Är det lagligt att grilla på en båt (här är vad du behöver veta)

båtgrillning

Att ta båten och bege sig ut på vattnet är ett av de bästa sätten att tillbringa helgen på, särskilt om vädret är bra. Men vet du vad som också passar bra med fint väder? En het fräsande köttskiva på din grill!

Men är det lagligt att grilla på en båt? ja! Att grilla på en båt är lagligt så länge du är säker och använder rätt utrustning för jobbet. För att hjälpa dig har vi listat flera grillar som kommer att få jobbet gjort!

Fortsätt läsa om du vill veta mer om grillning när du är på båten samt proffstips för att garantera din säkerhet där ute!

Toppgrill som du kan använda på en båt

För att en grill ska vara bra för båtar behöver den ha säkerhetsfästen som gör att den kan monteras säkert på båten. Här är några av de mest populära alternativen när det gäller att grilla på en båt:

Kommer grillning på en båt sätta dig i några juridiska problem?

Lagar skiljer sig från stat till stat och från sjö till sjö. Lake Sonoma i Kalifornien (källa), till exempel, förbjuder kolgrillar men tillåter propangrillar. I alla fall, Att grilla på en båt är vanligtvis lagligt så länge du följer några särskilda krav eller föreskrifter som ställs av myndigheterna i ditt område.

Faktum är att det finns flera grilltillverkare som tillverkar och säljer specifika modeller som är speciellt gjorda för användning på en båt.

  Vad är Van Camping?

Dessa specialiserade grillar är designade för att sitta på monteringsfästen eller klämmas fast på din båts skena för säkerhet.

Din oro bör dock mer handla om din egen säkerhet med en brinnande grill ombord. Att säkra grillen och använda rätt typ av bränsle hjälper dig att undvika klibbiga situationer som du kan hamna i.

Om grillen inte är säker kan den tippa; orsakar allt från en irriterande röra på däck, hela vägen till skador eller till och med orsaka en båtbrand.

Eftersom lagar och regler är satta för att skydda din egen säkerhet kan ansvariga patrullerande myndigheter dyka upp om du utsätter ditt liv och andra i fara.

Finns det några lagar för att fånga och grilla fisk?

Fiske och båtliv är som jordnötssmör och gelé, men tänk på den fantastiska kombinationen av att kunna grilla fisken som fångas direkt på plats.

grillad fisk

Du kan vara orolig över eventuella lagar som förhindrar tillagning av det omedelbart. Generellt sett finns det inte många lagar om huruvida man får grilla fisk i samma närhet där man fångar den.

Det är dock i allmänhet okej att fånga och grilla en fisk på en båt, förutsatt att den väger mindre än 1,5 kg filéer per person på båten.

Det kan också finnas vissa regler som hindrar dig från att fånga specifika fiskarter eller fiska under vissa säsonger.

Kan du använda en kolgrill på en båt?

Du bör aldrig använda en kolgrill när du lagar mat på din båt.

Kolgrillar fungerar bra under normala omständigheter. Maten smakar bra och grillen är relativt billig. De har dock en stor nackdel när det kommer till förvaring.

  Är Toyota Tacoma bra för terräng?

Helst måste träkol hållas torrt hela tiden för att det ska elda upp, vilket är något man aldrig kan garantera på en båt. Dessutom kommer askan från din grill sannolikt att komma överallt när den välter och stöter runt, vilket kan vara en enorm röra och otroligt farlig.

När det gäller säkerheten, medan andra typer av grillar lätt kan stängas av, är det mer komplicerat att sätta ut en kolgrill. Träkol förblir glödhett under ganska lång tid, vilket kan anses vara en stor brandrisk och lätt kan smälta ett hål i din båt.

Av alla dessa skäl, du bör alltid utesluta kolalternativet när du väljer grill till din båt.

Vilken typ av grillar är lämpliga att grilla på en båt

Med vetskapen om att kolgrillar inte är aktuella, står du kvar med propan och elgrillar för användning på en båt.

Med kolgrillarna uteslutna kan du undra vilka typer som är lämpliga för en båtgrill. Helst är propan och elektriska det bästa bränslet för grillning på båtar. Låt oss ta en snabb titt på dem.

Propangrillar

Propangrillar är den gyllene standarden för båtvänliga grillar. Det som gör dem mycket lämpade för jobbet är deras bärbarhet och enkla hantering.

Denna grill från Cuisinart är konstruerad för användning på en pontonbåt (se på Amazon).


De kräver inte heller det lagringsutrymme som träkol tar och håller en anständig tid. Med en säker propangrill på en båt behöver du inte oroa dig för olyckor som kan vara ett stort problem med kol.

Den stora nackdelen med propangrillar är säkerheten. Om lågan någonsin slocknar (vilket är mer troligt när du är på öppet vatten med all vind), då om din grill inte har en automatisk avstängningsmekanism, betyder det att gasen kommer att läcka in i ditt båtområde och kan antändas från andra antändningskällor. Se till att övervaka din låga.

  Simning kontra löpning: Vilken sport bränner fler kalorier?

Elektriska grillar

Ett annat alternativ som kan fungera ganska bra för båtägare är alternativet elgrill. Om din båt stöder elektriska portar skulle dessa grillar vara ett utmärkt alternativ att överväga av många anledningar.

Elektriska grillar är relativt prisvärda, användarvänliga och mycket enklare att justera samt packar massor av säkerhetsfunktioner. Här är ett exempel på en mycket trevlig elektrisk grill på Amazon:


Det finns ett par nackdelar med elektriska grillar – främst att de använder mycket ström, och många människor föredrar att laga mat med gas istället för el. Men om du har batteriet för det är det verkligen ett bra alternativ.

Säkerhetstips för grillning på en båt

  • Testa grillens hållbarhet innan du eldar upp den
  • Lämna aldrig grillen utan uppsikt när den är igång.
  • Grilla endast när båten inte rör sig för att undvika att välta.
  • Släck grillen så fort du är klar med matlagningen.
  • Se till att grillens lågor och värme är medvind från brännbara föremål och dig.

Slutsats

Så är det lagligt att grilla på en båt? Som du kan se är grillning på en båt för det mesta lagligt och kommer att vara en utmärkt upplevelse så länge du upprätthåller säkerhetsstandarder.

Men om du fortfarande är osäker är den säkraste vägen att ta att kontakta de myndigheter som ansvarar för båtreglerna i ditt tillstånd innan du ger dig ut på vattnet.