Är däckskydd för husbilar värt det?

Du kanske har sett husbilar med däckskydd på campingplatser och i förråd. Däckskydd förhindrar olika problem och förlänger däckens livslängd. Låt oss ta en titt på fördelarna som däckskydd erbjuder.

Att täcka din husbils däck skyddar dem från solens skadliga UV-strålar, hårt väder och hjälper till att förhindra missfärgning. De bästa omslagen är vanligtvis gjorda av kraftig vinyl eller canvas.

Om du har en betydande investering, till exempel en husbil, vill du göra allt du kan för att skydda din investering. I det här inlägget får du också lära dig följande information:

 • Flera fördelar med att använda däckskydd
 • Oavsett om du ska använda överdrag till din husbil eller inte
 • Hur länge håller däckskydden
 • Hur du kan hjälpa till att skydda dina däck och fälgar
 • Nackdelar med att äga däckskydd

Fördelar med att skydda däcken under vinterförvaring

Genom att skydda dina däck kan du använda dem i många år framöver. Väderförhållanden kan orsaka kaos på gummidäck, så du bör göra allt du kan för att förlänga deras livslängd. Kolla in förslagen nedan om du vill dra fördel av att använda däckskydd på vintern.

 1. Att täcka dina däck på vintern skyddar dem från väder och vind. Om du inte täcker dem är de mer benägna att spricka i sidoväggen, vilket kan leda till farliga utblåsningar när du är ute och går.
 2. Skyddar skyddar dina däck från skador från solljus. Även när det är kallt ute kan solljus vara hårt på gummidäck. Det kommer att försvaga materialet, så de håller inte så länge som de kunde. Alla däckskyddsmaterial du köper bör ha skydd mot UV-strålar.
 3. Däckskydd skyddar dina däck från smuts och damm när du parkerar din husbil under lågsäsong.
 4. Däckskydd förhindrar att dina däck tappar färg. Solljus är känt för att matta de flesta färger, särskilt svart. Dina däck kommer så småningom att se mer ut som antracitgrå än svarta. Att täcka dem gör att de ser lika bra ut som nya, så varför inte lägga på fyra budgetvänliga omslag innan säsongen är slut?
 5. Förutom att skydda dina faktiska däck, hjälper däckskydd också till att skydda dina fälgar. Föroreningar i miljön kan ta en vägtull på finishen på dina däckfälgar, så gropbildning och missfärgning av däckskydden hjälper också till att skydda dem.

Innan du täcker husbilens däck för lågsäsong, ta ut trädgårdsslangen och tvätta däcken och fälgarna. Använd en däckborste för att få bort all smuts och smuts. Du kan också använda ett rengöringsmedel för hjul och däck för att ta bort damm som orsakas av bromsarna.

Låt däcken torka helt och sen applicera ett däckskydd på däcken innan du täcker däcken med skydden. Lite extra arbete hjälper till att förlänga livslängden på dina däck.

Som du kan se, baserat på punkterna jag nämnde ovan, finns det många fördelar med att täcka din husbils däck under vintern. Om du vill att dina husbilsdäck ska hålla längre är det en av de bästa sakerna du kan göra. Du kan också överväga att täcka däcken när du parkerar på campingplatser under längre perioder, så gå vidare till nästa avsnitt för mer information.

Behöver du täcka däck när du är på camping?

Campingplatser har många husbilar året runt. Vissa stannar några dagar, medan andra förlänger sin semester till 6 månader eller mer. Det är alltid en bra idé att välja att täcka ditt fordons däck när det står parkerat i mer än några dagar.

I alla fall, det är inte alltid lätt att installera lock, särskilt när det är lerigt eller regnigt; det kan vara ett rörigt jobb att sätta på dem. Du kan sluta bli smutsigare än du vill.

  Low Impact Camping (vad är det, hur man gör det)

Om du campar en helg kanske du inte ser fördelarna med däckskydd. Bildäck utsätts trots allt ständigt för solljus och andra väderförhållanden. Även när Om du reser behöver du inte täcka över dina däck när du stannar över natten. Det börjar bli mörkt trots allt.

För dem som campar i en vecka eller mer utan att flytta fordonet, det är bra att hålla dem täckta. Det är ingen idé att utsätta däcken för väder och vind, så du bör överväga att skaffa en uppsättning med fyra skydd och skydda dina däck där det är möjligt.

Du bör inte heller täcka däcken om du vet att du kommer att köra in till stan för matvaror och andra nödvändigheter. Annat än det, campare däck kan dra nytta av täckning under årets fyra årstider.

Att täcka däck är en bra idé för andra typer av husbilar som släpvagnar och husbilar som du inte använder regelbundet och som har stått stilla under en längre tid.

Långvarig exponering för UV-strålar kan orsaka sprickor längs däckens sidoväggar, oavsett om det är en husbil, husbil, båttrailer eller någon annan typ av fordon.


