9 perfekta platser att campa på i North Carolina

När du har din skåpbil redo och tid att njuta av din nästa roadtrip, sikta in dig på North Carolina. Denna delstat är hem för 41 otroliga statliga parker, dussintals privata campingplatser och naturlig skönhet runt varje hörn. Van camping i North Carolina är ett måste!

Det finns många platser i North Carolina där du kan campa. Carolina Beach State Park och Cape Point Campground är för strandälskare. Curtis Creek och Hanging Rock State Park är idealiska om du gillar att vara utanför nätet. Andra platser erbjuder fiske, båtliv, simning och bergsklättring.

Varje campingplats eller delstatspark har olika aktiviteter som du kan njuta av och erbjuder olika bekvämligheter. Utforska dina alternativ och välj de som är lämpliga för den upplevelse du letar efter. Så låt oss ta en titt på nio perfekta platser att campa på i North Carolina.

Carolina Beach State Park

Carolina Beach State Park är en 761 hektar stor delstatspark som sitter bekvämt längs Cape Fear River. Utspridda över de två slingorna i campingområdet i parken finns 69 primitiva campingplatser och tio campingplatser med tillgång till vatten, el och avlopp.

Varje campingplats har ett picknickbord och grill (eller eldstad). Denna funktion gör familjemiddagar till en absolut nödvändighet. Bara elda upp grillen och laga fisken du fångade på fiskedäcket längs Cape Fear River.

Var och en av de två slingorna har ett badhus, så rinnande vatten och en varm dusch ligger bara några steg från din campingplats. Det finns också en soptipp och tvättomat på plats.

Den kanske bästa aktiviteten för familjen i Carolina Beach State Park är de otroliga 9 miles av platta vandringsleder. Du kan inte avsluta din campingresa utan en familjevandring på Oak Toe och Sand Live Oak Trails.

Varje led tar dig djupt in i North Carolinas djurliv, med den förra ger dig oförglömliga vyer över träsken längs Cape Fear River och den senare tar dig genom de enorma sanddynerna på floden.

Du hittar två offentliga båtramper och uthyrning för både kajaker och paddleboards. Även om du inte kan simma på denna camping, kan du komma ut på vattnet och tillbringa timmar med din familj på fiskedäcket. Stanna till den lokala butiken för att fylla på med fiske- och campingtillbehör.

Campingreservationer för Carolina Beach State Park kan göras här.

Här är karta över campingen.

Pisgah National Forest – Curtis Creek

Curtis Creek Campground i Pisgah National Forest är ett otroligt prisvärt sätt att vara omgiven av naturliga skogar och vilda djur på ditt nästa campingäventyr. Denna camping är hem för tre olika slingor, var och en med 25 unika campingplatser.

Varje slinga är designad för en specifik stil av camping. Om du föredrar att tillbringa natten i din skåpbil finns det en slinga tillägnad husbilar och fordon.

Du kan också välja tältcamping i grässlingan eller i den spridda skogscampingområdet. Det senare alternativet ger lite lugn och ro djupt inne i North Carolina-skogen.

Även om du inte kommer att ha rinnande vatten eller elektricitet under din vistelse, har varje camping på Curtis Creek Campground ett picknickbord och eldstad, samt tillgång till valvtoaletter och dricksvattenpumpar. Detta är den perfekta campingen om du vill ha den där gammaldags campingstilen.

Den östra delen av campingen ligger längs Curtis Creek, vilket ger dig timmar av fiske och simning efter öring direkt. Du kan hoppa på en av de många vandringslederna som går från campingen och få en glimt av North Carolinas alldeles egna vattenfall.

Ju längre du vandrar, desto mer sannolikt är det att du kommer djupt in i vildmarken runt Mackey Mountain. Ta den rätta vägen och du kommer att befinna dig på en vacker naturskön utsikt mer än 600 meter över havet.

  De ärliga för- och nackdelarna med att springa två gånger om dagen

Campingreservationer för Curtis Creek Campground kan göras här.

Här är karta över campingen.

Andra intressanta inlägg

  • 21 tips för att få ut det mesta av din husbilsresa
  • 11 perfekta platser att campa på i White Mountain National Forest
  • Wild Van Campground i PA Wilds – Hammersley Wild Area
  • 9 tips du bör känna till innan du går på camping

Camping Van Hook Glade

Nantahala National Forest är hem för flera campingplatser, men få erbjuder en campingupplevelse som Van Hook Glade Campground. Den främsta höjdpunkten på Van Hook Glade Campground är dess närhet till Cliffside Lake.

Cliffside Lake är där du kommer att tillbringa större delen av din resa på denna campingplats. Du kan enkelt spendera hela dagen på sjön, fiska öring eller till och med bada med familjen. Fiske är också ett alternativ längs de närliggande bäckarna och bäckarna som gränsar till fastigheten.

På över 4000 fot över havet, Van Hook Glade Campground är också en hotspot för lokala vandrare. Bara en kort resa från Cliffside Lake finns en serie vandringsleder som skickar dig djupt in i North Carolina-skogen.

