måste vara väluppfostrade. Alla djur, oavsett ras, som visar aggressivt eller fientligt beteende kan uppmanas att lämna campingen.

Detta innebär att ägaren också måste lämna, vilket skulle förkorta din campingresa. Det är oklart om campingen kommer att återbetala din plats om detta skulle hända, så se till att ditt husdjur alltid uppför sig på bästa sätt.

Nästa regel som husdjur och deras ägare måste följa är kopplade. Alla hundar måste hållas kopplade som inte är längre än sex fot. Denna regel gäller alltid när hunden befinner sig utanför ditt fordon eller hyresrätt.

Du får inte lämna din hund utan uppsikt i en kedja eller koppel som är fäst vid ett fordon eller förankrad i marken. Husdjur bör inte lämnas i husdjurstält, sängar eller inhägnade områden, även om de anses säkra.

Alla husdjur måste ha gott uppförande och artigt beteende. De ska inte vara aggressiva mot andra husdjur eller människor.

Hundar som skäller konstant kan vara till besvär för andra campare. Om du har en särskilt bullrig hund kan du bli ombedd att lämna campingen med ditt husdjur. Campingplatser med tysta timmar måste observeras av både människor och husdjur, så inget skällande eller annat oljud bör förekomma under denna tid.

Som alltid bör ägare städa efter sitt husdjur och slänga avfall i lämpliga papperskorgar. Hundar får inte gräva eller skada campingutrustning eller anläggningar runt campingen genom att klia, bita eller tugga.

Husdjursfaciliteter på KOA Campgrounds

Varje KOA-campingplats har olika husdjursbekvämligheter. Några av dem har en Camp K-9 djurpark. Detta är ett inhägnat område där hundar kan ströva fritt eller leka lösa. Du kan också gå in i parken med din hund och leka med honom genom att kasta en boll eller frisbee.

Det finns sittplatser i närheten där djurägare kan umgås med andra campare samtidigt som de håller ett öga på sin hund. Dessa områden har vanligtvis stationer som hjälper dig att städa upp efter ditt husdjur och kan också tillhandahålla färskvatten för att hålla husdjuren hydrerade.

Vissa KOA-campingplatser har ett separat område för små hundar och ett separat område för stora hundar. Detta gör att hundar kan leka med andra lika stora djur så att de inte skadar varandra eller känner sig skrämda av större raser.

  21 tips för att få ut det mesta av din husbilsresa

När du checkar in på campingen kommer vissa KOA-platser att ge dig en påse med godsaker till ditt husdjur som en välkomstpresent. Detta erbjuds dock inte på alla campingplatser och tillgångarna kan vara begränsade, så det är inte garanterat för varje husdjur.

Förbereder för att campa med ett husdjur på en KOA-camping

Innan du tar med ditt husdjur på en campingtur, se till att de är friska och säkra att campa med dig. Det ska vara en trevlig upplevelse för både dig och ditt husdjur, så se till att de enkelt kan ansluta sig till dig.

Vissa campingplatser kan kräva att vissa vaccinationer uppdateras, såsom rabies, loppor/fästingar eller hjärtmaskar, innan ett husdjur kan stanna där. Kontrollera i förväg på valfri campingplats och boka tid med din veterinär för att se till att ditt husdjur uppfyller alla krav.

Ditt husdjur ska också alltid bära halsband på campingen. Kragen ska ha en identifikationsbricka med dina kontaktuppgifter inklusive ett aktuellt telefonnummer som du kan svara på campingen.

När du besöker din veterinär kan du se till att ditt husdjurs mikrochip är uppdaterat och kan användas för att spåra dig om ditt husdjur går vilse. Det kan också vara till hjälp att sätta ditt husdjurs mikrochipnummer på halsbandet så att det enkelt kan slås upp om någon hittar ett förlorat husdjur.

Ha alltid med dig en kopia av ditt husdjurs hälsojournal för nödsituationer. Om du oväntat måste besöka en ny veterinär på grund av en nödsituation är det användbart att snabbt dela denna information med läkaren.

Husdjur som har hälsoproblem eller tar specifika mediciner bör ha alla sina förnödenheter med sig när de campar. Bär faktiskt mer medicin än du behöver om din campingresa förlängs eller du blir försenad med att återvända hem på grund av väder, trafik eller andra oväntade händelser.

När alla hälso- och säkerhetsfrågor har åtgärdats kan du flytta ditt fokus till att ge grundläggande vård för ditt husdjur. Detta inkluderar saker som mat och dryck så att ditt husdjur är välmatat och återfuktat under hela campingresan.

Vissa säger att det är bäst att ta med vatten hemifrån istället för att få det direkt från campingplatsens kran. Vissa husdjur kan få orolig mage om de dricker annat vatten än de är vana vid hemma dagligen.

  Är däckskydd för husbilar värt det?

Du kan också ta med bekanta leksaker, filtar, mat och sängkläder så att ditt djur trivs. Skapa ett område för ditt husdjur som är deras så att de har en plats att gå och koppla av om de blir trötta eller överstimulerade av alla människor och aktiviteter på campingen.

Det är också en bra idé att bära med sig några extra koppel eller krage ifall någon skulle gå vilse, gå sönder eller skadas. Kolla vädret och se om du behöver en filt för att hålla ditt husdjur varmt på natten, en regnrock för att hålla dem torra eller till och med en kylväst för mycket varma sommardagar.

Om KOA-campingen du bor på inte har en djurpark, kanske du vill ta med en träningshydda som fälls ihop och är lätt att transportera. Detta ger din hund en säker plats att leka medan du slår läger eller lastar av bilen.

Katter som kommer att campa med dig kan behöva ett avskärmat hem så att de kan få frisk luft medan de håller sig inneslutna och säkra. Se till att hålla din katt inomhus hela tiden, eftersom hon kan gå vilse mycket lättare än en hund.

Ta med en ficklampa för promenader efter mörkrets inbrott med ditt husdjur. En borste kan också vara användbar om din hund behöver mycket skötsel eller om du är orolig för att han ska hamna i odlingar, grader eller annat skräp. Sammantaget kan camping på en KOA-camping vara en positiv upplevelse för dig och ditt husdjur. Med så många platser att välja mellan kommer du säkert att hitta en som passar er båda.

Var noga med att ringa i förväg för att se till att ditt husdjur är tillåtet och om det finns några specifika regler som du måste följa. Förbered sedan ditt husdjur, packa alla hans saker och gå ut i naturen.

Du och ditt husdjur kommer säkert att njuta av det. Husdjur kommer att älska att utforska nya platser och uppleva alla nya sevärdheter och dofter!

Fler artiklar du kommer att älska

Har KOA campingplatser duschar?

Har KOA WiFi? ( Ja och nej )

Håll din hund varm när du campar (användbara tips och tricks)