Är det lättare att dra en tältsläp, resesläp eller vändskiva?

Att dra en typ av släp kan vara väldigt olik att dra en annan. Till exempel finns det tydliga skillnader mellan tältsläp, resesläp och vändskive, inklusive vikt, form och storlek. Vilken av dessa tre släpvagnstyper är lättast att dra?

Du drar enklast en tältsläp över en resesläp och en vändskiva. Tältvagnar är lätta, även de hårda, vilket man inte kan säga om resesläp eller vändskiva.

I det här inlägget guidar vi dig genom skillnaderna mellan tältsläp, resesläp och vändskiva. Vi kommer också att dela med oss ​​av några rekommenderade dragfordon för dessa släpvagnar och diskutera dina kopplingsalternativ. När du är klar med läsningen kommer du att kunna sätta ihop en bogserinstallation som är säker och trafiksäker!

Tältsläp vs. resesläp vs. Fifth Wheels: Vad är skillnaden?

Innan vi går in på allt det, låt oss tydligt definiera skillnaderna mellan tältsläp, resesläp och vändskive.

Vad är en tältvagn?

En tältvagn är också känd som en popup-camper. Båda namnen är hänförliga till stilen på denna trailer, eftersom den har sidor som dyker upp och ut. Dessa sidor är också hopfällbara om du vill komprimera ditt fordon.

Släpvagnsramen, taket och lådan på en tältvagn är alla hårt material. Vissa modeller har också hårda väggar som gör den här trailern robustare men också tyngre. Eftersom de kan öppna upp för mer utrymme får du överraskande många bekvämligheter i en tältvagn. Dessa bekvämligheter inkluderar förvaringsskåp, minst två britsar, innerbelysning, ett kraftsystem (ofta 12-volts likström), ett handfat, en sötvattentank och en nedfällbar dinett.

Nackdelen med att använda en tältsläp är att du, jämfört med vändskivor och resesläp samt husbilar, vanligtvis ägnar mycket mer tid åt att få din släpvagn justerad.

Tältvagnar väger mellan 1 300 och 2 700 pund med tältsidor och upp till 3 700 pund eller mer med hårda sidor.

Vad är en resesläp?

Av de tre är resesläp den absolut vanligaste typen av släp. Vi har diskuterat resevagnar i det här inlägget om att dra dem med en husbil. Resevagnar finns i alla former och storlekar, från droppformade miniatyrvagnar till de som överstiger storleken på en klass B-husbil.

De medelstora och större resevagnarna har avdelade rum, inklusive kök och vardagsrum. Du kan vanligtvis anpassa apparater till deras verkliga storlek, precis som hemma, och det skulle finnas en dedikerad matplats och ibland även ett badrum med badkar eller dusch.

Hur mycket en resesläp väger beror på modell. Om du går tillbaka till den artikeln om att dra en resesläp med en husbil, citerade vi några riktiga resesläpmodeller och vikterna för varje. Dessa släpvagnar var mellan 4 845 och 4 995 pund. På den lättare sidan kan en resesläp väga 2 800 pund. De största resesläpvagnarna är 6 700 pund och uppåt.

Vad är en femtehjulsvagn?

Den tredje typen av trailer är en vändskiva. Dessa släpvagnar är vanligtvis på den tyngre sidan, till och med mer än en resesläp. Anledningen till att de kallas femte hjul beror på vagnar vid tiden för uppfinningen av denna trailer, som hade ett femte hjul. Det sista hjulet var ett horisontellt som gav framaxeln friheten att svänga. Även om det där extra hjulet inte hade så mycket med själva vändskivetrailern att göra, har namnet levt vidare.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i Utah

Vändskivevagnar kräver en specifik koppling för att ansluta till ett dragfordon. Draget kallas lämpligen vändskiva. Längre fram i den här artikeln kommer vi att gå in på dragkrokar på djupet, så se till att fortsätta läsa.

Vi publicerade ett jättebra inlägg om vändskivevikt på bloggen. Som en sammanfattning är de lättaste vändskivehjulen 10 000 pund eller mindre. Mellanviktsvagnar väger upp till 14 000 pund och de största modellerna överstiger det. Dessa stora vändskivor kan ta upp till 10 passagerare.

Som deras storlek skulle antyda, har vändskivorna plats för alla boenden och bekvämligheter du kan önska dig på ett resande fordon. Från badrum och kök, förvaringsutrymmen, vardagsrum och matsalar och ett sovrumsvrå, skulle du bo fint i ett femte hjul.

