8 enkla sätt att ta bort dubbelsidig tejp från väggar

För veckor eller månader sedan bestämde du dig för att använda dubbelhäftande tejp. Det var fantastiskt, och det tjänade sitt syfte väl på din vägg, men du har nu bestämt dig för att du vill bli av med tejpen. Så, hur tar man bort dubbelhäftande tejp från väggar?

Det enklaste sättet att ta bort dubbelhäftande tejp från väggar är att använda värme för att minska dess vidhäftningsförmåga. Men att använda förpackningstejp, ett rakblad eller en ätpinne fungerar också. Förutom det kan du köpa limborttagningsmedel, vaselin eller skapa en vinägerlösning.

I den här artikeln kommer du att lära dig hur du tar bort dubbelhäftande tejp från väggar med:

  • Mjukpapper och plattjärn
  • Hårtork
  • Förpackningstejp
  • Rakblad
  • Matpinne
  • Limborttagningsmedel
  • Vinägerblandning
  • vaselin

Dessutom kommer du att förstå hur man tar bort limrester som har fastnat på en vägg.

1. Använd vävnad och plattjärn

Att ta bort dubbelsidig tejp från en vägg med mjukpapper och plattjärn, börja med att samla ihop ditt material. Ta sedan fyra lager vävnad och placera den ovanpå tejpen.

Håll vävnaden stadigt i ett hörn med vänster hand och sträck ut handen mot strykjärnet med höger hand. När du har plattjärnet till hands, stryk helt enkelt vävnaden ovanpå tejpen.

Observera att strykjärnet måste vara varmt när du gör detta. Var dessutom noga med att inte skålla dig med värmen.

Här är en snabb YouTube-guide från Md. Mridul Kabiraz om hur du tar bort dubbelhäftande tejp med vävnad och plattjärn:

2. Använd en hårtork

Att använda en hårtork för att ta bort dubbelhäftande tejp från väggar följer samma princip som strykjärn och mjukpapper. Genom att tillföra värme till limmet bryter du ner molekylerna som gjorde att det kunde binda och fastna i första hand.

För att använda hårtorken för att dra av dubbelhäftande tejp från en yta, anslut den helt enkelt och sikta och skjut mot tejpen. Du måste värma tejpen i minst två minuter innan du försöker dra av den.

Se även  De 15 bästa toalettmärkena: Vet vem du kan lita på

Ett bra exempel på borttagning av dubbelsidig tejp med en hårtork är från Wicky Vibes på YouTube:

3. Använd förpackningstejp

Om du råkar ha massor av tejptyper liggandes, rota igenom dina tillhörigheter efter en förpackningstejp. Som du kanske redan vet är de ganska mångsidiga.

Det visar sig också att de kan användas för att ta bort dubbelhäftande tejp från väggar. För att ta bort dubbelhäftande tejp från en vägg med förpackningstejp behöver du helt enkelt klistra fast förpackningstejpen ovanpå den dubbelhäftande tejpen och sedan dra av den.

Gör denna process upprepade gånger tills tejpen är helt borta.

För en bättre bild av hur det går till, kolla in Ed Mehrs tydliga YouTube-klipp här:

4. Använd ett rakblad

Om du inte är alltför orolig för att skada din färg eller tapeter, kan du använda ett rakblad för att ta bort dubbelhäftande tejp från väggar. För att göra detta, skrapa bara tejpen med ett rakblad. Du kan använda ett kreditkort eller något annat platt föremål som ett alternativ.

5. Använd en ätpinne

Vill du ha ett skonsammare sätt att ta bort dubbelhäftande tejp från väggar kan du använda en ätpinne istället. Denna metod kommer dock att kräva mycket tålamod och tid.

För att dra av dubbelhäftande tejp med en ätpinne måste du sakta och försiktigt styra bort tejpen från väggen med hjälp av ätpinnen.

För en bättre illustration av denna metod, titta på Jann på YouTube:

6. Använd en adhesive remover

En av de enklaste metoderna för att ta bort dubbelhäftande tejp på väggar är att använda en limborttagningsmedel. Den enda haken är att du kommer att spendera på att ta bort tejpen och kanske till och med väntar på leverans om du väljer att beställa den.

