9 vanliga flugkastningsmisstag för nybörjare

När jag har lärt mig att flugfiska har jag märkt att det finns många saker som jag gör fel. Jag kunde inte peka ut källan till problemet, så jag bestämde mig för att göra lite forskning.

Vilka är 9 vanliga misstag vid flugkastning för nybörjare?

  1. Sättet som öglan är knuten
  2. Vinkeln på ryggkast och prognoser
  3. Spöplacering och teknik
  4. Riktning för att dra bakkastet
  5. Castens avstånd
  6. Handledskontroll
  7. Trassliga linjer
  8. Vridande linjer
  9. Osmorda ledningar

Många undrar vad de har för problem, men de vill uppenbarligen också veta hur man åtgärdar dem! När du läser vidare kommer jag att kunna gå in mer på djupet med varje problem och hur experter säger att vi kan åtgärda vårt problem.

Loopen

När du knyter din ögla för ditt flugspö kommer den med största sannolikhet att knytas med de två ändarna av öglan som gör en form som ett C. Du vill inte att dessa ändar ska korsas eftersom det ändrar riktningen för vilken linan kommer att dyka in i vattnet.

När dessa två ändar korsar varandra, kallas det en svansögla. Ett annat namn för svansöglan är dock också känd som vindknuten.

Vanligtvis när tailing loop uppstår, orsakas det vanligtvis av att fiskaren blev alltför nitisk och försökte kasta riktigt snabbt. Detta fick linan att göra tailing loopen. Alltså att göra U-formen som skulle få slingan att ändra linjens kurs.

Många kanske undrar hur man fixar detta. Lösningen är enkel. Bara sakta ner och ta ett andetag. Om du saktar ner kommer du att kunna kasta den långsammaste slinga du kan. Detta scenario är också känt som att stansa linjen. Det finns dock en annan allmänning problem som kallas krypning.

När flugfiskare kryper gör de motsatsen till att stansa linan. Istället för att hoppa pistolen först, kastar de tillbaka men hoppar sedan pistolen till sin prognos. Detta gör att svansslingan återigen uppstår.

Lösningen med tailing loopen är att se din rygg gips. Om du inte blir för upphetsad när du kastar tillbaka, kommer du uppenbarligen inte att hamna i U-positionen igen.

Om dessa tips fortfarande inte fungerar för dig kan du alltid låta någon spela in din rollbesättning och du kan se var misstaget görs.

Backcasts och prognoser

Detta är ett svårt men vanligt problem att ha. Backcasterna och prognoserna måste vara 180 grader från varandra. Om de inte är 180 grader ifrån varandra, då när krafterna möter varandra, kommer det att göra att din stolpe faktiskt går i sidled.

  Är sammansatta bågar svåra att dra tillbaka?

Om din jämvikt är avstängd i staven när du gör ditt ryggkast och sedan motverkar det med en prognos, kommer det att få flugan på din stav att gå i sidled. Detta kommer att hända även om din jämvikt bara försvinner lite.

Ett enkelt sätt att lösa detta problem är att bara placera ett föremål bakom dig. När du går till kasta, kan du titta bakom dig och se föremålet. Om du är uppradad med föremålet är du bra att kasta. Men om du inte är uppradad med objektet bakom dig, så är chansen stor att din prognos också är avstängd. Så fort du kan få din linje och ditt objekt att ställa upp, då har du med största sannolikhet en bra prognos.

En fördel med detta är att när du väl kan få din lina att räta ut och ansluta till ditt objekt, kommer du också att kunna få lite avstånd på din linje.

Stångplacering

Många gånger när vi flugfiskar, speciellt om vi är nya inom hobbyn, kommer våra armar och handleder att börja bli lite trötta. Detta gör vanligtvis att vår hand faller ner till midjan.

Vissa kanske frågar varför det är dåligt eftersom det också kan användas som en fantastisk teknik. Svaret är att det verkligen kan användas som en fantastisk teknik. När du kan backa kast på denna nivå kommer det att sätta en viss tur på linjen.

Problemet kommer när vi glömmer att föra vår hand tillbaka till lämplig nivå. Om vi ​​lämnar handen där på prognosen kommer det att börja bli extremt rörigt. Oavsett om vi trasslar ihop våra linor eller bara inte ens får ut kastet, kan det bero på var vårt flugspö landar.

Sättet att lösa detta problem är extremt enkelt. För att lösa det här problemet, bara dra tillräckligt hårt på din rygg gips så att när du går in i prognosen slacket redan styr din hand till rätt position.

Riktning

Detta nästa problem är nära relaterat till det föregående problemet. Nybörjare flugfiskare som vet hur de ska flytta sin hand längs stången kan ofta glömma åt vilket håll de vill dra bakkastet.

När fiskarna inte tänker på bakkastets riktning kan det orsaka många problem. En av dem, bara för att nämna en, är att den kommer att få din linje att vända åt sidan precis som i föregående backcast och prognosnummer.

