Är det lagligt att fiska på natten?

Man brukar gärna börja sin fiskedag innan solen går upp och sedan avsluta precis när solen går ner. Du har aldrig varit ute efter mörkrets inbrott tidigare på din fiskebåt, men du har alltid varit nyfiken. Om du vill fiska på natten, är det ens lagligt?

I de flesta stater i hela landet är fiske på natten lagligt. För de som inte vill ha sportfiskare i vattnet efter mörkrets inbrott, kommer att överträda reglerna vanligtvis resultera i böter men kan leda till fängelse i vissa fall.

Denna guide till fiske på natten kommer först att utforska lagens lagligheter. Sedan ska vi fördjupa oss i om det är bättre att fiska på natten än att fiska på dagen. Vi kommer också att dela med oss ​​av några nattfisketips, så se till att fortsätta läsa!

Dessa stater har regler mot fiske på natten

Som vi berörde i introt har de flesta stater i USA inga regler som hindrar dig från att fiska på natten. Men bara för att det inte finns i någon lagbok betyder det inte att du kan fiska var som helst.

Till exempel, om du bor i en stat där du kan fiska på natten, men en park har en skylt vid ingången som nämner att den bara är öppen från gryning till skymning, kan du få problem för att fiska där efter mörkrets inbrott (eller göra något där efter mörkrets inbrott).

Även stater som tillåter nattfiske kanske inte tillåter det överallt. Du bör alltid läsa på om sjön, floden eller havet du besöker innan du åker.

Med allt detta i åtanke, här är några stater som förbjuder eller starkt avråder från nattfiske.

Kalifornien

Om du ägnar dig åt något saltvattensportfiske i Kalifornien, får du inte ta hem ryggradslösa djur du fångar efter solnedgången. Undantagen är bara om du fiskar i San Pablo- och San Francisco-vikarna. Du kan inte heller fiska efter mörkrets inbrott i Golden Gate-brons vatten.

Om du är nära San Miguel Island kan du bara ankra en fiskebåt över natten i Cuyler Harbor och Tyler Bight.

Georgien

På vissa platser i södra delstaten Georgia är nattfiske inte tillåtet. Det är sant för Rocky Mountain, Smith Creek, Conasauga vattendelare, Chattahoochee River, Rock Creek och Dockery Lake.

Iowa

Iowas sjöar är stängda för båtar av alla slag efter 22:30. Staten förbjuder inte direkt nattfiske, men om du inte kan få en båt i en sjö, så kan du inte fiska de flesta typer (förutom flugfiske).

Observera hur denna regel endast gäller sjöar.

Maryland

I Maryland kan du inte fiska i Chesapeake Bay efter randig bas och ha dem på din fiskebåt efter midnatt och fram till klockan 05.00. Den regeln gäller även om du fiskar i vikens tidvattenbifloder.

Dessutom kan du inte fiska i vatten som inte innehåller tidvatten, öring från 22:00 till 05:30

Battie Mixon Fishing Hole är förbjudet en solnedgång efter timme varje dag till en timme innan solen går upp.

Minnesota

För sportfiskare som ringer Minnesota hem kan du sätta upp fällor för att fånga kräftor över natten från april till slutet av november, men du kan inte kontrollera fällorna efter solnedgången förrän en timme innan solen går upp.

  3 bra tips om hur man rapper med bara ett rep

När du är i Lake Superiors bifloder förbi vissa gränser, måste du lämna en timme efter att solen gått ner.

Om du är i inlandsvatten och letar efter bäcköring kan du bara fånga dessa fiskar fram till kl. 23.00

Missouri

Den södra delstaten Missouri kräver att du inte kan ta icke-viltfisk från mellan Pike County Salt River och Sand Chute efter midnatt.

Montana

Madison River i Montana är en populär fiskeplats, så det är vettigt att det finns lagregler här. Från den 15 julith till 15 augustithfår du inte fiska på denna plats från kl. 14.00 till midnatt.

Nebraska

I Nebraska kan du bara fiska i Island Lake från en timme innan solen går upp till en timme efter att den gått ner. DeSoto National Wildlife Refuge och Boyer Chute National Wildlife Refuge stänger 30 minuter efter att solen gått ner.

Om du vill fånga icke-viltfisk och paddlefish mellan Big Sioux River och Missouri River, inklusive områdenas milemarkering 734 och Gavins Point Dam, får du bara göra det från 07.00 till 19.00 från den 1 oktoberst till den 31st.

