Är campingkylskåp värt det? Ja det är de!

Att hålla maten kall på en campingtur är en nödvändighet. Du kan komma undan med en iskylare i några dagar, men det dröjer inte länge innan din is smälter och du måste springa in till stan. Det är bra om du campar i staden, men det kan vara väldigt irriterande på avlägsna campingplatser. Lyckligtvis finns det en annan lösning! Du kan ta en titt på en 12 volt campingkyl.

Är campingkylskåp värt det? Ja, ett campingkylskåp är värt det om du är på resande fot några dagar i rad. De är bekväma, mycket lättare än en kylbox och kan lagra mat under längre tid. Dessutom behöver du inte byta ut is, och du behöver inte oroa dig för att din mat ska bli blöt. Tänk på att de är det mer för på språng än för användning på plats.

Det finns massor av olika campingkylskåp att välja mellan, så hur vet du vilken som är rätt för dig? Du måste verkligen tänka på dina individuella campingbehov och ta reda på vilken typ av strömkälla du kommer att ha i närheten. Det finns ingen anledning att köpa en campingkyl om du inte har tillgång till ström. Fortsätt läsa för att upptäcka några av de viktigaste köpbesluten så kommer jag att ta upp några av mina favoritcampingkylskåp.

Är campingkylskåp värt det?

Om du planerar att resa mycket bör du definitivt överväga att köpa ett campingkylskåp. Tänk på att de är designade mer för att hålla mat och dryck kallt när du reser i bilen. De drar mycket ström och du får inte mer än 2-3 dagars mat.

Det kommer snabbt att tömma ditt fordons batteri när motorerna inte är igång. På längre resor behöver du antingen en generator, propankylskåp (RV Setup) eller så måste du vara extra uppmärksam på ditt bilbatteri. Planera att köra en generator under dagen så att du inte behöver oroa dig för att ladda ur bilens batteri.

Du kan koppla in den i fordonet på natten om du ser till att kylarna redan är kalla och du vaknar tidigt för att starta bilen. Det är fortfarande en riskfylld situation, så se till att du har ett sätt att hoppa ut ur bilen om du råkar tappa batteriet.

Personligen skulle jag använda en vanlig kylbox när jag campar och 12 volts kylen på vägen till/från campingen. Det är det enda sättet att verkligen få dina drinkar kalla och du kommer fortfarande att spara lite pengar på is. Att ha iskall öl hela natten är värt $2-3 på en påse med is.

 • Lättare än en isfylld kylare: Du sparar mycket vikt utan allt vatten/is i kylen.
 • Bra för medicin: Jag packade mitt första campingkylskåp i mitten av 90-talet när min pappa började använda insulin. Han var tvungen att förvara sina mediciner i kyl medan vi reste. Jag gick aldrig tillbaka efter att ha insett hur trevliga de är att förvara mat i.
 • Mer utrymme för mat: Det finns mer plats för mat eftersom hälften av din kylare inte kommer att fyllas med is/vatten. En helg med mat för 3 personer ryms i en 20 liters kyl och en vecka i en 40 liters kyl.
 • Rimligt prissatt: En isolerad kylare av hög kvalitet kommer att kosta ungefär samma pris som ett campingkylskåp på instegsnivå. Planerar att spendera $200-300 på den typiska budgetcampingkylskåpet (kolla in termoelektriska campingkylskåp på amazon). Mer om du vill köpa ett propanabsorptionskylskåp (som jag rekommenderar).
 • Ingen vattnig röra: Jag får nästan alltid fuktig mat när jag lägger den i en isfylld kylare. Behållare läcker och du hamnar alltid i någon form av röra. Det händer inte med ett campingkylskåp.
 • Ingen mer is: Glass är verkligen inte så dyrt, men jag hatar att köra in till stan varje morgon för att köpa glass. Jag köpte en av de där snygga falska Yeti-kylarna från Walmart, men jag skulle fortfarande behöva köra in till stan en eller två gånger på en veckolång resa.
  Kommer ett 1 mikron filter att ta bort virus?

Några nackdelar att vara medveten om

Det finns tre stora nackdelar med att använda ett campingkylskåp. De är fantastiska på korta campingturer om du har tillgång till ström men du inte tar med dem ut i backcountryn.

 • Varaktighet: Planerar att spendera minst $200 på ett campingkylskåp. De håller för evigt så det är en fantastisk investering, men det kommer att ta tid att kompensera för isbesparingarna. Jag använder samma kylskåp som jag köpte på 90-talet.
 • Ge kraft: Jag bryr mig inte om hur försiktig du är, du kommer av misstag att tömma ditt bilbatteri någon gång. Vissa dagar får du 12 timmars liv på din lastbil och andra dagar får du 6. Allt beror på hur varmt det är ute och hur full kylaren är.
 • Liten kapacitet: Tänk inte på att lägga ett 24-pack öl och all din mat i en campingkyl för helgen. Du kanske kan få plats med 6 drinkar och 2-3 dagars mat. Jag har bara kött, mejeriprodukter och mediciner i kylen.

