Är det svårt att bygga en timmerstuga själv?

När vi bestämde oss för att bygga vår stuga undrade vi ofta om det var möjligt för oss att bygga den själva. Så frågan kom ofta upp: är det svårt att bygga en timmerstuga själv?

Är det svårt att bygga en timmerstuga själv? Det är svårt att bygga en timmerstuga själv. Speciellt om du försöker ha en modern timmerstugastil till huset. Timmerstugors natur är att använda stockar. Timmer till moderna timmerstugor är för stora för att en person ska kunna hantera dem själv. Det är bäst att lämna inställningen av grunden och inramningen av stockarna till någon som är väl förtrogen med processen. I allmänhet är det bättre att anlita någon som hjälper till med att bygga en timmerstuga.

Medan ett väldigt romantiskt koncept att bygga en modern timmerstuga inte är något som lätt kan hanteras av någon utan hjälp. Om du letar efter att skapa en enkel timmerstuga i Abe Lincoln-stil kan det vara lite mer uppnåeligt men ändå svårt.

Tänk på att denna form av stuga inte kommer att ha modern lyx som VVS, värme och luftkonditionering. Vi kommer att diskutera mer om vad att bygga en timmerstuga innebär, kostnaden för att bygga en timmerstuga och slutligen tiden det tar att bygga en timmerstuga.

Steg för att bygga en timmerstuga

Om du vill bygga en timmerstuga måste du förstå alla steg som är involverade innan du omsätter den här planen. När du väl ser allt som är involverat i att skapa stugan kan du bestämma dig för att du inte kan bygga stugan på egen hand. Vad du än bestämmer dig för vet att dessa steg är delar av kabintillverkningsprocessen som du vill planera och genomföra.

Steg 1: Planera en timmerstuga

Att bygga en timmerstuga är en komplicerad process som innebär mycket planering. Planering kommer i effekt på tre stora områden. Först att hitta en tomt/ha en stark grund. För det andra, att ha och hålla en budget både av tid och pengar. För det tredje, sök upp och följ alla bygglagar eller bostadsbaserade begränsningar som kan aeffekt byggandet av din timmerstuga.

  Är Side-by-Sides Street lagligt i Utah?

Byggplats:

Om du letar efter en plats att bygga en timmerstuga har du stor frihet att välja en plats som fungerar perfekt för dina personliga timmerstugabehov. Det är dock mer troligt att du är begränsad i de valmöjligheter du har när det gäller marken du har att bygga ett hus på. Lyckligtvis finns det flera sätt att bygga en timmerstuga på relativt okonventionell terräng.

Naturligtvis ju svårare en foundation du använder desto mer sannolikt kommer du att behöva en professionell hjälp. Till exempel kan du bygga en timmerstuga på en sluttande klippa genom att använda en källare. Jag skulle dock inte föreslå att du försöker detta utan professionell hjälp.

Budgetering:

Detta är inte något som kan tänkas ut senare att ha en budget är ett nödvändigt steg innan du påbörjar någon form av konstruktion på timmerstugor. Jag ska prata om hur du beräknar kostnaden för ditt hem lite senare men vet att du kommer att vilja hålla en budget och försöka hålla dig till den. När du budgeterar, försök att ha en budget över kostnad, tid och resurser som är involverade i processen. Detta kommer förhoppningsvis att hålla dig själv på uppgiften såväl som inom din kostnadsbudget under hela projektet.

Bygglagar:

Det är oerhört frustrerande att behöva bygga om eller renovera en del av din timmerstuga på grund av någon byggkod som du inte var medveten om. Låt inte detta vara ett problem för dig själv, gå bara ut och ta reda på vad du behöver veta innan detta kan bli ett problem. Följande är en webbplats som kan börja dig på vägen att lära dig om byggregler/lagar baserade på State i USA Byggkod per stat.

Steg 2: den interna konstruktionen av en timmerstuga

Intern konstruktion är de delar av konstruktionen som inte är uppenbara från en utomståendes syn på timmerstugan. detta kan till exempel inkludera golvbeläggning, undergolv, isolering, reglar och timmerlister.