Var och en av de 18 campingplatserna erbjuder en eldstad, picknickbord och till och med parkeringsspår. Alla bekvämligheter finns inom gångavstånd inklusive varma duschar, spoltoaletter, ett badhus och dricksvatten. Du kommer också att uppskatta grillen och tältkuddarna om du väljer att lämna skåpbilen.

Campingreservationer för Van Hook Glade kan göras här.

Hanging Rock State Park

Hanging Rock State Park är det perfekta resmålet om du och din familj är mer av bergstypen. Denna delstatspark på 30 kvadratkilometer erbjuder 73 campingplatser (vissa för husbilar och skåpbilar), men ger dig den primitiva campingkänslan tack vare bristen på anslutningar och soptippar.

Även om du inte kommer att ha tillgång till rinnande vatten eller el, finns ett badhus, dricksvatten och handfat inom gångavstånd.

Denna vackra delstatspark är ett ”måste” för alla familjer som prioriterar vandring och interaktion med naturen. Utspridda i parken finns 15 olika vandringsleder som sträcker sig över mer än 20 miles, med vackra vyer (Cook’s Wall Trail), oförglömliga vattenfall (Indian Creek Trail) och fantastiska hängande stenar (Hanging Rock Trail).

Djupt inne i skogen i denna vackra delstatspark ligger en 12 hektar stor sjö. Du kan hyra roddbåtar och kanoter för att utforska North Carolinas naturliga skönhet och simma för att svalka dig från den varma sommarsolen. Sjön är också hem för ett badhus och toaletter.

Men äventyret går mycket, mycket längre. Erfarna bergsklättrare kan testa sina fysiska gränser genom att korsa 400 fot (120 meter) klipporna på parkområdet. Du kan också packa en mountainbike för varje medlem i familjen och snabbt täcka fler av stigarna.

Campingreservationer för Hanging Rock State Park kan göras här.

Här är karta över campingen.

Pisgah National Park – Davidson River Campground

Pisgah National Park är också hem för Davidson River Campground, en av de större campingplatserna som North Carolina har att erbjuda. Den har en fantastisk 144 skuggiga campingplatser fördelade på åtta olika slingor på plats.

Elanslutning är valfri, men du kommer att ha tillgång till rinnande vatten eftersom varje slinga erbjuder varma duschar och toaletter. Varje campingplats har också ett picknickbord för att njuta av måltider och en lägereldsplats för de långa kvällarna tillbringade med umgänge. Dumpstationer finns tillgängliga.

  Typ av giftiga växter vid camping (hur man identifierar och behandlar)

Davidson River Campground är ett familjevänligt resmål och erbjuder praktiskt taget alla vattenrelaterade aktiviteter du kan tänka dig. Det finns en badplats längs bäcken och floden där du även kan fiska öring eller prova på vattenslang.

Om du har barnen i släptåg, ta dem till Sliding Rock. Denna funktion är en helt naturlig 60-fots ”bergsrutschbana” som skickar dina barn på en spännande tur i 8 fot bergsvatten. Denna rutschkana är en oförglömlig upplevelse som också erbjuder ett observationsdäck när det är dags att torka av.

Denna camping är en grogrund för alla som tycker om promenader och natur. Utforska den 20 km långa Art Loeb Trail på cykel eller till fots för att ta dig längre och längre bort från civilisationen. Om du vill ha lite mer äventyr, ta leden till Looking Glass Falls, ett spektakulärt vattenfall.

Campingreservationer för Davidson River Campground kan göras här.

Här är karta över campingen.

Cliffs of the Neuse State Park

Cliffs of the Neuse State Park ett absolut måste om du är sugen på ett äventyr. Även om du är lite liten på endast 12 campingplatser (med eluttag), har du full tillgång till färskvatten och en soptipp på plats.

Denna campingplats skulle inte vara värt resan om du inte tog dig tid att utforska stigarna. Många av dessa vandringsleder gränsar till klippan, med otrolig utsikt över den brusande floden nedanför. Du kommer också på nära håll med olika trädslag som ekar och kornel.

Vattendragen på denna campingplats är verkligen huvudattraktionen. De intilliggande bäckarna och floderna är idealiska för fiske av bas och havskatt. Du kan enkelt spendera timmar på att prova nya och äventyrliga fiskeplatser.

Denna delstatspark har också en imponerande 11 hektar stor konstgjord sjö. Du kan testa din atletiska förmåga på dykplattformen, hyra en båt för att koppla av på vattnet eller helt enkelt ligga på stranden för att jämna ut din solbränna. Eller så kan du ta ett dopp och sedan duscha i badhuset.

Campingreservationer för Cliffs of the Neuse State Park kan göras här.

Här är karta över campingen.

Jones Lake State Park

Jones Lake State Park erbjuder en pittoresk liten campingplats med 20 trädbevuxna campingplatser, sex för husbilar med el-, vatten- och avloppsanslutningar. Du kommer också att ha tillgång till ett familjepicnickbord och grill. Inom gångavstånd finns dricksvatten och ett badhus för dagliga duschar.

