Allt om Cincinnati Union Terminal: historia, foton och mer

Cincinnati Union Station var ett bra ställe att börja vår resa till North Cascades på Amtrak. Det var så chockerande coolt, ett sant minnesmärke över Art Deco-rörelsen, att jag bestämde mig för att ägna ett helt inlägg åt det!

Välkommen till dag 3 i min resedagbok!

Amtrak Cincinnati Union terminal

Historien om Cincinnati Union Terminal

Cincinnati Amtrak Stationskatalog

Öppnade 1931stationen var en av de mest kritikerrosade stationerna i landet under de korta decennier den drev.

Stationen kan ta dig till Chicago, Cleveland, Memphis och andra platser runt om i greven

I den ikoniska stilen Art décoUnion Station är en av de mest slående byggnaderna, inte bara i Cincinnati eller delstaten Ohio, utan i hela mellanvästern!

Timing var aldrig på den här stationens sida, eftersom Cincinnati Union Station öppnade lagom till den stora depressionen, och resor var inte precis en prioritet för de miljontals amerikaner som började sin dag i brödkö.

Union Station såg en viss ökad trafik under några år efter depressionen och fram till andra världskriget.

Därefter minskade dock passagerartrafiken stadigt fram till 1970-talet, då de ansvariga slutligen bestämde sig för att det inte längre var värt att hänga med.

1980-talet: nytt liv för Cincinnati Union Terminal… som köpcentrum?

Amtrak-körning i Cincinnati

1972 upphörde passagerartågtrafiken officiellt och terminalen fick en bevarandeinsats Nationell historisk status efter hotet om rivning sporrade människor till handling. Under några år på 1980-talet upplevde Union Terminal en pånyttfödelse som en köpcenterAv alla saker.

Varje dag besökte fler människor köpcentret än det någonsin varit för att åka tåg.

Men köpcentret stängde så småningom och Cincinnati Union Terminal blev återigen en gigantisk byggnad med coolt utseende som ingen kunde använda.

  Yaktrax Diamond Grip Review: Mellanklasspris, hög prestanda

Union Terminal på 1990-talet: museum på dagen, Amtrak på natten

Cincinnati Union Terminal Museum och tågstation

1990 slogs två museer samman och ockuperade utrymmet, höll ljuset tända och bevarade den historiska byggnaden för framtida generationer.

Cincinnati Museum Center hade sitt invigningen 1991och Amtrak återupptar tjänsten samma år till stationen. De Kardinal linje, som förbinder Chicago, New York och Washington DC, passerar fortfarande genom stationen.

2018: större renoveringar

väggmålning i Cincinnati amtrak station

Från 2016 till 2018terminalen genomgick en renovering på över 200 miljoner dollar, vilket återställde stationen, lobbyn och alla dess faciliteter till sin forna glans.

Idag är museerna fortfarande igång, liksom tågen. Väggmålningen ovan målades för att representera historien om arbete och utveckling i Cincinnati. Det erkänner liksom det problematiska, men inte så mycket som en realistisk historiker skulle hoppas.

Hur Amtrak fungerar i Cincinnati

Vill du ta ett Amtrak-tåg från Cincinnati? Det gjorde jag – så här fungerar det och vad du kan förvänta dig när du åker Amtrak i Ohio.

Amtrak cardinal cincinnati guide

Cincinnati är en av de minst använda Amtrak-hållplatserna i hela landet och tåg passerar bara mitt i natten. Faktum är att året 2019 bara sågs 8 600 passagerare komma genom stationen.

Om du åker Amtrak genom Cincinnati, dök inte upp före midnatt. Säkerheten släpper inte in någon förrän midnatt, och det slutade med att min fru och jag satt utanför fontänen i tre timmar eftersom vi blev avsläppta vid 9!

När du väl är inne väntar en spektakulär lobby och rotunda på dig:

lobby rondellen Cincinnati amtrak station

Det finns ett litet men bekvämt vänteområde där passagerarna kan sitta medan de väntar på sitt tåg, som anländer 01:40 eller 04:00, beroende på vilken väg du ska.

  Dödar skärvor av lufthorn björnar? Alternativ björnsäkerhet
Väntrum i Amtrak lobbyn

Allt i stationen och väntrummet ser ut precis som det gjorde på 1930-talet, ända ner till telefonkiosken och skyltningen.

När tåget närmar sig kommer en Amtrak-anställd att instruera alla om boardingproceduren. När du checkar in en väska måste du märka den med ditt namn och avreseort så att Amtrak kan se till att den går av tåget med dig. Om du inte taggar den tar de inte emot den.

Cirka 10 minuter före ombordstigning kommer Amtrak-anställda att eskortera dig genom en hall och en lång trappa till plattformen.

Det finns bara en plattform, så att gå vilse är svårt. Om du är i en buss befinner du dig i ett område och passagerare i en sovvagn befinner sig i ett annat område.

Plattformen för Cincinnati Amtrak station

Efter några minuters tystnad hör du ett mullrande och ett starkt ljus dyker upp i fjärran.

90 sekunder senare lämnar du din biljett till tågkonduktören och hittar din plats!

Avslutning: Cincinnati Union Terminal

Historien om Union Terminal i Cincinnati Ohio är lika intressant som själva stationen. Att åka Amtrak från Cincinnati är ett besvär, men om du vill vara uppe hela natten är det ett fantastiskt äventyr.

Här är några fler bilder från stationen: