9 tips för att hålla dina golv rena i stugan

När jag är på stugan älskar jag att spendera mycket tid ute i naturen. Men det jag inte älskar är smutsen som spåras in hela tiden. Det är grejen med naturen, den är inte så ren.

Att hålla hyttens golv rena är verkligen viktigt. Många stugor har lövträ och med smuts, sand och grus på golvet slits lövträet väldigt snabbt. Och om du har mattor eller mattor, kommer smuts att packas in i dem att slita ut dem långt innan deras tid. Men att hålla ditt kabingolv rent behöver inte vara svårt. Jag ska ge dig 8 tips som kommer att göra rengöring av dina stuggolv och hålla dem rena till en mycket liten syssla. Principen bakom dessa tips är att lite förebyggande gör ditt jobb mycket lättare!

Skaffa en tung, grov utomhusmatta för varje entré

Som med det mesta är det mycket lättare att förhindra den oönskade situationen än att fixa den. Eller i det här fallet att rensa upp det. Därför börjar jag gärna med att jobba för att inte golven ska bli smutsiga i första hand.

Den första försvarslinjen är ingångarna till din stuga. Vid varje ingång, på utsidan, lägg en tung matta med höga, grova fibrer. Jag rekommenderar en som den här på Amazon. Det finns många mönster och tillverkare. Detta är bara ett exempel.

Dessa typer av mattor är gjorda för utomhusbruk och de är riktigt bra för att torka dina fötter innan du någonsin går in i kabinen. De får inte bort all smuts, men de hjälper massor med lera och mycket av den smuts som dina skor spårar när du kommer in från naturen.

Tunga mattor som dessa med höga, grova fibrer är bra för att få bort mycket smuts från skorna innan folk kommer in i huset.

Skaffa en matta till entrén som är tillräckligt stor för att ta av och på skorna

Din nästa försvarslinje är inomhusmattan. Folk kommer inte att ta av sig skorna utanför i de flesta fall, så du behöver en matta som du kan ta ut och skaka ut ibland som sitter precis i entrén.

Jag föreslår att du skaffar en matta som är tillräckligt stor så att flera personer kan kliva in, sitta ner och ta av sig skorna utan att lämna mattan. Ju enklare och bekvämare vi gör det att ta av skor, desto mindre push-back får du från barn och familjemedlemmar.

  Vad är en Archery Release? (Enkel guide med bilder)

Den här mattan borde inte vara något fancy. Skaffa något ganska hållbart som du kan skaka ur eller dammsuga ganska ofta. Om vi ​​gör det här rätt är det här det enda stället du behöver dammsuga ofta. Resten av kabinen bör hålla sig ganska ren, åtminstone från smutsen som kommer in av gångtrafiken. Vi ska prata om annat damm lite senare.

Håll en bänk eller stol nära ytterdörren

Återigen, detta går tillbaka till att göra det så enkelt som möjligt att ta av och ta på sig skor precis vid dörren.

Skaffa en liten bänk som ett par personer kan använda samtidigt för att sitta ner och ta på och ta av sig skorna. Om du placerar denna i entrén, så nära dörren du kan, kommer du att få mycket mindre smuts spårad i hela din stuga.

Placera enkel skoförvaring vid dörren

När du får folk att ta av sig skorna precis vid dörren kommer de att behöva en plats att sätta sina skor på. Och ingen gillar en hög med skor precis vid ytterdörren. Visst, du kan lägga dem i en garderob någonstans, men det slutar med att du gräver igenom en garderob efter dina skor varje gång du vill gå ut. Det är obekvämt, så vad som kommer att hända är att folk bara kommer att fortsätta bära sina skor när de går in. Dina mattor hjälper till att minska smutsen, men du kommer fortfarande att spåra damm överallt.

Därför rekommenderar jag lite bekväm skoförvaring precis vid ytterdörren.

Jag gillar att använda något som både gör skoförvaring och fungerar som en bänk som den här bänken över på Amazon. Som sagt, jag är en gör-det-själv och har en nästan obegränsad källa till virke och en kvarn så jag kommer att bygga något sådant här själv under de kommande månaderna. När det är klart lägger jag upp en bild här. Men om du gillar att kunna beställa möbler har bara montera Om du följer några instruktioner, kommer en produkt som denna att fungera bra för dig. Det finns massor av alternativ på Amazon i alla prisklasser.

