Är backpacking en sport?

När du kommer hem från en lång dag med backpackning känns det oftast mycket mer tröttsamt än en basketmatch eller några varv runt poolen. Men medan basket och simning anses vara officiella sporter, kan backpacking klassas under samma kategori?

Backpacking är inte en officiellt erkänd sport. Idrott definieras i allmänhet som idrottsaktiviteter som involverar något tävlingsmoment och en specifik uppsättning regler. Backpacking kräver atleticism, men det involverar inte direkt konkurrens eller har definierade regler.

Det kan tyckas orättvist att backpacking inte anses vara en sport, men det ändrar inte det faktum att det fortfarande är en utmanande och givande aktivitet. Så låt oss utforska några av de fysiska kraven för backpacking, olika varianter och några sätt att utmana dig själv på leden!

Vad krävs för att vara en backpacker?

Backpacking är ett bra sätt att utforska naturen, komma i form och njuta av lite frisk luft. Denna aktivitet är en bra blandning av vandring och camping, så du får njuta av dina äventyr under ett par dagar.

Men även om backpacking är roligt är det inte en promenad i parken. Om något så är det en promenad uppför ett berg med en vikt på ryggen! Det finns en viss nivå av fysisk kondition som varje backpacker behöver. Du behöver inte bestiga Everest, men du behöver kunna navigera i bergsstigar, hålla balansen och ha tillräckligt med uthållighet för att ta dig till slutet av leden.

Backpacking kan vara jobbigt för kroppen, speciellt om du inte har tränat i förväg. Dina ben och kärnmuskler kommer att klara det mesta av påfrestningen, men dina lungor och hjärta kommer att träna ordentligt också. Om du förbereder dig för en lång ryggsäcksresa, eller bara vill konditionera din pojke så att du kan göra det mer regelbundet, finns det några områden du vill fokusera på.

Först och främst måste du bygga upp uthållighet. Uthållighet är huvudmålet, inte övergripande styrka. När allt kommer omkring finns det vanligtvis ingen tidsbegränsning under en ryggsäckstur, så du behöver inte oroa dig för att vara den snabbaste på leden. Du behöver bara fokusera på att ta dig dit du är på väg och ransonera din energi.

  Illinois Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Om du planerar en intensiv backpackerresa kan du behöva börja träna på allvar minst 8 veckor i förväg. Växla dina dagliga träningspass mellan konditionsträning, styrketräning och vilodagar.

Övningar som jump squats, step-up övningar och marklyft på enben är till hjälp under denna period. Du vill förbättra din balans, flexibilitet och styrka. Låg vikt och hög upprepning bör vara målet när du gör dig redo för en ryggsäckstur!

Du måste ta med rätt utrustning för leden också. Detta inkluderar vanligtvis en ryggsäck (go figure), en sovsäck, ett tält, kartor, mat, vatten, en ficklampa, toalettartiklar, ett första hjälpen-kit och ett par byten av kläder som är lämpliga för väder.

Det finns en hel del extrautrustning också, och du vill variera din packlista beroende på spår och tid på året. Kolla in vår lista med rekommenderade ryggsäcksutrustning om du letar efter ett bra ställe att komma igång.

Det krävs uthållighet, styrka, förberedelser och mycket viljestyrka för att slutföra ett helt spår. Så även om backpacking kanske inte kvalificerar sig som en sport, kan det vara lika fysiskt utmanande som någon av dem.

Backpacking Och Dess Variationer

Nu när vi har täckt några av kraven för backpacking kanske du undrar om detta är rätt aktivitet för dig. Kanske letar du efter något lite mindre intensivt, eller så kanske du vill ha något som pressar dig ännu hårdare!

Lyckligtvis för dig finns det några relaterade aktiviteter som kräver en liknande färdighetsuppsättning. Backpacking har utvecklats till ett populärt tidsfördriv med olika variationer och svårighetsgrader. De fyra huvudsakliga underklasserna av denna aktivitet är vandring, backpacking, vandring och bergsklättring.

Var och en av dessa olika underklasser involverar olika färdigheter, utrustning och tidsramar, men alla är tillgängliga för intresserade amatörer. Du kommer förmodligen fortfarande behöva träna lite för att prova de tuffare stigarna, men det finns rutter på nybörjarnivå som du kan prova, bara för att se om du gillar det.

Vandring:

Vandring innebär långa, kraftfulla promenader i utomhusmiljöer. Vandringar sker vanligtvis på etablerade naturstigar och är väl markerade med staketstolpar och ledmarkeringar. Lederna är vanligtvis också något underhållna och ibland asfalterade.

