Är Crocs bra för promenader?

Crocs är några av de bekvämaste skorna som finns, men är de lämpliga för promenader?

Standard Crocs är inte lämpliga för långdistanslöpning eftersom de inte ger tillräckligt hälstöd. Att springa i dem för mycket kan leda till tåproblem och tendinit. Men Crocs-märket erbjuder varianter av Crocs som är gjorda för att bära hela dagen. Om du förväntar dig att vara på fötterna mycket och vill hålla dig bekväm är dessa det bättre alternativet.

crocs-i-påse

Det är lätt att anta att alla bekväma skor ska vara bra att gå i. Med det sagt, vissa skor blir mycket mindre bekväma om du går i dem mycket. Våra fötter behöver rätt stöd, utrymme och luftflöde för att hålla sig bekväma under resan. Skor som inte har hälstöd, som Crocs, kan orsaka problem vid regelbunden användning.

Å andra sidan kan Crocs ibland ge komfort där andra skor inte gör det. Det finns många människor som skulle vilja bära dessa skor för resten av sitt liv. När jag sökte efter information om hur folk i allmänhet tycker om att vandra i Crocs, hittade jag den dessa skor är älskade eller hatade. Det finns inte mycket gråzon.

På grund av detta påstående vill jag gräva djupare i det vad Crocs har att erbjuda och var de kan orsaka problem för dem som bär dem. Fortsätt att hitta en djupgående titt på om Crocs är de idealiska vandringskängorna eller inte.

Är det okej att bära Crocs för promenader?

Många människor svär vid Crocs som deras go-to sko. Detta kan vara du eller inte.

När jag hittar ett par bekväma skor brukar jag vilja ha dem så ofta som möjligt. Faktum är att vissa skor inte är bra för hela dagenspeciellt om du är på fötterna hela dagen eller benägen att få fot- eller benproblem.

Vad jag upptäckte under min forskning var att många använder Crocs som sina favoritskor. Eller så är de det hem, promenera, vandra eller till och med promenera i Disneyland, Crocs är skorna de älskar. Dessutom är många människor beroende av Crocs för att lindra fotproblem. Ofta har dessa människor inte kunnat få den komfort de behöver från andra typer av skor.

Anekdotiskt är de flesta upplevelser mycket positiva när det kommer till Crocs komfort och stöd. Det finns några som delar historier om att se andra tappa sina skor eller få blåsor när de försöker gå i Crocs, men få förstapersonskonton om samma problem. Istället hävdar användarna ofta det Crocs är bra för promenader eftersom de begränsar smärta, tillåter luftflöde och ger högkvalitativt valvstöd.

Det är också viktigt att notera att läkare, och mer specifikt fotterapeuter, kan ha olika åsikter om huruvida Crocs är bra skor att använda för promenader. Som alltid, kontakta din lokala läkare som är bekant med skor och fotvård om du har några medicinska problem med dina fötter.

Vad säger proffsen?

Enligt HealthDigest. comde flesta fotterapeuter kommer inte att rekommendera att bära dina Crocs för långa promenader. Med tiden kan bristen på hälstöd orsaka allvarliga fotproblem. I allmänhet säger fotterapeuter att det inte är något fel med att bära dessa skor hemma eller när du springer ärenden, men de bör undvikas i situationer där du måste gå på instabila ytor eller under långa perioder.

Crocs har dock en så stark varumärkesassociation med sin vanligaste modell. Med andra ord, när någon säger Crocs tänker de på en speciell skomodell som du ser överallt.

Det finns dock några Croc-skor som är designade för att lösa dessa designproblem. Specialiserade Crocs arbetsstövlar är designade för personer som behöver mer stöd för sina fötter. Dessa skor är idealiska om du vill bära dina Crocs i fler olika situationer.

  Vad är Pontoon Lifting Strakes (är de RÄTT för dig)

Om du vill bläddra bland alla Crocs för arbete och för tungt slitage och vandring, kolla in deras hemsida, här. (affiliate länk)

Fördelar med Crocs

En sådan här artikel skulle helt enkelt inte existera om det inte vore för fördelarna som gjorde Crocs attraktiva. Det är klart det det finns många människor som gillar dessa skor. När allt kommer omkring kan de hittas nästan överallt, från gallerior till stormarknader. Nedan har jag listat några av de viktigaste fördelarna som människor får av Crocs.

Crocs är bekväma

Det finns en anledning till att Crocs har varit ett populärt val så länge: de är otroligt bekväma. Dessa skor är gjorda av mjuka material och kan göra det säkerställ ordentligt fotvalvsstöd och undvik för mycket tryck på fel ställen. Oftare än inte blir människor som normalt inte är fans av Crocs fans när de provar dem och upplever bekvämligheten själva.

