Är det OK att förvara ett tält i ett skjul?

När du spenderar pengar på något som ett tält är det viktigt att veta hur du får den investeringen att hålla. Det innebär att förvara den säkert. Men var ska man ställa tältet utan att förstöra det?

Det är acceptabelt att förvara ditt tält på varma platser som ett oisolerat skjul eller i ditt garage om platsen är torr och om du förvarar ditt tält efter att det har rengjorts och torkats ordentligt för att förhindra mögel.

Även om tält är hållbara, kan vissa förhållanden i bästa fall göra att de luktar obehagligt eller till och med skadade av mögel i värsta fall. Därför är det mycket viktigt att veta hur man förvarar ditt tält så att det förblir rent och torrt om du inte vill köpa ett nytt tält vartannat år. Fortsätt så lär du dig vad du behöver göra för att förvara ditt tält på ett säkert sätt.

Är det för varmt i min bod för att förvara ett tält?

När det kommer till att förvara ett tält kan campare bekymra sig över faktorer som temperatur och luftfuktighet. Vissa kan ha utrymme att hålla ett tält säkert undanstoppat i en garderob eller extra rum, men hur vet du om ditt tält kommer att vara okej förvarat i ett garage, vind eller skjul?

Jag kände att det bästa sättet att ta reda på vad ett tält klarar av var genom frågar personer med erfarenhet. Tälttillverkare delar inte riktigt med sig av den här typen av information, så det verkade som om det bästa sättet var att ta reda på det från dem som vet.

Jag lärde mig att människor har många sätt att förvara sina tältoch de är ofta glada över att dela med sig av sina åsikter och berättelser om vad som fungerade och vad som inte fungerade.

Jag upptäckte att i de flesta fall tälten klarar sig bra när de förvaras i torra utrymmen. Temperaturen i det utrymmet spelade inte så stor roll, så länge mögel inte kunde växa i det. En person sa att de har förvarat tält på sin varma vindsvåning i Texas (vi har också en varm vind i Texas, och det här är inget skämt… det blir över 140 grader Fahrenheit på sommaren) och de har inte haft några problem.

Andra förvarade sina tält i sina garage och skjul utan värmerelaterade problem.

Mestadels, tält är designade för att klara en hel del olika väderförhållanden. En stor andel av tälten på marknaden anses vara ”3-säsongstält”, vilket innebär att du kan använda dem på våren, sommaren och hösten utan alltför stora problem. Samtidigt kan vissa andra tält användas året runt. I vår artikel om att använda fyra-säsongstält på sommaren, du kan lära dig mer om hur hållbara och mångsidiga tält kan vara.

  Kan du bära två baslager?

Den verkliga mördaren till ett tältmaterial är inte så mycket värmen som det är solljus. Att lämna ditt tält utomhus kan verkligen påverka tältets livslängd.

När The Shed inte klipper det

Eftersom tält inte ofta påverkas av temperaturen, kan ditt skjul vara en perfekt plats att förvara ett tält på, så länge det kan skydda tältet från att bli blött. Annat, du kanske upptäcker att ditt tält luktar ganska konstigt när du behöver ta ut det igen.

Det kan betyda att du behöver tänka efter stabiliteten i skjulet du vill ha ditt tält i. I andra fall kan det bero på tiden på året. Att förvara ditt tält i skjulet kan fungera bra under de varmare och torrare månaderna, men inte så bra när det är kallt och regnigt ute.

Det kommer också att vara en bra idé att ta en titt runt ditt skjul efter tecken på ohyra. Om det finns någon chans att det kan finnas några möss eller andra djur inuti, är det bäst att rensa ut dem innan du förvarar ditt tält där. Annars kan det sluta med att den används som bo. Om det händer kommer det att krävas mycket mer än en bra skrubb för att få ordning på tältet igen.

Hur man förvarar ett tält

Den dyraste delen av de flesta människors utrustning är deras tält, så det är vettigt att lära sig det bästa sättet att förvara ditt tält.

Kommer det att skada ditt tält att förvara det i ett skjul, vind eller garage?

Förvara ditt tält i en hård behållare, som en väska.

Så just nu förvarar vi vårt tält i vårt skjul, och vi lärde oss den hårda vägen att förvaring av ditt tält i ett skjul faktiskt kan skada det. Men inte på det sätt som du kanske tänkte på först.

