Är campingkylskåp värt det? Dessa är!

Blått och vitt bärbart kylskåp i bagageutrymmet på en bil

Oavsett om du reser några dagar för att campa eller är en fullfjädrad campare, vill du hålla din mat kyld. Kylare kan bara hålla så länge innan all is smälter. Som tur är kan campingkylskåp hålla din mat kall i flera dagar, men är de värda det? Vi har sållat igenom och hittat några av de bästa på marknaden.

Är campingkylskåp värt det? Om du är någon som är på resande fot flera dagar i taget, då är ett campingkylskåp värt att investera i. De är bekväma och kan kyla mat under längre perioder och är oöverträffad jämfört med alternativen.

Det finns många campingkylskåp och andra kylare du kan köpa för din nästa roadtrip, så hur vet du vilken som är bäst för dina pengar? När det kommer till kylare bör du överväga kvaliteten på materialen, temperaturintervallet och hur välisolerat kylskåpet är. Kolla in våra toppval nedan.

De 6 bästa campingkylskåp du kan köpa

Campingkylskåp finns i alla former och storlekar. Det första du bör tänka på är hur ofta du kommer att använda en campingkyl. Tänk också på hur länge du kommer att använda campingkylskåpet åt gången. Vissa människor kanske bara använder den under en helg medan de åker på camping; andra kan använda den i veckor på en roadtrip över landet.

Efter mycket forskning gick vi igenom alla olika typer och begränsade det till de sex bästa campingkylskåp värda pengarna. Nedan följer några punkter att tänka på när du väljer ett campingkylskåp:

 • Bärbarhet
 • Hållbarhet
 • Kapacitet
 • Vikt
 • Kraft krävs
 • Energialternativ
 • Para

För den här listan tog vi hänsyn till alla dessa faktorer. Utöver den här listan finns det massor av campingkylskåp som vi skulle kunna rekommendera, men det här är några av våra favoriter. I ordning från billigast till dyrast, här är sex campingkylskåp som kommer att förändra sättet du campar på.

Alpicool C20 Bärbart Kylskåp 21 Quart – Det första campingkylskåpet på vår lista är Alpicool C20, vilket är det minsta och billigaste alternativet på den här listan. Trots sin lilla storlek kan denna kylbox kyla ett 20-pack ner till -4 grader. Om du funderar på ett litet campingkylskåp som inte kostar en arm och ett ben, är detta kylskåp för dig.

Costway 54 Quart bärbar kyl/frysKostnadssätt gör ett utmärkt bärbart kylskåp på grund av dess hållbarhet och stötsäkra design. Detta kylsystem når en temperatur på 32 grader på cirka 30 minuter, vilket gör det perfekt för alla situationer. Costway tillverkar flera storlekar för denna kylare, upp till 70 liter. Slutligen inkluderar dessa enheter en digital temperaturkontroll på en LCD.

Whynter FM-45G 45 liters bärbart kylskåp – Om du letar efter något mindre och lättare, kolla in Varför serier. Dessa kompakta kylskåp är idealiska för snabba resor till vilken destination som helst. FM-45G har en elegant och stilren design som inte står i vägen för någons stil. Om det inte räcker är det en ETL-godkänd produkt, vilket gör den till en av de bästa i sin klass.

ICECO JP50 bärbart kylskåp – Är förstahandsvalet för många campare. Du kan justera temperaturen på displayen, använda två olika kylinställningar och se aktuella inställningar. Det finns även en på/av-knapp om du inte använder kylskåpet. En unik egenskap hos detta bärbart kylskåp är AC/DC-uttaget som ger dig flera strömkällor.

Iceco markportabel campingkylskåp

Dometic CFX 40W 12V eldrivet bärbart kylskåp – En av de dyraste campingkylskåp på den här listan kommer med några fantastiska funktioner för att motivera priset. För det första fryser den här kylaren aldrig, vilket innebär att avfrostning aldrig är ett problem. Dessutom tar det inte mycket energi att driva. Detta gör det möjligt att ladda den på olika sätt, bland annat via solenergi.