Andningsförmåga håller fötterna svala

De flesta har sett åtminstone några Crocs. De har ett unikt utseende och ser ut som en skumsko som hade ett slagsmål med en stansare.

Hålen som täcker dessa skor är faktiskt ganska användbara. Hon låter luft strömma genom skorna och håller dina fötter svala. Dessutom låter de dina fötter torka snabbare om du har gått i vattnet

De är lätta att bära

Crocs fungerar bra för alla som vill ha en sko de bara kan ta på sig. Inga snören, kardborreband eller remmar att komma i vägen. Även om det kanske inte låter som en stor sak, så kan det vara det fördelaktigt för personer som har svårare att böja sig att ta på sig skorna ordentligt. Som du kan förvänta dig lossnar de lika lätt. Det kan vara ett problem under vissa omständigheter, men för det mesta bidrar det bara till bekvämligheten med att bära Crocs.

Hjälp till personer med fotproblem

I min forskning upptäckte jag att människor med alla typer av fot- och fotledsproblem kan ha nytta av att bära Crocs. Bara några av dessa problem är:

  • Stukade anklar
  • knystar
  • Hälsporre
  • Artrit
  • Smärta i fot, fotled eller knä

Det här är otroligt personspecifikt – du måste prova dem själv för att se om de fungerar, ingen annans erfarenhet kan berätta för dig hur Crocs kommer att fungera för dina fötter i dessa situationer.

Även om andra skor kanske inte är så snälla mot den här typen av problem, tycker folk ofta det Crocs ger mjukheten och stödet som gör det bekvämare att röra sig. Det är en stor sak för dem som i allmänhet har svårt att gå runt utan smärta. I vissa fall rekommenderas Crocs till och med för personer som återhämtar sig från operation.

Att städa är enkelt

Om dina Crocs behöver tvättas är det enkelt torka av dem med tvål och vatten eller bara ha dem i duschen. Du behöver inte stoppa dem i tvättmaskinen, som med andra typer av skor. För att göra processen ännu enklare väljer vissa att ha två par Crocs: ett för inomhus och ett för utomhus.

Crocs undergång

Crocs har mycket att göra för dem, men det är viktigt att veta var dessa skor faller platt. Det finns inte lika många nackdelar med Crocs som det finns fördelar, men dessa nackdelar kan göra skillnaden mellan ett par bekväma skor och allvarliga fotsmärtor.

Dessutom, kom ihåg att de flesta tror att Crocs bara har en skomodell, men de har många modeller som övervinner många av dessa nackdelar om du är engagerad i varumärket och stilen. Checkar ut deras webbplats för att se fler stilar.

  10 presenter till campare under 30 USD som faktiskt är användbara

Det saknas hälstöd

De flesta skor som rekommenderas för långvarig användning är de som kan ge både fotvalvsstöd och hälstöd. Tyvärr är standard Crocs inte designade för att stödja hälen.

Därför kan de bidra till vissa typer av fotproblem. Enligt Fords fot- och fotledsvård, skor som Crocs kan orsaka problem med liktornar, inåtväxande tånaglar, tendinit och mer. Om du bär dina Crocs ofta är det viktigt att se efter tecken på dessa problem för att fånga dem tidigt.

Designen är bred och lös

Standard Crocs är inte riktigt designade för att ge samma nivå av stöd för alla användare. Deras design lämpar sig väl för dem med bredare fötter, men inte för dem som inte gör det. Vissa människor får inte det stöd de behöver, vilket leder till obehag och andra typer av problem.

Därför kan det vara en bra idé att prova dina Crocs under en kortare tid för att avgöra om de passar dina fötter bra eller inte.

Crocs är inte idealiska för alla aktiviteter

Hur bekväma de än är, Crocs är inte det bästa valet för alla situationer. För den största delen, Crocs är lämpliga för plana, stabila ytor. Det betyder att de i de flesta fall inte har det stöd du behöver för saker som vandringar eller heldagsäventyr.

Det finns några som kommer att svära vid Crocs för vandring (du kan läsa mer om vandring i Crocs i vår artikel här), men många fler har ådragit sig skador eller tappat sina skor i lite lera. I alla situationer där dina Crocs kan uppleva mer slitage, är det en bra idé att ta med åtminstone några extra skor.

De skor (och andra klädesplagg) som fungerar i de flesta situationer kanske inte alltid fungerar när man går. Innan du ger dig ut i naturen är det viktigt att veta vilka föremål som faktiskt kan skada dig. Lära om vad man inte ska ha på sig när man vandrar i vår artikel här.

Dina vänner och familj kan reta dig

De flesta vet att Crocs inte är de snyggaste skorna som finns. Det är mycket möjligt någon kan skämta på bekostnad av dina skor. Om du inte är en som är alltför intresserad av att vara trendig, kommer några skämt inte att vara ett problem.

Var är det bra att promenera i Crocs?