Andra intressanta inlägg

 • Hur lång är en Mercedes-Benz Sprinter Van? En komplett guide
 • Vilket är bättre: en husbil eller en Teardrop Camper?
 • Hur man packar en 4×4 för camping: en omfattande guide
 • Håller lägereldar borta björnar?

Däckskyddsmaterial – Vad finns tillgängligt

Däckskydd är gjorda av slitstarka material för att skydda dina däck från väder och vind. Det finns två primära material som de flesta företag använder när de tillverkar däckskydd. Dom är:

 1. Kraftig vinyl är ett utmärkt val om du vill ha ett lätt överdrag som är superlätt att applicera. Köp de med en UV-skydd, och du behöver inte oroa dig för att använda överdragen i direkt solljus eftersom de är resistenta mot UV-strålar. Inte bara det, utan de är ett av de billigaste materialen på marknaden.
 2. Canvas andas och har utmärkt motståndskraft mot UV-strålar, så dina däck är inte lätta att exponera och skadas. De är också relativt lätta, vilket innebär att de kanske är det mest kompletta valet av någon av de andra på listan. Förutsatt att du förvarar dem på rätt sätt kommer dessa överdrag att hålla länge.

Välja rätt storlek på däckskyddet

Campers kommer med många olika däckstorlekar, och du måste veta vad de är för att köpa överdrag. Du vill inte köpa en uppsättning överdrag bara för att upptäcka att de är för små för att passa över dina däck.

Om någon frågar om din däckstorlek kan du inte bara svara med fälgstorleken. Säljaren behöver veta storlekskoden. Till exempel är en av de vanligaste däckstorlekarna 255 85R 16. Det låter galet, men det finns en anledning bakom varje siffra och varje bokstav.

Här är uppdelningen:

Siffran 255 hänvisar till däckets bredd i mm. För detta specifika exempel är fodralet 255 mm brett. 85 hänvisar till procentandelen av sidoväggsmåttet. Detta däck har en sidovägg som är 85 % av däckets bredd. Slutligen är 16:an storleken på fälgarna, i vilket fall dessa däck passar på 16-tumsfälgar.

Koden kan verka lite överdriven, men det är ett nödvändigt steg för att avgöra vilken storlek däckskydd du behöver. Som tur är behöver du inte mäta någonting alls. Leta bara efter koden på utsidan av ditt däck. Du hittar den tillsammans med flera andra markeringar och siffror om du tittar noga noga.

  Vilka är de största däcken för en Ram ProMaster?

När du har hittat däckstorleken, besök din lokala husbilsbutik för att matcha din däckstorlek till den exakta täckstorleken du behöver. Om du inte har en husbilsaffär i närheten kan du hitta däckskydd på Internet. Oavsett vilket bör du kunna matcha din nuvarande däckstorlek med ett skydd som passar den precis.

Hur länge håller däckskyddet?

Däckskydd är gjorda för att hålla i flera år, men du kan få mer eller mindre tid beroende på hur ofta du använder dem. Om du utsätter dem för direkt solljus så håller de förmodligen inte så många år. Skuggiga områden och mild luftfuktighet kommer dock att förlänga deras livslängd avsevärt.

Som nämnts i ett tidigare avsnitt, materialet och kvaliteten på dina däckskydd kommer att ändra hur länge de håller. Överdrag med UV-beläggning håller till exempel längre än obehandlade överdrag.

Målet är inte att få ut mer liv ur dina kåpor, utan att förlänga livslängden på dina däck. Däckskydd är relativt billiga, beroende på vilket material de är gjorda av, men de kan förlänga livslängden på dina däck. Och som du säkert redan vet är det inte billigt att byta däck.

Glöm inte om du har en husbil med reservdäcket på bakdörren för att hålla den täckt.

Nackdelar med däckkapslar

Däckskydd har, precis som alla andra fordonstillägg, problem. De är inte alltid de bästa att använda om du alltid är på språng, och du kanske inte vill lägga för mycket tid på dem. Kolla in de olika nackdelarna med däckkapslar nedan.

 • Att däckskydd är en extra kostnad skickar många potentiella köpare i motsatt riktning. Ingen vill spendera extra pengar, men däckskydd är ofta en nödvändig funktion om du vill förlänga livslängden på dina däck.
 • Processen att installera och ta bort lock på alla fyra banden kan vara lite tråkig. Det tar cirka 30 till 60 sekunder per däck, beroende på material och instruktioner. Bland annat att packa när man campar kan det börja kännas som en börda.
 • Som du läst ovan har däckskydd sin egen hållbarhetstid. Du kommer i slutändan att behöva köpa mer, och vissa människor känner att de inte ens förlänger livslängden på sina däck tillräckligt för att göra det värt investeringen.
 • Förlust mot vinden. Om du inte har en bra uppsättning däckskydd eller inte har fäst dem ordentligt och det blåser en stark vind kan du vara utan däckskydd.

