9 bästa paramotorer för nybörjare som är billiga och pålitliga

Om du är nybörjare när det kommer till paramotorer är det förståeligt att du inte vet var du ska börja när du köper en paramotor. Det finns många paramotorer där ute och de flesta tillverkare kommer att säga att de har de bästa.

Här är 9 paramotorer som är bra startmotorer:

 1. Nitro 200
 2. Miniplan Top 80
 3. Parajet Zenith
 4. Mavericken
 5. Volution 3
 6. Falco
 7. Scout en
 8. Scout NXT Adventure
 9. Vittorazi Moster 185*

Om du vill ha en paramotor som är billig och pålitlig, rådfråga din tränare – om du har en. De flesta paramotoriska utbildningsakademier vill att deras elever ska vara säkra, så de kommer alltid att föreslå den bästa startmotorn.

De har också mycket erfarenhet av att välja den bästa och mest pålitliga motorn för sig själva. De vet vad de pratar om.

Men om du inte har en tränare, här är några av de mest populära motorerna. Det finns olika modeller och uppgraderingar beroende på vilket märke det är.

Nu pekar många på den här listan och höjer på ögonbrynen över att ingen av dessa används. Paramotoring är en extremsport som också är väldigt dyr, och det är verkligen ingen bra idé att komma igång med en budget. Med det sagt, du kan hitta massor av begagnade paramotorer som är i bra skick, men var verkligen försiktig med var du litar på. Du kanske får en riktigt gammal utrustning som du kommer att sätta livet på spel med.

Nitro 200

Det här är en jättebra motor! Super pålitlig. Denna motor är mycket lätt. Det handlar om 55 lbs med bränsle inuti. (utan bränsle handlar det om 42-45 lbs.) Välskött, denna motor kan hålla ungefär 175 timmar utan hicka. Detta garanterar inte att din motor kommer att hålla så länge, men det är möjligt.

Nitro 200 har en viktgräns på ca 230 lbs. Även om det förmodligen skulle kunna hålla mer än så, kommer kvaliteten på ditt flyg att sjunka om du åker tyngre.

Denna motor är en bra startmotor eftersom den inte bara är lätt, utan den har också bra dragkraft; beroende på modell, alltså.

Notera: Varje ny motor kommer att kosta runt $7 000–9 000 USD. Vingarna kostar runt $3000-$4000 ny.

Olika modeller av Nitro 200

Nya Nitro 200

 • Kosta (Ny): $6 795
 • Sticka: 165 lb
 • Motorvikt: 25 lb
 • Total maskinvikt: 42 lb

Nitro 200 ”Delta” magnesiumchassi

”Delta” har liknande egenskaper som Nya Nitro med bara några få justeringar och funktioner. Den är fortfarande lätt, men materialen som används för att bygga den är bara lite annorlunda.

Något att komma ihåg är att flygplanet du köper måste vara anpassat till ditt vikt höjd, och din nivå av styrka. Om du är en stor man behöver du något med lite mer kraft.

Om du är en mindre person behöver du något lättare med en mild dragkraft. Även om dessa modeller är fantastiska modeller, kommer allt att bero på vad du kan hantera.

”Denna magnesiumram är styvare och starkare än aluminium av flygplanskvalitet, samtidigt som den är utformad för att möta den budgetinriktade piloten som fortfarande åtnjuter en pålitlig maskin med högt effekt/viktförhållande som är både estetisk och ergonomisk. ”

AdventureToyStore.com

 • Kostnad (Ny): $7150-$8050
 • Motorvikt: 44-47 lbs
 • (Andra mått är ungefär samma som New Nitro)
  Varför har luftballonger ett hål på toppen?

Nitro 200 Titanium ”Race V2” chassi

Detta kommer att se ganska likt ”Delta”. Det kommer att ske några förändringar i vikt och kostnad, men det är relativt detsamma. Det är viktigt att ta hänsyn till skillnaden i motorvikt.

Kom ihåg att vikt är viktigt eftersom vissa människor är starkare än andra och mer vältränade. Förhållandet för din vikt och styrka bör kunna hantera vilken paramotor du än hanterar.

Vid landning blir det svårt att hålla fotfästet om din motor är för tung.

