Amtrak-återbetalningar: Vad du ska veta (och göra) när dina tågplaner ändras

Ger amtrak pengarna tillbaka omslagsfoto

Amtrak är dyrt, det går inte att undgå. Om du har bokat en resa som du inte längre kan ta, kommer pengarna du spenderade vara det första du tänker på. Om du inte har bokat ännu, kommer möjligheten att få en återbetalning på samma sätt stå i främsta rummet.

Låt oss ta en titt på Amtraks återbetalningspolicy:

Återbetalar Amtrak pengar?

Det enkla svaret är ja. Om du behöver avboka din Amtrak-resa (eller Amtrak avbokar en rutt) kan du vanligtvis få en återbetalning. Med det sagt, vissa biljetter är endast delvis återbetalningsbara, såsom rabatterade priser. Dessutom gör tidpunkten för din avbokning stor skillnad – om du väntar för länge kan du få rejäla avbokningsavgifter, eller ännu värre, du kommer inte att få någon återbetalning alls.

Här är alla olika avbokningsorsaker som berättigar till återbetalning

1. Avbokningar av passagerare

Du kan avboka din biljett online eller per telefon. Beroende på typ av biljettpris och tidpunkten för din avbokning kan du få en hel eller delvis återbetalning. Mer om detta, inklusive vilka biljetttyper som är berättigade till återbetalning, finns nedan.

2. Vädret

Snöstormar, orkaner, jordbävningar och mer – Amtrak täcker områden som härjats av alla typer av dåligt väder. Om vädret hindrar ett tåg från att lämna stationen kommer alla passagerare att få full återbetalning. Mer information om dessa typer av evenemang finns på Amtrak’s sidan för servicevarningar.

3. Järnvägsarbetares strejker

Här är något de flesta av oss inte tänker på, men det var nationella nyheter för några veckor sedan. Järnvägsförbunden har ett kraftfullt verktyg att spela ut: strejker. När en järnvägsarbetarnas strejk förutspåddes i september 2022, avbröt Amtrak i förebyggande syfte alla resor utanför nordost för att undvika transitkatastrofen som en strejk skulle ha orsakat. Som tur var fick arbetarna vad de behövde och strejken avvärjdes.

  11 tips för camping i björnland

4. Skador på tåg eller spår

Några gånger om året, en Amtrak tåg kraschar. Ofta är kraschen mindre, men de kastar alla en nyckel i Amtrak-systemets verk. Om ett kraschat tåg eller skadade räls gör din resa omöjlig får du antingen full återbetalning eller en resekupong från Amtrak.

Amtrak-återbetalningar efter biljetttyp

Hursomhelst

Oavsett vilken typ av biljett du köper kan du få full återbetalning inom 24 timmar efter ditt köp. Vi kan bara kalla detta ”oops”-policyn där om du bokar en biljett och snabbt inser att du inte behöver den, kan du få tillbaka alla dina pengar lika snabbt.

Sparkurs

 • Inom 24 timmar: Full återbetalning
 • Efter 24 timmar: Ingen återbetalning, 75 % kupong tillgänglig

Värdegrad

 • 15 eller fler dagar före avresa: full återbetalning
 • 14 dagar eller mindre före avresa: 25 % avbokningsavgift

Flexibel pris

Om du har bokat en Flexible Fare-biljett har du inget att oroa dig för. En av fördelarna med att betala mer för din resa är att du kan få full återbetalning, när du behöver det, inga frågor.

Affärskurs

I likhet med det flexibla priset erbjuder Business Fares full återbetalning – inga avgifter inkluderade – när som helst före avgång.

Premiumpris

 • Acela första klass: full återbetalning vid avbokning före avresa
 • Sovvagnar:
  • Inga avgifter, full återbetalning vid avbokning 121 dagar eller mer före avresa
  • 25 % avbokningsavgift vid avbokning mellan 15 och 120 dagar före avresa
  • 25 % avgift och en kupong på 75 % vid avbokning 14 dagar eller mindre före avresa

Sjukdomsbefrielse: Hur man får full återbetalning på Amtrak-biljetter av hälsoskäl

Amtrak avsäger sig alla avbokningsavgifter och policyer för personer som har en medicinsk anledning att avboka sin resa. Om du plötsligt blir sjuk eller skadad behöver du bara lämna läkarintyg när du avbokar; då kommer Amtrak att ge full återbetalning oavsett vilken typ av köpt biljett eller hur många dagar som är kvar innan avgång.

  Hur man behandlar Poison Ivy när du backpackar

Hur du avbokar din resa och får pengarna tillbaka

Uppkopplad

 1. Gå till amtrak.com
 2. Om du har ett Amtrak-konto, logga in och klicka på ”Mina bokningar”.
  1. Klicka sedan på knappen Visa/Redigera
  2. Klicka slutligen på ”avbryt resa” och Amtrak-webbplatsen guidar dig resten av vägen.
 3. Om du köpte din biljett online som gäst, klicka på ”byt resa” var som helst på sajten
  1. Ange ditt bokningsnummer och klicka på ”Hitta resa”
  2. När du har valt din resa klickar du på ”Avbryt resa” och följer anvisningarna.

Via telefon

 1. Ring Amtrak (1-800-872-7245)
 2. Ha ditt namn, telefonnummer, adress och bokningsnummer redo
 3. Säg ”Reservationer” (du kan säga det direkt för att undvika att lyssna på alla andra alternativ)
 4. Säg ”avbryt/avbryt/jag vill avbryta” – den automatiska assistenten känner igen vad du säger och tar dig till nästa steg.
 5. Säg ditt bokningsnummer och följ instruktionerna för att avboka din resa.
 6. Du kan också säga ”hjälp” för att snabbt bli ansluten till en Amtrak kundtjänstrepresentant (de är mycket hjälpsamma och en av mina favoritsaker med Amtrak)

Hur lång tid tar det för Amtrak-återbetalningar att behandlas?

Amtrak tåg in på en station

Eftersom Amtrak samarbetar med din bank för att överföra de återbetalade pengarna tillbaka till ditt konto, finns det inget entydigt svar på den här frågan. Som sagt, de flesta får sina pengar inom 5-8 arbetsdagar.

Jag avbokade en biljett i slutet av förra året och fick tillbaka mina pengar på mindre än 5 arbetsdagar; om du väntar längre än 10 arbetsdagar är det smart att ringa Amtrak och se om de kan hjälpa dig att få tillbaka dina pengar.

  Sovsäckstemperaturbetyg, förklaras