Är det säkert att använda en offentlig BBQ-grill?

Offentliga grillar verkar alltid få dåliga recensioner, vilket är förståeligt, eftersom de vanligtvis är täckta med rester från tidigare måltider som andra har lagat. De verkar vara en favoritabborre för fåglar eftersom deras spillning i allmänhet syns på dem. Insidan har alltid askhögar som fungerar som en påminnelse om att de rostiga offentliga grillarna kunde ha använts för att laga vad som helst, vilket leder oss till om det är säkert eller inte att använda en?

Ja, det är säkert att använda en offentlig grill. Lite rengöring, tillsammans med lite kunskap, kommer att göra en offentlig grill till en säker matlagningsyta. Stegen inkluderar: skrubbning av galler, tömning av skräp eller aska, täckning av galler med folie eller förvärmning och slutligen städning.

Att grilla utomhus när du bor på en campingplats eller i parken är en genomförbar uppgift. Matlagning utomhus medan van camping är en stor del av campingupplevelsen.

Att laga mat i frisk luft och känna lukten av den rökiga doften när maten tillagas och den utomhussmak maten har gör måltider tillagade på grill till en utsökt gastronomisk upplevelse som du kommer att vilja njuta av oftare.

Fortsätt läsa för att lära dig stegen du kan ta för att ge dig sinnesfrid när du lagar mat på en offentlig grill.

Är det säkert att använda en offentlig BBQ-grill?

Om du har blivit övertalad att ta del av denna underbara upplevelse av offentlig grillning, beskrivs nedan några idéer och steg som kommer att hjälpa dig i din första upplevelse. Dessa steg är för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen och även förse dig med en säker grillad BBQ.

1. Skrubbning av galler

Det första steget är att skrubba gallren på bästa möjliga sätt. Rengöring av galler kommer att likna rengöring av en vanlig kolgrill från en vattenkokare. Du torkar inte för att göra den gnistrande ren utan för att skrubba bort eventuell mat eller kol som kan ha fastnat på den. Använd en hophopad bit folie eller ännu bättre, en grillborste.

Du bör se till att du torkar den så ren som du kan, oavsett om du täcker gallren med folie eller ändå torkar av dem igen så fort grillen blir varm. Vissa kanske undrar om det är bättre att använda tvålvatten för att tvätta gallren. Det är också bra. Se bara till att du sköljer bort tvålvattnet mycket noggrant eftersom du inte vill att det ska förorena din grill.

2. Ta bort aska eller skräp

Nästa steg är att tömma skräpet eller askan. Det bekvämaste sättet är att placera handen i en plastpåse och använda den för att ösa eller sopa skräpet eller askan i en annan plastpåse så att du kan kassera dem. Om du upptäcker att du inte kan rensa bort en del av skräpet är det säkrare att flytta till en annan grill. Vissa grillar kan ha askfångare i sig. Det är bra att tömma den innan du börjar grilla.

  Vilket är det bästa sönderfallande toalettpappret?

3. Folie för att täcka gallren

Att täcka grillens galler med folie är nästa steg. Om du känner dig riktigt tveksam till att använda grillen direkt bör du gå vidare och täcka grillen med folie och göra några hål i folien innan du tänder grillen. Att använda folie är särskilt viktigt om du planerar att grilla små föremål som kan falla genom gallren.

Är det säkert att använda aluminiumfolie?

Studier har visat oro för att daglig användning av aluminiumfolie under matlagning kan vara hälsofarligt. Den vanliga aluminiumexponeringen du har från mat och matlagning anses dock vara okej, eftersom friska människor kan utsöndra de små bitarna av aluminium som absorberas av kroppen. Men om du är orolig för att använda den kan du alltid hoppa över folien och använda en lösning.

4. Förvärm grillen när du inte använder folie

Det är dock ganska många som inte gillar att använda folie, därav behovet av att förvärma grillen först en liten stund. Uppvärmningen kan ta cirka 20 minuter för att säkerställa att grillen är redo att lagas med. Ge grillgallren ytterligare en snabb borste när du är beredd att grilla för att skrubba bort alla bitar som fortfarande har fastnat på. För att skapa mer av en non-stick-yta måste du olja in grindarna. För den som gillar de klassiska rödingmärkena är detta metoden att använda.


Andra inlägg av intresse

  • Hur hög är en Mercedes-Benz Sprinter Van? En komplett guide
  • Varför vi köpte en Yeti-kylare
  • Hur väljer du den perfekta campingplatsen för skåpbilar?

5.Grillning

Offentliga grillar kräver kol. En del träkol kommer behandlat med tändvätska, som du kan börja med en lång match. Vår favoritmetod är att använda obehandlat träkol och börja med en träkolsskorsten.

Kolet ska värmas upp i minst 20 minuter innan tillagningen kan börja. Briketterna ska beläggas med grå ask när de är färdiga att laga mat med.

Kolgrillar har denna naturliga rökiga smak och blir varmare, även om de är svårare att rengöra. För mat som tillagas snabbare som korv eller hamburgare, bör du använda den direkta värmen, medan indirekt värme bör användas för långsamt tillagning av kött.

