Är backpacking farligt, med säkerhetsstatistik

Backpacking är en äventyrlig aktivitet som används för att utforska naturen, testa våra fysiska gränser och få alla att fördjupa sig i naturen. Men som alla utomhusaktiviteter finns det en viss inneboende risk. Många nya backpackers kanske undrar om detta är en farlig hobby och vilken typ av faror de kan möta.

Backpackers riskerar att bli skadade eller förlorade på leden. Dåliga väderförhållanden, vilda djur och oväntade nödsituationer kan alla göra backpacking farligt. Tusentals människor skadas eller dödas på stigar varje år, men det finns sätt att skydda dig själv.

Det finns otaliga saker som kan gå fel på en backpackerresa. Vissa leder bara till mindre olägenheter medan andra kan leda till allvarliga skador eller till och med dödsfall. Det är inte något att ta lätt på, så låt oss utforska några av de största farorna med backpacking, samt sätt att vara säker på din nästa resa.

Ledskador

En mycket vanlig fara för backpackers är skador de får på själva leden. Dessa kan vara oberoende av eventuella yttre förhållanden och kan hända alla i stort sett lika. Att ta med ett mångsidigt första hjälpen-kit kan hjälpa till med många av dessa problem, men du bör söka extra läkarvård när du är utanför spåret.

Brutna ben, stukningar, ansträngda muskler, etc.

Det här är en bred kategori eftersom vem som helst kan drabbas när den är emot. Dessa skador kommer i allmänhet inte att vara dödliga, men de kan göra det svårt att ta sig av banan och få ordentlig läkarvård. De kan utvecklas till långvariga skador om du inte är försiktig.

Uttorkning

Uttorkning är ett stort problem för alla backpackers att tänka på. Om du inte dricker tillräckligt med vatten på leden kan det leda till huvudvärk, slöhet, ledvärk, utmattning och eventuellt organsvikt. Det uppskattas att ca 75 % av amerikanerna är kroniskt uttorkade så detta är en stor risk för alla backpackers att ta hänsyn till. Snåla inte med vatten!

Medicinska nödsituationer

En mängd andra nödsituationer kan också dyka upp. Många människor lider av allergier, lågt blodsocker, diabetes och andra potentiellt farliga tillstånd. Det bästa sättet att förbereda sig för detta på leden är att ta med den nödvändiga medicinska utrustningen du behöver för dina redan existerande förhållanden. Lämna inte din EpiPen eller inhalatorn hemma för du vet aldrig när du kan behöva den!

  Fungerar fiskebobbers för bas?

Att gå vilse/försvinna

Att gå vilse på en vandring eller ryggsäckstur är ganska vanligt. Källor varierar, men mellan 2 000-5 000 människor försvinner på stigar varje år. Det uppskattas att cirka 35 % av dessa människor skulle dödas eller skadas innan de hittades, och många av dem hittades aldrig alls. Search and Rescue (SAR)-team gör fantastiska ansträngningar för att hitta vandrare som går vilse på stigar varje år.

Många människor som går vilse gör det för att de lämnar den etablerade leden, blir separerade från sin grupp eller försöker resa på natten. Om du undviker dessa vanor blir du mycket säkrare och kommer att kunna berätta var du är. Att resa med en vän eller grupp kommer att minska dina chanser att gå vilse avsevärt. Se till att du också tar med en kompass och karta, så att du har större chans att navigera tillbaka till säkra områden.

Väderrelaterade faror

Vädret är en okontrollerbar aspekt av backpacking. Du kan göra uppskattningar baserat på regionen och vädermönster för året, men det är omöjligt att vara helt säker på väderförhållandena du kommer att möta på en backpackerresa.

Översvämningar

Översvämningar är en allvarlig fara för backpackers. Om du reser på smala stigar, genom kanjoner eller var som helst med ojämn fot kan översvämningar vara dödliga. Vattnet är kraftfullt, fullt av skräp och kan komma över dig med liten/ingen varning. Översvämning står för ca 200 dödsfall per år, och backpackers, vandrare och campare är mycket utsatta grupper. Sök högre mark om du vet att en storm är i närheten och undvik att resa genom flaskhalsar och kanjoner om du kan.