  7 utmärkta isfiskeslädar

En sida spin on the line är vanligtvis oundviklig eftersom benen och musklerna i vår kropp bara kan sträcka sig så långt. Det är därför vi ibland måste flytta armen ut lite mer åt sidan. Det enda verkliga problemet med detta är att så fort vi ger oss själva tillåtelse börjar vi göra det hela tiden. Om vi ​​tanklöst kastar, kommer alla problem som diskuteras i den här artikeln att bli verklighet.

Men om vi tänker på riktningen som vi kastar in tillsammans med alla andra tips jag ger dig, kommer vi att kunna göra vår rollbesättning mycket bättre.

Distans

Många kommer att tro att om vi inte kastar superlångt så är det osannolikt att vi fångar särskilt många fiskar. Detta är ett falskt påstående. Om vi ​​kastar långt utan att tänka på fiskens behov kommer det inte att gå särskilt långt.

Men när vi fokuserar på var fisken faktiskt kan vara, är det inte bara mer sannolikt att vi fångar mer fisk, utan vi är också mer benägna att spara vår styrka och fiska under längre tidsperioder.

Den bästa längden för att kasta din lina är 80-90 ft. Det spelar ingen roll om du kan kasta över 100 ft. Ju längre du kastar, desto mer sannolikt är det att din lina också trasslar sig och du börjar tröttna utan att ha en mycket lyckad dag.

Handled

När vi brukade lära oss att fiska blev vi ofta tillsagda att lägga våra kast åt gången. Till exempel kan du ha blivit tillsagd att backa kasta vid 1-tiden. Även om detta kan ha fungerat tidigare när vi hade styvare spön som behövde det, kommer det inte längre att fungera med nya spön.

Faktum är att om du försöker kasta hur de lärde ut i äldre böcker är det troligt att du inte bara kommer att tappa kontrollen över din rollbesättning utan du kommer också att tappa en hel del avstånd.

Lösningen på detta problem är verkligen enkel. Om du måste använda tid, börja i en främre position med din stång vänd mot vattnet. När du går för att ta tillbaka din stolpe, för den till en position klockan 10. När du väl har fått ner det, fortsätt bara detta slag så hjälper det dig mycket när det gäller kontroll och avstånd.

Trassliga linjer

När du tar in din stång efter att ha kastat om du ska ersätta flugor eller av annan anledning, kommer du sannolikt också att ha massor av små knutar i din lina.

  Varför har snöskotrar tumreglage?

Den fysiska personen inom oss kommer att säga att bara lämna dem eftersom vi antingen vill åka tillbaka hem, eller så vill vi skynda oss och få vår linje tillbaka i vattnet.

Men om vi gör detta kommer de små knutarna att bilda större knutar som så småningom kommer att explodera till något som nästan ser ut som en gigantisk hög med färgglad spagetti.

Svaret på att stoppa detta är bara att ta ett djupt andetag och ha tålamod. Om vi ​​även sträcker ut linorna innan vi lägger dem i vattnet kommer det också att ge dem en paus från kylan för att vara redo att gå.

Vridande linjer

Många fiskare anser att vridning av linor är en riktigt dålig sak. Det kan ofta göra att våra repliker blir galna tillsammans med förlust kontroll som leder till förlust av avstånd.

Om det här är ett problem för dig, är den snabbaste lösningen att gå igenom möjlig skäl till varför din linje kan vrida sig. Chansen är stor att det kan vara flugan eller till och med något som en liten knut i flugan.

Smörjmedel

Många tror att deras linor gjuter mycket bra eftersom de inte har sina linor smorda, vilket orsakar hög friktion på linan. Faktum är att smorda linjer är en lyx. Chansen är stor att du fortfarande kommer att kunna göra allt på samma sätt och utföra samma uppgift utan att få din linje helt jerryrigd.

Relaterade frågor:

Finns det något sådant som flugkastningskurser? Flugkastningskurser finns på vissa ställen, men beroende på var du bor kan de vara ett alternativ eller inte. Jag skulle rekommendera att titta på antingen din lokala fisk- och viltwebbplats för att se om de har en på gång i närheten eller bara googla klasser nära dig.

Hur skiljer sig flugfiske från vanligt fiske? Vid flugfiske bär linans vikt den ner i vattnet. Men vid vanligt fiske bär dragets eller sänkans vikt linan i vattnet. Det innebär att flugfiskare kastar sin lina oftare än vanliga fiskare.

Får flugfiske mer fisk? Generellt sett kommer du att fånga mer fisk vid bara vanligt fiske. Detta beror på att flugfiske kräver så mycket mer träning än andra typer av fiske för att utveckla rätt teknik. Erfarna flugfiskare kan dock fånga lika många fiskar som vanliga fiskare.