  Hur man använder ett flytrör (för nybörjare)

Jag skulle välja något som matchar stilen i din stuga och passar in i din budget.

Jag gillar tanken på att kombinera skoförvaring och en snygg bänk eller ta på och av skor. Det finns massor av sorter. Vissa har dörrar som täcker skorna om det är något man vill ha.

Lägg mjuka mattor i stora, heltäckningsfria vardagsrum

Återigen, ju bekvämare det är att inte bära skor i kabinen, desto mer sannolikt är det att folk följer den regeln.

Om du har heltäckningsmatta i hela kabinen kan du gå vidare till nästa steg. Men många stugor är byggda med trägolv eller klinkergolv. Så i områden med högst trafik, där människor tillbringar mest tid, lägg ner några mattor som är bekväma att gå på. Annars kommer folk att vilja bära skor bara för att ha en kudde på undersidan av fötterna.

Alternativet till detta är förstås att ha ett par inomhussandaler eller tofflor till varje familjemedlem så att de kan ta på sig tofflorna när de kommer in. Ändå kommer mattor att vara bekvämare och mindre benägna att avskräcka människor från att ta av sig skorna när de är inomhus.

Skaffa skor som lätt glider av och på för snabba turer utanför

Oavsett vad du gör för att göra det bekvämt att lämna skor vid dörren, är det aldrig bekvämt när du behöver göra en snabb tur utanför att behöva ta på dig strumpor och skor och snöra ihop dem alla.

Jag vet, det är verkligen lat av mig att säga. Men vi vet alla att det vanligtvis är sant.

Så om du sannolikt behöver göra snabba turer utomhus, speciellt på natten när vi vanligtvis är som latast, ha ett par slip-on utomhusskor till hands. Om du behöver ta slut för lite mer ved, eller om badrummet i din stuga är ett utedass, kommer det att göra det mycket lättare att springa utanför för en snabb utflykt, komma tillbaka in och ta av dig skorna.

Sätt ett luftfilter i vardagsrummet

Okej, så vi har pratat om att förhindra människor från att spåra smuts i hela kabinen. Men hur är det med damm?

Det brukar finnas en hel del damm i luften uppe i vår stuga, och ingen mängd mattor kommer att hindra dammet från att komma in och lägga sig på marken.

  Är det varmare att sova i tält?

Om din stuga är på en plats med ganska dammiga förhållanden, rekommenderar jag att du skaffar ett enkelt luftfilter som du kan köra i vardagsrummet. Ett luftfilter hjälper till att dra ut mycket av det damm ur området. Det kommer att minimera hur mycket tid du har att ägna åt att dammsuga och sopa. Något liknande detta luftfilter på Amazon kommer att göra susen. Återigen, det finns olika stilar och tillverkare och det här är inte en omfattande recension av någon av dem.

Jag rekommenderar att du väljer en som inte drar mycket elektricitet om du är utanför nätet, eftersom för att dessa ska vara effektiva måste de köras i stort sett konstant medan du är i kabinen.

Skaffa en dammsugare som du kan använda på alla dina golv

Jag har lärt mig att jag föredrar att dammsuga framför att sopa vilken dag som helst. Att sopa lägger en del av dammet tillbaka i luften vilket gör att jag känner att jag måste sopa igen så fort jag är klar.

Skaffa en dammsugare med justerbar höjd som klarar av att dammsuga hårda golv. På så sätt går jobbet snabbt och effektivt när du behöver rengöra golven. Jag skulle få ett anständigt vakuum, inget märkvärdigt, det är inte så skrymmande som du bara kan förvara i kabinen hela tiden.

Skaffa en swiffer eller liknande för att plocka upp kvarvarande damm

Vi vet alla att dammsugare inte tar upp allt damm. Precis som kvastar kommer vissa att bli kvar. För en snabb och enkel rengöring rekommenderar jag att skaffa en swiffer eller liknande produkt som fungerar som en torrmopp för att plocka upp damm. Kör din swiffer över golvet med några dagars mellanrum medan du är i kabinen och om du gör allt annat bör dina golv förbli rena. Det är förutom spill från middagsbordet. Att ta av sig skorna hjälper inte det.

Det är därför du fortfarande behöver en vanlig kvast och dammpanna. Åtminstone för de stora grejerna. Och genom att hålla dina golv rena kommer du att kunna gå runt i kabinen bekvämt utan att slita ut golven för snabbt.