New Hampshire

Om du fiskar efter arter utanför lax, öringhybrider, insjööring, regnbåge, öring och bäcköring i New Hampshire, har inga fiskeregler införts. När du fångar ovanstående fiskar får du bara göra det en timme före soluppgången till två timmar efter solnedgången.

Det är inte fallet i Ammonoosucfloden, då du kan fånga öring när som helst förutsatt att det är en aktiv fiskesäsong.

New York

Den stora delstaten New York har många älskade sötvattenförekomster. Att fiska på de flesta av dem på natten är ett tufft förslag.

Vid Lake Ontario biflod måste du sluta fiska 30 minuter efter solnedgången. Det finns några undantag, som fiske vid Dexter Route 180-bron, Lake Ontario uppströms eller i Black River. Sedan kan du fiska när du vill.

Lake Champlain biflod förbjuder sportfiskare från att fiska 30 minuter efter att solen gått ner mellan den 15 junith och 31 decemberstsärskilt i områden som North Branch Bouquet och dess bifloder, Bouquet River, Rainbow Falls och dess uppströms järnvägsbro, Ausable River, Imperial Dam och Saranac River genom dess närliggande Catherine Street-bro.

Vidare, i Oswego Countys Salmon River och relaterade bifloder, kan du fiska på natten från den 1 aprilst till och med den 14 augustith men annars måste du utrymma 30 minuter efter solnedgången.

Oregon

Du kan fiska sik, öring, stör, steelhead, shad och lax och till och med ta med dem hem om du gör det på dagtid i Oregon. På natten, vilket anses vara en timme efter att solen gått ner, ändras dessa regler. Inget fiske är tillåtet.

Du får fiska i Miller Lake och Lake of the Woods när som helst och ta hem all fisk du hittar, men det är undantaget. Annars tillämpar Woodburn Pond och St. Louis Pond ovanstående regler.

Tennessee

I många delar av Tennessee kan du bara fiska under begränsade tider.

Om du fiskar i Green Cove Pond måste du lämna en halvtimme efter solnedgången. Detta gäller även vid New Lake, aka Lewisburg City Lake, samt Citico Creek och dess South and North Forks.

  Begagnade paramotorer: Hur mycket kostar de?

Natchez Trace State Parks Pin Oak Lake tillåter inte fiske efter midnatt från den 1 aprilst till och med 30 septemberth om du använder kannor, men detta gäller bara på söndagar.

Garrett Lake har inga restriktioner, så åk dit om du vill fiska efter mörkrets inbrott!

Virginia

Virginia’s Crooked Creek Fishing Area och Clinch Mountain kräver att du slutar fiska en timme efter att solen gått ner. Om du fiskar på Blue Ridge Parkway slutar fisketiden 30 minuter efter solnedgången.

Vad händer om du fastnar för att fiska på natten?

Om du fiskar i en vattenkropp i ett tillstånd där det är olagligt att göra det, vilka är konsekvenserna?

Vanligtvis är det böter, men var inte för slapp.

Anledningen till att ovanstående stater förbjuder fiske efter vissa timmar är för att förhindra överfiske.

Överfiske, om du inte är bekant, inträffar när fiskar i en vattenmassa försvinner snabbare än fisken naturligt kan fyllas på genom reproduktion, eller när fisken återställs manuellt.

Fiskarna som lever i dessa vatten är underbefolkade. Detta påverkar i sin tur resten av näringskedjan, eftersom större fiskarter livnär sig på den underbefolkade fisken, men nu inte kan. De fiskarter som livnär sig på den större fisken får sin diet avbruten, och så vidare.

Alla vattenkroppar kan bli benägna att överfiska, från hav till sjöar, floder, våtmarker och dammar. Fisk kan bli sällsyntare genom överfiske, biomassanivåerna minskar och den biologiska tillväxten kan också sakta ner eller stoppas.

Eftersom konsekvenserna ofta blir ganska rejäla när sportfiskare överfiskar så blir böterna det också. The Sustainable Fishers Act från 1996 är en regel som försöker förbjuda överfiske. Att bryta mot denna regel kan leda till böter på upp till 100 000 USD.

Du kan också dömas till fängelse i sex månader eller tvingas betala både böterna och avtjäna fängelse.