Jag rekommenderar att ta med en större isfylld kylare för att lagra de flesta av dina drycker och allt som kan bli lite blött. Det sparar mycket utrymme i din kylbox och du kommer garanterat alltid att ha en kall öl.

Olika typer av campingkylskåp

Det finns tre huvudtyper av campingkyl, men de flesta kommer att vilja hålla fast vid ett absorptionskylskåp. Detta är det typiska kylskåpet du hittar i de flesta husbilar och små husbilar.

 • Absorptionskylskåp: En typisk husbil/van/släpvagn kommer att vilja köpa ett propanabsorberande kylskåp eftersom det kräver minsta möjliga ström. Det är i princip ett minikylskåp i ett sovsal som inte tömmer ditt batteri. jag använder denna propanversionmen du kanske vill spara lite pengar på en 110/12 volt version. Ditt batteri töms inte av propangasen, men de är dyra.
 • Termoelektriskt kylskåp: Det här är de lite coolare kylskåpen du ser på bakluckefester. De är alla i princip likadana, så köp den som passar din prisklass (kolla in dem på Amazon). Termoelektriska kylskåp är bärbara och lätta att använda, men de blir inte så kalla. Dessa är bra för kött/ost, men jag skulle inte använda dem för att kyla drycker (glass är bättre).
 • Kompressionskylskåp: Detta är ditt typiska minikylskåp som du skulle använda i ett hem. Du kan bara använda denna om du driver den med en generator eller har strömanslutningar på campingen.

Köp ett absorptionskylskåp för campare och campare

Ett absorptionskylskåp drivs med propan, 110V ström och kan till och med anslutas till din bils 12V cigarettändare. jag plockade upp detta 3-vägs propankylskåp till min husbil. De är inte billiga så var beredd. Den enda nackdelen är att du måste ställa in en permanent propaninstallation eller koppla upp den till en 20lb bärbar tank. Det måste också vara helt plant, så se upp var du parkerar.

  Hur dödar man insekter i ved?

Du kan spara lite pengar genom att inte köpa en propanversion, men du riskerar att ladda ur ditt fordons batteri. Mina föräldrar har en sådan Smad Absorption kylskåp och de älskar det verkligen. De har den på disken på sin husbil när de reser till parker utan elanslutningar. Detta är ett bra alternativ om du inte vill ta itu med propan.

Termoelektriska kylskåp

Jag har burit runt på en gammal termoelektrisk Marlboro-kylare sedan mitten av 90-talet. Det är precis som att bära en vanlig kylare, men du behöver inte fylla den med is. De är lätta, håller för evigt, förbrukar väldigt lite energi och tar inte mycket plats. Dessutom är de det överlägset billigaste campingkylskåpet som kostar $200-300 (kolla in dem på Amazon).

De använder verkligen inte så mycket ström. Det är i princip som att köra en radio i bilen. Några timmar är ingen stor sak, men jag skulle inte låta det gå hela natten. Gå upp tidigt och se till att låta bilen gå en stund innan du ska sova.

Det finns dock en stor nackdel med termoelektriska kylare. De blir inte särskilt kalla! Min sjunker till cirka 50°F, vilket är bra för mat, men fruktansvärt för drycker. Din mat blir inte blöt/blöt så det är ett stort plus, men det är i princip som att dricka rumsvarmt öl och vatten. Så jag skulle definitivt ha en liten kylare med is för drinkar om du planerar att gå den här vägen.

Kompressionskylskåp

Detta är i princip ditt typiska hushållskylskåp. Dessa kan endast användas med en gas/propangenerator, så var försiktig. När du campar i ett tält vill du inte satsa på ett kompressionskylskåp. Planera att vara uppe hela natten med en bullrig generator och hämta glass på morgonen för det gör dig sjuk.

Hur sätter jag på mitt campingkylskåp?

Det finns tre huvudalternativ för att använda ett campingkylskåp. Du kan använda den på ett 110-voltsuttag (vanligt vägguttag), ett 12-volts DC-uttag (bilcigarettändaruttag) eller propangastankar med absorptionskylskåp. Jag ska gå igenom vart och ett av dessa alternativ, men jag skulle antingen köpa en generator eller köpa ett propanabsorberande kylskåp. \

12 Volt DC-uttag

Ett 12 volts DC-uttag är bara ett fint namn på din bils cigarettändaruttag. Detta är den vanligaste strömkällan för campingkylare. Anslut bara den medföljande kabeln till bilens cigarettport och du är igång. Du kan vanligtvis även koppla in dessa kylare till ett vanligt eluttag.

