7 utmärkta isfiskeslädar

När du ska ha med dig dina nödvändigheter på en isfisketur gör en släde det mycket enklare. Du är själv ute efter en isfiskesläde. Du föredrar om släden är lätt, har en bra dragkapacitet och inte bryter banken. Vilka isfiske-slädar ska du titta på?

Här är 7 fantastiska isfiske-slädar att ta del av:

  • Shappell Jet Isfiskesläde
  • Pelican NOMAD 40
  • Shappell Camo Isfiskesläde + överdrag
  • Flexibel Flyer Winter Trek Pull Sled
  • Frabill Universal Shelter Dragkrok
  • Shappell JSR Jet Sled Jr.
  • Beavertail Sport Sled

Även om var och en av ovanstående 7 isfiskeslädar är ett utmärkt alternativ i sig, behöver du bara en. Framöver hjälper vi dig att välja din idealiska isfiskesläde genom att diskutera specifikationer, material, viktkapacitet och pris. Du vill inte missa det!

7 av de bästa isfiskeslädarna

Shappell Jet Isfiskesläde

Startar vår lista är vår mest rekommenderade isfiske släde, den Shappell Jet. Vi har flera Shappell isfiskeslädar på den här listan, och det beror på att märket är känt för sina högkvalitativa slädar.

Jet väger 12 pund och mäter 54 tum lång och 10 tum bred och 25,5 tum hög. Tillverkad i USA (särskilt i Michigan), har Jet en bas av polyeten med ultrahög molekylvikt eller UHMWPE.

UHMWPE är älskad för sin styrka (upp till 40 procent starkare än det redan mycket tåliga Aramid-garnet) och dess slitstyrka (som är 15 gånger bättre än till och med kolstål). Det är osannolikt att materialet spricker, vilket är precis vad du letar efter i en isfiskesläde.

Löpare är ingjutna i botten av Jet för att öka dess stabilitet på snöiga och isiga ytor. Dessa löpare ger även denna isfiskesläde ännu större styrka så att du kan lita på Jet för alla dina vardagliga isfiskebehov.

Shappell rekommenderar att Jet i första hand används för isfiske, men den är också praktisk för att bära foder, fällor, ved och stort jagat vilt som rådjur. Användare har sagt att den är transportabel på sand, men vi rekommenderar att du håller dig till is och snö.

Pelican NOMAD 40

För under $50, den Pelican NOMAD 40 är en utmärkt isfiskesläde. Släden mäter 40 tum gånger 22,5 tum gånger 7 tum.

  Vad är en flugfiskeledare?

Dess högdensitetspolyeten- eller HDPE-konstruktion ger NOMAD 40 tillräckligt med styvhet för att släden ska hålla uppe, men inte så mycket att den är oflexibel. HDPE är vanligtvis UV-beständigt så din isfiskesläde bör behålla sin svarta färg under många säsonger framöver.

Den högsta tillåtna viktkapaciteten för NOMAD 40 är 90 pund. Även om du inte reser lätt när du isfiskar, ska du inte behöva lämna något av dina nödvändigheter hemma med en så generös viktkapacitet.

Väggarna på denna isfiskesläde är högre än genomsnittet för att förhindra att dina föremål välter när du väl har laddat dem. Pelican säger till och med att NOMAD 40 är en lämplig släde för att dra barnen runt på gården eller i den lokala parken p.g.a. de där säkra höga sidorna.

Spårskenorna är ingjutna för att hålla dina framsteg raka. När allt kommer omkring, när du släpar med din utrustning för isfiske, är det sista du vill göra att oroa dig för att släden flyttar av spåret.

I den kanadensiskt producerade isfiskesläden NOMAD 40 ingår ett sidolep avsett för lastfästen.

Shappell Camo Isfiskesläde + överdrag

Vi berättade för dig att du skulle se ett gäng Shappell isfiske-slädar på den här listan. Nästa är deras camo isfiske slädesom du kan få tag på för mindre än $100.

Shappell camo isfiske släden är 54 tum lång, 25 tum bred och 10 tum lång. Den har en bas av polyeten, vilket skiljer den från den jet-isfiskesläde vi startade vår lista med.

Polyeten är inte riktigt HDPE, men det är nära. Din camo-isfiskesläde bör inte bli trasig om du stöter på den i ett träd eller en sten. Den gjutna löparen under släden ger den styrka och lätt att transportera.

Det realistiska kamomönstret genomgående kanske inte kommer till stor nytta för isfiske, men om du bär på jagat vilt kommer du att uppskatta mönstret så mycket mer.

Vår favoritdel av denna Shappell isfiskesläde är att den innehåller ett skydd. Omslaget är 25 tum brett och 54 tum långt och har 600 denier polyester. Shappell rekommenderar att du använder skyddet för att skydda din utrustning från snö, slask och regn.

