Alternativ till diskställ: Hur man torkar disk utan diskställ

Disktorkställ är en av de köksartiklar som vi tar för givet. Även om de är oersättliga för vissa, är de ett irritationsmoment för andra. För stort eller för fult, ibland skär inte disktorkställen det. Men kan man faktiskt torka disk utan diskställ?

Du kanske också märker att de flesta kök inte har mycket ledigt utrymme runt diskbänken. Och även om köksdesignen kan vara ett fel, är det tydligt att disktorkställen ofta är för stora. Men varje kök behöver en plats där du torkar disken, eller hur? Och så har människor börjat leta efter sätt att lösa problem med överbeläggning och återta sitt köksutrymme.

Varför vissa människor undviker diskstänger

Även om diskställ är mycket populära, är här några saker att tänka på innan du köper en:

  • Ett diskställ kanske inte passar med kökets övergripande stil
  • Diskställ kan vara stora eller obekväma
  • De blir smutsiga och är inte sanitära
  • De flesta torkställningar av låg kvalitet blir rostiga med tiden

För dem som försöker undvika rostiga disktorkställ, här är lista över de bästa rostsäkra diskställen.

6 alternativ till torkställ

Det spelar ingen roll om du har problem med storleken eller stilen, vi har redan konstaterat att disktorkställ inte är för alla. Det är därför många människor har letat efter sätt att undvika att använda en. Från hemgjorda lösningar till andra underverk, jag ger dig de bästa alternativen där ute. Låt oss lära oss hur man torkar disk utan diskställ!

1. Torka disken inuti diskmaskinen

En självklar och lite populär metod är att låta disken torka i tvättmaskinen. De flesta diskmaskiner har redan ett program som når höga temperaturer och ser till att din disk torkas.

Diskmaskinsrekommendation

Medan de flesta diskmaskiner kommer att göra sitt jobb, är en av de bästa som finns EdgeStar BIDW1802BL. Den har allt du behöver, från uppvärmda torra alternativ till desinficeringscykler. Dessutom är det lätt att installera och använda, så du behöver inte oroa dig för att pilla handböcker eller handledningar. Utöver det behöver du aldrig oroa dig för läckor, eftersom den smarta sensorn automatiskt stänger av vattnet.

2. Använd en handduk för att torka disken

Även om vissa kanske anser att det är en ohygienisk lösning, kan du alltid använda en handduk för att torka din disk. Se dock till att du använder en ren handduk och undvik att återanvända den du torkar händerna med. Att använda samma handduk för både händer och disk kan öka risken för spridning av bakterier. Så när handduken blir för fuktig, låt den torka lite eller byt till en ny.

Se även  Var du ska sova om du har vägglöss: Komplett guide

Diskhandduksrekommendation

Även om du kan använda vilken handduk som helst för torkning KAF Handdukar är ett utmärkt val för rätter. De är speciellt designade för torkning av disk och kommer som sådana att ge högkvalitativ rengöring utan rädsla för repor. Inte bara det, utan KAF-handdukarna är lätta att tvätta och kräver inte blekmedel eller andra kemikalier. Sammantaget kan du inte bli bättre än KAF-handdukar av högsta kvalitet.

3. Pappershanddukar kan också torka disk

I likhet med vanliga handdukar är ett billigt men bra alternativ att använda pappershanddukar. De fungerar på samma sätt som en handduk men är endast för engångsbruk. Som sagt, att torka alla dina diskar med hushållspapper kommer att vara slösaktigt eftersom det kommer att kräva mycket papper. Detta alternativ bör användas som en sista utväg om du inte har någon handduk liggande.

Rekommendation för pappershanddukar

Alla använder inte pappershanddukar och därför vet de flesta inte vad de ska hålla utkik efter. De Bounty pappershanddukar i snabbstorlek bör vara ditt bästa alternativ främst pga de har dubbelt så mycket absorberande kraft och fler ark än de flesta pappershandduksmärken där ute. Vad som är ännu bättre är att dessa handdukar är miljövänliga eftersom de är anskaffade på ett ansvarsfullt sätt.

4. Använda disktorkmattor

Människor som inte har tillräckligt med handdukar eller inte vill slösa med dem väljer ofta torkmattor. Allt du behöver göra är att placera en sådan över ditt köksbord och sedan lägga din disk på den. Vattnet kommer att absorberas av handduken och din disk blir torr på nolltid. Dessutom är de flesta torkmattor vikbara och så att du kan förvara dem var du vill.

Torkmattor Rekommendation

S&T INC. Torkmatta är utan tvekan den bästa torkmattan du kan köpa. Den kan absorbera upp till fyra gånger sin vikt i vatten och den kan även tvättas i maskin. Mikrofiberdesignen garanterar att din köksbänk förblir torr och inte repar. Och vill du ha en färg som matchar ditt kök har du massor av alternativ att välja mellan. Du kan inte få något bättre än den lättvikbara och högkvalitativa S&T INC. Torkmattan.