Är däckskydd värt det?

Däckskydd är värt det om du ofta lämnar din husbil parkerad. Även om du flyttar från camping till camping och stannar en vecka i taget utan att flytta så är de en värd investering.

Den enda gången du inte vill använda däckskydd är om du kör fordonet dagligen eller kör nära det. Om så är fallet är det ingen idé att ständigt ta bort och byta däckskydden. Du kommer inte se mycket till fördel om du inte skyddar ett reservdäck eller täcker alla fyra däcken under extrema väderförhållanden.

Vilka är de bästa däckskydden?

Nu när du har sett de olika materialen, för- och nackdelarna med däckskydd är det dags att hitta de bästa på marknaden. Vinyl och canvas verkar vara de mest populära eftersom de formar sig efter formen på dina däck och är billiga.

Låt oss titta på några av alternativen nedan.

 • De Camco 45323 vinyl däckskydd är ett utmärkt val om du vill ha ett budgetvänligt set som är lätt att sätta på. De hålls av ett elastiskt snöre, vilket gör dem lätta att sätta på på mindre än 10 sekunder. Ta bort dem lika snabbt för enkel förvaring vart du än går.
 • Nästa är ADCO Tire Gard navkapslar. De är designade med vattentålig, tuff vinyl som håller i många år. Ett bungee-ball-system på dessa överdrag gör att du snabbt och utan ansträngning kan fästa dem på dina däck. Knyt upp sladdarna och vik ihop dem innan du ger dig ut på vägen igen.
 • Husbilsmaskering gör en 5-lagers uppsättning överdrag gjorda med tre lager ripstop, ett lager av anti-UV och ett vattenavvisande membran. De har en genomföring på sidan, en krok och ett elastiskt band så att du snabbt kan ta på dem. Setet innehåller fyra omslag.
  Har KOA campingplatser duschar?

När du undersökte däckskydden, det visar sig att standard 3 års garanti finns på de flesta omslag, vilket är användbart om du har problem.

Andra sätt att skydda dina däck

Även om däckskydd är otroligt användbara, kan du prova flera andra förslag för att förlänga livslängden på dina däck. Oavsett om du inte känner för att installera eller föredrar att prova olika alternativ finns det alltid ytterligare alternativ. Nedan hittar du ett antal möjliga lösningar.

 • Armor All är en av de bästa produkterna för att rengöra och skydda dina däck. Beroende på vilken flaska du väljer kan du rengöra eller konditionera dina däck för att reparera skador från UV-strålar. Oavsett vilken du köper får du ett premiumresultat från en billig burk.
 • Vrid dina däck ordentligt. Att rotera dina däck kan främja jämnt däckslitage och förlänga dess livslängd. Däck bör roteras var 5 000 till 7 500 miles.
 • Kontrollera ditt däcktryck regelbundet. Kontrollera ditt däcktryck var tredje till var fjärde vecka eller när du planerar en längre resa. Överpumpade eller för låga däck kan göra att däcken slits ut snabbare och slits ojämnt, vilket innebär att du kan behöva byta ut dem oftare. Det är också bäst att pumpa däck när de är svala.
 • Lämna aldrig ett fordon, särskilt tunga husbilar, på en plats för länge. Kör skåpbilen några gånger i månaden för att värma upp däcken för att förhindra träröta och platta fläckar. Ta om möjligt bort vikten från däcken när du förvarar fordonet under en längre tid.

Tips för underhåll av däckfälgar

Att ha en bra uppsättning fälgar är lika viktigt som att underhålla dina däck. Håll dem rena med Armour All och andra däckrengöringsprodukter. Det viktigaste du kan göra för att bevara dina fälgar är dock att vara uppmärksam på trottoarkanten.

Att stöta på trottoarkanten för ofta kan orsaka små repor och bucklor som så småningom leder till problem. Trasiga, trasiga eller böjda fälgar kan leda till minskat däcktryck, och du vill inte ha huvudvärken av ett punkterat däck.


Istället för att fokusera all din uppmärksamhet enbart på livslängden på dina däck, kan du visa samma mängd kärlek till fälgarna på din husbil. Solljus är inte så illa för dem, men att hålla dem rena och uppmärksamma farthinder och trottoarkanter förlänger deras livslängd.

Slutsats

Vi vill alla spara så mycket slitage på våra husbilar som möjligt. Att täcka husbilsdäck är ett utmärkt sätt att skydda din investering. Du bör komma allt från 30 000 till 60 000 miles med en uppsättning däck av hög kvalitet, så håll dem säkra med överflöd av tips i det här inlägget.

Kom ihåg att välja en kvalitetsuppsättning däckkapslar, och lämna inte din husbil på ett ställe för länge. En kort biltur runt kvarteret kan göra underverk för dina däck och interna komponenter under huven.