Denna 2 000+ hektar stora delstatspark är din destination om du är ivrig att fly från samhällets snabba takt. Sträck på benen på en av de 6 miles av vandringsleder som leder dig runt den vackra 224 hektar stora Jones Lake.

Äventyr genom det sumpiga området och få en glimt av sjöutsikten. Eller tillbringa till och med din tid med att utforska träden i North Carolinas vildmark på din vandring för att upptäcka vacker spansk mossa.

Om du är mer av en vattenmänniska, är Jones Lake där du kommer att tillbringa större delen av din tid. Du kan hyra en kanot eller trampbåt eller till och med ta din egen tio hästkrafter båt ut på vattnet. På stranden kan du bada, sola och sedan duscha i badhuset.

Eftersom parken erbjuder ett omfattande picknickområde med 50 bord, Jones Lake State Park är ett bra ställe att samla vänner och familj för en stor campinggrupp. Det finns inget bättre sätt att tillbringa sommaren än vid sjön, bada, fiska och vandra.

Campingreservationer för Jones Lake State Park kan göras här.

  Är golfbilar tillåtna i nationalparker? (ta reda på det här)

Här är parkkarta.

Stone Mountain State Park

Stone Mountain State Park är en av de större campingplatserna i North Carolina och erbjuder en riktigt upplevelse för äventyraren i din familj. Det finns idag 90 campingplatser fördelade på tre slingor, var och en inom gångavstånd från varma duschar, badhus och dricksvatten.

Din plats kommer att innehålla ett picknickbord, en tältdyna för en bekvämare vila när du lämnar skåpbilen och en grill för att tillaga fisk som du fångade på piren. Du kan också ha tillgång till el- och vattenanslutningar, samt en soptipp.

Det skulle vara galet att komma hela vägen till Stone Mountain State Park och stanna i din skåpbil hela tiden. Gå till valfri plats längs den 20 mil långa bäcken för att fånga en mängd olika öringar som regnbåge och brun. Eller bege dig till fiskebryggan längs floden och pröva lyckan där.

Stone Mountain är mittpunkten i denna delstatspark. Ta på dig vandringskängorna och följ en av de lokala lederna. Även bara en mils promenad kommer att leda dig till några av de mest spektakulära lokala vattenfallen (Middle/Lower Falls Trail) och en utsikt över det avlägsna berget (Cedar Rock Trail).

Erfarna bergsklättrare är absolut välkomna att bestiga klipporna på sidan av Stone Mountain. Du måste ta med egen utrustning.

Campingreservationer för Stone Mountain State Park kan göras här.

Här är karta över campingen.

Camping Cape Point

  • Hemsida: Camping Cape Point
  • Adress: 46700 Old Lighthouse Road, Buxton, NC 27920
  • GPS: 35,2356, -75,5343

Du behöver inte hyra ett hem på Outer Banks of North Carolina för att uppleva den vackra kustlinjen i North Carolina. Det beror på att Cape Point Campground ligger i Cape Hatteras National Seashore.


Inget slår camping på stranden bland sanddynerna på Outer Banks. Medan du är på campingen (och när du drar iväg från din skåpbil), få ​​en glimt av några av södra USAs flyttfåglar och däggdjur.

Stranden ligger en kort promenad bort, så ta med surfbräda och fiskespö och gör dig redo för en hel dag på vattnet. Eller så kanske du föredrar att bada på stranden. Du kan också bli aktiv på en kort promenad genom Buxton Woods för att se skogen nära stranden.

Men du kan inte åka till Cape Hatteras utan att besöka fyren. En kort promenad norr om campingen ligger Cape Hatteras fyr på 60 fot. Genom att köpa en biljett i förväg kan du klättra upp för trappan till toppen och få otrolig utsikt över Atlanten och OBX.

Campingen är hur enkel som helst när det kommer till faciliteter och bekvämligheter. Det finns inga elanslutningar, även om du anländer i en skåpbil eller husbil. Den goda nyheten är att det finns fyra badrum på plats, samt duschmöjligheter.

Campingen har grillplatser och picknickbord att sitta vid för en familjemåltid. En annan stor fördel är att du till och med kan ta med dig dina fyrbenta vänner, eftersom husdjur är tillåtna på campingen.

Campingreservationer för Cape Point Camping kan göras här.

Slutsats

Det finns ingen brist på campingplatser och skogar i North Carolina som är idealiska för husbilar. Vissa erbjuder vandringsmöjligheter och skickar dig djupt in i skogen, medan andra fokuserar på vattenaktiviteter som fiske, simning och båtliv.

Oavsett vad din familj gillar att göra eller vilket äventyr du letar efter, det finns minst en campingplats för det. Se bara till att din camping tillåter parkering för husbilar eller skåpbilar. Anslutning till vatten, el och avlopp är att föredra, men inte obligatoriskt.

Se till att boka så snart som möjligt för att säkerställa en campingplats som passar ditt schema.