Det största problemet med att använda 12 volt är att det dränerar ström från din bil, vilket dränerar ditt batteri. Det är inte ett problem när man kör, men det är inte ett bra alternativ för övernattning. Det tar några timmar innan batteriet tar slut, men var försiktig. Bästa praxis är att lämna kylaren inkopplad under körning och urkopplad på natten. Överväg att köpa en generator för att driva kylskåpet på längre campingturer.

AC-ström (standard vägguttag)

Detta är det vanligaste alternativet för RVers, eftersom du kan ansluta kylskåpet till ett vanligt 110-voltsuttag. Du har i princip tre alternativ när du går den här vägen. Koppla in i campingplatsens uttag, använd en liten generator eller anslut till en bils växelriktare (urladda batteriet). En tyst gas/propangenerator är förmodligen det bästa valet.

Nästan varje campingkylskåp har möjlighet att ansluta till ett standarduttag. Praktiskt eftersom du kan använda kylskåpet var som helst, men det drar mycket elektricitet.

propangas

Några av de dyrare 3-vägs absorptionskylskåpen körs på propangas, 110 volt eller DC. Detta är definitivt rätt val om du planerar att campa i en liten husbil eller husbil. Anslut bara kylskåpet till en 20lb propantank och du är igång. Enda nackdelen är att kylen måste vara helt jämn, men de är lätta nog att jämna.

  Hur man gör hemmagjord tältsömsförseglare: DIY tältsömsförseglare

Jag har en liten propan campingkyl i min husbil (detta) och jag älskar det. De 1,4 kubikmeter. ft version är något billigare, men det suger lite.

Tips för användning av campingkyl

Ett campingkylskåp är ganska grundläggande, men du vill ändå följa några tips för att förbättra ditt kylskåps prestanda. Kom ihåg att de flesta campingkylskåp inte är så kraftfulla, så du måste tänka på några saker. Här är några användbara tips för att få ut det mesta av ditt campingkylskåp.

 1. Överbelasta inte kylskåpet. Ett campingkylskåp tar lång tid att svalna, så försök att inte proppa det till bredden. Fyll kylskåpet till 1/2-3/4 och tillsätt långsamt mer mat när den når rätt temperatur.
 2. Förvara maten i frysen kvällen innan din resa. Man vill att allt ska vara kallt så att kylen inte behöver jobba så hårt. Det tar några timmar att sänka temperaturen från rumstemperatur till kyld.
 3. Håll drycker på is. Jag vet inte med dig, men jag vill att min öl/dryck ska vara iskall. Ett campingkylskåp kan bara bli cirka 50°F. Det är en säker temperatur för mat, men drycker kommer att smaka varmt.
 4. Använd inte bilbatteriet för att driva kylskåpet. Din bils batteri tar slut snabbt. Det är i princip som att köra en radio i bilen. Om inte bilarna rör sig kommer den att vara död om 2-3 timmar. Låt den gå medan du kör bilen och byt till en generator när du väl kommer dit.
 5. Ställ kylboxen i skuggan så att den inte behöver jobba lika hårt
 6. Låt varma matvaror svalna innan du placerar dem i kylaren.

Kan jag använda vilken camping som helst med minikyl?

Du kanske kommer undan med ett minikylskåp på en dag ute, men de drar mycket kraft. Innan du tar med ett kylskåp, överväg ditt strömbehov. Har din ställplats elanslutningar eller behöver du ta med en liten generator?

Ett minikylskåp tar snabbt ur ett bilbatteri! När jag var yngre tog jag alltid med mig ett litet minikylskåp till Ohio State Football-matcher. Det skulle tömma ett batteri på mindre än 30 minuter, så jag skulle koppla upp det till en liten generator och lämna det i flaket på min lastbil. Tyvärr är det inte alltid möjligt när du campar. Du vill inte köra din generator hela natten för att hålla grannarna vakna.

Campingkylarna är designade med extra isolering och använder mindre el. Se till att du blir sval medan bilarna rör sig och stäng av din bil först efter att kylboxen redan har svalnat. Du bör få minst 12 timmars körtid av den typen av installation.

Se till att starta bilen några gånger om dagen så att batteriet inte tar slut. Du kanske vill ta med en extern bilbygel för säkerhets skull!

Varför slänga kylaren helt och hållet?

Det finns ingen ersättning för en stor kylare med hårda sidor! Saker som vatten, läsk och öl gör så mycket bättre på is. Jag brukar lägga allt som kan bli blött på is och slänga det mesta av maten i kylen. Saker som sallad, grönsaker, kött och mejeriprodukter är bättre i kylen.