  Hur man säkert kör en vattenskoter i grovt vatten

Undergolv och bjälklag är konstruktionen av vad ditt hus golv kommer att ligga på. Om ditt hus ligger direkt på marken kommer du att ha mycket dålig isolering och kommer i allmänhet att ha ett kallare hus än vad du sannolikt vill ha. För att undvika detta använder du undergolv eller ett lager av detta undergolv för att separera golvet i ditt hus från marken.

Golv och isolering är de mer synliga delarna av ditt hus bara inte från utsidan. Hur vill du att ditt huss golv ska se ut? Vad tänker du använda för att blockera vinterns kyliga luft? Det här är element som du inte kommer att införa ännu men som du måste ha valt för byggandet av resten av ditt hus.

Du vill inte att husets väggar ska avskyvärt kontrastera golvet i färg, och du vill inte heller att ditt hus inte ska ha tillräckligt med utrymme för isolering i väggarna.

Steg 3: Extern konstruktion av en timmerstuga

Äntligen får man lägga ner lite stockar. Denna process kretsar kring vilken ritning du använder för ditt hus. Allt du har gjort fram till denna punkt leder fram till detta. Hur kommer utsidan av kabinen att se ut. Vilken grund använde du ursprungligen och vad tänker du använda för att tilltala den naturliga miljön som din stuga ligger i.

Dessa val är ofta mycket roligare att göra eftersom du direkt kan se konsekvenserna av dessa handlingar. Ha kul med den här processen men se till att varje del av denna konstruktion blir som du vill.

Kostnad och tid för konstruktion av timmerstuga

Kosta

Kostnaden för en stuga kan delas upp i ett par områden, röja marken, skapa grunden, installation av verktyg och tjänster, timmer, isolering och arbete. Även om detta är en allmän sammanfattning bör det ge dig en bra uppskattning av vad du behöver för din stuga. Även om dessa priser kommer att vara mycket med varje stuga ska jag ge en allmän uppskattning av kostnaden för dessa på en genomsnittlig timmerstuga.

  • Rensa landet $2 000-$3 000
  • Foundation 1 000-1 500 $
  • Verktyg och tjänster $3 000-$8 000
  • Timmer 4 000-8 000 dollar
  • Isolering 1 500-2 000 USD
  • Arbetskraft 10% till 35% av den totala kostnaden
  Hur långt till havs kan en vattenskoter gå?

Förhoppningsvis kommer dessa uppskattningar att kunna förbereda dig för att bygga din timmerstuga. Tänk på att detta är för den genomsnittliga timmerstugan och kan ändras beroende på din omständighet och platsen för timmerstugans konstruktion.

Tid

Tidpunkten för en timmerstuga kan delas in i de tre stegen ovan och hur lång tid de kommer att ta.

Planering i steg ett tar längst ett halvår till ett år i planeringen.

Steg två är från fyra månader till åtta månaders förberedelsetid involverad i resurs förvärv samt att bygga grunden till stugan.

Steg tre tar då cirka fyra till åtta veckor.

Så totalt sett du är tittapå ungefär ett år i det kortaste scenariot och ungefär två år på längre sikt. Dessa tider kan ändras igen beroende på omständigheterna.

Relaterade frågor

Är timmerstugor effektiva? Timmerstugor anses vara effektiva av en hel del skäl. För det första tjänar stockarna som både en isolator och för byggnadens struktur. Detta möjliggör mindre behov av isolering i byggnaden. För det andra kan kabinen byggas i allmänt vilken terräng som helst eftersom trä har förmågan att överleva i många miljöer.

Bra grunder för timmerstugor? Betong ses som den bästa grunden för en timmerstuga. Du kan vanligtvis ändra vad du lägger i timmerstugans grund. Så eftersom betongen kan ha saker blandade i sig, ses som det bästa alternativet för grunden av en timmerstuga. Titta in i betong och sedan kan du hitta vad som är bäst att blanda i betong för att ge den bästa grunden för din timmerstuga.