 • Kosta (Ny): $7945-$8745
 • Motorvikt: 42-45,5 lbs
 • (Andra mått är ungefär samma som New Nitro)

”…[has]…formade motormonteringsstänger för bättre komfort och mindre vibrationsöverföring, bättre geometri, starkare och enklare montering av svingarmsstängerna och ökade propellersäkerhetsmarginaler.”

AdventureToyStore.com

Miniplan Top 80

Denna motor är väldigt lätt vilket betyder att den är bra för dem som inte kan bära så mycket. Att gå runt med den på ryggen är lätt och gör det ganska lätt att ta sig.

Notera: Om en begagnad motor säljs för mindre än halva marknadspriset tappar du förmodligen en del kvalitet. Köp inte en vinge för mindre än $1500 eller en motor för mindre än $4000.

 • Kosta (Ny): cirka $5200
 • Motorvikt: 39,5 lbs
 • Sticka: 128 lbs

Miniplane Top 80 är en ganska pålitlig modell. Det kommer att hålla länge med rätt underhåll. Det är en relativt populär modell för sin låga vibration och bränsleeffektivitet. Dess delar är också lättillgängliga.

Parajet Zenith

Det fina med Zenith är att den är väldigt transportabel. Den är mycket lättare än Volution 3 och har en hel CNC-bearbetad ram.

Det finns inga handgjorda delar på Zenith. Allt görs av en maskin som är bra eftersom den garanterar säkerhet och precision.

 • Kosta (Ny): 4 575,00 USD – 9 300,0 USD
 • Bränslekapacitet: 12,5 L (3-3,5 timmar)

Du kan demontera den precis tillräckligt för att passa in i din bil, eller så kan du demontera den helt utan att använda några verktyg.

Det som är bra med det är att när du reser kan du fördela det i flera resväskor för att passa flygplanets resespecifikationer. Så det är bra för resor.

Ett exempel på dessa fantastiska funktioner är om du skulle böja eller bryta några bitar, (så länge du har en reserv) kan du enkelt byta ut dem på fältet eftersom det inte behövs några verktyg

Mavericken

Monteringen för denna paramotor är enkel. Ramen är väldigt styv och tuff trots att den är lite tunnare än du brukar se.

Ramen är gjord av titan som ser riktigt bra ut. Notera att tillverkaren säger att denna modell är för de på mellannivå.

Men det är här i den här listan på grund av hur fantastisk modell det är. Du har också valet av en motor som ändrar om den är mellanliggande eller inte.

 • Kosta (Ny): 8 125 $
 • Bränslekapacitet: 10 L (2-2,5 timmar)
 • Motorvikt: 54 lbs

Det är viktigt att ta hänsyn till de många olika märkena och modellerna av paramotorer när du gör ditt val. Alla paramotorer som har nämnts säljs inte bara av sina tillverkare utan säljs även begagnade.

  Är det svårt att bygga en timmerstuga själv?

Det är bra att överväga att köpa begagnat eftersom paramotorn redan är inkörd och kommer att vara lättare att lära sig för en nybörjare. Det är bara värt att köpa en ny om du är en erfaren pilot.

Notera: Maverick är en av de högsta kvalitativa paramotorerna du kan köpa och den flyger som en dröm.

För aktuellt pris på Maverick Paramotor klicka här.

The Volution 3

Den här är riktigt stark, så tänk på det när du letar efter en paramotor att köpa. Det är en bra nybörjare på grund av detta eftersom den kan hantera många stora effekter.

 • Kosta (Ny): $4,328
 • Bränslekapacitet: 14 L (3-3,5 timmar)
 • Motorvikt: 66 lbs

Det är inte så lätt så det kan vara ett problem. Vissa säger dock att det är bra att börja med en motor som är tyngre för att få styrka i benen. Du kommer att upptäcka att när du byter motor är du mer kapabel att flyga än tidigare eftersom motorn inte är lika tung.

För aktuellt pris och tillgänglighet av Volution 3 klicka här.

Falco

Falco är unik från de andra eftersom den har hjul. Det finns även möjlighet att där ha två platser istället för en. Falco är en trike, och även om den är dyr, $3 150 är det värt att köpa.

Du kanske tycker att det är svårare att flyga med två personer snarare än en, men det här är ett bra alternativ om du inte har något emot att flyga med en annan person – eller om du vill åka upp med någon.