  Hur fungerar parasails?

Flexibel Flyer Winter Trek Pull Sled

Du växte förmodligen upp med en Flexible Flyer-släde eller två. Du litar på varumärket för tillförlitlighet, så varför inte prova deras Winter Trek dragsläde för dina lastbehov för isfiske? Denna släde är en Amazon’s Choice-produkt och är prisvärd för under 100 $.

Winter Trek-släden är 60 tum (5,5 fot) lång och 6 tum lång och 20 tum bred och väger bara 7 pund. Dess hartskonstruktion kan verka ömtålig vid första anblicken, men Flexible Flyer lovar att materialet inte går av. Det borde ge dig lite sinnesro.

Den yttre läppen är förstärkt för att förbättra sidoväggarnas stabilitet och styrka. Längs botten finns gjutna spår som håller din spårning stabil och säker. Spåren ger även Winter Trek-släden mer styrka, vilket alltid är bra.

En medföljande dragsnöre gör det enkelt att dra denna släde hit, där och var som helst. Flexible Flyer föreslår att du använder Winter Trek-dragsläden för isfiskelasttransport samt att bära ved.

Naturligtvis, om du känner för att underhålla familjen, kan denna Flexible Flyer-släde enkelt rymma två vuxna eller tre (eller fler) barn för kul på bakgården.

Frabill Universal Shelter Dragkrok

Vad sägs om att dra din isfiskesläde på en dragkrok på ditt dragfordon? I så fall borde du gilla Frabill universal dragkrok för skydd.

Denna slädedragkrok har en universell design så att du kan ansluta den med endast ett enda stift. Den mäter 35,4 tum gånger 6,6 tum gånger 2,2 tum och levereras med en stift och en dragkrok för att enkelt fästa den på en snöskoter eller en ATV. Då kan du vara på väg!

Shappell JSR Jet Sled Jr.

Du kanske gillade Shappell Jet som vi pratade om tidigare i den här artikeln, men du bestämde dig för att den är för stor för dina behov. I så fall bör du kolla in Shappell JSR Jet Sled Jr.som är den mindre versionen med lämpligt namn.

Jet Sled Jr. är 21 tum gånger 43 tum gånger 8 tum, så den är ännu mer lätt och bärbar. Den väger bara 6,2 pund så att transportera den på alla dina isfiskeexpeditioner borde inte vara jobbigt.

  Hur man övervinner rädsla för rappellering i 3 enkla steg

Vi bör notera att Jet Sled Jr. inte är gjord av UHMWPE som den ursprungliga Shappell Jet isfiskesläden, utan snarare polyeten. Vi har redan berört fördelarna med polyeten, så det är ingen nedgradering att gå från UHMWPE till polyeten alls.

Polyetenen är också rotomgjuten, inklusive skenorna. Dessa löpare förbättrar stabiliteten och styrkan hos Jet Sled Jr. ungefär som är fallet med OG Jet.

Höga sidor betyder att Jet Sled Jr. kommer att hålla all din isfiskelast säker. Shappell nämner att denna släde också är ett utmärkt val för att bära ved och jaktutrustning. När du inte transporterar gods kan du också använda Jet Sled Jr. för att dra runt barnen i snön.

Som sagt, släden innehåller inget lastrep.

Beavertail Sport Sled

I vissa fall behöver du bara ta med lite last när du ska fiska. De Beavertail sport släde kommer väl till pass i de situationerna.

Denna lilla isfiskesläde, som väger 6 pund och mäter 22 tum bred, 44 tum lång och 9 tum lång, är gjord av ny polyeten. Det betyder att släden har tidigare orörda polypellets genomgående.

Beavertail säger att konstruktionen i ett stycke av deras sportsläde är designad för hållbarhet, styrka, flexibilitet och styvhet när och var du behöver det. Den Marsh Brown färgen är utmanande att förlora i snön, vilket är ett annat plus.

En Aggressive Leading Edge hjälper dig att dra din isfiskesläde genom djupt och tufft väder och terräng utan att oroa dig för att släden tappar stabilitet. Beavertail testade till och med sportsläden för extremt väder, inklusive kallt och varmt väder!

Släden levereras med draglina för enkel transport när som helst.

Slutgiltiga tankar

Isfiskelastslädar behöver inte kosta en arm och ett ben, vilket bevisas av de 7 slädar vi diskuterade här idag. Varje släde kostar cirka 100 dollar, och även om vissa är dyrare är det inte mycket. Oavsett om du väljer en Shappell isfiskesläde eller en från Beavertail eller Flexible Flyer, kan du inte välja fel!