Dessa bestraffningar inträffar förresten efter varje brott. Det är inte värt att vara en återfallsförbrytare, det är säkert!

Är fiske på natten bättre än fiske på dagen?

Som sagt, vi kan säkert förstå var tjusningen för nattfiske kommer ifrån. Om du vet någonstans i din stat där det är lagligt att göra det, bör du planera en nattfiskeresa av dessa skäl.

Mindre konkurrens

Vaknar du i gryningen för att fiska för att du vill slå ut alla andra sportfiskare som samlas vid din favoritsjö eller damm? Då kan nattfiske vara precis den rutinförändring du behöver.

På natten har de flesta sportfiskare redan hängt upp kepsen och gått i pension för dagen. Därmed inte sagt att sjön eller havet kommer att vara helt tomt. Andra sportfiskare som du kommer att vilja se om nattfiske är allt det kan vara.

Som sagt, jämfört med dagtid, delar du vattnet med mycket färre sportfiskare. Det betyder mer fisk för alla!

Mer fiskaktivitet

På tal om fisken är många sportfiskare överens om att fisken är ganska aktiv på natten. Anledningarna till att köra omfånget.

Vissa sportfiskare säger att fiskar är aktiva på grund av månfaserna. Andra tror att det är så att det är mindre uppståndelse på vattenytan på natten jämfört med dagen, så att fisken känner sig mer bekväm att komma ut.

  Är Side-by-Sides Street lagligt i Michigan?

Hur som helst, om du vanligtvis har bra tur vid en damm eller mynning på dagen, prova på natten. Du kan bli ännu mer välmående.

Mycket bekvämare

Här är en fördel för dig, sportfiskaren. Att fiska på natten är mycket bekvämare.

Till att börja med finns det ingen sol, vilket betyder att du inte kan bränna dig. Du kan avstå från solskyddet och inte behöva oroa dig för en föga smickrande bondbränna, vilket är skönt. Till råga på, ingen sol betyder mindre värme.

De svalare temperaturerna kommer inte att lämna dig att svettas om det inte är en fuktig, kvav sommarnatt. Du kommer att vilja fiska i timmar eftersom förhållandena är så bra!

Det är unikt

Även om man tycker om att fiska kan det liksom bli som en rutin efter ett tag. Genom att fiska på natten, skakar du om den rutinen och återupplivar gnistan som är din kärlek till fiske.

Tips för fiske på natten

Även om du är en erfaren sportfiskare, är fiske på natten en annan best än att göra samma sak på dagen. Här är några tips som hjälper dig att komma igång på vägen mot fiskeframgång!

Kom dit tidigt

Att navigera en fiskebåt i mörker kan vara särskilt svårt och förvirrande. Du kan hamna vilse i en sjö eller flod som du känner ganska väl, och i havet är det farligt att bli felriktad.

Planera att anlända innan solen går ner så att du enkelt kan nå din favoritfiskeplats.

Följ månen

Som vittnar om sambandet mellan fiskar och månens faser, svär vissa sportfiskare vid att fiska beroende på när månen är ute. En fullmåne är bäst, och du kan fiska inom tre dagar efter att månen ser stor, vacker och mogen ut.

Om du missar fullmånefasen är kvartsmånen en annan bra nattfiskeperiod att planera för!

Använd några konstgjorda beten

Levande bete är praktiskt när du fiskar på natten, men inte om vattentemperaturerna är för kalla. Ett högljutt konstgjort bete som hänger närmare vattenytan kan dra ut bas, medan ett spinnerbait som planteras nära en borsthög eller en stenig bank också kan få basen att simma din väg.

Ta med ljuset

Du skulle hata att känna ett drag i linan och inte kunna se om det är en fisk eller en tångklump. Du behöver en ljuskälla och vi rekommenderar en pannlampa. Du kan lysa upp vägen i timmar och hålla händerna fria!

Som sagt, se till att inte vinkla din kranium så att ljuset från pannlampan träffar vattnet. Ljuskällor, särskilt en annars mörk natt, kunde skrämma fisken.

Slutgiltiga tankar

I hela den bättre delen av landet är nattfiske en laglig verksamhet. Vi rekommenderar alltid att du trippelkollar reglerna för din närliggande sjö, hav eller flod innan du ger dig ut. Om du inte gör det kan du få enorma böter och eventuellt fängelse också!