Kan du dra tältsläp, resesläp eller vändskive lättare?

Du vet nu mycket mer om dessa tre typer av släp, så det borde vara tydligare för dig varför vi valde tältvagnen som den enklaste att dra. Den tältsidiga släpvagnen är lättvindig och lätt, vilket håller din totala bogseringsuppställning hanterbar. Eftersom sidorna på en tältsläp kan kompaktera, bör du inte oroa dig för att vinden ska ta sig in i tältmaterialet och göra din rigg instabil.

Även hårda tältvagnar väger bara runt 3 700 pund. Gå vidare och titta igen på de genomsnittliga vikterna för resesläp och vändskiva. Som jämförelse är 3 700 pund för en tältvagn ingenting.

Av de tre trailertyperna skulle vi säga att vändskivan är svårast att dra. Det är av tre anledningar. Den första är att vändskivor är oerhört tunga, till och med mer än en större resesläp. För det andra har vändskivorna en konstig form, så de är inte särskilt nybörjarvänliga för bogsering.

Sist men absolut inte minst kan du inte dra en vändskiva med vilken gammal koppling som helst. Du behöver den specialiserade vändskivan, som bara ger en större svårighetsgrad till bogsering.

Vilken typ av bogserfordon är idealiska för att dra en släpvagn?

Släpvagnen du ska dra är bara halva ekvationen av din installation. Du behöver också ett dragfordon, eller det fordonet du använder för att dra släpet. Beroende på din släpvagns vikt är olika dragfordonsklasser mer lämpliga. Här är tre sådana fordon att välja mellan.

Husbil eller husbil

Husbilar eller husbilar är bland de mest skrämmande fordonen på vägen, som väger mellan 6 000 och 26 000 pund eller mer. Husbilar är uppdelade i tre klasser, klass A till C. Klass A husbilar är den största klassen, väger nära 30 000 pounds. Bogserkapaciteten är cirka 10 000 pund. Du kan använda en husbil av klass A för att dra någon av de släp som vi har diskuterat, särskilt resesläp och vändskiva.

  7 superbilliga pilar som skjuter rakt

Klass B-husbilar är den minsta av de tre, som liknar en glorifierad husbil. I proportion till deras storlek är deras mycket lägre vikt, som är upp till 8 000 pund max. Det begränsar klass B till en dragkapacitet på 5 000 pund. Alla tältsläp ska kunna dras med en klass B och vissa mindre, lätta resevagnar också. Du skulle behöva något kraftigare för att dra en vändskiva än en klass B.

Den tredje husbilsklassen är klass C, som är större än en husbil men ändå inte lika stor som en klass A husbil. Ändå är medelvikten för en husbil i klass C upp till 12 000 pund. Det ger dessa fordon en dragkapacitet som kan vara i nivå med en klass A.

Kraftig pickup

Pickupbilar kan också dra vissa släp, men lastbilarna måste vara av den kraftiga sorten. Till exempel kan Ford F-450, en av de mest kraftfulla lastbilarna på vägen, dra mellan 27 500 och 32 500 pund. Det är till och med mer än en husbil i klass A kan dra! Du är fri att dra nästan vilken typ av släp du vill med F-450, inklusive vändskivor.

Chevrolet Silverado 3500HD är en annan exemplarisk dragbil. Den kan bogsera något mindre än F-450, bara 23 300 pund. Det är absolut inget att nysa åt. Ram 3500 Heavy-Duty Pickup är ett av de ledande dragfordonen som finns tillgängliga med en dragstyrka på cirka 31 200 pund. Om du behöver dra en rejäl vändskiva är den här lastbilen redo.

SUV

Visst, stadsjeepar har inte rykte om sig att bogsera som pickuper, men sänk dem inte. Vissa stadsjeepar har imponerande dragkapacitet, som 2020 Dodge Durango, som kan dra 8 700 pund. För en tälttrailer eller en medelstor resesläp, skulle du lätt kunna dra din rigg. 2020 Lincoln Navigator har en liknande dragkapacitet.

En av de bästa SUV:arna som finns för bogsering är 2020 Ford Expedition. Den har en maximal dragkapacitet på 9 300 pund, så du kanske kan dra en mycket lätt vändskiva såväl som medelstora eller större resesläp.

Dragalternativ för att fästa din släpvagn

Du har din släpvagn och ditt dragfordon, men innan du ger dig ut på vägen behöver du en sak till: din krok. Här är de olika typer av krokar du kan använda beroende på din bogseruppsättning.