Se även  De bästa kondensabsorbenterna för Windows

5. Prova att använda ett torkställ för rullande disk

Medan vissa människor anser att detta är ett normalt ställ, är ett torkställ för rullande disk mycket mer än så. Det som är bra med det är att det är billigt, kommer i mindre storlekar och passar de flesta köksstilar. En torkställning för rullande disk är en intressant version av torkställningarna och det är värt att ta hänsyn till det.

Rekommendation för roll-up disktorkställ

Om du bestämmer dig för att ge roll-ups ett försök, leta inte längre än till Surpahs över diskbänkens roll-up torkställ. Tack vare sin design i rostfritt stål är Surpahs roll-up resistent mot rost och är glasvänlig. Det växande antalet positiva recensioner är ett bevis på den höga kvaliteten som denna produkt har. Och slutligen, dess design och utseende ger denna enkla roll-up den stil de flesta vill ha av sin köksutrustning.

6. Ge finishmetoden ett försök

I likhet med roll-up-lösningen är finishmetoden en sorts hybrid. Det handlar om ett skåp, placerat på köksväggarna precis ovanför diskbänken. Men till skillnad från ett vanligt skåp har detta ett torkställ istället för rejäla hyllor.

Vissa modeller har till och med en avtagbar bricka i botten av skåpet. På så sätt behöver du inte placera möblerna ovanför diskbänken.

Är finishmetoden säker?

Även om det beror på hur många tallrikar du placerar i skåpet är det små chanser att det ramlar. Inte bara det, utan hur mycket vikt den klarar beror också på hur väl den har monterats. Men vanligtvis kan ett normalstort skåp hantera en familjs disk. Var bara försiktig så att du inte överfyller den med stora krukor och skålar.

Hur sanitärt är det?

När det kommer till sanitet är disktorkskåp mycket renare än de flesta ställ eller handdukar. Du måste regelbundet ta ut torkhyllorna och ge dem en bra skrubb. Du kan också försöka placera glasögon på de översta hyllorna för att undvika att fläcka dem med droppande vatten. Och slutligen bör du belägga insidan av skåpet med en vattenavvisande finish för att undvika mögel.

Se även  Kan du använda Fabuloso på trägolv?

Var kan man hitta en?

Medan de flesta butiker inte säljer sådana produkter, kan du göra din egen med ett gammalt skåp och några ställ. Det enda du behöver göra är att ta bort hyllorna och placera diskställen. Fäst sedan skåpet ordentligt på väggen med långa skruvar, precis ovanför diskbänken, och du är klar. Var försiktig när du monterar skåpet på väggen, eftersom det måste tåla diskens vikt.

Vilket torkställ ska man använda?

Om du vill testa dina färdigheter att göra ditt eget skåp kan du använda GSlife Disktorkställ. Den är liten och har sidohandtag, vilket gör att den passar in i de flesta skåp utan att skruvar behövs. Du kan helt enkelt använda några spikar och låta de högkvalitativa handtagen göra sitt jobb. Dessutom kommer GSlife Rack även med en droppbricka som du kan placera i botten av skåpet.

Håller sig till Status Quo

Låt oss vara ärliga, de flesta kommer fortfarande att vilja förlita sig på det gamla goda disktorkstället. Och vi bedömer dem inte, eftersom torkställningar är mångsidiga och ganska billiga. Så om du bestämmer dig för att hålla fast vid disktorkställ måste du välja den bästa som finns. Och i den här kategorin finns det inget bättre val än OXO Good Grips Diskställ. Från dess kompakta design till dess innovativa tallrikställ, denna produkt sticker ut från resten.

De unika droppfria diskarna ser till att dina koppar och glas inte droppar över de andra diskarna. Om du inte har tillräckligt med utrymme, prova att vika tallrikställen för att få plats med stora skålar och köksredskap. Vad som är ännu bättre är att du även kan fälla ut benen för att ge direkt dränering i diskhon. Anpassningsbar, mångsidig och elegant, det är tydligt varför de flesta kunder föredrar att använda OXO Good Grips diskställ.

Låt oss diska lite!

Sammantaget är det inte svårt att förstå varför folk långsamt ger upp på disktorkningsställen. Från den irriterande storleken till allvarliga sanitetsproblem tappar torkställningar i popularitet. Det finns dock en hel del alternativ och tips på hur man torkar rätter utan diskställ. Och med så mycket information tillgänglig online har det aldrig varit enklare att hitta den lösning som passar dina behov.

Lämna en kommentar