Med tanke på hur populära de är, är det bara vettigt att det finns situationer där Crocs är användbara. Som du kanske har gissat från deras namn, var Crocs ursprungligen avsedd att användas nära vatten – som när man seglar. På grund av deras komfort började folk bära dem på alla möjliga ställen. Låt oss se vilka av dessa platser som är krokodilvänliga och vilka som inte är det.

Eftersom dessa skor är designade med vattnet i åtanke, kanske du undrar om Crocs är lämpliga för att gå genom vattnet eller paddla kajak. Även om de generellt sett inte är bra för promenader, kan detta fortfarande vara ett bra sätt att få lite nytta av dem. Vi ska ta en titt i vår artikel om ämnet här hur väl fungerar Crocs som vattenskor.

Där du kan gå i Crocs

För det mesta är Crocs ett mysigt alternativ för nästan var som helst. Du kan bära dem runt huset, på kortare vandringar eller ärenden, och medan du slappar runt lägret. I princip är det inget fel med att ha på dig dina Crocs, så länge du inte ägnar dig åt intensiv fysisk aktivitet.

Om du har valt de dyrare Crocs designade för arbetsplatsen, utökas dina alternativ till saker som bär dem till jobbet eller på långa promenader på plana ytor. De specialiserade stilarna är designade för att bäras av vårdpersonal som är på fötter hela dagen, så de ger mer hälstöd för att hålla dina fötter bekväma.

  Vad är en hundbensadapter?

Följaktligen kan dessa skor också vara lämpliga för promenader genom Disneyland eller andra turistmål.

Var man inte ska gå i Crocs

Vanliga Crocs kan vara bekväma, men de anses inte vara ett bra alternativ för att gå hela dagen. Detta beror främst på bristen på hälstöd. Utan det stödet kommer din kropp att göra det självklart försöka överkompensera på ett sätt som leder till belastning på andra muskler och senor i fötterna.

De Bay Care Clinic säger att när våra hälar inte har något stöd att trycka mot försöker våra tår ta tag i dem för att ge stöd på något annat sätt. Det greppet ger tåproblem och en större risk för tendinit.

Det är därför det är bättre att inte gå hela dagen i vanliga Crocs. Du kanske inte märker några allvarliga problem efter en dag eller två, men risken ökar när du fortsätter att lita på dessa skor för långa promenader över tiden. Om du letar efter en Crocs-sko som är bättre lämpad för vardagsbruk, ta en titt på Krokodiler på jobbet.

I vanliga Crocs eller Workplace Crocs är plana ytor idealiska. Det betyder att det i allmänhet inte är en bra idé att gå i dessa skor. Arbetsplats Crocs kan vara mer pålitliga på spåret, men ett par bra vandringsskor eller kängor är fortfarande bättre för dina fötter.

Detta gäller särskilt om du vandrar i blött väder. Crocs och liknande skostilar kan lätt gå vilse i leriga områden och lämnar dig utan skor. Blåsor kan också vara ett större problem när man vandrar i Crocs.

Tro det eller ej, det finns faktiskt några vandrare som gillar Crocs också. Det är bara en liten andel, men man vet aldrig om man tillhör dessa inbitna Croc-fans. Läs mer i vår artikel om ämnet här.

Är det okej att bära Crocs hela dagen?

I slutändan finns det inte ett rätt svar för alla. Olika livsstilar och fysiska behov spelar en roll för huruvida man ska bära Crocs hela dagen lång. Det finns även flera Crocs tillgängliga som passar för olika typer av användning.

Till att börja med, låt oss titta på vanliga Crocs. Standard Croc skor är används bäst som shoppingskor. De går att använda kortare stunder utan allt för mycket besvär, men är inte de bästa när man ska stå hela dagen. För dem som arbetar hemifrån, eller i en avslappnad kontorsmiljö där det inte finns något behov av att stå eller gå hela dagen, kan vanliga Crocs vara ett fantastiskt alternativ.

Dessutom nämnde jag tidigare att personer som kämpar med problem i sina fötter eller ben kan ha nytta av vanliga eller specialiserade Crocs. I många fall åtföljs dessa situationer av behovet av regelbunden vila, oavsett vilka skor som bärs. Oavsett om du har ont i foten eller inte, är det ofta bra att ha på dig vanliga Crocs hela dagen, så länge du tar tillräckligt med pauser.

För dem som är på fötter större delen av dagen är vanliga Crocs inte ett idealiskt val. Att istället välja specialiserade Crocs är vägen att gå. Varumärket erbjuder en urval av Crocs-stilar designade för att bäras i hälsovårdsjobb, gästfrihet och matlagningsfunktioner. Alternativ som Grafisk täppa, Specialist II Klompoch till och med Arbeta platt är alla lämpliga att bäras hela dagen. Dessa val erbjuder mer hälstöd utöver den välbekanta Crocs-komforten.