Det kan vara ett bra nybörjaralternativ, särskilt för dem som är nervösa över att flyga för första gången i en paramotor. Du kanske inte vill ha den här modellen om du vill ha den där löpupplevelsen, där dina fötter graciöst lyfts från marken.

Fördelen med denna speciella modell är att du inte behöver springa för att lyfta. Vissa människor föredrar att inte ha något fastspänt på ryggen medan de springer. Falco är bra för de individer som vill åka iväg utan vikt. Det är mer avkopplande och mycket mindre stressigt.

Många människor älskar verkligen en trike, och jag vet att jag föredrar den. Det gör övergången från mark till himmel mycket lättare för din kropp.

För aktuellt pris på Parajet Falco klicka här.

Scout en

Scouten har bra feedback från segelflygplanet, bra ergonomi, en balanserad design och din flygprogression är snabbare. Det håller länge och du kan även göra uppgraderingar senare om du vill.

 • Kosta: $3 750
 • Bränslekapacitet: 12-18 L

”Jag måste säga att det var som en drog att flyga. Jag flög den bara en gång men kunde inte sluta tänka på den, och det kändes bara RÄTT. Det känns så nära att flyga som jag någonsin skulle förvänta mig av en motor. Väldigt väldigt trevligt.”

Scoutkund

Scout One har hybridstänger. Hybridstänger är perfekta för freestyle, acro och termo. Många säger att känslan av att flyga är så nära att flyga som man kan komma.

  Gör ATV-fälgar någon skillnad under körningen?

Jag har sett en kille åka cross country i en av dessa och det gick jättebra. Han red hela dagen och stannade bara för gas och mat. Han blev ganska trött efter att ha träffat lite turbulens, men några mindre paramotorer skulle inte ha kunnat hantera en sådan resa. Om du väljer scouten för din första paramotor kommer du inte att bli besviken.

Denna modell har också ett stort urval av motorer som kan placeras på den. Detta är dina motorval för denna:

 • Vittorazi Moster Plus (som nämnts lite tidigare i mer detalj)
 • Atom 80
 • Polini 250
 • Corsair Blackbull 235

För en närmare titt och för att se aktuellt pris på Scout One Paramotor klicka här.

Scout NXT Adventure

Denna modell är en uppgradering till Scout One. Ramen är perfekt vertikal så att du är bekväm innan du lyfter. När du väl tar av, stannar ramen i en tillbakalutad vinkel för komfort.

 • Kosta: $4 850
 • Bränslekapacitet: 19 L

Att välja en nybörjarparamotor handlar om dina preferenser. De flesta paramotorer är väldigt lika i hur de fungerar med små förändringar för komfort, hastighet, vikt etc.

Allt handlar om vad du kan hantera och vad du letar efter.

Denna modell är lätt att komma in i och att ta sig ur. Huvudremmen på sittbrädan glider genom en bygel så att sitsen kan fällas ner hela vägen. Sittbrädan följer dig när du lyfter på knäna för att komma in och ut.

Vikten för denna modell har flyttats till midjan snarare än på axelnivå. Detta gör att ryggsäcken känns lättare.

På grund av viktfördelningen kan du springa snabbare. Du kan springa snabbare och komma upp i himlen snabbare.

Du kan hitta Scout NXT Paramotor här.

Vittorazi Moster 185

Detta är endast en motor, men många av paramotorerna har möjlighet att ha denna motor installerad på den. Jag vet att den här inte är en paramotor som står på egen hand, men eftersom den används på många modeller har jag tagit mig en stund att förklara det.

Om du vill åka med stil är den här modellen gjord för att vara tystare och tillverkad så att främmande föremål inte kan komma in och förstöra motorn. Det är en säkerhetsfunktion för dig och det är också en funktion som ökar livslängden på din paramotor.

Notera: När du köper en begagnad motor måste du vara försiktig med hur lågt du kommer att gå för att köpa. Du vill inte köpa en motor som har gått ner mer än halva priset.

En unik egenskap för Vittorazi är konstruktionen av propellern. På grund av hur den är byggd snurrar den mycket snabbare än din genomsnittliga propeller. Formen är det som gör att propellern kan röra sig i högre hastighet.

Den här modellen är slät, ren och bara snygg. Den går bra och är ett eftertraktat val för en motor.