Viktfördelningskoppling

Den bakre kopplingen, känd som viktfördelningskopplingen, klarar tungvikten så att den aldrig överstiger 15 procent av totalvikten eller GVW. En viktfördelningskoppling har fjäderstänger fästa på en kedja, som sedan kopplas till dragkrokens anslutningspunkter.

Bumper Hitch

En av de enklaste kopplingarna att använda, en stötfångarkoppling hakar direkt på ditt dragfordons stötfångare via dess mottagarrör. Detta rör är vanligtvis kvadratiskt format så det är kompatibelt med de flesta stötfångare. Den enda nackdelen med att använda en stötfångarkoppling är att du är väldigt begränsad på dragets vikt, så hoppa över detta drag när du drar en resesläp.

Pintle Hitch

Tappfästet heter det på grund av införandet av en del som kallas en tapp. Detta är en krokliknande apparat som ansluts till en pickup. Tappen fäster vid en sekundär del som kallas en lunette, som är en robust ring.

  6 ställen att få en tur i luftballong i Seattle och däröver

Du har flera monteringsmöjligheter när du använder en tappfäste. Ett sådant alternativ är att sidomontera på en kopplingsmottagare. Den andra inställningen är för dumper och kommersiella lastbilar, där du monterar dragkroken på lastbilens ram. Med tanke på att det finns två delar till en pintle-hich, kan dessa hitches vara lite bullriga, men du får ett dragbetyg på mellan 10 000 och 60 000 pund, så ljudstyrkan är ett litet pris att betala.

Svanhalsdrag

Du kan bara installera svanhalsfästen på pickuper. Dessa fästen tar inte upp för mycket utrymme på din lastbilsflak så du kan använda det till fullo också. Svanhalskopplingar är idealiska för att dra industriella och kommersiella åkare, bildumprar och boskapssläp, men du kan lita på dem för bogsering av tältsläp eller resesläp. När allt kommer omkring kan ett svanhalsfäste dra runt 30 000 pund.

Vändskivekoppling

Som vi diskuterade tidigare är en vändskiva gjord för en vändskive. Dessa starka kopplingar passar även på en lastbilsflak, men de skiljer sig från svanhalskopplingar eftersom kopplingsanordningen är skild från släpet och istället är inbyggd i dragkroken. Det gör att kopplingen kan röra sig och svänga, vilket kommer att vara praktiskt när du gör svängar och kör över gupp i din rigg. Du får en dragkapacitet på cirka 24 000 pund med en vändskiva.

Frontmonterad dragkrok

Motsatsen till stötfångarkopplingen, en frontmonterad koppling sitter på framsidan av ditt dragfordon. Den medföljande mottagaren gör att en frontmonterad dragkrok kan användas på olika sätt, till exempel för att hålla ett reservdäck, använda ditt dragfordon som en snöplog eller till och med ansluta en vinsch.

Bakre mottagare släpfordon

Den sista typen av dragkrok är den bakre mottagarens släpvagnskoppling. Liksom ett stötfångardrag har den bakre mottagarens släpvagnskoppling ett fyrkantigt mottagarrör.

Det finns fem klasser av släpfordon som gör dem användbara för olika användningsområden. Klass 1-kopplingar för crossovers och bilar har en dragkapacitet på 2 000 pund. Uppgradering till en klass 2 ökar dragkapaciteten till 3 500 pund för att använda minibussar, crossovers och bilar som dragfordon. Klass 3 är för lastbilar, stadsjeepar, skåpbilar och crossovers med en maximal dragkapacitet på 8 000 pund.

När du kommer in i klass 4 har du en dragkapacitet på 10 000 pund, så endast stadsjeepar och pickupbilar ska använda dessa krokar. Klass 5 är uppdelad i två underkategorier: Commercial Duty och Xtra Duty. De kommersiella duty Class 5-kopplingarna för hyttbilar har en dragkapacitet på 18 000 till 20 000 pund. Xtra Duty-kopplingar kan dra upp till 17 000 pund.

Slutgiltiga tankar

Mellan tältsläp, resesläp och vändskiva har du minst svårt att dra en tältsläp eftersom dessa fordon är så lätta. Femhjuliga släpvagnar är de skrymmande och minst tillmötesgående, vilket kräver en kraftig pickup för dragfordonet samt lämplig koppling. Lycka till med bogsering!