7 tips för att föreslå äktenskap på en luftballong

Att föreslå äktenskap på en luftballong är ett DET drag. Men för ett så viktigt livsögonblick är djärvhet verkligen vägen att gå.

Om du funderar på att frigöra en luftballong finns det några saker du behöver veta! Att vara djärv kan också ge unika utmaningar, och du definitivt vill inte förstöra det här.

Från att ta med extra vävnader till att vara flexibel med tidtabellen, här är 7 tips för att föreslå äktenskap på en luftballong!

1. Ta med extra vävnader

Har du någonsin sett en film på ett flygplan och du kunde bara inte sluta gråta trots att filmen var en komedi? I så fall är du inte ensam.

Det har faktiskt bevisats att människor är mer benägna att gråta på högre höjder! Det finns ett par anledningar till detta.

Det första skälet handlar om psykologi. Även om du kanske inte märker det, ökar din känslomässiga sårbarhet att vara på en högre höjd. Du kan försöka förneka detta allt du vill, men din hjärna är naturligtvis programmerad att frukta höjder.

På grund av kulturellt tryck och erfarenhet i luften märker de flesta av oss inte vår känslomässiga sårbarhet när vi flyger. Istället begraver vi det djupt inne i oss själva. Oavsett hur långt vi begraver det, kommer den sårbarheten fortfarande att påverka oss.

Den andra orsaken till detta fenomen är mycket mer påtaglig. Ju högre vi reser, desto tunnare blir luften. Eftersom vi inte är designade för så tunn luft, lider många människor av en form av hypoxi eller syrebrist.

Ibland kan detta tillstånd orsaka dåsighet eller till och med utmattning. Men för många bidrar det till vår känslomässiga mottaglighet. Detta gäller särskilt för dem som är mindre erfarna med höga höjder.

Att fria är redan en sådan känslomässig händelse där antingen en eller båda inblandade individerna ofta fäller en tår eller två. Att koppla denna känslomässiga händelse med högre höjder kan leda till MYCKET tårar.

Det här är inte dåligt! Faktum är att på grund av hur vi minns saker kan några tårar hjälpa dig att minnas detta ögonblick ännu bättre! Med det sagt är det verkligen en bra idé att ha några extra vävnader till hands!

2. Glöm inte att berätta för piloten

Detta råd kommer med en varning. Du kan läsa det här och tänka för dig själv”, men jag am piloten!”. Oavsett hur erfaren flygare du än är, är det en dålig idé att vara pilot och fria på samma gång.

Att fria är en nervkittlande händelse (åtminstone för den som frågar!). Lita på mig, min fru gör mig fortfarande narr av mig för hur uppenbart nervös jag var när jag friade.

Även om du redan har diskuterat äktenskap tusen gånger, eller om du har känt din partner sedan födseln, kommer detta fortfarande att vara en högst ansträngd händelse. Med alla dessa extra nerver vill du inte också vara ansvarig för att styra en luftballong.

Lägger du det åt sidan, du verkligen, verkligen måste meddela piloten om dina planer i förväg. Det finns massor av anledningar till detta.

Den första är enkel artighet. Du känner förmodligen inte piloten personligen, och det här är deras ballong. Du vill inte att någon ska känna sig obekväm vid något tillfälle, så var vänlig nog att ge piloten lite heads up.

  Var man kan fiska efter Kokanee-lax i Idaho (med GPS-koordinater!)

Det andra skälet är att piloten är den som ansvarar för hur länge ditt flyg varar. En pilot har faktiskt liten eller ingen kontroll över vart ballongen är på väg, men de har mycket kontroll över hur länge en resa kommer att pågå. Att låta piloten veta vad du gör kommer att säkerställa att han eller hon ger dig tillräckligt med tid för att göra ditt drag.

För det tredje kan piloten faktiskt göra en stor vingman (förstår det?). Oddsen är att piloten har gjort turer i ditt område många gånger. De kommer att veta var de mest natursköna punkterna är och kan ge dig en liten blinkning för att låta dig veta när det bästa ögonblicket är.

Den sista anledningen är att du förmodligen kommer att ha några speciella önskemål, och piloten behöver veta om dem. Vi kommer att diskutera mer om bilder och familjens engagemang inom en sekund, men det finns många speciella önskemål som måste skickas igenom av piloten först!

