Är det tillåtet att parkera i ett köpcentrum?

Gallerior har enorma parkeringsplatser, så det verkar vara det perfekta stället att parkera bilen över natten. Passar din bil in i publiken eller finns det ett bättre ställe att parkera över natten? Kan man parkera över natten i ett köpcentrum?

Övernattningsparkering är sällan tillåten i en galleria. De flesta gallerior har satt upp skyltar som säger ”Kundparkering endast under kontorstid”. Köpcentra har stora säkerhetsteam som patrullerar området efter bilar som lämnats kvar efter kontorstid.

De flesta städer har strikta lagar och förordningar som förbjuder parkering över natten. De enda som kan övernatta på tomterna är anställda med biljetter hängande på sina bilar. Parkering över natten i en galleria kan resultera i att din bil blir biljetterad, bogserad och beslagtagen som ett övergivet fordon (på ägarens bekostnad) för parkering efter timmar.

Parkera inte i ett köpcentrum över natten

Jag parkerade min bil vid köpcentret över natten, men jag rekommenderar det inte. Jag hade några för många öl i baren i mitt köpcentrum och var tvungen att beställa en Uber för att komma hem. Att lämna bilen över natten har aldrig varit ett problem i de situationerna, men jag skulle inte vilja riskera min lycka.

Jag var mer än villig att riskera en liten böter (eventuellt bogsering) istället för att köra hem berusad från baren. Varje gång det hände fanns det ett klistermärke på mitt fönster som sa att om min bil lämnades över natten igen så skulle den bogseras.

Det kom aldrig till den punkten, men jag skulle inte gå ut ur mitt sätt att lämna en bil på en galleriaparkering över natten. Gallerians parkeringsplatser är hårt patrullerade och det är väldigt uppenbart när det står en bil som inte hör hemma där.

  Behöver du slå upp ett tält under ett träd?

De flesta gallerior har säkerhetsteam som patrullerar tomterna

Köpcentra har säkerhetsteam som patrullerar parkeringsplatserna

De flesta gallerior jag har besökt har en betydande säkerhetspersonal som patrullerar. Du kan nästan alltid se en ledig säkerhetsbil eller polis någonstans på fastigheten. Om de ser en bil eller husbil parkerad längs parkeringsplatsens ytterkanter kommer de lätt att komma ihåg den och sätta den på sin radar.

I vilka butiker får du parkera över natten?

Du vill inte lämna din bil obevakad över natten eller försöka sova i en husbil eller smyghusbil. Det finns en god chans att en övergiven bil får en biljett eller bogseras, och du är nästan garanterad att få en knackning på fönstret sent på natten om du sover i fordonet. De kommer förmodligen inte att ge dig en biljett, men de låter dig gå.

De flesta städer förbjuder övernattningsparkering vid köpcentrum

De flesta städer förbjuder övernattningsparkering vid köpcentrum

En stad förlitar sig på att sin galleria blir en främsta shoppingdestination. Med så många gallerior som går under, gör städer allt de kan för att förbättra kundupplevelsen. Det sista de vill ha är övergivna bilar och ett litet samhälle av RVers och luffare som sover på deras parkeringsplats.

Dessutom har de flesta medelstora städer lagar som förbjuder körning över natten i fordon inom stadens gränser. Det spelar ingen roll om du sitter i en husbil med en miljon dollar eller om en 20-årig misshandlar Chevy Camry. Samma lagar gäller för alla.

Du kan inte parkera över natten i allmänna utrymmen (privat eller statlig egendom). Dessa lagar upprätthålls i hela staden, men brottsbekämpning ägnar särskild uppmärksamhet åt gallerior och större återförsäljare. De kommer förmodligen inte att fånga dig när du sover i en smygbil på din lokala Planet Fitness, men du kommer inte att gå obemärkt förbi i ett köpcentrum efter timmar.

  Varför har vandringskängor röda snören? Vandringsstövlar med röda snören förklaras

Gallerior är inte som Walmart, Sams Club, Costco, Home Depot etc.

Det finns en anledning till att så många RVers kommer undan med övernattningsparkering på Walmart, Sams Club, Home Depot, etc. Dessa butiker är inte ”turistdestinationer” som lockar människor från omgivande samhällen.

Lokalbor kommer till dessa butiker, men de går dit för ett specifikt syfte. De behöver mat från Walmart, timmer från Home Depot, och vem vet vilka galna grejer du hittar på Sams Club eller Costco.

Det spelar ingen roll om det står en husbil i utkanten av parkeringen och en slumpmässig pojke sover i en Schoolie eller RV. Folk kommer fortfarande att dyka upp även om de ser fula husbilar och husbilar på parkeringen utanför.

Du kan komma undan med Stealth Camping på The Mall

Det finns nästan alltid en bättre plats att campa på än ett köpcentrum, men du kanske kan komma undan med smygcamping. Om du har en skåpbil som inte ser ut som en husbil kommer du förmodligen undan med en enda natt på ett köpcentrum.

Jag har ingen utsmyckad husbil, men jag har en junkielastbil till jobbet. Jag kunde sova nästan var som helst i den skåpbilen. Det finns en billig luftmadrass på baksidan, bland mina verktyg, och den ser ut som vilken arbetsbil som helst på en parkeringsplats.

Mitt råd är att parkera bredvid alla andra bilar så att du inte sticker ut och håll ljuset släckt med skärmar på fönstren. Stanna i skåpbilen hela natten och försök hålla nere ljudnivån.

Om du blir påkommen kan det knacka på fönstret klockan 03.00 för att säga åt dig att lämna parkeringen. Det värsta scenariot är ett citat för ”camping”, som vanligtvis är $150-$300. Jag tror att de kan arrestera dig för lösdrift och konfiskera ditt fordon, men det är högst osannolikt.

  Hur länge håller en 1 punds propantank?