  Bör du bära en midjeträning när du springer?

ARB 50 Quart bärbar kyl och frys – Sist men inte minst är ARB. Den har en uppsjö av funktioner som gör alla campingsituationer till en lek. Denna kylare har mindre fack men kan rymma upp till 72 12oz burkar. Varje del av denna kylare är gjord med kraftiga komponenter. Det bästa är hur bärbar och hållbar den här enheten är.

Även om dessa är våra bästa val för bärbara kylskåp, betyder det inte att de är de enda alternativen. Det är möjligt att dessa val helt enkelt inte är för dig. Låt oss i så fall ta en titt på alla olika typer av campingkylskåp som finns.

Andra intressanta inlägg

 • Husbilar och hemkontroller: 7 saker du behöver veta
 • Hur man förvandlar en transportbil till en husbil: Den ultimata guiden
 • Varför är husbilar så dyra?

Typer av campingkylskåp

Nu när vi har listat några av våra favoritkylskåp för camping, är det dags att ta en närmare titt på hur dessa campingkylskåp fungerar. Det finns tre huvudtyper av campingkylskåp: absorption, termoelektrisk och kompressor.

Absorptionskylskåp

Absorptionskylskåp fungerar vanligtvis bäst på gas, men kan även köras på AC eller DC. Denna typ av campingkylskåp måste hållas i våg för korrekt funktion. Det är också föremål för omgivningstemperatur och kan ta 4 till 24 timmar att värma upp. Absorptionskylskåp är den vanligaste typen du hittar i husbilar.

Dessa kylskåp använder kylvätska för att absorbera värme från insidan av kylskåpet och förånga den bort från kylskåpet. Lågtryckskammaren kräver inte mycket värme för att aktiveras. Dessa kylskåp fungerar bäst när det finns ett konstant luftflöde över värmeslingorna.

Termoelektriska kylskåp

Termoelektriska kylskåp är billigast av de tre, men i gengäld offrar de låga temperaturer. På grund av detta kanske de inte är de bästa för långa resor. Dessa kylare är vanligtvis mindre i storlek, men kräver mer energi för att fungera.

Sättet termoelektriska kylskåp fungerar på är genom något som kallas Peltier-effekten. När elektriska strömmar flyter mellan ledarna värms den ena sidan upp medan den andra svalnar. Den kalla sidan av Peltier är i kylen, medan den andra sidan är utanför.

Kompressionskylskåp

Den sista typen av campingkyl är kompressionskyl, som är väldigt lik kylen du har hemma. De har temperaturkontrollteknik och behöver inte vara helt i nivå. Dessa kylskåp kräver en genomsnittlig mängd energi, men är de kallaste av de tre.

En pump för in köldmedium i högtryckskondensorkammaren, som är placerad utanför kylskåpet. Kondensorn värms upp när vätskan kommer i kontakt med den och avger värmen från kylaren. Temperaturen inuti blir lägre när vätskan strömmar in i förångaren med lägre tryck; detta håller kall luft in och varm luft ute.

Energialternativ

Även om det bara finns tre typer av campingkylskåp till salu, finns det flera sätt att driva dessa maskiner. Det är dock inte alltid så enkelt som att koppla in den, till exempel kylskåpet i ditt hem. Strömalternativet beror på vilken typ av kylare du köper. Det är viktigt att överväga vilken typ av strömkälla du kommer att ha innan du köper kylare.

12 volt

12V DC-uttag, även känd som din bils cigarettändaruttag, är den vanligaste strömkällan. Anslut bara en lämplig nätsladd till cigarettändaruttaget så börjar du generera ström till din kylare. Här är de typer av kylare som kan använda detta som ett kraftalternativ:

 • Bärbara 12V kylboxar
 • 2-vägs kompressorkylskåp
 • 3-vägs absorptionskylskåp

Problemet med att använda 12V DC-uttag är att det använder din bils ström, vilket kan tömma ditt batteri. Det är bäst att ansluta kylboxen under körning. Och frånkopplad medan fordonet är parkerat. Med andra ord är denna kylare inte det bästa alternativet om du planerar att campa över natten.