Goo Gone Goo & Adhesive Remover från Amazon är en av de mest välkända effektiva limborttagningarna på marknaden. Den kan ta bort allt som fastnar var som helst, och den kommer med instruktioner om hur man använder den.

Se även  Varför fortsätter jag att lukta nagellack när det inte finns något

7. Använd en vinägerblandning

Vinäger är känt som ett bra lösningsmedel, så du kan använda det för att hjälpa dig att ta bort dubbelhäftande tejp från väggar också. För att göra detta, blanda vinäger med lika delar varmt vatten och placera den på en sprayflaska.

Spraya sedan blandningen på tejpen ett par gånger och låt den sitta i några minuter. När det är gjort, försök att dra bort tejpen. Fortsätt att upprepa processen tills tejpen lossnar helt.

8. Använd vaselin

En annan välkänd produkt för att ta bort klibbiga saker är WD-40. Det är ett avfettningsmedel som kommer att göra underverk när du tar bort både dubbelhäftande tejp och dess rester. Om du är osäker på var du kan köpa den lokalt kan du beställa WD-40 Rengöring & Avfettningsmedel på Amazon.

Men om du inte vill köpa det alls och du råkar ha vaselin till hands kan du använda det som ett substitut. Att använda vaselin kommer att kräva mycket tålamod eftersom det är mer lämpat att ta bort tejprester snarare än den dubbelsidiga tejpen i sig.

För att dra av dubbelhäftande tejp med antingen WD-40 eller vaselin, applicera ämnet på tejpen och låt det sitta en stund. Dra sedan av tejpen. Upprepa applikationen och dra av processen tills tejpen är borta.

Hur man tar bort limrester från väggar

Naturligtvis, efter att du har tagit bort den dubbelsidiga tejpen från väggar, finns det en chans att du kommer att sitta kvar med tejprester. Så ditt nästa steg är att undra hur man tar bort limrester från väggar.

För att ta bort limrester från väggar kan du använda en diskmedel och varmvattenlösning. Kombinationen av dessa två är bra för att ta bort klibbigheten kvar på väggarna. Alternativt kan du använda någon av föremålen ovan, såsom limborttagningsmedel, förpackningstejp och hårtork.

Se även  Vatten kommer inte ut ur duschhuvudet på rätt sätt (orsaker och åtgärdar)

På samma sätt kan du titta på den här YouTube-guiden från EHow, som visar dig ett skonsamt sätt att ta bort tejprester från väggar utan att skada väggen:

Å andra sidan, om du inte är alltför orolig för att ha klumpiga fläckar på dina väggar, kan du helt enkelt måla över resterna. När du målar resterna från den dubbelsidiga tejpen blir den inte klibbig längre.

Men när du väljer det alternativet får du en något ojämn vägg.

Du kanske också gillar: Hur man Ta bort tejprester från metall.

Det bästa sättet att ta bort dubbelsidig tejp från väggar

Det bästa sättet att ta bort dubbelhäftande tejp från väggar är ett som passar dina behov och preferenser. Det ska vara möjligt och inte orsaka dig ångest eller frustration. På samma sätt bör de material som behövs för att ta bort tejpen vara tillgängliga för dig.

Om du är okej med att skrapa dina väggar och eventuellt skada dess tapeter eller färg, kan du ta bort tejpen med ett rakblad eller bara dra av den med kraft.

Men om du försöker att inte skada dina väggar när du tar bort tejpen, kan du använda de skonsammare sätten att skala av dubbelhäftande tejp. Du kan välja att spraya väggen med olika lösningar och använda ett strykjärn, förpackningstejp eller en ätpinne.

Slutgiltiga tankar

Det bekvämaste sättet att ta bort dubbelhäftande tejp från väggar är att använda värme för att minska tejpens vidhäftningsförmåga. Men du kan också använda förpackningstejp, rakblad, ätpinnar och adhesivborttagningsmedel.

När du tar bort dubbelhäftande tejp från dina väggar eller bestämmer vilken metod du ska använda, överväg hur mycket skada du är villig att utstå på dina väggar. Vissa av dessa metoder kommer inte att orsaka några skador på din vägg, medan andra kan skrapa bort färgen eller tapeten.

Lämna en kommentar