3. Var kreativ med bilder

Du kommer troligen bara att ha dig, din älskade och din pålitliga pilot i luften. Detta kommer att skapa en lämplig mängd intimitet för detta speciella ögonblick.

Även om en nivå av intimitet och integritet är viktig, så är bilder det också. Det finns ett par bra sätt, och även några mindre bra sätt att få bilder tagna på ditt helt fantastiska äktenskapsförslag med luftballong!

En väg många går är att bara be piloten att ta bilder åt dem. Detta kan vara okej i vissa situationer, men jag skulle definitivt inte rekommendera det. Piloter har redan mycket på gång, och om du inte planerar att betala dem för bilderna OCH flygningen, skulle jag hoppa över det här alternativet.

Som sagt, det finns sätt som en pilot kan hjälpa dig att ta bilder utan att distrahera eller fråga för mycket. Många bilder för ett luftballongförslag involverar en GoPro, så jag skulle definitivt överväga att investera i en om du inte redan äger en!

Om du går GoPro-rutten, fråga piloten om du kan fästa en någonstans i korgen eller på ramen i förväg. Dold kamerabilder är en klassiker inom förslagsfotografering och video.

Ett annat sätt som piloten kan hjälpa dig är att föreslå några bra platser för fotografering från mark till himmel. Även om du definitivt vill ha några bilder tagna i luftballongen, är vissa bilder från marken också coola. Vi kommer att diskutera om ett ögonblick hur du kan få mer engagemang från marken.

Ground to sky-fotografering kan också gå fruktansvärt fel. Om du inte planerar tillräckligt i förväg, eller om du inte är beredd på vädret, kan du helt missa denna fantastiska möjlighet.

Det har funnits en växande trend att filma ditt förslag på din telefon medan du friar. Jag kan inte överskatta hur dålig den här idén är! Det är inte bara klibbigt, det kommer också att ta bort från ögonblicket för alltid. Du vill vara förberedd med en plan i god tid med hjälp utifrån så att du bara kan njuta av stunden.

I slutändan behöver du bara vara kreativ här. Du känner din situation bäst. Kanske är piloten en nära personlig vän! Att be dem ta några bilder kan vara en bra idé!

  Vilken typ av fisk kan jag fånga i surfet?

Eller så kanske du stavade ditt förslag på plats, så att du vill använda en selfie-pinne för att fånga när din partner ser det för första gången. I så fall kan självfotografering vara det bästa sättet att gå!

Summan av kardemumman är bara att vara kreativ.

4. Involvera familjen

Det här avsnittet inkluderar att involvera familj, vänner eller vem du vill ska vara en del av detta magiska ögonblick! Oavsett vem du vill vara involverad finns det några grundregler att följa.

Det finns faktiskt ett enkelt sätt att engagera människor utanför att gå upp i luftballongen med dig. Om det är din kopp te, gör det! Men om du letar efter lite avskildhet samtidigt som du fortfarande kan dela spänningen med andra, så här gör du det.

De flesta ballongpiloter kommer att låta en eller flera av sina markpersonal följa efter dem i en bil. Denna del av besättningen är ansvarig för att hela tiden hålla ögonen på ballongen och larma piloten om det finns några överhängande faror.

Vet du vem som kan ansluta sig till markpersonalen? Det stämmer, dina vänner och familj! Du kan till och med låta din fotograf följa med markpersonalen om du vill ha bilder från mark till himmel.

Detta betyder inte bara att du kommer att ha en välkomstfest som väntar på dig när du landar, utan du kan också inkludera dina nära och kära under hela processen.

Piloten kan ”av misstag” lämna sin radio på under flygningen så att dina vänner och familj kan höra det ögonblick då du ställer frågan!

En sak att undvika är att ha alla där för att se dig och din älskling. Det här är en död giveaway för vad som är på väg att hända. Så mycket sekretess som möjligt bör involveras i detta steg. Ju mer överraskning, desto bättre.

5. Var inte en Downer

Den här hamnar i en personlig husdjurskänsla. Medan alla andra tips är baserade på fakta eller väl beprövade metoder, är detta tips absolut baserat enligt min åsikt. Läs vidare på egen risk!