  Är pitbills bra gåhundar? ( fördelar och nackdelar )

växelström

Nästa populära alternativ för strömförsörjning är från AC där du kan ansluta den till ett vanligt vägguttag. Du kan använda en nätadapter som ansluts till ditt fordons 12V DC-uttag. Men samma problem uppstår. Du kan tömma batteriet.

Å andra sidan, att kunna använda växelström som din strömkälla innebär att du kan använda den utanför ditt fordon. Det betyder också att du kan ansluta den till en solpanel och använda den var du vill. Denna strömförsörjning finns i 2-vägs kompressorkylskåp och 3-vägs absorptionskylskåp.

propangas

Tro det eller ej, du kan använda propangastankar för att driva vissa 3-vägs absorptionskylskåp. Eftersom ingen elektricitet krävs, anslut helt enkelt kylskåpet till en propangastank så har du ett kallt kylskåp innan du vet ordet av. Detta kylskåp är det bästa alternativet för någon som inte har tillgång till el. Eller planerar att vara på väg ett tag.

Alternativ till campingkylskåp

Kylare fylld med is och dryck

Efter all denna information kanske du inser att du trots allt inte behöver någon campingkyl. Ändå finns det många andra alternativ som fungerar i stället för ett campingkylskåp. Dessa alternativ är mycket billigare, men håll inte maten kall så länge.


Elektrisk kylare/värmare

Dessa är visserligen väldigt lika de som nämnts ovan, men har något som ingen av dem gör. Dessa elektriska kylare, som fortfarande behöver anslutas till en strömkälla, kan värma och kyla dina matvaror. Denna typ av kylbox använder liknande teknik som de termoelektriska kylskåpen och kan kyla dina drinkar eller värma upp ett mellanmål, beroende på vilken inställning den är på.

En viktig egenskap hos dessa elektriska kylare är förmågan att rulla på hjul; detta möjliggör enkel transport av alla typer av mat. Dessa är perfekta för campare som gillar kalla drycker och varm mat, men inte vill välja mellan de två. Dessa kylare börjar vanligtvis på $50.

Bärbara kylare/isbox

Det första alternativet är förmodligen det vanligaste och även det billigaste. Bärbara kylare är perfekta för endagsaktiviteter, som att gå till stranden. Dessa kylare är helt beroende av is för att hålla sig svala och har inga elektriska alternativ. Din mat kommer med andra ord inte att hålla sig kall länge i dessa kylboxar.

Bra

I allmänhet kan bärbara kylare variera i pris från $ 10 till $ 300. De billigare kylarna kan hittas på alla lokala livsmedelsbutiker och kommer bara att hålla i några dagar. De är oftast gjorda av frigolit, men kan komma i många olika material.

Bättre

Spendera lite mer pengar på din bärbara kylare och du kommer att ha några fler funktioner tillgängliga än de billigare alternativen. En av de mer populära egenskaperna hos de dyrare bärbara kylarna är möjligheten att bogsera med inbyggda hjul, vilket gör transporten av kylaren mycket enklare.

Detta är ett utmärkt val för alla som ofta använder kylare för endagsäventyr. Denna typ av kylare kostar vanligtvis mindre än $100.

Bäst

De dyraste kylarna har avancerade isoleringsegenskaper i kylaren som gör att isen håller mycket längre. Dessa kylboxar är för personer som ofta använder kylboxar och behöver sin mat/dryck kyld lite längre än en dag på stranden.

Om du vill veta mer om kylaren vi använder, läs ”Varför vi köpte en Yeti-kylare”.