  Saker att veta innan du Zipline för första gången

Värmeslag

Värmeslag är ett annat vanligt problem för backpackers att stöta på. Det uppskattas att det finns ca 334 värmerelaterade dödsfall per år och exponentiellt mer milda fall. Värmeslag kan resultera i yrsel, snabb andning, huvudvärk, kräkningar och organskador. Om den drabbade personen inte behandlas omedelbart kan deras tillstånd snabbt förvärras.

Hypotermi

I andra änden av skalan finns det köldrelaterade faror också. Hypotermi är vanligt bland backpackers, särskilt de som inte hade med sig ordentlig utrustning för kallt väder. Enligt CDC finns det ungefär 600 hypotermirelaterade dödsfall i USA varje år. Backpackers som reser utomhus under kyliga förhållanden riskerar förfrysning, hypotermi och andra faror i kallt väder. Att ta med ordentligt isolerad utrustning är avgörande för din säkerhet och överlevnad!

Blixt

Ljusnedslag dödar i genomsnitt 49 personer per år och skada många fler. Florida har den högsta frekvensen av blixtnedslag, så var extra försiktig om du vandrar i det området. Undvik att vistas på utsatta toppar under långa perioder och ta skydd under stormiga förhållanden.

Vilda djur attacker

Att hantera vilda djur är en risk som varje backpacker måste ta. Att se vilda djur kan vara spännande, men det kan också vara väldigt farligt. De flesta vilda djur kommer att lämna dig ifred om du lämnar dem ifred, men det finns några farliga arter att se upp för.

Björnar

Björnar är några av de farligaste djuren för backpackers att hantera. De är stora, kraftfulla och ibland oförutsägbara. Bara om 2-5 personer dör av björnattacker varje år, men ett 40-tal personer blir sönderslagna eller skadade årligen. Att ta med björnspray, säkra din mat och göra din närvaro känd är alla fantastiska sätt att hjälpa björnar att hålla sig borta från dig.

Många björnmöten kan undvikas så länge resenärerna vidtar lämpliga försiktighetsåtgärder. Kolla in våra tips om sätt att vara säker när du vandrar runt björnar.

Älg

Älg är enorma djur som ibland kan vara aggressiva, speciellt om de har kalvar eller försvarar sitt revir. Som tur är dödar älgar sällan människor, men de kan fortfarande skada många och skrämma många fler! Det här är ett djur du inte vill bråka med, så försök inte komma för nära.

  Hur snabbt går ett parasail?

Skallerormar

Giftormar är alltid värda att oroa sig för. Skallerormar är de vanligaste och farligaste ormarna för backpackers att stöta på. De förekommer nästan överallt i USA och står för ungefär 8 000 attacker årligen. Lyckligtvis dör bara 9-15 personer per år, men betten kan vara plågsamma och dyra att behandla. Lyssna efter varningsskallet och undvik områden som kan dölja sovande ormar.

Slutgiltiga tankar:

Backpacking är en givande hobby, men det kommer med sin beskärda del av risker. Varje gång vi reser ut i naturen finns det en inneboende risk att stöta på vilda djur, uppleva dåliga väderförhållanden och gå vilse. Men så länge vi är ordentligt förberedda och vet om riskerna i förväg behöver dessa faror inte bli livshotande. När du respekterar stigarna och respekterar naturen kommer du vanligtvis att må bra. Följ tipsen ovan för att undvika att bli en statistik!

Relaterat innehåll

Olyckor och skador kan hända när som helst i våra liv, men det kan vara svårt att hantera dem om vi är mitt i naturen. Det är därför det är så viktigt att ha med sig ett bra första hjälpen-kit på varje backpackerresa. Om du har verktygen för att behandla skador och förhindra att de blir värre, är du beredd att få professionell hjälp när den kommer. För att hjälpa dig att lagra ditt kit, kolla in vår lista över första hjälpen nödvändiga för backpacking.

Om du råkar gå vilse eller fastna på din nästa ryggsäckstur, är det viktigt att ha en signal för att låta andra veta var du är. En bra vandringsvissla kan vara en livräddare, men du måste använda den på rätt sätt för att låta andra veta var du är. Studera upp tips och information om vandringsvisslar så att du kan skicka en tydlig signal när du behöver.