Vi har djur som frekventerar vårt skjuldet är mycket viktigt att ditt tält är i en väska eller annan behållare som inte tillåter råttor, möss, possums, ormar (ja… ormar) eller vad som helst att komma in i det.

  Vad är en klass C-camping?

Det enda andra som kan skada ditt tält är värmen. Om det blir riktigt varmt är det möjligt att sömtejpen kan värmas upp och svalna flera gånger, vilket så småningom sliter ut sömtejpen.

Utöver det, våra tält är fortfarande funktionella och fungerar bra, så 100+ graders väder har inte förstört dem än.

Är det bättre att förvara ett tält vikt eller rullat?

Nästan alla som har ett tält har också en åsikt om det bästa sättet att förvara det tältet. Medan de flesta håller med om det att slå in tältet hårt och förvara det i tältpåsen är inte rätt väg att gådet kan finnas en viss debatt om du ska rulla ihop ditt tält för förvaring eller fälla ihop det.

Enligt REIsvaret på den här debatten är att varken rullning eller fällning av tältet är rätt väg att gå. Istället rekommenderar de att stoppa in tältet i en väska som andas.

När ett tält packas för hårt, det hindrar materialen från att få mycket luft. Dessutom kan tältet inte slappna av när det inte används. Ett avslappnat tält är ett tält som brukar hålla längre enligt REI.

I vissa fall kan den bristen på luftflöde också bidra till tillväxten av mögel om det finns några fuktiga fläckar kvar på tältet.

Efter att ha tittat igenom flera campingforum har vi funnit att många campare föredrar ”stoppningsmetoden”. I alla fall, det finns också campare som tycker att rullning eller fällning kan fungera alldeles utmärkt också, så länge tältet fortfarande är relativt löst.

Vilken metod du än väljer är den viktigaste aspekten att se till att tältet kan få tillräckligt med luftflöde medan det är i förvaring. På så sätt kan du ha ett tält som är fräscht, rent och redo att åka till din nästa campingresa.

Hur förvarar du ditt tält för vintern?

Även om vissa campare kan njuta av aktiviteten tillräckligt för att fortsätta den under de kallare månaderna, många väljer att packa ihop sina campingmaterial tills våren och sommaren rullar runt igen.

Om du passar in i den senare gruppen, du kanske undrar hur du bäst kan förvara ditt tält så att den fortfarande är i bra skick när du behöver den igen till nästa campingsäsong.

  Stinkande tält? 7 tips om hur man rengör ett tält som luktar

Ditt första steg för att vinterförvara ditt tält bör vara att städa upp det. En bra städning kommer att göra ditt tält så mycket mer inbjudande när du behöver det igen. Börja med att sätta upp ditt tält på en gård (om du kan) och sopa ut det. Följ upp det med en försiktig tvätt och skölj.

När du redan är ute och städar ditt tält är det ett bra tillfälle att tänka på dina andra campingtillbehör som också kan behöva städas. Att ta itu med allt på en gång kan påskynda processen så att du kan få undan allt snabbt och rent. Om du är spjälsängsägare, kommer vår artikel om rengöring av din campingsäng att guida dig genom att få det rent också! Kolla in det här.

Det sista steget kommer att vara att se till att den kan vädras helt innan du packar undan den för vintern. Detta är ett otroligt viktigt steg, eftersom det hindrar mögel från att växa på ditt tält medan det är i förvaring.

Hur luftar man ut ett tält?

Om du har plats är det enklaste sättet att vädra ut ett tält att ställa upp det någonstans att torka. När vädret tillåter det är att ställa upp det utomhus med dörrar och fönster öppna ett bra sätt att se till att både insidan och utsidan av tältet kan bli torrt.

Men om vädret vägrar att samarbeta kan du välja det ställ in den i ett garage. På så sätt kommer det fortfarande att få lite luftflöde, även om det kan ta lite längre tid för våta fläckar att torka klart.

De som inte vill sätta upp tältet, eller som inte har plats, kan också välja att hänga det över något. Du kan använda ett balkongräcke, trädgren, staket eller stolpe. Det som är tillräckligt robust för att hålla upp tältet och låta det få luft kommer att fungera. Tänk bara på det du kan behöva justera det då och då för att se till att hela tältet blir torrt.

Olika sorters tält kan få större fördelar av att torka på olika sätt. Till exempel, du kan behöva använda olika torkningstaktik mellan nylontält och canvastält. Jag går igenom många fler metoder för hur du torkar ditt tält samt vad mögel kan göra med ditt tälttyg här.