  Lägger jag ett liggunderlag i en sovsäck?

Hur varmt ska kolet vara?

Kolet ska vara tillräckligt varmt för att få maten ordentligt gjord och även döda alla bakterier. Värmebeständiga bakterier kan inte överleva vid en temperatur på mer än 250°F. Därför är det nödvändigt att hålla din kolgrill vid en temperatur som är högre än så.

Eftersom kolgrillarna inte har en regulator, har folk hittat ett sätt att avgöra hur man identifierar kolets temperatur genom att hålla handflatan över kolytan.

Enligt Weber.com, håll din hand 5 tum över kolet. Var försiktig när du gör detta så att du inte kommer handen för nära, du bränner dig eller bränner dina kläder. Tabellen nedan visar Webers temperaturskala genom att utföra denna procedur.

Dags att hålla handflatan över grillen Värme från grillen Temperaturområde
8 till 10 sekunder Låg 250° till 350°F
5 till 7 sekunder Medium 350° till 450°F
2 till 4 sekunder Hög 450° till 550°F

Vilken annan utrustning behövs?

Det är en nödvändighet när man grillar till ha en spatel eller en tång, eftersom det gör det lättare att vända köttet, så att det inte bränns. Aluminiumpannor och grillvantar kommer också att vara ganska praktiska. Det är också viktigt att komma ihåg att inte fortsätta att vända maten så att du kan behålla juicen och hålla den intakt.

Basting din matlagning

Du bör tråckla de sista 2-5 minuterna av din tillagning. Det är lämpligt att vänta tills tillagningen nästan är över innan du lägger till någon sås eller vätska till maten. Att vänta med att göra detta hjälper till att förhindra risken för att maten bränner sig. En baster eller pensel är det bästa verktyget att lägga på såsen med bara några minuter innan du tar bort maten från grillen.

Använd en mattermometer för att kontrollera köttets färdighet.

Sätt in termometern i köttets tjockaste del, se till att den håller sig borta och inte har någon benkontakt. Du kan använda en digital termometer eller en med urtavla beroende på vilken som fungerar bäst för dig. Det är viktigt att hålla termometern på plats tillräckligt länge för att säkerställa att den får en korrekt avläsning. Den inre temperaturen för varje mat skiljer sig åt. Du måste använda en termometer gjord speciellt för kött och fågel.

Ta bort köttet från grillen så snart det är på optimal temperatur.

Ditt kött kommer att fortsätta tillagas en del efter att du tagit det från grillen. När ditt kött har nått den idealiska temperaturen, ta bort det från grillen och låt det vila innan det skärs. Att vänta med att skära köttet hjälper det att behålla fuktigheten.

  Konsekvenserna av att förvara ditt tält när det är blött

Van Camping Life Tips: För att förhindra sjukdom, lägg inte tillbaka ditt tillagade kött på samma tallrik som du hade rått kött på utan att noggrant tvätta det med varmt tvålvatten.

6. Städa upp.

När grillningen är över och grillarna fortfarande är varma, borsta eller skrapa grillarna överallt för att ta bort eventuell mat som har fastnat på den. Du bör även slänga folien om du använt den.

När du är redo att ta bort kol och aska, du kan hälla vatten över dem för att släcka elden. Rör om kolet och askan för att påskynda processen. När kolen är helt kalla, slå in dem i aluminiumfolie och släng i en obrännbar papperskorg.

Avfallsreglerna kan variera mellan campingplatser och parker. Det är dock viktigt för dig att ta reda på reglerna vid ankomsten till en park. Det är också viktigt för dig att vara hänsynsfull och se till att nästa person som använder grillen möter den på ett snyggt och välordnat sätt.

Fakta och myter om offentlig grillgrill

MYT: Tillaga aldrig direkt på en offentlig grill

FAKTUM: Egentligen är det säkert att laga mat på offentliga grillar när du rengör dem före användning. Alla personliga grillar hemma och offentliga grillar blir smutsiga. När du täcker grillen och värmer upp kolet till 500°F, kommer all smuts som finns kvar på grillen att brytas upp av värmen. Du kan sedan använda ihophopad folie eller hård borste för att rengöra den.

MYT: Genom att titta på den kan du se när köttet är tillagat.

FAKTA: Det säkra och standardiserade sättet att veta om din mat är färdig är att se till att den har uppnått en säker intern tillagningstemperatur, och du kan fastställa detta genom att använda en mattermometer.

De flesta använder dock inte mattermometern, vilket gör dem i underläge och skapar risk att drabbas av livsmedelsburna sjukdomar. Även matlagning tills lämplig inre temperatur säkerställer både kvalitet och säkerhetsskydd.

Som du kan se kan njutningen du får av att äta grillad mat medan du campar enkelt uppnås med lite armbågsfett och förberedelser. De flesta campingplatser och parker kommer att ha grillar tillgängliga för dig, så du behöver inte ta upp välbehövlig plats i din skåpbil genom att ta med dig en.