Om du ska föreslå äktenskap i en luftballong, bör du faktiskt göra det i en luftballong. Jag är bestört över antalet människor som friar på plats och sedan hoppa in i en luftballong.

Gör inte det. Var inte en nedtonare.

Att fria på marken och sedan gå upp är fel på många plan. Först och främst är hälften av det roliga med att fria att kunna dela det kort därefter med dina nära och kära.

Det finns en tid och plats att hoppa in i en luftballong och fly från alla. Föreställ dig att du friar i en luftballong, och ett år senare på din bröllopsmottagning lämnar du och din nya make festen i en luftballong. Hur coolt skulle det vara?

Men det här är inte ert bröllopsmottagning. Det är ditt äktenskapsförslag. Tro mig när jag säger att du kommer att vilja fira det med andra.

Den kanske största anledningen till att fria i luften är berättelsen. Föreställ dig att förklara för resten av ditt liv att du hade möjlighet att fria i en luftballong, men det gjorde du inte. Istället friade du i ett slumpmässigt fält VID en luftballong.

Lam.

Gör det på rätt sätt. Föreslå i luftballongen.

6. Investera i en banner

Detta förslag är helt upp till din budget. Beroende på vilken luftballongtjänst du använder, kanske du redan har spenderat mycket pengar på själva luftballongfärden. Sedan är det fotografen, en GoPro om du ska den vägen och eventuella resekostnader som kan vara inblandade.

  Vad är skillnaden mellan en campingyxa och en yxa?

Men om pengar inte är något för dig, skulle jag starkt rekommendera att skaffa en banner. Faktum är att du faktiskt kan få några banderoller!

När du överväger att köpa en banderoll, kom ihåg tips #2: glöm inte att berätta för piloten! Att fästa en banderoll på en luftballong är ingen lätt bedrift, särskilt om du är hemlighetsfull om det. Att kommunicera med piloten i förväg är inte bara artigt, det kan också vara till stor hjälp!

Det finns massor av saker du kan sätta på en banderoll. Vissa banderoller behöver inte ens vara på ballongen. En banderoll skulle kunna läggas ut någonstans på marken med frågan ”vill du gifta dig med mig?” Var kreativ med din(a) banner(ar)!

Om du arbetar med ett större företag med luftballongturer kanske du faktiskt upptäcker att de inkluderar banderoller som en del av sitt paket. Detta är den perfekta vägen att gå om möjligt. Det är enklare och tenderar att bli billigare.

Du kanske frågar vad som är så coolt med en banderoll på din luftballong. Har du någonsin känt för att skrika din kärlek från hustaken? Tja, det här är din möjlighet att göra just det!

Tillsammans med att låta hela världen veta, om du har familj och vänner som följer med, kommer en banner också att låta dem veta vad som händer där uppe. Om du inte är ett fan av radioförslaget jag gjorde tidigare är det här ett bra alternativ.

Kanske viktigast av allt, detta kommer att vara en rörande gest till din nya fästman. Det kommer att vara en symbol för hur du känner för dem!

7. Var flexibel med tidtabellen

Det här tipset är överlägset det som gör människor mest oroliga. Om du någonsin har åkt i luftballong tidigare vet du hur mycket vädret påverkar en flygning.

Att planera för vädret i förväg är en bra idé, men det kan bara åstadkomma så mycket. Den svåra sanningen är att ibland är det bara osäkert att flyga i en luftballong.

Din pilot kommer att vara den som gör det sista samtalet om huruvida du kan gå upp eller inte. Lita på dem och bli inte frustrerad om piloten skjuter upp ditt äventyr. Det är för alla inblandades säkerhet.

Om din stora plan skjuts upp, ge inte upp! Det bästa du kan göra är att ha tålamod. Detta kommer att vara fördelaktigt för piloten, för din partner och för ditt eget förstånd.

På grund av denna potentiella risk är det bäst att kommunicera bra med alla inblandade. Detta gäller särskilt om vänner och familj är på resa!

För det mesta kommer en ballongresa bara att försenas en dag eller två. Om din pilot vet hur viktigt detta är för dig, garanterar jag att de kommer att göra allt som står i deras makt för att vara till hjälp.

I vissa fall blir resan bara någon timme försenad! Hur som helst, tappa inte hoppet! Ditt drömförslag till äktenskap med luftballong kommer att hända, och det kommer att bli fantastiskt!