Ryggsäckskylare

Ett annat billigt alternativ som tillfälligt håller färskvaror kalla är ryggsäckskylare. Dessa är mycket lika bärbara kylboxar och kylboxar, men de är mycket mindre: designen på insidan förhindrar läckage, medan utsidan är designad för stil. Det finns två olika stilar av ryggsäckskylare: ryggsäcksstilen eller plånboksstilen.

  Var man knyter ett ankare på en pontonbåt (och hur man förankrar båten)

Hur som helst, de gör det mycket lättare att resa till fots med mat och dryck. Dessa kylboxar är perfekta för alla som planerar att resa mycket men inte förväntar sig att alltid ha sitt fordon i närheten. I genomsnitt kostar dessa ryggsäckar cirka $30 till $50.

gör det själv

Slutligen, om alla dessa alternativ fortfarande verkar för dyra eller för snygga, kan du alltid göra din DIY-kylare hemma. Det kostar fortfarande pengar att bygga den här, men du kommer åtminstone att få tillfredsställelsen av att bygga den själv.

Ett populärt sätt som människor har gjort detta är att ta ut ett gammalt minikylskåp ur ditt hus och använda det som en kylare. När du bestämmer dig för att bygga din kylare, tänk på alla faktorer för en kylare, särskilt isolering.


Tips för användning av campingkyl

Det finns många alternativ för att hålla din mat kall när du reser. När du har hittat det perfekta campingkylskåpet för dig själv är det dags att bekanta dig med det. Oavsett vilken typ av kyl eller kylare du har, är det viktigt att känna till några grunder. Här är några användbara tips för att få ut det mesta av ditt kylskåp.

 1. Flytta maten från frysen till kylen kvällen innan för att tina maten.
 2. Blockera aldrig några ventilationsöppningar i kylboxen; det kan stänga av kylsystemet.
 3. Tänk på hur mycket ström som krävs av din kylare. Ju tjockare kabel, desto bättre ström levereras.
 4. Använd inte ditt bilbatteri för att driva ditt campingkyl. det kraftfulla avloppet kommer att tömma ditt bilbatteri innan du vet ordet av.
 5. Packa maten i omvänd ordning av när du ska äta den. Med andra ord, packa den mat du tror att du kommer att äta sist som första föremål i kylen.
 6. Använd ett överdrag för att skydda kylaren från naturligt slitage.
 7. När du reser, se till att knyta kylaren på plats för att förhindra skador.
 8. Justera temperaturen för att maximera energiförbrukningen. Lämna kylaren på den kallaste graden medan du kör och sänk temperaturen när du närmar dig destinationen.
 9. Lämna inte alltid kylaren i solen.
 10. Ha en extra säkring för säkerhets skull
 11. Kör kylen för att säkerställa konsistensen.
 12. Låt varm mat svalna innan den läggs i en kylare.

Oavsett vilken typ av kylare du köper, läs alltid manualen för att veta hur du använder den. Där hittar du information om strömkällan, användningen av kylaren och eventuella specifika varningar kopplade till kylaren.

Kom ihåg att det sista du vill när du reser är att ditt bärbara kylskåp ska gå sönder och lämna dig med oätlig mat.

Håller maten sval när du campar

Det finns många olika modeller av campingkylskåp och de har alla sina fördelar och nackdelar. Förhoppningsvis har du efter att ha läst det här inlägget kommit fram till exakt vilken som passar din situation bäst. Kom ihåg alla faktorer att tänka på innan du köper din kylare, till exempel hur länge du behöver din mat kyld. Tänk också på din strömförsörjning, kapacitet och hållbarhet.

Om du har bestämt dig för att campingkylskåp inte är vad du behöver, överväg de olika alternativen. Oavsett om du bara vill ha en dag på stranden eller en femdagarsvandring, finns det alternativ för dig.

Slutligen, innan du går ut och köper ett helt nytt campingkylskåp, se till att du har all nödvändig utrustning för att ansluta den till en strömkälla. När du har fått allt klart kan du njuta av kall mat i flera dagar utan att ens behöva gå hem.