8 sätt att tjäna pengar medan du njuter av utomhus

Det är lätt att förstå varför resor tilltalar så många människor. Vissa gillar att utforska nya platser och upptäcka främmande kulturer, medan andra bestämmer sig för att åka utomlands för att koppla av i en annan miljö. Men oavsett orsak måste du inse att resa inte är det billigaste sättet att spendera din tid.

Som tur är ska du inte behöva spara under långa år för att ha råd med din drömresa. Istället kan du förvandla det till en möjlighet att tjäna extra pengar.

Om du inte planerar att tjäna en förmögenhet utomlands, kan du plocka upp lite sidomys för att täcka dina resekostnader. Men om du vill gå all in, bygga ett onlineföretag, bli en digital nomad, driva en reseblogg eller bli en influencer på sociala medier är bra sätt att tjäna pengar när du reser.

Det bästa är att du kan komma igång med något av dessa alternativ utan att sluta ditt dagliga jobb. Nedan hittar du mer information om vart och ett av dessa yrken.

Bygg ett onlineföretag

Att bygga ett onlineföretag är vägen att gå om du vill tjäna en heltidsinkomst när du reser. Du kan starta en e-handelsbutik, skicka produkter från avlägsna platser, erbjuda konsulttjänster eller till och med skapa en SaaS-produkt.

Det bästa med online-verksamhet är att du inte är bunden till en plats. Om du har en bärbar dator och en internetanslutning kan du arbeta var som helst i världen.

Du kanske vill lära dig att driva ett onlineföretag. Som tur är behöver du inte sikta på en examen om du saknar resurser – en Udemy rabattkod kan hjälpa dig att spara pengar när du köper relevanta kurser online.

  Behöver jag vara tyst när jag fiskar? Kommer min röst att skrämma bort fisken?

Arbeta som frilansare eller entreprenör

Ett av de enklaste sätten att tjäna pengar när du reser är genom frilansarbete. Du kan hitta många online frilansplattformar som Upwork och Fiverr, där du kan erbjuda dina tjänster inom flera områden, inklusive webbutveckling, marknadsföring i sociala medier, innehållsskrivning, grafisk design, datainmatning och mer.

Som frilansare har du friheten att välja typ av arbete, vilka kunder du vill arbeta med och hur många timmar du kan lägga på att arbeta. Du kan ha gott om tid att resa så mycket som möjligt samtidigt som du tjänar bra.

Bli en digital nomad

En digital nomad använder teknik för att försörja sig medan han arbetar på distans. Detta innebär vanligtvis att vara platsoberoende och använda internet för att tjäna en inkomst. Det finns många sätt att tjäna pengar som digital nomad, som att frilansa, driva ett onlineföretag eller arbeta som distansanställd.

Det bästa med att vara en digital nomad är att du kan arbeta var som helst i världen. Du kan resa till så många platser som möjligt och ändå försörja dig. Om du vill bli en digital nomad är det bästa sättet att komma igång att hitta distansarbete. När du har en stadig inkomst kan du börja planera dina resor och boka dina biljetter.

Börja reseblogga eller vlogga

Om du älskar att resa och har den karisma och personlighet som krävs bör du överväga att bli resebloggare eller vloggare. I sociala mediers tidsålder finns det många möjligheter att tjäna pengar på din blogg eller kanal.

Ett sätt är genom annonsering och sponsring från företag som vill marknadsföra sina produkter på din plattform. Du kan också sälja digitala produkter som e-böcker och kurser eller fysiska varor som t-shirts och hattar med din logotyp.

  6 ställen att få en tur i luftballong i Seattle och däröver

Himlen är gränsen när du tjänar pengar med en reseblogg eller YouTube-kanal – allt du behöver är kreativitet och engagemang!

Lära ut engelska

Engelska språket är en efterfrågad färdighet över hela världen, och det finns många möjligheter för engelsktalande att få betalt genom att lära andra som vill lära sig det.

Du kan börja med onlinehandledning, som du kan göra var som helst i världen med tillgång till internet. Du kan också titta på lärartjänster vid skolor eller språkinstitut i ditt destinationsland. Dessa kräver vanligtvis lärarexamen, men lönen och förmånerna kan vara utmärkta.
Arbeta säsongsjobb
Säsongsjobb är ett bra sätt att tjäna pengar på när du reser. Det finns alltid en efterfrågan på säsongsarbetare under turistsäsonger på semesterorter, hotell och nöjesparker. Du kan också hitta många möjligheter till jordbruksarbete under skördetider i olika delar av världen.

Den största fördelen med att arbeta säsongsjobb är att du upplever kulturen på egen hand, och du får vanligtvis gratis boende som en del av ditt anställningspaket. Så om du tål långa timmar och hårt arbete kan detta vara det perfekta alternativet.

Arbeta på ett kryssningsfartyg

Att arbeta på ett kryssningsfartyg är ett av de bästa alternativen om du vill resa och få betalt för det. Du kan hitta anställning i många positioner, inklusive servitörer, bartender, hushållning, underhållare, fitnessinstruktörer, etc.

Jobb av det här slaget kräver viss erfarenhet eller kvalifikationer, men lönen är vanligtvis bra. Och naturligtvis får du bo på ett kryssningsfartyg gratis när du reser till olika delar av världen!

Sälj dina foton online

Att sälja bilder är kanske inte det mest lukrativa alternativet – åtminstone inte till att börja med – men om du vill tjäna lite extra pengar på sidan när du reser kan du sälja dina bilder på plattformar som Shutterstock, iStockPhoto och Getty Images.

  Kan du zippa när du är gravid?

Självklart behöver du en högkvalitativ kamera för att komma igång med detta. Men om du redan är fotograf eller älskar att fotografera när du reser, så finns det ingen anledning till varför du inte ska försöka tjäna lite pengar på din hobby!

Slutgiltiga tankar

Det finns många sätt att tjäna pengar på när du reser. Oavsett om du vill arbeta på ett kryssningsfartyg, bli en digital nomad eller starta din reseblogg så finns det ett alternativ för dig.

I slutändan beror allt på vad du letar efter! Vissa av idéerna ovan kan vara lönsamma, medan andra kanske bara täcker dina resekostnader. Se bara till att undersöka i förväg för att veta vad du kan förvänta dig och hur mycket pengar du realistiskt kan tjäna.