  Maine Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Vandringar varar i mindre än ett dygn och läggs vanligtvis upp i någon form av slinga, så du hamnar där du började. De kan hända på vilken sluttning eller höjd som helst och termen ”vandring” kan användas som en bra sammanfattande term för någon av följande underklasser.

Backpacking:

Backpacking liknar vandring, men det tar längre tid och täcker ibland svårare stigar. Backpacking görs vanligtvis på etablerade rutter och markeras av underhållna stigar och avståndsmarkörer.

Backpacking leder tar vanligtvis 2-3 dagar att genomföra och de involverar minst en natts utomhuscamping. Backpackers måste bära grundläggande campingutrustning som tält, sovsäckar och lägerkaminer utöver sin vandringsutrustning.

Trekking:

Trekking involverar inslag av både vandring och ryggsäcksvandring men sker under en mycket längre tid. Vandringar är långa längdvandringar som vanligtvis sker borta från etablerade stigar och befolkningscentra. Vandrare följer vissa landmärken och planerade rutter, men de måste kunna navigera utifrån kartor och kompassriktningar också.

Vandringsleder kan ta flera dagar eller till och med veckor att genomföra. Precis som backpackers måste vandrare bära med sig campingutrustning på leden. De behöver dock spendera mer tid på att sova utomhus, så de behöver också mer utrustning och ytterligare överlevnadsförnödenheter. Ibland har vandrare möjlighet att tillbringa natten i stugor eller stugor längs vägen, men utomhuscamping är vanligtvis en stor del av denna aktivitet.

Bergsbestigning:

Bergsbestigning (som namnet antyder) är processen att bestiga berg! Det är också ibland känt som alpinism. Detta är mer intensiv än genomsnittlig vandring och kan kräva speciella färdigheter som bergsklättring, rappellering, snöskovandring och bouldering.

Bergsklättring är en mer intensiv version av vandring och kan ta en dag eller flera veckor, beroende på bergets storlek. Bergsklättring kan innebära camping över natten, men hobbyister kommer att behöva ta med utrustning för klättring och bergsöverlevnad för säkerhets skull.

Utmana dig själv som backpacker

Även om backpacking inte är en sport i sig, är det fortfarande en utmanande och givande aktivitet. Många backpackers gillar att sätta upp mål för sig själva och jämföra sina erfarenheter med andra hobbyister.

  Vad du ska bära pulka om du inte har snöbyxor

Det finns flera utmaningslistor med berg och stigar som backpackers kanske vill hämta inspiration från. 52 vandringsutmaningen kan vara ett bra sätt att utforska nya områden och utmana din skicklighet som backpacker. Den har olika mål för varje vecka på året!

Du kan också sätta upp personliga mål för dig själv eller din grupp av backpacking-vänner. Detta kan vara ett distansmål, en tidsgräns eller ett totalt antal vandringar per månad/år! Eftersom det inte finns några officiella regler eller kvalificeringar för backpacking, är du fri att utforma din idealiska aktivitet.

I slutet av dagen kanske inte backpacking är en sport, men det är ändå ett bra sätt att njuta av naturen, förbättra din träningsrutin och utmana dig själv att göra svåra saker.

Relaterat innehåll

För att uppgradera din ryggsäcksupplevelse, kolla in vår rekommenderade ryggsäcksutrustning. Det här är utrustningen som jag använder när jag vill övernatta utomhus. Tänk dock på att dessa artiklar inte nödvändigtvis är av högsta kvalitet. Mitt mål på den här sidan är att rekommendera utrustning som är riktigt bra prissatt samtidigt som den håller en hög kvalitetsstandard. Det här är grejerna jag använder.

Det är lätt att ta för givet att stigen blir tydlig och fotfästet stadigt när man är på en naturstig. Det finns spår för vandring, cykling och backpacking över hela landet, och det är svårt att föreställa sig vilken typ av arbetskraft som behövs för att skapa och underhålla alla dessa stigar. Så vem är egentligen ansvarig för denna uppgift?

Vandring är ett av mina favoritsätt att få lite frisk luft och utforska ett nytt område! Det är dock inte alltid en lätt hobby och det finns vissa risker som varje vandrare måste förbereda sig på. Vissa faror är ur våra händer, som dåligt väder eller vilda djur som blockerar leden. Men det finns andra misstag som är lätta att undvika om du tar rätt steg!